Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : diy co2

Teo
18-08-08, 15:20
Χθες προσπαθησα να φιταξω κι εγω ιδιοκατασκευη διοξιδιου του ανθρακα και κατι πρεπει να εχω κανει λαθος εβαλα ενα φλιτζανι ζαχαρι σε λιγο ζεστον νερο και το ανακατεψα και σε αλλο ποτηρι εβαλα λιγη μαγια με χλιαρο νερο εριξα τα μιγματα μεσα στο μπουκαλι αναψυκτικου που ειχα κανει μια τρυπα ισα ισα να περναει το σωλινακι αεραντλιας και το καλιψα και με κολλιτικη ταινια αλλα οταν πια ειδα οτι αρχισε να δρα να βγαινουν καποιες φυσαλιδες μεσα στο μπουκαλι σαν να εχεις ανοιξει μπουκαλι αναψυκτικου καπως στο ενυδρειο δεν εβγαιναν φυσαλιδες οποτε υπαρχει διαρροι λογικα τι μου προτεινετε να κανω ??

PascM
18-08-08, 17:31
Έλεγχος των συνδέσεών σου με σαπουνάδα.

Και φυσικά προσοχή μην πέσουν τίποτα σαπουνάδες στο ενυδρείο!!!!

imichal
18-08-08, 18:48
α) Oταν βαλεις τη μαγια το νερο θα πρεπει να ειναι χλιαρο και οχι ζεστο !
β) Βουτηξε τις συνδεσεις σου σε ενα μπωλ με νερο να δεις αν βγαινουν φυσαλιδες
γ) Αφηνεις το μπουκαλι τουλάχιστον 2-3 ωρες (το χειμωνα ακομα πιο πολυ) μεχρι να αρχισει να βγαζει co2
δ) Τι διαχυτηρα εχεις ? Αν ειναι κεραμικος δες μπας και εχει φραξει..... Βγάλε την αερόπετρα ή τον διαχυτηρα και δες αν τοτε βγαζει φυσαλιδες το σωληνακι βουτόντας το στο ενυδρειο ή σε ένα ποτηρι με νερο.....

kill_bill
18-08-08, 19:08
Tι μπουκαλι ειναι αυτο που χρησιμοποιεις? 1 φλυτζανι ζαχαρη πχ σε 1.5lt μπουκαλι δεν φτανει ουτε για ζητω.

imichal
18-08-08, 22:10
Tι μπουκαλι ειναι αυτο που χρησιμοποιεις? 1 φλυτζανι ζαχαρη πχ σε 1.5lt μπουκαλι δεν φτανει ουτε για ζητω

σωστη παρατηρηση......
εχεις διαβασει εδω (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm) ?

Teo
19-08-08, 10:09
Το προβλημα ειναι στην διαρροι να βαλω σιλικονη στο καπακι??
-------------------------
Tι μπουκαλι ειναι αυτο που χρησιμοποιεις? 1 φλυτζανι ζαχαρη πχ σε 1.5lt μπουκαλι δεν φτανει ουτε για ζητω.

1.5 λτ ειναι..

kill_bill
19-08-08, 17:50
Φιλε μου καλο θα ηταν πρωτα να κατσεις να διαβασεις κανα 2 αρθρα για το diy co2 (κανε μια αναζητηση) και μετα κανεις και την προσπαθεια σου. Εγω σε 1.5lt κατεληξα να βαζω σχεδον 4 φλυτζανια ζαχαρη και μισο κουταλακι του γλυκου μαγια (με βαση παντα την παραγωγη/διαρκεια co2 που ηθελα). Προσοχη, με μετρο η μαγια γιατι μπορει το μειγμα να φτασει στο νερο του ενυδρειου και δεν το θελουμε αυτο με τιποτα (παρολαυτα κανοντας την παρακατω κατασκευη μπορουμε να πειραματιστουμε με την ποσοτητα μαγιας με σαφως μικροτερο ρισκο και αγχος)

Δες και εδω (http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html) περισσοτερες πληροφοριες