PDA

Επιστροφή στο Forum : ενυδριο- πισινα

aginor
03-08-08, 21:07
ακουστε μια περιεργη σκεψη μου.
μπορουμε να κανουμε μπανιο σε νερο που ζουν χρυσοψαρα??
αν ναι, τε μπορουμε σε ανοιχτες πισινες αντι να εχουμε πλακακι να εχουμε χαλικι στον πατο (για να μην φενονται οι ακαθαρσιες)
οι μικροοργανισμοι διμιουργουνται μονοι τους στο χαλικι (βιολογια)
η οξυγονωση γινετε μονη της με αναταραξη της επιφανειας.
πορει να εχει και φυτα μεσα. σε 50-100 τονους νερο με 20 χρυσοψαρα δεν νομιζω να τα φανε ολα.
(παραβλεψτε το στρες τον ψαριων)
και γλιτωνουμε απο χλωριοση και λοιπα χημικα.

delta66
03-08-08, 21:41
Τη φορολογια για την πισινα θελεις να γλυτωσεις? :p;)

POURITANOS
03-08-08, 21:43
ακου και μια περιεργη απαντηση.
αν φορας στολη δυτη ναι. Αλλιως σε βλεπω να περνεις αντιβιοτικα μιας και πολλα ψαρια κουβαλανε πολλα μικροβια.
αν ναι, τε μπορουμε σε ανοιχτες πισινες αντι να εχουμε πλακακι να εχουμε χαλικι στον πατο (για να μην φενονται οι ακαθαρσιες)
εδω κανεις πλακα σιγουρα , δηλαδη σε βρvμονερα θα κανεις μπανιο???
η σκ@τιλα των ψαριων δε μεταφραζετε σε βιολογια για των Ανθρωπο παντος
οταν λες μονη της ? ενοεiς οτι καθε λεπτο θα μπενει και ενας μεσα στην λιμνη??? και θα κανει αυτος την αναταραξη???
πορει να εχει και φυτα μεσα. σε 50-100 τονους νερο με 20 χρυσοψαρα δεν νομιζω να τα φανε ολα. Εδω ανθρωπους θα εχει μεσα τα φυτα μας πειραξαν. οσο για τα 20 χρυσοψαρα αν τα κανεις στειρωση τοσα θα μεινουν αλλιως δε βλεπω να μενουν 20
και γλιτωνουμε απο χλωριοση και λοιπα χημικα
πως ειπαμε χημικα χλωρια κτλ πλακα μας κανεις δε μπαινουν αυτα μεσα αλλα απο την αλλη ολες η πισινες βαζουν αντιχλωριο (μιλαω για κανονικες για ανθρωπους μονο) τωρα εσυ που θες 2 σε 1 βαλε λιγο :grin:. .

Υ.Γ. οτι και να περνεις παντος δωσε και σε μας
Υ.Γ φιλια στον westie .

PUF
03-08-08, 22:17
Στις πισινες δεν βαζουν αντιχλωριο, βαζουν χλωριο, και πολυ μαλιστα.

orck
03-08-08, 22:50
δεν καταλαβαινω το σκεπτικο της περιεργης σκεψης σου
φιλε aginor, νομιζω οτι πρεπει να διαλεξεις μεταξυ πισινας και λιμνης
εαν εχεις πισινα λογικα εχεις και τα χρηματα να την συντηρησεις ετσι οπως πρεπει με τα καταλληλα χημικα (σαν μεσο ορο θελει κανα 50αρι τον μηνα χρησης)
επισης Σπυρο εξωτερικη πισινα μεχρι και 25τμ δεν εχει τεκμηριο, ξερεις ποσο ειναι 25τμ;

o westie τι σχεση εχει; εαν δεν κανει εδω αυτες τις ερωτησεις (που εχει σχετικους ανθρωπους με το αντικειμενο) που θα ρωτησει;

delta66
03-08-08, 23:02
...επισης Σπυρο εξωτερικη πισινα μεχρι και 25τμ δεν εχει τεκμηριο, ξερεις ποσο ειναι 25τμ;....
Ελεγα μηπως ηθελε να την κανει 26. :D

PascM
04-08-08, 03:58
Η αρχική σκέψη είναι υλοποιήσιμη μέχρι του σημείου που η πισίνα θα γίνει πράσινη μια και θα λείπουν τα διάφορα χημικά που την διατηρούν καθαρή.

netblues
04-08-08, 08:07
Απλα δεν λεγεται πισινα αλλα στερνα...
Αν κανει κανεις μπανιο σε λιμνη δεν διαφερει και πολυ απο αυτό που συζηταμε.
Αν δεν μας ενοχλει η πρασιναδα, το θολο νερό και καμμια βδελλα, τοτε δεν υπαρχει προβλημα....

chemical mac
04-08-08, 09:53
πορει να εχει και φυτα μεσα. σε 50-100 τονους νερο με 20 χρυσοψαρα δεν νομιζω να τα φανε ολα.
και γλιτωνουμε απο χλωριοση και λοιπα χημικα.
100 τόνους νερό το κάνεις θαλασσινό πετάς και δυο μεγάλους λευκούς μέσα και ξεφορτώνεσαι και τους ανεπιθύμητους γείτονες. good wines

aginor
04-08-08, 11:44
εχουν ενδιαφερον οι απαντησεις σας!!!
να κανω και τον δικηγορο του διαβολου τωρα;
PascMΗ αρχική σκέψη είναι υλοποιήσιμη μέχρι του σημείου που η πισίνα θα γίνει πράσινη μια και θα λείπουν τα διάφορα χημικά που την διατηρούν καθαρή.
γιατι το ενυδριο σου απο χημικα μενει καθαρο?? μην το βλεπεις σαν πισινα αλλα σαν τεραστιο ενυδριο
netbluesΑν δεν μας ενοχλει η πρασιναδα, το θολο νερό και καμμια βδελλα, τοτε δεν υπαρχει προβλημα....
το ενυδριο σου ετσι ειναι??

απαντηση προς pouritano: και στην θαλασα και στης λιμνες και στο νερο που πινεις εχει εκατομυρια βακτηριδια. αυτο δεν σημαινει οτι σε βλαπρουν κιολας. Σε καμια πισινα για ανθρωπους δεν μπαινει αντιχλωριο. μπαινει καθαροχλωριο. πολλοι ειναι αλεργικοι σε αυτο και δεν μπαινουν σε πισινες. δοκιμασ να βγαλεις οτι εχεις στο πατο του ενυδριου. πετρες χαλικια κτλ. το νερο δεν θα ξεθολωσει ποτε γιατι πολυ απλα δεν εχει μερος να κατακαθησει η βρομια του ενυδριου.zw
ο westie πιος ειναι? διαγραφικε το μνμ του??

PascM
04-08-08, 11:49
Το ενυδρείο δεν ειναι έξω και δεν το χτυπάει ο ήλιος! Εσύ αυτό μας έδωσες να καταλάβουμε οτι έχει μια πισίνα έξω και θέλεις να την μετατρέψεις σε ενυδρείο!

! Καλή επιτυχία.

aginor
04-08-08, 11:57
Το ενυδρείο δεν ειναι έξω και δεν το χτυπάει ο ήλιος! Εσύ αυτό μας έδωσες να καταλάβουμε οτι έχει μια πισίνα έξω και θέλεις να την μετατρέψεις σε ενυδρείο!
ναι. σε αυτο εχεις δικιο. μονο ο ηλιος ειναι η διαφορα ομως? αν ηταν στην βιλα εσωτερικη πισινα δεν θα ειχαμε τετοιο προβλημα?

delta66
04-08-08, 12:00
...γιατι το ενυδριο σου απο χημικα μενει καθαρο?? μην το βλεπεις σαν πισινα αλλα σαν τεραστιο ενυδριο..
Θα μπει φιλτρο στην πισινα, οπως εχουν τα ενυδρεια?

aginor
04-08-08, 12:09
να ξεκαθαρισουμε κατι: αν ειχα βιλα με πισινα δεν θα ασχολιομουνα με τετοιες πιπεριες (οπου ι και ε βαλτε α)
θα μπορουσε να μπει φιλτρο για τα αιωρουμενα σωματιδια, και για να αναταρασετε η επιφανεια. η ολη βιολογια θα στηριζετε στον βυθο οχι στο φιλτρο

PascM
04-08-08, 12:15
Η διαφορά είναι ο ήλιος από εκεί και πέρα μεγαλώνουν οι απαιτήσεις σε κυκλοφορία (για να μπορείς να στηρίξεις την βιολογία και στον βυθό) και οι απαιτήσεις σε φωτισμό κλπ κλπ

theofilos
04-08-08, 12:30
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι ο Westie το παιδι :D.

Moutralewn
04-08-08, 12:49
εχουν ενδιαφερον οι απαντησεις σας!!!
να κανω και τον δικηγορο του διαβολου τωρα;
PascMΗ αρχική σκέψη είναι υλοποιήσιμη μέχρι του σημείου που η πισίνα θα γίνει πράσινη μια και θα λείπουν τα διάφορα χημικά που την διατηρούν καθαρή.
γιατι το ενυδριο σου απο χημικα μενει καθαρο?? μην το βλεπεις σαν πισινα αλλα σαν τεραστιο ενυδριο
netbluesΑν δεν μας ενοχλει η πρασιναδα, το θολο νερό και καμμια βδελλα, τοτε δεν υπαρχει προβλημα....

το ενυδριο σου ετσι ειναι??

Φαντάζομαι ότι αυτές οι 2 απαντήσεις εδώθησαν γιατί ανέφερες κάτι για να κάνουμε μπάνιο σε πισίνα με χρυσόψαρα.

Στα ενυδρεία μας ή σε άλλα "τεράστια" ενυδρεία, δεν κάνουμε μπάνιο..
:D:D:D

PascM
04-08-08, 12:54
Δεν είναι απαραίτητα απαγορευτικό το οτι δεν κάνουμε μπάνιο με τα χρυσόψαρα στο φυσικό τους περιβάλλον!

netblues
04-08-08, 13:13
Παμε παλι απο την αρχή.
Μια μεγαλη στερνα γεματη νερο σε εξωτερικό χωρο, συντομα θα γινει πρασινη και θα γινει χωρος πολλαπλασιασμου διαφορων "ζωντανων" που θα ερθουν να πολλαπλασιασθουν εκει, χωρις να κανουμε τιποτε αλλο.
Μια στεγασμενη στερνα δεν θα πρασινισει, αλλα αργα η γρηγορα θα πιασει μια γλιτσα στα τοιχωματα.

Δεν υπαρχει προβλημα να κανουμε μπανιο σε μια τετοια στερνα, οσο την κραταμε για προσωπικη μας χρηση, οπως δεν υπαρχει προβλημα να κανουμε μπανιο σε μια λιμνη...

Η χλωριωση σε μια πισινα γινεται για να μην αναπτυσσεται η γλιτσα/πρασιναδα και για να μην αναπαραγονται διαφορα μεσα στο νερό. Επισης το χλωριο σκοτωνει και τα μικροβια που μεταφερουν στο νερό οι αλλοι ανθρωποι. Το φιλτραρισμα απομακρυνει τη σκονή/χωμα και οτι αλλο πεφτει μεσα στη πισίνα.

POURITANOS
04-08-08, 15:53
Στις πισινες δεν βαζουν αντιχλωριο, βαζουν χλωριο, και πολυ μαλιστα.Εχεις απολυτο δικιο μπερδευτικα με τα ψαρακια που βαζουμε, η δυναμη της συνηθειας βλεπεις

Nik25
04-08-08, 17:54
100 τόνους νερό το κάνεις θαλασσινό πετάς και δυο μεγάλους λευκούς μέσα και ξεφορτώνεσαι και τους ανεπιθύμητους γείτονες. good wines

:smt044:smt044:smt044.Eλα ρε μπορει να βαλει και 20 γκαπυ.Μια χαρα θα ειναι.Να μην λερωνει πολυ και το νερο.Φανταζεσαι να καλεσεις κανενα φιλο-φιλη για pool paty?Εκει θα να τα καλα....:D:D:D:D
Φτιαχτηκα ρε Μακη απογεματιατικα με την απαντηση σου.
Good Wines 2 λεμε....(!)
Νo hard feelings my friend aginor,μην το παρεις προσωπικα οκ?:)

orck
04-08-08, 18:06
αυτη η ειρωνια με το good wines μονο εμενα ενοχλει;
εδω ειμαι για να κουβεντιασω με φιλους οχι να κοροιδεψω καποιον που δεν ξερει

Nik25
04-08-08, 18:18
Ελα ρε φιλε orck δεν ειναι ειρωνια απλα ο γραπτος λογος παρεξηγηται.Ευχαριστη καζουρα ειναι.Τοσο απλα.Ειναι αναλογα με την διαθεση του καθενα.Εγω γελασα πολυ με αυτο που ειπε ο Μακης και απλα μου ηρθε μην τρελενεστε.Οσο για την βοηθεια πιστευω ο φιλος μας να καταλαβε οτι δεν γινεται να κανει και πισινα και λιμνη.2 σε ενα δηλαδη...

aginor
06-08-08, 19:28
η αληθεια ειναι οτι δεν με πισατε ουτε οτι γινετε ουτε οτι δεν γινετε.
αυτο που αναροτιεμαι τωρα ειναι αν υπαρχει περιπτωση να αποφυγουμε την γλιτσα που λετε οτι θα πιασει. ειναι αλλο πραγμα απο την αλγη??
για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι αν μπορει να γινει θα γινει εσωτερικη για να μην εχουμε πολλα αυτοπροσκαλουμενα μανουνια.
οσο για το αλλο δεν νομιζω να εχει κανεις ορεξη να προσβαλει καποιον που στην τελικη δεν τον ξερει κιολας!!!

orck
06-08-08, 19:44
για να εχεις ψαρια το νερο σου ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εχει χλωριο
αυτο ειναι για εμενα το σημαντικοτερο προβλημα σου
χωρις χλωριο η πισινα σου θα πρασινισει στα τοιχωματα της, αυτο ειναι αλγη και ειναι γλιστερο πραγμα οπως πιανουν τα πλοια στο κομματι που ειναι βυθισμενο μεσα στην θαλασσα
ειτε την κανεις κλειστη ειτε ανοιχτη γλιτσα θα εχεις, βεβαια ανοιχτη εαν την βλεπει και ηλιος θα γινει πολυ πιο γρηγορα

γενικοτερα σε 1 μηνα θα ειναι ενα θεαμα που δεν θα σου κανει ορεξη για κολυμπι, περα του οτι θα κουτουλας με τα κοι :smt052

η αληθεια ειναι οτι δεν με πισατε ουτε οτι γινετε ουτε οτι δεν γινετε.
αυτο που αναροτιεμαι τωρα ειναι αν υπαρχει περιπτωση να αποφυγουμε την γλιτσα που λετε οτι θα πιασει. ειναι αλλο πραγμα απο την αλγη??
για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι αν μπορει να γινει θα γινει εσωτερικη για να μην εχουμε πολλα αυτοπροσκαλουμενα μανουνια.
οσο για το αλλο δεν νομιζω να εχει κανεις ορεξη να προσβαλει καποιον που στην τελικη δεν τον ξερει κιολας!!!

aginor
06-08-08, 20:07
ωραια! αρχιζει να μπαινει σε μια σειρα το πραγμα. το μονο που εχω α αντι μετοπισω λοιπον ειναι η αλγη? στα ενυδρια εντιμετοπιζετε. αρα μπορει και στην πισινα.
Εαν παραβλεψουμε τους κολυμβιτες και την θεωρισουμε τεραστιο ενυδριο,μπορουμε να αντιμετοπισουμε την αλγη?
η διαδικασια ειναι η ιδια με ενος ενυδριου ή αλαζει λογο μεγεθους??

orck
06-08-08, 20:15
δεν ειμαι ο φωτεινος παντογνωστης αλλα ετσι οπως το βλεπω γιατι να αλλαξει κατι; ενα ΠΟΛΥ μεγαλο ενυδρειο θα εχεις

στα κανονικα ενυδρεια που εχουμε οι υπολοιποι η αλγη μεχρι ενα σημειο ειναι οχι μονο αποδεκτη αλλα και απαραιτητη καθως δεν εχουμε βιτρινα αλλα (ας πουμε) μια απομιμηση της φυσης

στην... γυαλα μου (240 λιτρα) οταν καθαριζω αλγη το κανω με μια πιστωτικη καρτα και ξυνω ΜΟΝΟ τα 3 γυαλια μπροστα και τα δυο πλαινα

εσυ στην πισινα πρεπει να προσλαβεις εργατη με στολη δυτη να ξυνει ολη μερα :grin:

νομιζω ειλικρινα οτι εαν το σκεφτεσαι σοβαρα θα πρεπει να το παγωσεις για αρκετο καιρο και να το ξανασκεφτεις, νομιζω οτι εαν εχεις πισινα για κολυμπι και μια λιμνη η ενυδρειο για τα ψαρια σου ειναι το καλυτερο

Tolis
06-08-08, 20:20
Σε μεγαλες "φτιαχτες" λιμνες σε κηπους, με αρκετο βαθος για να κολυμπησεις, ξερω παρα πολλους που εχουν φυτα και ψαρια μεσα και κολυμπανε μια χαρα και οι ιδιοι.

aginor
06-08-08, 20:46
ο Τολης σαν να επιασε το νοημα.
φιλε orck, αν ειχα πισινα θα ειχα και 15 ενυδρια και ενα τσουβαλι λεφτα!
με τετοιες πιπεριες θα ασχολιομουνα?

Andros
06-08-08, 23:33
Παμε παλι απο την αρχή.
Μια μεγαλη στερνα γεματη νερο σε εξωτερικό χωρο, συντομα θα γινει πρασινη και θα γινει χωρος πολλαπλασιασμου διαφορων "ζωντανων" που θα ερθουν να πολλαπλασιασθουν εκει, χωρις να κανουμε τιποτε αλλο.
Μια στεγασμενη στερνα δεν θα πρασινισει, αλλα αργα η γρηγορα θα πιασει μια γλιτσα στα τοιχωματα.

Δεν υπαρχει προβλημα να κανουμε μπανιο σε μια τετοια στερνα, οσο την κραταμε για προσωπικη μας χρηση, οπως δεν υπαρχει προβλημα να κανουμε μπανιο σε μια λιμνη...

Η χλωριωση σε μια πισινα γινεται για να μην αναπτυσσεται η γλιτσα/πρασιναδα και για να μην αναπαραγονται διαφορα μεσα στο νερό. Επισης το χλωριο σκοτωνει και τα μικροβια που μεταφερουν στο νερό οι αλλοι ανθρωποι. Το φιλτραρισμα απομακρυνει τη σκονή/χωμα και οτι αλλο πεφτει μεσα στη πισίνα.

Σωστα τα ειπες Sir εκτος απο το χλωριο, που οντως σκοτωνει ολους τους μικρο οργανισμους εκτος απο την πρασιναδα (οχι εντελως τουλαχιστον) την δουλεια αυτη την κανει προληπτικα το Algisite που αν δεν το βαζεις σε τακτα χρονικα διαστηματα (ειδικα το καλοκαιρι) θα εχεις προβλημα....ασε εχω πικρη πειρα :grin:

aginor
07-08-08, 12:28
φιλε andros, γινε λιγο πιο σαφης. μην μας φιτιλιαζεις και μετα μας αφηνεις με την ορεξη. την ειναι αυτο το χαρμανι, απο που το παιρνεις, ποσο κανει περιπου, το βαζεις στο ενυδριο σου ή σε πισινα?

Tolis
07-08-08, 12:30
Ισως θαπρεπε να γινεις λιγο πιο σαφης για το τι θες να κανεις για να κατευθυνθει η συζητηση εκει που πρεπει.

orck
07-08-08, 14:00
τα χημικα αυτα ειναι πολυ βαρια (ισως ακομη και για τον ανθρωπο) φυσικα μπαινουν στην πισινα για να μενει καθαρη
σε ενυδρειο που εχεις μεσα ψαρια και ισως φυτα οχι μονο δεν θες χλωριο αλλα πρεπει να το αδρανοποιεις με καποιον τροπο (οπως με το αντιχλωριο)

Τολη εχεις καμια φωτογραφια απο τις λιμνες που λες;
το θεμα δεν ειναι εαν θα επιπλεεις στο νερο, αυτο ειναι δεδομενο, αλλα εαν θα εχεις ορεξη να κανεις μπανιο σε μια πρασινη λιμνη
το θεωρω εξαιρετικα επικινδυνο για την υγεια οποιου κολυμπαει μεσα

bas_754
07-08-08, 14:41
ο Τολης σαν να επιασε το νοημα.
φιλε orck, αν ειχα πισινα θα ειχα και 15 ενυδρια και ενα τσουβαλι λεφτα!
με τετοιες πιπεριες θα ασχολιομουνα?

τοτε για ποιο λογο το συζηταμε????? ακαδημαικα?????

imichal
07-08-08, 14:50
και εγω δεν εχω πολυκαταλάβει την όλη συζητηση .....αλλα τεσπα.
αν ειχα πισινα θα ειχα και 15 ενυδρια και ενα τσουβαλι λεφτα!
δεν νομιζω οτι οποιος εχει πισινα έχει τα λεφτά σε τσουβαλια.......
δεν ειναι δα και τόσο ακριβή.....

Andros
07-08-08, 15:01
τα χημικα αυτα ειναι πολυ βαρια (ισως ακομη και για τον ανθρωπο) φυσικα μπαινουν στην πισινα για να μενει καθαρη
σε ενυδρειο που εχεις μεσα ψαρια και ισως φυτα οχι μονο δεν θες χλωριο αλλα πρεπει να το αδρανοποιεις με καποιον τροπο (οπως με το αντιχλωριο)

Τολη εχεις καμια φωτογραφια απο τις λιμνες που λες;
το θεμα δεν ειναι εαν θα επιπλεεις στο νερο, αυτο ειναι δεδομενο, αλλα εαν θα εχεις ορεξη να κανεις μπανιο σε μια πρασινη λιμνη
το θεωρω εξαιρετικα επικινδυνο για την υγεια οποιου κολυμπαει μεσα

Τα χημικα αυτα οπως, χλωριο, Algisite κλπ ειναι εντελως ακινδυνα για τον ανθρωπο αν μπαινουν στην πισινα (και προς θεου οχι σε ενυδρεια η λιμνες) οι αναλογες δοσολογιες αναλογα με τον ογκο νερου που εχει η καθε πισινα.
για αυτο τον λογο υπαχουν και τα αναλογα Test τα οποια μπορεις να ρυθμισεις το νερο εκει που πρεπει.
Και σιγουρα αυτα τα χημικα δεν κανουν για τον σκοπο που θελει ο φιλος μας:grin:
και τελος δεν μπορω να με φανταστω να μπαινω μεσα στην λιμνη μου να κολυμπω παρεα με τα ψαρια 1ον γιατι θα γλυστρουσα απο την γλιτσα και θα τρωγα τα μουτρα μου και 2ον αμα με εβλεπαν τα ψαρια να μπαινω μεσα ειμαι σιγουρος οτι θα πεταγονταν απεξω...... :smt040

netblues
07-08-08, 15:51
Υπαρχουν δυο τροποι, με τελειως διαφορετικες φιλοσοφιες.
Η πρωτη ειναι αυτή της πισινας.
Εδω ριχνουμε χλωριο, (αντε και λιγο αλγοκτονο) και προσπαθουμε να εχουμε νερο κατα το δυνατον στειρο. (μονο στειρο δεν ειναι αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα).
Η δευτερη αυτή της στερνας/λιμνης
Εδω δεν ριχνουμε χλωριο και προσπαθουμε να κρατησουμε μια σχετικη ισσοροπια με την αλγη, κατι που σημαινει πρασιναδα στο βυθο, και στα τοιχωματα τουλαχιστον, ενω μεσα στη λιμνη μπορει να υπαρχουν απο λιβελουλες φιδια και βατραχια μεχρι ΚΟΙ...

Και στις δυο περιπτωσεις μπορουμε να κανουμε μπανιο... (τωρα αν θελουμε ειναι αλλο θεμα)

aginor
07-08-08, 21:16
μπορειτε να το πιτε και ετσι. ακαδιμαικα. ηταν μια ηδεα που μου ηρθε και απλα θελω να δω αν εχει εφαρμογη. αν μπορουσε να γινει θα ηταν καλο αλλα μαλλον τσιφος...

aginor
09-08-08, 14:17
ρε παιδια κατι δεν παει καλα.
ρωτησα για χημικα πισινας για μια αλλη εφαρμογη που εχω (η πτυχιακη μου)
ειπαν 3-4 γραμαρια χλωριο σε καθε τονο νερο! δηλαδη σε ενα αρκετα μεγαλο ενυδριο 250λιτρα αντιστοιχει 1/3 της σταγονας χλωριο!!! και αλλη τοση ειναι και η ποσοτητα αντιαλγηκου!
μπορει αυτη η ποσοτητα να βλαψει ψαρια?? και οταν μηλανε για ανθεκτικα οπως τα χρυσοψαρα? και μην μου πειτε οτι αντι για 20 χρονια θα ζησουν 18.
μηπως ειναι σαν την ιστορια με της οδοντοκρεμες? στην αρχη ηταν απαραιτιτο μια την εβδομαδα. μετα καθε μερα, μετα πρωι-βραδυ. τωρα μας λενε μετα απο καθε γευμα. εδω και 5.000 χρονια κανενας δεν επλενε τα δοντια του μεχρι που βγηκε η colgate. μηπως ολα αυτα για τα περισσοτερα ψαρια ειναι απλα υπερβολες, για να πουλανε χημικα και test???(ισως εχει και πραγματικα ευαισθητα)

orck
09-08-08, 14:41
δηλαδη θες να μας πεις οτι οι ανθρωποι στις σπηλιες ειχαν τοσο αστραφτερα λευκα δοντια οπως εχουν οι ανθρωποι στις διαφημισεις;
το τσακισαμε το θεμα το ξερω...

καπου ειχα διαβασει οτι το χλωριο δεν ειναι καλο ουτε για τον ανθρωπο, το εγραψα και παραπανω, μπορει να κανω και λαθος

agrinor μου φαινεται οτι περιμενεις καποιος να σου πει "ναι δεν εχουν προβλημα, καντο" και με μιας θα ξεγραψεις ολες τις αμφιβολιες, αρνησεις των υπολοιπων, λοιπον θα σου το πω εγω (περιμενω να το κανει και ο Τολης που εχει και κυρος) οτι εχω δει ανθρωπους να εχουν πισινα με χλωριο και μεσα ζουμε ευτιχισμενα ψαρια και ολοι μαζι απολαμβανουν το νερο, οκ τωρα;

aginor
09-08-08, 15:21
δεν ειπα οτι ειχαν αστραφτερα δοντια. αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα. αυτο που ρωταω τωρα ειναι αν πραγματι εχουν τοσο μεγαλο προβλημα με τοσο μα τοσο μικη ποσοτητα χλωριου. ξεχνα την πισινα. δεν γινετε. δεν βγαινει. οκ??
αλλο λεω καταλαβε και πες μου αν ειναι σωστο ή λαθος. εχουν πραγματικα προβλημα τα ψαρια με τοσο μικρες συγγεντρωσεις χλωριου?? χωρις να χτυπαει ο ηλιος το ενυδριο ειναι αποδεδιγμενο οτι το χλωριο εξατμιζετε σε 2 μερες. αν το βλεπει ο ηλιος χανετε την ιδια μερα. εχουν προβλημα πραγματικα με το χλωριο και τα αλλα χημικα ή απλα μας πουλανε αντιχλωριο και τεστ???
η θεσσαλονικη εχει συγγεντρωση μικροσοματιδιων στην ατμοσφαιρα 4 φορες πανω απο το επιτρεπτο απο το 1994. δεν πεθαινουμε στους δρομους σαν τα αδεσποτα ομως. αντι για τα 70 θα πουμε το ποιμα στα 65.
καποτε απο οτι διαβασα στο φορουμ θεωρουσαν λαθος της αλλαγες νερου. τωρα της θεωρουν απαραιτιτες.
το ερωτημα ειναι (σε αυτο θελω απαντιση οχι στους ανθρωπους των σπηλαιων) ειναι πραγματι λογικα αυτα που κανουμε ή ειναι υπερβολες των εταιριων που της ενστερνιστικαμε και της πιστευουμε για να αγοραζουμε αλλα αυτα που θελουν?????

crazyio
09-08-08, 15:38
Πολλά πράγματα τα οποία κάνουμε τα κάνουμε κατόπιν μελέτης και δική μας παρακολούθησης ..
Πολλά περισσότερα πράγματα ακόμα δεν τα ξέρουμε και θα τα αντιληφθούμε στο μέλλον..
Η παρακολούθηση των γεγονότων είναι ο καλύτερος δάσκαλος ..
Σαν ένα απλό και μόνο παράδειγμα θα φέρω την αεραντλία.
Όλοι λέμε/λένε πως δεν χρειαζεται αν υπάρχει ανατάραξη στην επιφάνεια του νερού ..
Υπάρχουν όμως στιγμές που αυτή η ανατάραξη δεν αρκεί για να οξυγονώσει το νερό.... αυτό θα το δούμε και θα βάλουμε έστω και περιστασιακά αεραντλία ..
Δεν είναι τίποτα απόλυτο.
Είναι σαν το όριο ταχύτητας ... λένε 120khm/h γιατί ξέρουν πως θα πάς με 140...
αν στο βάλουν το όριο στα 140 θα πας στα 160 ...
Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ .. ;)

POURITANOS
09-08-08, 18:27
κοιτα κατ'αρχην συμφωνω εν μερη με τον τροπο σκεψεως σου στα θεματα το τι ειναι πραγματικα αναγκαιο και οτι και καλα μας τα πλασαρουν μονο και μονο για το κερδος. Να σου πω ενα παραδειγμα για το χλωριο και αν αντεχουν τα ψαρια η οχι. Ας πουμε οτι εχεις χρυσοψαρα-κοι δηλαδη ανθεκτικα ψαρια, ναι θα ζησουν αν βαλεις λιγο χλωριο.Απλα επειδη ειναι πιο ευαισθητα απο εμας, θα παρουσιασουν ισως καποια απο αυτα, προβληματα υγειας στο μελλον.Ειναι σαν τους ανθρωπους. Ας πουμε ενας ανθρωπος ενηλικας τρωει, πινει απο οπου θελει αλλα για ενα μωρο, ολα πρεπει να ειναι αποστειρωμενα και επιλεγμενα.Οχι οτι σωνει και καλα θα παθουν κατι, αλλα να ειμαστε σιγουροι οσο μπορουμε να ανεβασουμε το ποσοστο οσο γινετε στο 100% για καλυτερο αποτελεσμα. Ναι συμφωνω και εγω στο οτι δεν χρειαζεται αντιχλωριο για τα ψαρια,αφου εξατμιζεται το χλωριο κτλ, αλλα ειναι μεγαλο θεμα. Γραφω ενα αρθρο για τα γκαπι και με τα πειραματα που εχω κανει εχω βγαλει καποια σιμπερασματα που ερχονται σε αντιθεση με πολλα που γραφονται για αυτα (θα το ανεβασω οταν το ολοκληρωσω). Γενικα το προβλημα ειναι οτι πολλοι ανθρωποι παπαγαλιζουν οτι ακουνε απο αλλους χωρις προσωπικη πειρα και στο τελος επικρατει οτι ειναι και σωστο.Δηλαδη πες οτι ανοιγω εγω ενα σιτε για ψαρια και γραφω οτι τα χρυσοψαρα τρωνε καρπουζι και ειναι η μια απο την βασικοτερη τροφη τους. θα το διαβασουν πες 100 ατομα μετα απο ενα χρονο σε καποιο αλλο σιτε θα δουν καποια ερωτιση ξερετε τι τρωνε τα χρυσοψαρα? και χωρις να θυμουνται απο που το διαβασαν μιας και περασε καιρος,καποιοι θα γραψουν οτι τρωνε και καρπουζι!!! και οταν θα ειναι πανω απο 2-3 οι απαντησεις θα καταλαβει ο ενδιαφερομενος οτι ειναι και σωστο. Πανω απο ολα πιστευω πως πρεπει να πειραματιζομαστε σε οτι δεν θεωρουμε και πολυ λογικο για τα αυτια μας.Μη ξεχναμε οτι γνωσεις που εχουμε ειναι απο πειραματα καποιων αλλων παλαιοτερων πανω στο χομπι μας.

Tolis
10-08-08, 00:42
Τα χρυσοψαρα δεν τρωνε καρπουζι και το χλωριο στο νερο βλαπτει τα ψαρια σε οποια συγκεντρωση.

imichal
10-08-08, 00:47
Τα χρυσοψαρα δεν τρωνε καρπουζι και το χλωριο στο νερο βλαπτει τα ψαρια σε οποια συγκεντρωση.

:D:D

delta66
10-08-08, 02:46
Και γω θα παπαγαλισω τωρα λεγοντας οτι το νερου του δικτυου (τουλαχιστον της Αθηνας), εκτος απο χλωριο που εξατμιζεται, εχει και χλωραμινη που δεν εξατμιζεται και ειναι και πιο επικινδυνη απο το χλωριο.
(γι'αυτο το αντιχλωριο που βαζω κοιταω να δεσμευει και χλωραμινη εκτος απο χλωριο). http://www.thetropicaltank.co.uk/rev-cond.htm

POURITANOS
10-08-08, 04:11
:D:D το καρπουζι ηταν παραδειγμα οχι οτι ειναι σωστο θεωρω οτι το εξηγω. προφανος οχι και πολυ σωστα

φοβερη απαντηση με νοημα το :D:D Οτι ποιο κουραστκο πραμα να βλεπεις, 5 τετοια ποστ σε ενα θεμα φτανει κουραστικες κιολας

το χλωριο παντα βλαπτη τα ψαρια συμφωνω .απλα κραταμε το νερο βρυσης σε ενα δοχειο κανα 2 μερες και μετα το βαζουμε στο ενυδρειο. οπως ειπα και πριν ειναι αλλο θεμα και δε το συνεχεισα παραπανω για να μην αλλάξω τελειος κατευθυνση στο θεμα

Tolis
10-08-08, 12:26
Οπως ειπε ο Σπυρος οντως το χλωριο μπορει να εξατμιστει με φυλαξη του νερου και καλο αερισμο σε ενα δοχειο ΠΡΙΝ μπει σε ενυδρειο, αλλα οι χλωραμινες δεν φευγουν ετσι. Και το νερο μας εχει χλωραμινες.

POURITANOS
10-08-08, 13:25
Δεν παπαγαλιζει καποιος που ψαχνει κατι που τον ενδιαφερει και απανταει οσο μπορει ποιο τεκμηριωμένα δικαιολογοντας οσο μπορει την απαντηση του.αυτος που παπαγαλιζει απαλα μεταφερει γνωμη αλλων οπως την ακουσε . Και εσυ Σπυρο δεν παπαγαλισες μιας και το ανελυσες.:D

Τολης - Σπυρος Ετσι πως το αναλυσατε μου καλυψατε ενα κενο που ειχα για την δουλεια του αντιχλωριου. Κατι που ποτε σε κανενα σιτε δε το ειχα δει γραμμένο,η και αν υπηρχε αναφορα δε επεσε στην αντιληψη μου. Παντα διαβαζα μονο για χλωριο και πουθενα δεν ειχα δει για χλωραμινη εως τωρα . Ευχαριστω για την διευκρινιση σας.

maikl
10-08-08, 13:30
-Εχει "αναλυθει" και παλιοτερα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4749&highlight=%F7%EB%F9%F1%E1%EC%E9%ED%E7
με μια αναζητηση νομιζω θα βρεις κι αλλα σχετικα ;)

mafia
04-09-08, 10:37
....
Υ.Γ. οτι και να περνεις παντος δωσε και σε μας
Και εγω θελω
Υ.Γ φιλια στον westie .
Και απο μενα

Saint
18-02-10, 10:05
Γειά σου. Κατ αρχήν μου αρέσει το ότι σκέφτεσαι αντισυμβατικά, αλλά μιας και δουλεύω σε εταιρία κατασκευής πισίνας και παραγωγής χημικών ( www.globalpools.gr και www.globalchem.gr συγκεκριμένα), πρέπει να σου πω τα εξής. Η πισίνα χωρίς σύστημα ανακύκλωσης νερού και χωρίς χλωρίωση εγκυημένα θα καταντήσει βάλτος. Υπάρχουν συστήματα που υποκαθιστούν τη χλωρίωση, αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από αυτήν και την υποκαθιστούν μόνο μερικώς (το όζον και το ρεύμα δεν μπορούν να προσφέρουν απόλυτη εξόντωση μικροβίων, αυτό γίνεται μόνο με χημικό τρόπο). Το χλώριο μέσα στην πισίνα είναι σε πολύ μικρές ποσότητες για να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στον άνθρωπο (γι αυτό και οι πολίστες ή οι πρωταθλητές κολύμβησης δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας), αλλά οι υδρόβιοι οργανισμοί και τα μικρόβια έχουν πολύ πολύ μικρότερες αντοχές στην τοξικότητα του χλωρίου, και γι αυτό και γίνεται απολύμανση. Με άλλα λόγια, ψάρια και άνθρωπος μπορούν να συνυπάρξουν μόνο στη θάλασσα χωρίς κινδύνους μόλυνσης του ενός απο μικρόβια και εξολόθρευσης του άλλου από χλώριο. :)

giannisqq
18-02-10, 11:13
παει 2 χρονια τωρα!!!!:D:D:D

a$wto$
18-02-10, 15:49
Χωρις ιχνος ειρωνιας πιστευω οτι ο οικολογικοτερος και οικονομικοτερος τροπος να ζησουμε αυτη την εμπειρια ειναι μια μασκα με αναπνευστηρα και μια ομορφη θαλασσα :)

Αφηστε που μπορει να υπαρξουν και αλλα προβληματα στην παραπανω ιδεα
aHdkcZFsG_c

maria1983
18-02-10, 19:28
ρε παιδια κατι δεν παει καλα.
ρωτησα για χημικα πισινας για μια αλλη εφαρμογη που εχω (η πτυχιακη μου)
ειπαν 3-4 γραμαρια χλωριο σε καθε τονο νερο! δηλαδη σε ενα αρκετα μεγαλο ενυδριο 250λιτρα αντιστοιχει 1/3 της σταγονας χλωριο!!! και αλλη τοση ειναι και η ποσοτητα αντιαλγηκου!
μπορει αυτη η ποσοτητα να βλαψει ψαρια?? και οταν μηλανε για ανθεκτικα οπως τα χρυσοψαρα? και μην μου πειτε οτι αντι για 20 χρονια θα ζησουν 18.
μηπως ειναι σαν την ιστορια με της οδοντοκρεμες? στην αρχη ηταν απαραιτιτο μια την εβδομαδα. μετα καθε μερα, μετα πρωι-βραδυ. τωρα μας λενε μετα απο καθε γευμα. εδω και 5.000 χρονια κανενας δεν επλενε τα δοντια του μεχρι που βγηκε η colgate. μηπως ολα αυτα για τα περισσοτερα ψαρια ειναι απλα υπερβολες, για να πουλανε χημικα και test???(ισως εχει και πραγματικα ευαισθητα)

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γνωρίζεις πόσο χλώριο περιέχει μια σταγόνα διαλύματος χλωρίου; Το χεις βρει από κάπου; Και εν πάσει περιπτώσει το πόσες σταγόνες μπαίνουν δεν παίζει ρόλο, σημασία έχει η τελική συγκέντρωση της ουσίας στο νερό, που σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσες είναι 4mg/l. Αυτή η συγκέντρωση μπορεί να είναι υψηλή για τα έρμα τα ζωντανά που την αναπνέουν και δεν κολυμπάνε απλά σε αυτή! ;)

theodarras
18-02-10, 19:54
Αν δεν είναι πισίνα και είναι μια στέρνα περίπου 5000 λίτρα και χωρίς να θέλεις να κάνεις μπάνιο γίνεται να Βάλης χρυσόψαρα η κοι ? και αν ναι πως?

maria1983
18-02-10, 21:32
Αν δεν είναι πισίνα και είναι μια στέρνα περίπου 5000 λίτρα και χωρίς να θέλεις να κάνεις μπάνιο γίνεται να Βάλης χρυσόψαρα η κοι ? και αν ναι πως?

Όταν λες στέρνα, από τι υλικό είναι κατασκευασμένη; Εάν το υλικό δεν είναι τοξικό για τα ψάρια δεν έχεις πρόβλημα! Με φίλτρο βέβαια! Υπάρχει ενότητα με λίμνες στο φόρουμ, εκεί θα βρεις πληροφορίες!

kingrim
18-02-10, 21:43
καπου ειχα διαβασει οτι σε 700λιτρα νερο μπορει να ζει ενα χρυσοψαρο χωρις φιλτρα χωρις ταισμα χωρις τπτ γιατι τα λιτρα του παρεχουν αρκετη τροφη και μπορουν να διασπασουν τα αποβλητα του χωρις να αυξανονται αμμωνιες κλπ