Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Με τι συχνότητα τα λιπάσματα???

giannis555
03-08-08, 11:46
Καλημέρα. Έσω αγοράσει το Flourish trace και flourish iron της Seachem. Κάθε πότε πρέπει να τα ρίχνω??? Το ενυδρείο μου είναι 100 λίτρα, με υπόστρωμα το οποίο όμως το έχω βάλει κατά την έναρξη του ενυδρείου (πριν 5 χρόνια), παροχή co2 με την σκαλίτσα της nutrafin και τα φυτά μου δεν είναι υψηλών απαιτήσεων.

klaz
03-08-08, 11:50
Καλημέρα. Έσω αγοράσει το Flourish trace και flourish iron της Seachem. Κάθε πότε πρέπει να τα ρίχνω??? Το ενυδρείο μου είναι 100 λίτρα, με υπόστρωμα το οποίο όμως το έχω βάλει κατά την έναρξη του ενυδρείου (πριν 5 χρόνια), παροχή co2 με την σκαλίτσα της nutrafin και τα φυτά μου δεν είναι υψηλών απαιτήσεων.το υποστρωμα ,πλεον ΔΕΝ ειναι ενεργο.
τα λιπασματα τα ριχνεις σε πολλες δοσεις(και καθημερινα αν ειναι εφικτο),σε δοσεις μικροτερες απο τις αναγραφομενες,και παρατηρεις.....
προσοχη ομως να εχεις σωστο φωτισμο πριον αρχισεις να ριχνεις,γιατι καραδοκουνε οι αλγες.....

giannis555
03-08-08, 12:01
Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου! Ο φωτισμός με απασχολεί επίσης και έχω απορίες. Είναι καιρός να αλλάξω τις λάμπες (το καπάκι έχει υποδοχή για 2) και έχω ψιλοχαθεί. Αυτή τη στιγμή έχω 2 τις JBL (1 για φυτά και 1 κανονική) 25W 75cm. Έχω δει σε petshop κάποια ενυδρεία που μου αρέσει πολύ ο φωτισμός τους και ρωτώντας μου είπαν ότι έχουν μία λευκή και μία μπλε λάμπα μέσα. Είναι συνήθως θαλασσινά. Μπορώ να βάλω κάτι τέτοιο σε γλυκού νερού? Επίσης έχω παρατηρήσει ότι οι λάμπες στα petshop είναι πανάκριβες (πάνω απο 20 ευρώ η μία). Να αγοράσω από μαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού? Πρέπει να ζητήσω κάτι συγκεκριμένο??Τι μου προτείνεται για τις λάμπες γενικότερα??
Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός....:(

stav
04-08-08, 09:38
Να αγορασεις λαμπες απο μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο.Καταλληλες για
φυτα ειναι η grolux.

delta66
04-08-08, 22:41
Αυτη η μεγιστη δοσολογια. http://www.seachem.com/support/PlantChart.pdf
Αναλογα τα φυτα σου κλπ κανονισε απο 1/4 ως 1/2 της προτεινομενης δοσολογιας.
http://www.seachem.com/products/planted.html