Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Που το ειδα?

maikl
12-08-08, 13:39
-Καπου ειδα ενα μηχανισμο που δινεις τα συνολικα λιτρα σου και το ΚΗ που θες (αν θυμαμαι καλα :confused:) και σου βγαζει την αναλογια α.ο- βρυσης,βοηθατε ωρε συντροφοι...:smt120

alexinio
12-08-08, 13:46
Για ph δεν είδες τίποτα...?

maikl
18-08-08, 04:25
-Νατο :smt041 :smt041 :smt041 (http://www.aquarix.com/en/haerte.asp)

yiapas
18-08-08, 10:22
να σου πω...οτι ολα αυτα(η αναλογιες και η μιξη κτλ)
σου δινει τις επιθυμητες τιμες πριν την εισαγωγη στο ενυδρειο
γιατι εκει τα πραγματα αλλαζουν

delta66
18-08-08, 14:51
Θα ηταν προτιμοτερο (?) να αρχισει να βαζει μικρη αναλογια απο ΑΟ στο νερο της βρυσης του και μετα την εισαγωγη του να μετραει το νερο του ενυδρειου?
Μετα να αρχισει σε καθε αλλαγη νερου να ανεβαζει την αναλογια της ΑΟ (μετρωντας το νερο του ενυδρειου παντα) μεχρι να φτασει στο επιθυμητο αποτελεσμα? Μετρησεις θα πρεπει να το κανει σε καθε αλλαγη ομως?
ή να εβαζε 100% ΑΟ και να ρυθμιζε μονος του τις σκληροτητες? (μηπως και αυτο θα "αλλαζε" ομως μεσα στο ενυδρειο?)

yiapas
18-08-08, 17:41
δεν ειναι τοσο πολυπλοκα τα πραγματα..οσο παρουσιαζονται
βαζοντας στην αλλαγη του μονο λιγο νερο α/ο....
κανοντας μετα μετρησεις στο ενυδρειο του θα κατανοησει το τι μεταβολες
δεχεται το νερο.

maikl
19-08-08, 13:49
να σου πω...οτι ολα αυτα(η αναλογιες και η μιξη κτλ)
σου δινει τις επιθυμητες τιμες πριν την εισαγωγη στο ενυδρειο
γιατι εκει τα πραγματα αλλαζουν

-Κοιτα,γιατι νομιζω οτι τα μπερδευεις λιγο...
-Το νερο στο ενυδρειο μου εχει(το ενυδρειο δουλευει ετσι μ'αυτες τις σκληροτητες) GH-6 , KH-4, αν εγω σε αλλαγη μου βγαλω 100 λιτρα και θελοντας να πετυχω τις παραπανω τιμες που ηδη εχει το ενυδρειο μου , "ετοιμαζω" το νερο μου να εχει τις παραπανω τιμες(GH-6,KH-4) με το παραπανω προγραμματακι,τοτε πως θα αλλαζε κατι αφου το νερο που αλλαζω εχει ιδιες σκληροτητες?:rolleyes:

Nik25
19-08-08, 16:47
Παντως και στο δικο μου ενυδρειο ενημερωτικα ,αν και εδω και 11 μηνες βαζω μονο 100% ΑΟ,εχω παντα ΚΗ γυρω στο 4.Το ΚΗ της οσμωσης ,στην εξοδο της, ομως ειναι μη ανιχνευσιμο.Αρα κατι παιζει στο ενυδρειο.Μπορει οι πετρες λαβας να το τσιμπανε ,μπορει το χαλικι να το αρπαζει λιγο δεν ξερω.Απλα σου λεω τι εχω παρατηρησει.

yiapas
19-08-08, 16:53
-Κοιτα,γιατι νομιζω οτι τα μπερδευεις λιγο...
-Το νερο στο ενυδρειο μου εχει(το ενυδρειο δουλευει ετσι μ'αυτες τις σκληροτητες) GH-6 , KH-4, αν εγω σε αλλαγη μου βγαλω 100 λιτρα και θελοντας να πετυχω τις παραπανω τιμες που ηδη εχει το ενυδρειο μου , "ετοιμαζω" το νερο μου να εχει τις παραπανω τιμες(GH-6,KH-4) με το παραπανω προγραμματακι,τοτε πως θα αλλαζε κατι αφου το νερο που αλλαζω εχει ιδιες σκληροτητες?:rolleyes:

αυτο ακριβως με τον φιλο παρακατω θελω να πω....ειναι σιγουρο οτι δεν τα μπερδευω
αλλα μερικες φορες πολλα πραγματα παιζουν ρολο το τι τιμες θα σου δωσει το ενυδρειο σου μετα απο αλλαγη και ας ειναι με νερο προετοιμασμενο με τις ιδιες τιμες.
μεσα στο ενυδρειο σου και με την εμπειρια σου θα καταλαβεις το τι μεταβολες δεχεται μετα την αλλαγη

Παντως και στο δικο μου ενυδρειο ενημερωτικα ,αν και εδω και 11 μηνες βαζω μονο 100% ΑΟ,εχω παντα ΚΗ γυρω στο 4.Το ΚΗ της οσμωσης ,στην εξοδο της, ομως ειναι μη ανιχνευσιμο.Αρα κατι παιζει στο ενυδρειο.Μπορει οι πετρες λαβας να το τσιμπανε ,μπορει το χαλικι να το αρπαζει λιγο δεν ξερω.Απλα σου λεω τι εχω παρατηρησει.