PDA

Επιστροφή στο Forum : επίθεση ή "παιχνίδι"???


Θανάσης Ντίνης
08-08-08, 11:42
Καλημέρα σας

Εδώ και πέντε μέρες, πέφτει πολύ κυνήγι στη λίμνη...συγκεκριμένα όλο το κοπάδι (2 κοι και 4 χρυσόψαρα) κυνηγάνε το τρίτο κόι μανιωδώς και δε ξέρω, αλλά μου φαίνονται επιθετικά προσπαθούν να το πλησιάσουν στο πρόσωπο και όταν το καταφέρνουν το κυκλώνουν πολύ μερικές φορές και κανει τρομερούς ελιγμούς για να ξεφύγει.

Πάντως η κοιλιά του κόι είναι φουσκωμένη... αν τελικά περιμένουμε γεννητούρια δικαιολογείται η κάπως "επιθετική" συμπεριφορά προς αυτό?

Γιατί το κυνήγι το καταλαβαίνω, απ΄ότι διάβασα σε άλλα άρθρα, συνηθως συνδέεται με γέννα απλώς μου φαίνονται και πολύ επιθετικά ταυτόχρονα.

Χθες το κυνηγάγανε επί μια ώρα συνέχεια, χωρίς διακοπή, αφού απορούσα δε κουράζονται???:)
Πάντως δε βέπω εμφανή τραύματα πάνω του...μέχρι τώρα.
Ευχαριστώ

SOCRATIS
08-08-08, 11:54
Mήπως πάσχει το κοι απο εσωτερικη μόλυνση και δεν προέρχετε το φουσκωμα από τυχών αυγά? Παρατήρησε αν ειναι φουσκωμένο όλο το σώμα περιμετρικά ή μόνο η κοιλιά του.

Θανάσης Ντίνης
08-08-08, 14:53
Είναι φουσκομένο, λίγο πιο πάνω από τη μέση... και προς τα κάτω, και προς τα πίσω φτάνει μέχρι τη περιοχή του πρωκτού ενώ και το χρώμα σε όλη αυτή τη περιοχή έγινε πιο ανοικτόχρωμο άσπρο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, που είναι και αυτό σχεδόν ασπρο.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία αφού όλα κολυμπούν μαζι ήσυχα...ώσπου να τα πιάσει πάλι η τρεχάλα κάποια στιγμή....

Andros
08-08-08, 18:32
Θαναση ανεβασε φωτο.

Θανάσης Ντίνης
09-08-08, 09:53
Μερικές φοτό "οσο το δυνατόν" πιο χαρακτηριστικές...

SOCRATIS
09-08-08, 10:22
Kαταρχήν δεν διακρίνω μουστάκια και αν ειναι έτσι τότε μιλάμε για χρυσόψαρο
και όχι για κόι.
Δεύτερον εγω δεν διακρίνω κανένα φούσκωμα ,.ισως να ειναι λίγο αν όντως το έχεις διαπιστώσει.Είναι ζωηρό ή κάθετε τις περισσότερες ώρες ?

Θανάσης Ντίνης
10-08-08, 21:19
Στο πετ σοπ για κόι μου το πούλησαν, μουστάκια όχι δεν έχει, αλλά δεν το ήξερα αυτό ότι τα ξεχωρίζουμε έτσι τα κόι απο τα χρυσόψαρα..
Γενικά είναι τις περισσοτερες ωρες ειναι ησυχο και κινειται οπως τα άλλα...

PascM
11-08-08, 02:26
Φαίνετε θα το ξουρίσαν...:)

Κοινό χρυσόψαρο θα το έλεγα.

SOCRATIS
11-08-08, 11:35
Ειναι συνήθες φαινόμενο τα χρυσόψαρα να κυνηγούν ένα αλλο όχι μόνο για την αναπαραγωγική διαδικασία αλλά επειδή ασθενεί (υπάρχουν και άλλοι λόγοι που ειναι ακόμη αδιευκρίνιστοι).Και ίσως αυτό συμβαίνει
στην περιπτωση σου.Αυτο ενισχύεται και απο το γεγονος οτι το κυνηγάνε όλα τα ψάρια, κόι και χρυσόψαρα μαζί.Να προσέχεις τις επόμενες ημέρες για εκδήλωση τυχών ασθένειας.