PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρε παιδιά, για πείτε την γνώμη σας......

Sotiris7
05-08-08, 18:13
Λοιπόν.......... η ιστορία έχει ως εξής......

Οι δίσκοι έχουν μπει στο ενυδρείο περίπου εδώ και ενάμιση μήνα.

Συνολικά μπήκαν έξι δίσκοι.

Θεώρησα ότι από αυτούς τους έξι, θα βγει ένα ζευγάρι το οποίο και θα μεταφερόταν σε κάποιο άλλο ενυδρείο που θα χρησιμοποιούσα ως γεννήστρα.

Το ενυδρείο γεννήστρα είναι πλέον έτοιμο να δεχτεί τα ζευγάρι. Η χωρητικότητά του είναι 200 λίτρα "καθαρά".

Η ερώτηση είναι η εξής:

Υπάρχουν δύο δίσκοι που συμπεριφέρονται σαν ζευγάρι, έχουν κάνει τρεις (!!!) φορές αυγά μέσα σε περίπου 25 μέρες, πράγμα που όμως μου φαίνεται αρκετά παράλογο. Υπάρχει για παράδειγμα περίπτωση να είναι και τα δύο θυληκά?????

Υπάρχουν και δύο άλλοι δίσκοι, που έκαναν για πρώτη φορά αυγά περίπου 15-20 μέρες πριν και μέχρι σήμερα δεν έχουν ξανακάνει.

Ποιο από τα δύο "ζευγάρια" προτείνετε να μεταφερθεί στο καινούργιο ενυδρείο???????

Υ.Γ. Ε, ψιτ, Ηλία, εσύ μην πεταχτείς και προτείνεις να φτιάξω ΑΛΛΟ ΕΝΑ ενυδρείο και να μεταφέρω και τα δύο ζευγάρια...... :-)

netblues
05-08-08, 18:30
Ξεκινα με το ομοφοτερο..

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
05-08-08, 18:40
Υ.Γ. Ε, ψιτ, Ηλία, εσύ μην πεταχτείς και προτείνεις να φτιάξω ΑΛΛΟ ΕΝΑ ενυδρείο και να μεταφέρω και τα δύο ζευγάρια...... :-)

E ΨΙΤ. Δεν ειμαι ο Ηλιας αλλα γιατι δεν φτιαχνεις ακομα ενα ενυδρειο να βαλεις και τα δυο ζευγαρια? :D:D:D:D:D

Sotiris7
05-08-08, 18:45
Σωτήρη το ένα είναι Fire red με έναν Blood blue οπότε μου αρέσει πολύ σαν συνδιασμός. Απλώς φοβάμαι μήπως το γεγονός της εναπώθεσης αυγών τρεις φορές σε 25 μέρες είναι δείγμα του ότι είναι και τα δύο θυληκά.

Από την άλλη, το άλλο είναι ένα Blue Diamond με ένα Kobald. Δεν είναι άσχημος και αυτός ο συνδιασμός. Αυτοί έχουν κάνει αυγά μόλις μία φορά μέχρι τώρα, οπότε είμαι σε δείλλημα....... :confused::confused::confused:
-------------------------
E ΨΙΤ. Δεν ειμαι ο Ηλιας αλλα γιατι δεν φτιαχνεις ακομα ενα ενυδρειο να βαλεις και τα δυο ζευγαρια? :D:D:D:D:D

Δεν μου φτάνει ο ένας, μου έσκασε μύτη και ο επόμενος.............. :D:D:D

imichal
05-08-08, 18:47
με προλαβες μπαγασα........:D

Pritanis
05-08-08, 18:53
Oπως πολυ σωστα λεει ο Σωτηρης βαλε αυτο που σου φαινεται πιο σωστο ζευγαρι.....Καλο ειναι να βαλεις δισκους του ιδιου χρωματος για να γλιτωσεις τα παρδαλα.......

imichal
05-08-08, 19:01
Σωστά όλα τα παραπάνω αλλά νομίζω οτι το καλύτερο ειναι να δωσεις το δευτερο πιθανο ζευγάρι σε κανένα φίλο σου :smt034.......(λεμε τωρα...)
Μπορει δε ο φιλος σου να σου παραχωρήσει 5 πανέμορφους (αν θυμαμαι καλα....) δίσκους ως αντάλλαγμα !!!!

Μεγάλη ευκαιρία !!!!! Δινεις μονο 2 και αποκτας 5!!!!! :D:D:D:D:D

ΥΓ. Και αγοράζεις και αλλο ενα ενυδρειο τωρα που το θυμήθηκα !!!:grin::grin:

Sotiris7
05-08-08, 19:04
Oπως πολυ σωστα λεει ο Σωτηρης βαλε αυτο που σου φαινεται πιο σωστο ζευγαρι.....Καλο ειναι να βαλεις δισκους του ιδιου χρωματος για να γλιτωσεις τα παρδαλα.......

Τι εννοείς δηλαδή με το "σωστό ζευγάρι"???

Από την άλλη, νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βγουν και πολλά παρδαλα, καθώς το ένα ζευγάρι είναι εντελώς μπλε, και το άλλο είναι ο κόκκινος fire red με τον πορτοκαλοκόκκινο Blood Blue
-------------------------
Σωστά όλα τα παραπάνω αλλά νομίζω οτι το καλύτερο ειναι να δωσεις το δευτερο πιθανο ζευγάρι σε κανένα φίλο σου :smt034.......(λεμε τωρα...)
Μπορει δε ο φιλος σου να σου παραχωρήσει 5 πανέμορφους (αν θυμαμαι καλα....) δίσκους ως αντάλλαγμα !!!!

Κι είπα και εγώ..................

Δεν θα σου έρθει κάποια φαεινή ιδέα???????????? :grin::grin::grin:

safi
05-08-08, 19:06
Χρησιμοποίησε διαχωριστικό στο 200άρι και βάλε και τα 2 ζευγάρια.

netblues
05-08-08, 19:14
Μιας και σε ενδιαφερει το σπορ τις αναπαραγωγης, ειναι καιρος να αποκτησεις αυτό
http://www.aquapress-bleher.com/index.php?page=shop.product_details&category_id=7&flypage=shop.flypage&product_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=45&vmcchk=1&Itemid=45
και μετα ξαναμιλαμε για blood και blue diamond και αλλα τετοια. Παντως malboro θα επρεπε να ειναι μονο τα τσιγαρα :D

leonm
05-08-08, 19:51

Ηλια αμα θες οκ!:D Παιρνεις 2 εκπαιδευμενους δισκους + πολλα αλτουμοσκαλαρα και δινεις τους 5 δικους σου:rolleyes:
ΥΓ Σωτηρη σορυ που το κανιβαλισαμε λιγακι

imichal
05-08-08, 20:29
2 εκπαιδευμενους δισκους

για ανάλυσε το......

leonm
05-08-08, 21:58
Αναλυση δεν εχει...τους εχεις δει πολλες φορες και τους ξερεις :D

nikman
05-08-08, 21:58
για ανάλυσε το......

Στη προσαρμοστικότητα (παλιές καραβάνες) φαντάζομαι ότι εννοεί ο leonm:D
A! από ότι θυμάμαι είναι και ζευγάρι original. Έχει δει ουρίτσες.

Για το φίλο Σωτήρη προτείνω και τους τέσσερις στη γεννήτρα!!!
Κατέγραψε συμπεριφορές και πράξε ανάλογα μετά...

Sotiris7
05-08-08, 23:04
Καλά.................. προς το παρόν μου το έλυσαν τον προβληματισμό μόνοι τους οι δίσκοι μου................

Οι δύο μπλε (Blue diamond & Kobald), έκαναν αυγά.................

Γύρισα μόλις τώρα στο σπίτι, και τα αυγά τους είναι στην ίδια ακριβώς θέση του ενυδρείου όπως και την πρώτη φορά................

Προφανώς λοιπόν, αυτοί που θα μετακομίσουν πρώτοι, είναι οι άλλοι δύο.....

Pritanis
06-08-08, 17:55
Για αναπαραγωγες και ονομασιες καλυτερο ειναι σιγουρα αυτο
http://www.aquapress-bleher.com/index.php?page=shop.product_details&category_id=7&flypage=shop.flypage&product_id=42&option=com_virtuemart&Itemid=45

εχει ολες τις γνωστες διασταυρωσεις και την προελευση τους......

netblues
06-08-08, 18:07
Γιατι εγω τι ειπα?

nikman
06-08-08, 22:49
Δύο μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν στο σταυροδρόμι της γνώσης και ενημέρωσης :D

Genirous
08-08-08, 11:51
Γιατι εγω τι ειπα?Στο δικό σου λινκ βγάζει το παλιό κλασσικό βιβλίο ''Bleher Discus, Volume 1''... :D

Pritanis
08-08-08, 18:44
πες τα γιατι γερασε και δεν βλεπει......Το βιβλιο που προτεινεις εσυ ειναι η βιβλος των αγριων δισκων και πρεπει οποιος δισκας σεβεται τον εαυτο του να το εχει τουλαχιστον ξεφυλλισει.....Αυτο που λεω εγω ειναι στην ουσια ενα κλασσερ που εφτιαξε ο Χεικο και το ανανεωνει τακτικα με φωτογραφιες και συντομο ιστορικο ολων των ως τωρα γνωστων δισκων (αναπαραγωγης και αγριων)

Sotiris7
11-08-08, 07:17
Οι δύο δίσκοι έχουν μεταφερθεί στο καινούργιο ενυδρείο εδώ και 4-5 μέρες.

Χθες το βραδάκι λοιπόν, καθώς γύρισα σπίτι από μια......... γαστρονομική περιήγηση στα Χανιά, τα παιδιά μου όπως αντιλαμβάνεστε είχαν κάνει και πάλι το θαύμα τους.

Για άλλη μια φορά, είχα ακουμπήσει τα αυγά τους σε μία από τις ρίζες του ενυδρείου (Ηλία μην ουρλιάζεις......... :D)

Είμαι πολύ περίεργος να δω αν αυτή τη φορά θα δω και τίποτα ουρίτσες, ή θα τα φάνε και πάλι..................:smt084

imichal
11-08-08, 09:00
Αφού είναι και τα δυο θηλυκα....:twisted::twisted:+-7:smt096

Sotiris7
12-08-08, 06:53
Είπα κι εγώ.............. Δεν θα σχολιάσει??????? zwzwzw

Η κακία θα σε φάει βρε.............. :D:D:D

Το θέμα είναι ότι πέρασε και η δεύτερη νύχτα και τα αυγά είναι στην θέση ακόμα....:D

Πόσο καιρό μετά την γέννηση των αυγών θα πρέπει να αρχίσω να βλέπω τις ουρίτσες??? Νομίζω ότι είναι 48 ώρες, καλά τα λέω??? :rolleyes:

ΧρήστοςΠ
12-08-08, 07:19
όχι δεν τα λες καλά μετά τις 60 ώρες σε γενικές γραμμές μην κάτσεις με κανένα χρονόμετρο στο χέρι έτσι.......:D

Sotiris7
12-08-08, 16:28
Χμμμμμ......... αύριο το πρωί λοιπόν, αν όλα πάνε καλά (Ηλία εσύ μην μιλήσεις......zw) θα δω ουρίτσες!!!!! :D

imichal
12-08-08, 16:33
:smt019 :smt047:smt047

Sotiris7
13-08-08, 17:55
ΒΓΗΚΑΝ ΟΥΡΙΤΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

Πάνος
13-08-08, 18:27
μπραβο!!! αντε να τα χαρεις να μεγαλωνουν!!!:p:p

Sotiris7
13-08-08, 19:00
Δεχόμεθα προεγγραφές....................... :D:D:D

Τα............... Χριστούγεννα, θα σας κάνω δώρο από έναν δίσκο........ :D:D:D

Αύριο πρωί πρωί την κάνω για αυγά αρτέμιας. Τι άλλο πρέπει να προσέξω ρε παιδιά?????

sofianos7
13-08-08, 19:10
Να σου ζήσουν Σωτήρη

madfdg
13-08-08, 19:11
Μπράβο ρε Σώτο!!!Να σου ζήσουν :D:D:D:D

imichal
13-08-08, 19:30
Εγω θελω μονο θαραλλέους.......:grin::grin:

delta66
13-08-08, 19:51
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-emotic-bigemo_harabe_net-107.gif

Sotiris7
13-08-08, 22:20
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Και καθώς γυρνάω πριν λίγο σπίτι, στο μεγάλο ενυδρείο οι άλλοι δύο (blue diamond + Kobald) έχουν γεμίσει αυγά την άκρη μιας ρίζας!!!!!!!!!

Μωρέ μήπως να πάω να πάρω άλλο ένα 200άρι............. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
13-08-08, 22:25
Μωρέ μήπως να πάω να πάρω άλλο ένα 200άρι............. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ΨΙΤ ΨΙΤ... ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ :D:D:D

imichal
13-08-08, 22:40
καλα πας......:grin::grin::grin:
Πεταξε τα και παρε ενα μεγααααλοοοοοο!!!

Sotiris7
13-08-08, 22:53
Και πως μωρέ θα γεννιούνται τα πιτσιρίκια μου στο μεγάάάάάάάλοοοοο??? :rolleyes:

delta66
13-08-08, 23:04
Θα με κανεις να παρατησω τις προβες για τις συναυλιες και να κατεβω κατω :D

Sotiris7
13-08-08, 23:07
Άσε τις συναυλίες, και έλα για............. δίσκους :D:D:D

nikman
14-08-08, 23:41
Μπρρρρράααβω Σωτήρη να σου ζήσουν!!!
Περιμένουμε κέρασμα:D:D:D

Sotiris7
15-08-08, 09:15
Δυστυχώς σήμερα δεν μπορώ να διακρίνω κανένα μικρό στο ενυδρείο.......:(:(:(

Οι γονείς για κάποιο λόγο προφανώς τα φάγανε........zw

Ανάθεμα και αν ξέρω το γιατί.......... Χθες τα έβλεπα να κουνιούνται μια χαρά, και σήμερα δεν υπάρχουν πουθενά......

Βέβαια αυτή την φορά φτάσαμε ένα βήμα ποιο κοντά από άλλες φορές και σιγουρέψαμε ότι πρόκειται για ζευγάρι δίσκων και όχι για δύο θυληκά.

Εύχομαι την επόμενη φορά να ολοκληρωθεί η......... διαδικασία......

Sotiris7
20-08-08, 19:44
Άντε φτου κι απο την αρχή...............

Τίγκα στα αυγά και πάλι................

Για να δούμε..............

Υ.Γ. Και εκεί που κοίταγα το ενυδρείο με προσοχή και για αρκετή ώρα, είδα και ένα πιτσιρίκι από την προηγούμενη γέννα να κολυμπάει!!!!!!!!!!!!

nikman
20-08-08, 22:57
βγάλε καμία φώτο Σωτήρη:rolleyes:

Sotiris7
21-08-08, 07:03
To Σ/Κ που θα έρθει ο Ηλίας, θα του πω να φέρει και την φωτογραφική να κάνουμε τέτοια δουλειά, γιατί εγώ από αυτά δεν σκαμπάζω με την καμία.....:D

Άσε που οι ψηφιακές μηχανές είναι στην Αθήνα γιατί μόνο η γυναίκα μου ασχολείται με το αντικείμενο.......:D

Όσο για τα αυγά, αυτή την φορά τα έχουν τοποθετήσει στον σωλήνα εισαγωγής νερού προς την αντλία......... αφήσαμε τις ρίζες και πιάσαμε τους σωλήνες τώρα.........

Μου φαίνεται ότι πρέπει να τους βάλω τον κώνο μέσα στο ενυδρείο. Απλώς αυτό το πράγμα μου χαλάει την.......μόστρα στο ενυδρείο........

Υ.Γ. Δεν κάνεις και εσύ μια βόλτα από εδώ να πιούμε όλοι μαζί καφεδάκι?????

imichal
21-08-08, 07:29
Τίγκα στα αυγά και πάλι................αχχχ......

ΥΓ. Ρε παιδια θυμαστε πόσους δισκους ειχα βάλει μεσα στο ενυδρειο μου πριν απο κανενα 2μηνο? Δυσκολευομαι να θυμηθω 4, 5 ή 6 ?:rolleyes:
Εχω ξεχασει.......
"Ματια που δεν βλεπονται ξεχνιουνται.....":D

netblues
21-08-08, 07:42
Άσε που οι ψηφιακές μηχανές είναι στην Αθήνα γιατί μόνο η γυναίκα μου ασχολείται με το αντικείμενο.......:D

Δλδ να υποθεσουμε οτι δεν εμειναν ΜΟΝΟ οι μηχανες στηνΑΘηνα εε?
ΠΩΣ το κανες αυτό το μαγικο??? :D

Sotiris7
21-08-08, 07:59
Είδες τι καλά που τα 'φτιαξα?????? :D:D:D

Όλοι οι υπόλοιποι στην Αθήνα και εγώ στα Χανιά με τα ψαράκια μου.......:smt041:smt041:smt041

Η δουλειά....... φταίει Σωτήρη μου..... η δουλειά.........
Βάλε βέβαια και το ότι η γυναίκα μου είναι Σουηδέζα, βοηθάει αυτό... :D:D:D

Και είμαστε και πολύ κοντά στην Αθήνα. Παπάγου εγώ - Χολαργό εσύ.
Δεν ξεκινάς και εσύ για κάτω????? :D:D:D

stratos111
22-08-08, 08:40
Είδες τι καλά που τα 'φτιαξα?????? :D:D:D

Όλοι οι υπόλοιποι στην Αθήνα και εγώ στα Χανιά με τα ψαράκια μου.......:smt041:smt041:smt041

Και είμαστε και πολύ κοντά στην Αθήνα. Παπάγου εγώ - Χολαργό εσύ.
Δεν ξεκινάς και εσύ για κάτω????? :D:D:D
Ασε τον άνθρωπο. Μην του βάζεις ιδέες.Και να το θέσω διαφορετικά, ...........εγώ έχω σειρά.:cool:

Sotiris7
22-08-08, 13:24
Καλά........... εσύ την έχει πατήσει αδερφέ............ ;)

Και κάτι άλλο.......................

ΤΙΓΚΑ ΣΤΙΣ ΟΥΡΙΤΣΕΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ............ :smt041:smt041:smt041

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΟΥΡΙΤΣΕΣ :smt041:smt041:smt041

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΨΑΡΑΚΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΩ????? zw

asourtzo
22-08-08, 14:21
ΜΠΡΑΒΟ!!!! καλη επιτυχια αυτη τη φορα φιλε μου :D:D

Sotiris7
22-08-08, 14:41
Να 'σαι καλά. Ευχαριστώ.

Και τώρα άλλη μια απορία........

Καθώς τα αυγά είχαν τοποθετηθεί πάνω στον σωλήνα εισροής του νερού στο φίλτρο, φοβάμαι μη τυχόν και όπως "ξεξολλάνε" από τα αυγά τα μικρά, τα ρουφήξει μέσα το φίλτρο.

Παίζει αυτό???

Και αν ναι, μήπως να κλείσω το φίλτρο για σήμερα και να το ανοίξα ξανά αύριο που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν ξεκολλήσει τα μικρά??? :confused:

Τσιόνογλου Σταύρος
22-08-08, 16:33
Να 'σαι καλά. Ευχαριστώ.

Και τώρα άλλη μια απορία........

Καθώς τα αυγά είχαν τοποθετηθεί πάνω στον σωλήνα εισροής του νερού στο φίλτρο, φοβάμαι μη τυχόν και όπως "ξεξολλάνε" από τα αυγά τα μικρά, τα ρουφήξει μέσα το φίλτρο.

Παίζει αυτό???

Και αν ναι, μήπως να κλείσω το φίλτρο για σήμερα και να το ανοίξα ξανά αύριο που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν ξεκολλήσει τα μικρά??? :confused:

Μου έχουν γεννήσει πολλές φορές στην εισαγωγή του φίλτρου,αλλά ποτέ δεν τα ρούφηξε,γιατί συνήθως οι γονείς οταν σκάσουν μύτη οι ουρίτσες τα μεταφέρουν αλλού,αλλά μπορεί να γίνει και το κακό,υπάρχουν βέβαια σφουγγάρια που μπορείς να καλύψεις την εισαγωγή ωστε να μην υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Το φίλτρο για κανένα λόγω μην το κλείσεις για η βιολογία του θα πάει διακοπές.

Sotiris7
22-08-08, 16:40
Ας τα αφήσω όπως είναι τότε..................

Βέβαια έχω την αίσθηση ότι αν τα μεταφέρουν κάπου οι γονείς, θα είναι μέσα στην κοιλιά τους......

Τέλος πάντων, στην τελική, ακόμη και αν δεν επιζήσει κανένα από τα μικρά ούτε αυτή την φορά, θα βάλω τον κώνο μέσα στο ενυδρείο.............

delta66
22-08-08, 18:03
Δεν ξερω αν εφαρμοζει κατι σαν αυτα, αλλο ολο και καποια πατεντα θα παιρνει με σωληνες φιλτρου για ανταπτορες.
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=261530&t=temartic_e&userid=HEfFUrXZCzUAUmiDW9BLAZCnPKVeFM0R6l3
http://www.hagen.com/uk/aquatic/product.cfm?CAT=1&SUBCAT=119&PROD_ID=01005750030101

Sotiris7
22-08-08, 18:09
Φοβάμαι ρε συ Σπύρο να βάλω τα χέρια μου μέσα στο ενυδρείο τώρα, ειδικά σε αυτό το σημείο.

Τα αυγά ήταν πάνω στον σωλήνα αυτόν, πως να βάλω τα χέρια μου εκεί και να πειράξω το οτιδήποτε................

Υ.Γ. Ψήνεσαι να έρθεις να μου πεις τη γνώμη σου για το πρόβλημα??? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

delta66
22-08-08, 18:21
Χεχε ψηνομαι.
Την αλλη φορα εχε το προφιλτρο στο προγραμμα.

Sotiris7
22-08-08, 18:24
Μωρέ την άλλη φορά θα τους έχω βάλει και τον κώνο, που προς το παρόν τον έχω στο......... ντουλαπάκι............. ;)

Εγώ γι αυτή τη φορά λέω μήπως και ψήνεσαι............ :D:rolleyes::D:rolleyes:

Αλλά ξέχασα, έχουμε και εκείνες τις ρημάδες τις πρόβες................ :p:p:p

Sotiris7
24-08-08, 23:24
Λοιπόν, νεώτερα από την κατάσταση των ενυδρε'ιων...............

Εκεί που είναι όλοι οι μπλε δίσκοι όσο και να γεννάνε αυγά οι έρημοι, δυστυχώς οι πλακόστομοι και τα ίδια τα ψάρια τα τρώνε..................

Στο άλλο όμως το ενυδρείο, όπου υπάρχει μόνο του το ζευγάρι και όπου είδα τις ουρίτσες, εξακολουθώ να τις βλέπω!!!!!

Και μάλιστα είναι και μπόλικες.............. :smt041:smt041:smt041

Όπου να 'ναι θα πρέπει να αποκολληθούν από τον σωλήνα όπου είχαν τοποθετήσει οι γονείς τα αυγά. Οι γονείς προς το παρόν, ΚΕΡΒΕΡΟΙ.....

Παρακολουθούν συνέχεια τις ουρίτσες που κουνιούνται.

Ο Ηλίας σήμερα ήρθε και πήραμε αρκετές φωτογραφίες των ενυδρείων και περιμένω να δω αν θα "παίξει" μαζί τους καθόλου στο photoshop και μετά ανεβάσει αυτός μερικές.

Αμ ο Λιάκος δεν μπορεί γιατί δεν προλαβαίνει, θα ανεβάσω εγώ μερικές από αυτές που πήραμε........

Είμαι όμως σε πολύ καλό δρόμο για να βγάλω ψαράκια............... :smt041:smt041:smt041

imichal
25-08-08, 00:25
αυριο το απογευμα θα προσπαθησω .....;)

delta66
25-08-08, 00:57
τι θερμοκρασια εχεις στη γεννηστρα?
πες και πεχα, τιντιες κλπ

Sotiris7
25-08-08, 07:15
Η γεννήστρα Σπυράκο μου έχει 29 βαθμούς, όπως και το μεγάλο ενυδρείο.

Όσο για ρΗ είναι στο 6,7
κΗ στο 2
gH sto 4

Έχω βέβαια να μετρήσω λίγες μέρες πριν δω τα αυγά καθώς από εκείνη την μέρα δεν το έχω ακουμπήσει καθόλου το ενυδρείο για να αφήσω τους γονείς στην ησυχία τους......

Υ.Γ. Λιάκο, για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες που τράβηξες. ;)

delta66
25-08-08, 17:47
Για τσιμπα τη κανα δυο βαθμους και νομιζω εχεις πολλα λιτρα για γεννηστρα.
(200 δεν ειπες?)

Sotiris7
25-08-08, 20:03
Ναι, τα λίτρα της γεννήστρας μου είναι στα 200.

Πόσο να την πάω πια ρε συ Σπυράκο??? Στους 31?!?!?!?!?!?!

Στο μεταξύ, θα αρχίσω να την κοπανάω την θηλυκιά....................

Τα πιτσιρίκια έχουν ξεκολλήσει πλέον από τον σωλήνα, έχουν αρχίσει να κολυμπάνε και εκείνη όπου τα βρει τα τσακίζει........

Τα ρουφάει με απίστευτη ταχύτητα..... μέσα σε πέντε λεπτάκια που την παρακολουθούσα, πρέπει να κατάπιε τουλάχιστον καμιά 20αριά μικρά.............. Την κοπανάς τώρα ή δεν την κοπανάς......

imichal
25-08-08, 20:29
Ξέρει τι κανει θηλυκια σου..... Ξερεις τι προβληματα που εχουν οι σημερινες μαναδες....
Σου λεει που να μπλεκω τωρα......:grin:

ΥΓ. Αμα θες να σου δωσω μια δικια μου.....Μπουαχαχαχα.....

Sotiris7
25-08-08, 20:51
Κράτα τις δικές σου, και άντε ανέβασε καμιά φωτό να χαζεύω τους δίσκους μου στο forum...............:p

Άσε που για να μου δώσεις από τις δικές σου, πρέπει να τις πιάσεις, και για να τις πιάσεις, πρέπει πρώτα να τις δεις...............:D:D:D

nikman
25-08-08, 22:57
Τα ρουφάει με απίστευτη ταχύτητα..... μέσα σε πέντε λεπτάκια που την παρακολουθούσα, πρέπει να κατάπιε τουλάχιστον καμιά 20αριά μικρά.............. Την κοπανάς τώρα ή δεν την κοπανάς......

Πόποοο Μήδεια-machine τη κόβω. Και ο πατέρας τι κάνει καπνίζει ναργιλέ :D
Τάιζε λίγο παραπάνω τους γονείς τόση προσπάθεια κάνανε...
Χωρίς να σε απογοητεύσω η επιβίωση των μικρών εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από τους γονείς.
good luck ;)

Sotiris7
25-08-08, 23:08
Μωρέ εγώ τους ταϊζω, αλλά αυτή φαίνεται να προτιμάει τα μικρά της!!!!! :rolleyes:

Όσο για τονπατέρα, τι να κάνει ο έρημος??? Να την αρχίσει στις μάπες??? :rolleyes:

Αυτός δεν τα τρώει, η άλλη κάνει την ζημιά............. :smt084

Τέλος πάντων, ίσως να χρειάζεται άλλη μία φορά.

Πάντως είμαστε κάθε φορά και ένα βήμα πιο κοντά στην σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας........... :D

nikman
25-08-08, 23:20
Όσο για τονπατέρα, τι να κάνει ο έρημος??? Να την αρχίσει στις μάπες??? :rolleyes:

Ναι κάπως έτσι μπορεί να γίνει και να χαλάσει το ζευγάρι. Είναι κάτι που συμβαίνει στις κιχλίδες.
Πάντως χωρίς πλάκα τάιζε λίγο παραπάνω. Τα λίτρα σου είναι πολλά και δεν φοβάσαι για αμμωνίες...
Προσπάθησε να μη φοβούνται οι γονείς.

Sotiris7
26-08-08, 16:37
Θα προσπαθήσω αύριο.

Αν έχουν μείνει μικρά μέσα στο ενυδρείο, θα ταϊσω τους γονείς λίγο παραπάνω μπας και τα αφήσει τα μικρά η μάνα τους ήσυχα.

Αν και ειλικρινά πιστεύω ότι δεν τα τρώει επειδή πεινάει, άλλωστε δεν τα ''ψάχνει''. Όπως περνάνε από μπροστά της καθώς κολυμπάνε τριγύρω της, ανοίγει η ρουφιάνα το στόμα της και τα καταπίνει................. zw

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και καθώς ο Λιάκος προφανώς δεν μπόρεσε να ''πειράξει'' τις φωτογραφίες που βγάλαμε τις προάλες στο σπίτι, σας ανεβάζω εγώ μερικές μέχρις ώτου ο Ηλίας βρει χρόνο και φτειάξει τις φωτογραφίες λίγο καλύτερες στο photoshop.

http://www.imageshack.gr/files/u3quor3vv7a0r2zend04_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=u3quor3vv7a0r2zend04.jpg)

http://www.imageshack.gr/files/gxzyuzfqax7blcy10tv2_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=gxzyuzfqax7blcy10tv2.jpg)

http://www.imageshack.gr/files/g7y6kqc9tsdbb8zyg7vu_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=g7y6kqc9tsdbb8zyg7vu.jpg)

http://www.imageshack.gr/files/0w779xb1tqqomhfbgcy5_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=0w779xb1tqqomhfbgcy5.jpg)

http://www.imageshack.gr/files/ypday680qdultycj0uz0_thumb.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=ypday680qdultycj0uz0.jpg)

Οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι από το ενυδρείο των 300 λίτρω με τους μπλε δίσκους και οι τρεις επόμενες είναι από το....... ζευγαράκι (μαζί με τα τέκνα) στην γεννήστρα των 200 λίτρων. :grin: :grin: :grin:

Ακούω γνώμες και απόψεις επί των ενυδρείων............. :wink:

nikman
26-08-08, 23:13
Έχουμε κανένα νέο σήμερα;;;

Θερμή παράκληση βρε Σωτήρη: μη τις ξανανεβάσεις τις φωτογραφίες με αυτό τον τρόπο μας στράβωσες :cool:

Sotiris7
27-08-08, 06:25
Νέα;;;;;

Δυστυχώς τα μικρά είναι πολύ λίγα πλέον. Δεν ξέρω αν θα τα χλαπακώσει και αυτά η μάνα τους ή όχι, αλλά έχω και σαν σκέψη να τα βγάλω από εκεί, να τα βάλω σε ένα μικρό ενυδρειάκι με ένα αερόφιλτρο και να τα ταϊζω τα μικρά εκεί για να μεγαλώσουν λιγάκι.......

Όσο για τις φωτό, δεν γινόταν να τις βάλω αλλιώς γιταί είχαν πολύ μεγάλο μέφεθος και όταν τις έβαλα αλλιώς ξεχείλωσαν την σελίδα του φόρουμ.

Γιατί μωρέ σε τύφλωσαν, αν τις αφήσεις να ''φορτώσουν'' τελείως, ανοίγουν μια χαρά και δεν τυφλώνουν.......:D:D:D

Υ.Γ. Σώτοοοοοοο, βάλε ρε συ το plug in που κάνει αυτόματα resize τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε...........:D

delta66
27-08-08, 08:42
Αν δεν εχεις το Photo shop ή καποιο αλλο παρομοιο προγραμμα επεξεργασιας, παρε τρεις λυσεις.

1. Αν "βλεπεις" τις φωτο σου με το ACDSee 8, ειναι σχετικα ευκολο το resize.

Αφου ανοιξεις (open) τη φωτο, κανεις διπλο αριστερο πανω της και σε "βγαζει" στο photo manager.
Στο αριστερο μερος της οθονης ειναι τσεκαρισμενη* ως μπλε η φωτο.
Στο δεξιο υπαρχει το "Task Pane"n στη κατηγορια "Fix and enhance photos" εχει την επιλογη "Resize images".
Διαλεξε 800Χ600 και αν θελεις να κρατας και τη φωτο με τις original διαστασεις (να το κανεις), διαλεξε στα options, "rename modified images and place....."

* μπορεις να κανεις ομαδικο resize αν τσεκαρεις και αλλες φωτο του φακελου.

2. Αλλος τροπος ειναι με το Paint, το προγραμμα των windows (βρισκεται στο start menu>programs>accessories>paint).
Κανεις open με αυτο τη φωτο (file>open> πας στο φακελο με τη φωτο και την ανοιγεις), μετα πατας image>atrributes> διαλεγεις width800, height 600 με επιλεγμενα απο κατω "pixels" και "colors"
φροντισε να κανεις save as "ενα διαφορετικο ονομα απο τη original φωτο" πχ "ονομα φωτο 2"

3. τριτος τροπος ειναι να τις ανεβαζεις στο λογαριασμο σου στο http://photobucket.com που κανει αυτοματο resize κατα το ανεβασμα αναλογα τις διαστασεις που εχεις ορισει απο πριν.
Αφου ανεβουν πατας απλα πανω στο "IMG Code" της φωτογραφιας και το κανεις copy/paste στο φορουμ για να εμφανιζει αμεσα τη φωτο στη σελιδα ή πατας "Direct Link" στη φωτο και το κανεις copy/paste στο φορουμ για να μας βγαζει σε νεα καρτελα τη φωτο.
Απαραιτητη προυποθεση δεν κανεις μετακινηση ή μετονομασια της φωτογραφιας απο το photobucket γιατι "χανεται" απο τα φορουμ που την εχεις ανεβασει.

ελπιζω να καταλαβες.

Παραδειγμα απο photobucket :
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-misc-15f3bee6.jpg

imichal
27-08-08, 09:58
Ρε συ μου χάλασε το usb που περναω τις φωτος στον Η/Υ.......γι'αυτο δεν εχω κανει τιποτα......Η τελευταια φορά που δουλεψε ήταν οταν ηρθα σπιτι σου.....
Ακολουθα αυτα που σου είπε ο delta...
Το πιο ευκολο ειναι με το ACDSee 8......(Ελπιζω να το εχεις ε ?)

Pritanis
27-08-08, 10:09
λιγο ελλειψα διακοπες και αρχισατε να κανετε του κεφαλιου σας.......καταρχην η θερμοκρασια στους 29 ειναι μια χαρα και δεν επηρρεαζει τοσο...... Τωρα προσεξε να δεις αν η μαμα τρωει τα μικρα ή απλα τα ρουφαει και μετα τα φτυνει στο μερος που θελει να τα κρυψει.......Αν η μαμα τα τρωει και ο μπαμπας ειναι αμετοχος δοκιμασε στην επομενη γεννα να χωρισεις την μαμα απο τα αυγα και τον μπαμπα πριν σκασουν τα αυγα......Οσο αφορα το φιλτρο καλο ειναι να μην υπαρχει φιλτρο σε λειτουργια τοσο κοντα στην περιοχη που γεννουν τα ψαρια γιατι εκτος απο τα μικρα που θα ρουφηξει, ρουφαει και το σπερμα του αρσενικου μειωνοντας το ποσοστο γονιμοποιησης των αυγων.........Για παμε δυνατα.....

Sotiris7
27-08-08, 22:51
Αγαπητέ μου Πρύτανη καλως μας ήρθες και πάλι.............

Δυστυχώς η θυληκιά τις περισσότερες φορές δεν φτύνει τίποτα......... κάποιες λίγες πράγματι τα φτύνει, αλλά τις περισσότερες φορές τα......... καταπίνει..........

Πάνω λοιπόν που αναρωτιόμουνα μήπως και βγάλω τα λίγα έστω μικρά που κυκλοφορούν στο ενυδρείο, πάνω που πήγα και πήρα τα αερόφιλτρά μου, και τα μικρά ενυδρειάκια μου, κοιτάω μέσα στο ενυδρείο και τι να δω.....

Αυγά!!! Έκαναν πάλι αυγά...............

Το παράξενο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι έκαναν τα αυγά σε δύο σημεία!!!

Τα περισσότερα αυγά βρίσκονται στην βάση της μίας ρίζας και τα λιγότερα και πάλι στο φίλτρο όπως και την προηγούμενη φορά!!!

Πάμε λοιπόν δυνατά όπως λες και εσύ, και θα δούμε τι θα γίνει αυτή τη φορά.

Υ.Γ. Λες να την γλυτώσουν τα μικρά τώρα που οι γονείς θα αρχίσουν να προσέχουν συνέχεια τα αυγά και να μην δίνουν μεγάλη σημασία στα πολύ μικρά δισκάκια που κυκλοφορούν γύρω τους?????

nikman
27-08-08, 22:57
Λοιπόν τι κάνω εγώ με τις φώτο πριν τις αναρτήσω και ενώ τις έχω στον υπολογιστή: δεξί κλικ και διαλέγω άνοιγμα με Microsoft Office picture manager.
Από εκεί τα πράγματα είναι εύκολα: επιλέγεις επεξεργασία εικόνων, μετά πας στο συμπίεση εικόνων και διαλέγεις ή για έγγραφα ή για ιστοσελίδες. Πατάς ok και κάνεις κι ένα save όταν σε ρωτήσει.
Έτσι έχεις μία εικόνα μέχρι 200 kb το πολύ
Μιλάμε για xp πάντα.

Pritanis
28-08-08, 10:21
απο τη στιγμη που ξαναγεννησαν, τα μικρα δεν εχουν (90%) καμια πιθανοτητα να επιβιωσουν....το ενστικτο της διαιωνησης του ειδους αναγκαζει τους γονεις μολις διαπιστωσουν οτι η γεννα δεν ειναι επαρκης, να την απορριπτουν και να προσπαθουν ξανα........Ετοιμασου να χωρισεις τη θυληκια......Η αναπαραγωγη των δισκων ειναι ευκολη υποθεση εφοσον ομως βρει το κουμπι του καθε ζευγαριου......

Sotiris7
28-08-08, 21:30
Χάζευα τους γονείς που αερίζαν τα αυγά, και καθώς τους παρατηρούσα, είδα επάνω τους 3-4 μικρά από την προηγούμενη γέννα.

Γυρνοβολάνε γύρω από τους γονείς χωρίς αυτοί (προς το παρόν τουλάχιστον) να ασχολούνται καθόλου μαζί τους......

Όσο για να χωρίσω την θυληκιά, δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται, αυτή την φορά τουλάχιστον..........

Το Σάβατι τι πρωί πρέπει να ανέβω στην Αθήνα και θα φυρίσω την Δευτέρα το βράδυ. Από την μια δεν πιστεύω ότι μέχρι αύριο το βράδυ θα έχουν σκάσει τα αυγά, και από την άλλη φαντάζομαι ότι μέχρι την Δευτέρα το βράυ, πιθανόν να τα έχει ξεσκίσει............

Τέλος πάντων........... προχωράμε και βλέπουμε.............

Υ.Γ. Μανώλη μου δεν διαθέτουμε χρ, διαθέτουμε vista (δυστυχώς ή ευτυχώς...... :))