PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για Α/Ο

ΜΑΝΩΛΗΣ
28-07-08, 17:10
Καλησπέρα σας παίδες,το νερό που βγαίνει απο την αντίστροφη όσμωση τι μετρήσεις έχει;Εχει μήπως η Α/Ο κάποια ρύθμιση που να σε βγάζει οτι επιλέγεις ή είναι στάνταρ,και απο όλα τα μοντέλα;;)

Εαν έχω γράψει σε λάθος κατηγορία παρακαλώ διορθώστε με.

netblues
28-07-08, 17:18
Εχει TDS μετρημενο με ηλεκτρονικο οργανο (των 25 ευρω) μεταξυ 5-12

ΜΑΝΩΛΗΣ
28-07-08, 17:30
Thanks men.Βασικά sorry αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς;) αν δεν βαριέσαι θες λίγο να με εξηγήσεις.Και πάλι ευχαριστώ

netblues
28-07-08, 17:35
GH, Kh δεν μετριεται με τεστ, η τιμη του ph δεν εχει καμμια σημασια.
Οποτε μετραμε την αγωγιμοτητα του σε TDS. με ηλεκτρονικο οργανο.

caverman
28-07-08, 17:55
Εχει μήπως η Α/Ο κάποια ρύθμιση που να σε βγάζει οτι επιλέγεις

Όχι. Αλλά αν ανακατέψεις νερό από ΑΟ και νερό βρύσης σε κατάλληλη αναλογία μπορείς να φτιάξεις μαλακότερο νερό από αυτό της βρύσης (μικρότερο GH )...και επιπλέον αν κάνεις και διάχυση Co2 θα μπορέσεις να ρυθμίσεις και το PH.

Όπως σου έγραψε και ο sir όμως σε σκέτο νερό ΑΟ τα τέστ δεν μετράνε. Μόλις το ανακατέψεις με νερό βρύσης όμως....

Τα υπόλοιπα θα τα διαβάσεις εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=6988

Caverman

netblues
28-07-08, 18:03
Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να μεταβαλεις τη σχεση GH/KH του νερου βρυσης, ασε που για να σου πετυχαινει η μιξη και να βγαινει ιδια πρεπει να μετρας συνεχως.

(Για να ειμαι πιο ακριβης, μπορεις να την αυξησεις, αλλα συνηθως στην Ελλαδα το KH ειναι ηδη αρκετα ψηλα..)

ΜΑΝΩΛΗΣ
28-07-08, 18:12
Ευχαριστώ παίδες,αυτό με την μίξη νερου α/ο με νερό βρύσης το κατάλαβα στην τελευταία απάντηση με μπέρδεψε μόνο λίγο ο sir,κάτι άλλο το νέρο που βγαίνει απο την α/ο εχει χλώριο,και εφόσον αναμειχθεί με νέρο βρύσης βάζω αντιχλώριο για όλα τα λίτρα και τις α/ο;

netblues
28-07-08, 18:13
Το νερο της AO δεν εχει χλωριο γιατι περναει απο φιλτρο ανθρακα και μεμβρανη..

ΜΑΝΩΛΗΣ
30-07-08, 17:28
Σόρρυ παίδες που άργησα να απαντήσω λόγω δουλειάς:).Ευχαριστώ πολύ όλους σας να στε κάλα.

PascM
30-07-08, 20:16
Το νερο της AO δεν εχει χλωριο γιατι περναει απο φιλτρο ανθρακα και μεμβρανη..
Το φίλτρο άνθρακα κρατάει το χλώριο γιατί (από όσο ξέρω) αν το χλώριο πάει στην μεμβράνη τότε αυτή καταστρέφεται! ?

madfdg
30-07-08, 20:23
Το φίλτρο άνθρακα κρατάει το χλώριο γιατί (από όσο ξέρω) αν το χλώριο πάει στην μεμβράνη τότε αυτή καταστρέφεται! ?
Ακριβώς!!

netblues
30-07-08, 20:34
Περιπου.
Οι μοντερνες μεμβρανες ειναι αρκετα ανθεκτικες στη χλωραμινη, οποτε δεν καταστρεφονται τοσο ευκολα αν το προφιλτρο ανθρακα "στομωσει"...
Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να αμελουμε την αντικατασταση του προφιλτρου ανθρακα βεβαια...