Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με δάφνιες!!

Teo
27-07-08, 14:38
Καλημέρα..Από χθες παρατήρισα μερικές νεκρές δάφνιες και αυτό με ανυσήχισε..Δεν ξέρω τι κάνω λάθος:smt120:smt120..Ταίζω με μαγιά ίσα ίσα να είναι το νερό θολό:smt009:smt009..Θα ήθελα να με πείτε τι κάνω λάθος και καμιά συμβουλή που τυχόν δεν ξέρω..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
-------------------------
κανείς:confused::confused::(:(:(:(

smernaros
27-07-08, 15:41
δεν εχουν και μεγαλη διαρκεια ζωης. ενα ,δυο μηνες...

Teo
27-07-08, 17:32
λες να φταίει αυτό ή κάνω κάτι άλλο λάθος?? ίσως παρά έριξα μαγιά αλλά δεν νομίζω !!Μαγιά κάθε πότε θα ξανά ρίχνω??

netblues
27-07-08, 17:50
Καθε 10 μερες το πολυ

Teo
27-07-08, 17:56
ok!ευχαριστώ..Ελπίζω να μην πεθάνουν και οι ελάχιστες που έχουν απομείνει και να μεγαλώσουν τα μικρά που εντόπισα με δυσκολία..;)

Πάνος
27-07-08, 19:35
Καθε 10 μερες το πολυ

προσωπικα ριχνω μαγια καθε 3 μερα και ολα πανε καλα εδω και καιρο και η καλλιεργεια αυξηθηκε κατα πολυ!
βρισκω και καμια νεκρη -υποθετω λογω χρονου ζωης- αλλα οι νεαρες δαφνιες ειναι παντα πολυ περισσοτερες...

Teo
28-07-08, 21:20
:(:(:(Εγώ βρήκα σήμερα όλες τις δάφνιες τέζα εκτός μία που χαροπαλεύει:(:(Ελπίζω στα μικρά όσα υπάρχουν δηλαδή:(:(

Πάνος
28-07-08, 21:28
μηπως τις εχεις στον ηλιο?? να η σου βρασουν κιολας....λενε οτι θελει ηλιο γα να δημιουργηθει αλγη..αλλα λιγη εκθεση στον ηλιο και οχι συνεχεια γιατι το νερο θα πιασει θερμοκρασια θερμοσιφωνα...τις εχω σε 30λιτρο δοχειο και παντα σε σκια στο μπαλκονι...και αλγη εχω και καλα πανε....πιο καλα παει η καλλιεργεια στην οποια εχω και λιγο αερισμο....μικρη αεραντλια με λαστιχακι σκετο και οχι πορολιθο....και οπως ειπα τασιμα καθε 3η μερα χωρις υπερβολη....
με τα παραπανω δεν εχω κανενα προβλημα εδω και καιρο..

Teo
28-07-08, 21:33
Δεν τις έχω καθόλου στον ήλιο !!Και δεν έχω άλγη..

Πάνος
28-07-08, 21:38
ποσο καιρο εχεις την καλλιεργεια?? λογικα θα επρεπε να εχεις καποιου ειδους αλγη...σχηματιζεται εν καιρω....συγκεκριμενα βεβαια οι δαφνιες θελουν την πρασινη αλγη (πρασινο νερο) και γιαυτο συστηνουν μερικη εκθεση στον ηλιο...
διαφορετικα δε ξερω τι μπορει να πηγαινει στραβα..απλα σου περιεγραψα την δικη μου ρουτινα που δε μου εχει δημιουργησει προβληματα....
μια καλλιεργεια μονο εχασα απο τις 3 που ειχα χωρισει κιαυτο γιατι δεν την ταισα για 5 μερες με μαγια και δεν ειχε δημιουργηθει ακομη αλγη..οποτε το απεδωσα στην πεινα...

Teo
28-07-08, 21:43
την καλλιέργεια την έχω 3 βδομάδες ...Ίσως φταίει που τις άλλαξα το δοχείο για μεγαλύτερο και για να βάλω αντιχλόριο και να αρχίσω να ταίζω με μαγιά γιατί τάιζα με σπιρουλίνα ...

Πάνος
28-07-08, 21:50
την καλλιέργεια την έχω 3 βδομάδες ...Ίσως φταίει που τις άλλαξα το δοχείο για μεγαλύτερο και για να βάλω αντιχλόριο και να αρχίσω να ταίζω με μαγιά γιατί τάιζα με σπιρουλίνα ...

νερο θα βαζεις απο τις αλλαγες στο ενυδρειου σου...αυτο μου ειπανε και αυτο ακολουθησα και δεν ειχα προβλημα....εχει και νιτρικα και λιγο λιπασματακι μεσα οποτε βοηθα και την αναπτυξη της αλγης..
το νερο του δικτυου ειναι στειρο..το νερο ενυδρειου ολο και κατι παραπανω θα εχει να προσφερει στις δαφνιες (π.χ. ισως ινφουσορια -υποθεση ειναι αυτη)
παντως ειναι πιο ασφαλες και κανεις και οικονομια στο αντιχλωριο...δοκιμασε και τη μαγια... σπιρουλινα δεν εδωσα καθολου..καλη επιτυχια

Teo
28-07-08, 21:54
Ευχαριστώ πολύ το 50% σχεδόν ήταν απο αλλαγή νερού από το ενυδρείο..Μόνο η καλλιέργια με τα grindal πάει τέλεια αλλά δεν τρώνε όλα τα γκάππυ με ευχαρίστησει τα περισσότερα περνάνε από δίπλα και δεν δίνουν σημασία..

fishme1
29-07-08, 02:45
http://www.fao.org/docrep/003/W3732E/w3732e0x.htm#6.1.%20Daphnia%20and%20Moina (http://www.fao.org/docrep/003/W3732E/w3732e0x.htm#6.1.%20Daphnia%20and%20Moina)

ειναι απο το american killifish assosciation