Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Νεα αρχη

LIAKAROS
25-08-08, 04:22
Καλημερα στην παρεα και καλως σας βρηκα μιας και ποσταρω για πρωτη φορα:D

Θα ειμαι οσο πιο συντομος μπορω...

Εχω ενα RIO 180 και θελω να βαλω αποκλειστικα τιγρακια και clown.

Ερωτηση 1η:Ποσα τιγρακια και ποσους clown μπορω να βαλω και αν μπορουν να συνδιαστουν αυτα τα δυο ειδη εννοειται.

Ερωτηση 2η:Θα εχω προβλημα με καποιες ανουμπιες που εχω στο ενυδρειο?
Αν και λαθος απ οτι διαβαζω εδω μεσα, τις εχω φυτεψει με την ριζα ελαφρα στο χαλικι.Ακουσα πως οι clown εχουν μια ταση να σκαλιζουν αρα ειναι μεγαλη η πιθανοτητα να τις βρισκω στην επιφανεια του ενυδρειου?

Επισης θελω και εναν η δυο καθαριστες(για την περιπτωση αλγης κυριως) αλλα να ειναι οτι μικροτερο σε μεγεθος

Να αναφερω οτι,απο φωτισμο εχω μονο τις τ5 που εχει το ενυδρειο απο την μανα του και απο φιλτραρισμα μονο το εσωτερικο φιλτρο του ενυδρειου(αυτο με τα σφουγγαρια)Ειμαι καλυμενος με αυτα??

Αυτα τα ολιγα για αρχη :p

PascM
25-08-08, 04:25
Καλώς ήρθες!
Βασικά τους clown καλύτερα να μην τους βάλεις!
1) Γιατί θέλουν λίτρααα
2) Γιατί θέλουν και ομάδα

Με τις ανούμπιες πρώτα να τις τραβήξεις λίγο να μην είναι η ρίζα στον βυθό και δεύτερον να τις βάλεις σε σημείο που να μην τις χτυπάει πολύ το φως.

LIAKAROS
25-08-08, 05:22
Κριμα... :smt009

Oχι τιποτα αλλο,αλλα μου αρεσουν πολυ οι clown...

Μιας και καπου διαβασα οτι οι minimum απαιτησεις του ψαριου ειναι τα 130lt θεωρησα οτι θα ημουν ενταξει...:cry:

imichal
25-08-08, 08:05
Απο καθαριστες http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Ancistrus%20dolichopterus.htm
Αν και βέβαια για καθαρισμό του καλυτερο ειναι το .....χεράκι. Μην περιμενεις μόνο από τα ψάρια να σου κανουν δουλειά.
Για τους κλοουν ότι σου είπε και ο Μάνος.....
Με τις Τ5 είσαι οκ για αρχή. Μάλιστα αν βαλεις μονο ανουμπιες ο φωτισμος σου θα ειναι παραπάνω από αρκετος με πιθανα προβλήματα άλγης.
Με το εσωτερικό είσαι επίσης οκ.