PDA

Επιστροφή στο Forum : ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΧΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ


Ivanois
21-08-08, 08:41
Παιδιά γειά σας.
Μου χάρισαν ξαφνικά ένα μικρό ενυδρείο των 30 λίτρων της HAILEA, που έχει ένα μικρό, από ότι φαίνεται θυληκό Sarasa Comet. Το ενυδρείο περιέχει ένα φίλτρο pick-up της ΕΗΕΙΜ, χαλίκι, μία πέτρα με τρύπα, δύο ψεύτικα φυτά και θερμόμετρο.
Δυστυχώς, δεν έχω άλλο ενυδρείο, για να το στρώσω εξ αρχής, χωρίς ψάρια, ούτε λόγω της εργασίας μου, τον χρόνο να ασχοληθώ πολύ με το ενυδρείο και με στρώσιμο με αληθινά φυτά. Το ψαράκι όμως δεν θέλω να πεθάνει. Φαίνεται μια χαρά, τρώει πολύ και το βλέπω που παίζει κόντρα στο νερό που βγάζει το φίλτρο. Του έβαλα και έναν καθρέφτη για να έχει παρέα.
Πέστε μου έναν τρόπο πως θα μπορέσω να αντιμετωπίσω αυτήν την απροσδόκητη εξέλιξη στην καθημερινότητά μου. Ειδικά με φοβίζει από αυτά που διάβασα τα οξέα που δημιουργούν τα απόβλητα του ψαριού.
Ευχαριστώ πολύ - Γιάννης.

lucy
21-08-08, 08:47
Γιάννη μην ανησυχείς. Υπάρχουν πολλοί συνχομπίστες στην Αθήνα που μπορούν να σου δώσουν μπόλι από το δικό τους ενυδρείο και δεν θα έχεις πρόβλημα!
Ανάμενε τον εθελοντή αφού πεις σε ποιά περιοχή είσαι!

... και καλώς μας ήρθες!

SOCRATIS
21-08-08, 09:35
Αλλαγές του νερού 20-30% με αποχλωριωμένο νερό ίδιας θερμοκρασίας κάθε
τρείς ημέρες είναι το καλύτερο που μπορεις να κάνεις ,για να μην "καεί" το ψάρι σου από την αμμωνία και τα επακόλουθα αυτής.
Αν βρείς μπόλι μπορείς να μειώσεις τις αλλαγές σταδιακά,σε μία φορά την εβδομάδα.

Ivanois
21-08-08, 16:07
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Η περιοχή μου είναι Άνω Πατήσια, κοντά στο τέλος της Αχαρνών. Τώρα θα πάω να αγοράσω τεστ για το νερό και αυτό που αφαιρεί το χλώριο. Επίσης θα αγοράσω και μια ανούμπια, γιατί ένας φίλος μου είπε να δέσω προς το παρόν και μια ανούμπια στην πέτρα.

mao
29-08-08, 11:06
καλη αρχη φιλε μου με το χρυσοψαρο.ακολουθησε τις συμβουλες που σου δωσαν τα παιδια και ολα θα πανε μια χαρα.ριξε και λιγο απο ετοιμα βακτηρια που πουλανε στα pet shop,μηπως και επιταχυνεις το στρωσιμο.
ειχα και εγω ενα ενυδρειακι με χρυσοψαρο.ειναι πολυ ωραια ψαρακια.βαλε και αλλα φυτα,που δεν τα τρωει ομως,και θα ειναι μια χαρουλα.
καλη συνεχεια!!

Stelios_Rjk
30-08-08, 15:57
Αν δεν εχεις βρει μπολι ακομα μπορω να σου δωσω εγω. Ειμαι κοντα στην αχαρχων κοντα στο σταθμο των κατω πατησιων (ησαπ).
Μιλαμε με ΡΜ για περισσοτερα.

Minakki
30-09-08, 11:48
Καλώς ήρθες Γιάννη !!!
Μήν ανησυχείς εδώ είναι όλοι για να σου δώσουν τα φώτα τους.......
Καλή αρχή !!!!!:smt041