PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι μπορεί να είναι? (άλατα? αλγη?)


bisonas
24-07-08, 20:49
Εδώ και περίπου δύο βδομάδες με ταλαιπωρεί αυτό το περίεργο φαινόμενο:smt120:smt119
Εμφανίζονται στα τζάμια μέσα στο νερό κάτι σαν άλατα τα οποία συνεχώς και αυξάνονται μέχρι να τα καθαρίσω με ένα νικέλινο συρματάκι το οποίο δεν χαράζει τα τζάμια και κάνει καλή δουλειά ;). Σήμερα πήρα δυο σαλιγκαράκια (μάλλον golden snails) μπας και το καθαρίσουν. Δυστυχώς τα περίεργα άλατα δεν φαίνονται στην κάμερα για να ανεβάσω φωτογραφεία. Θα ήθελα να μου πείτε τι μπορεί να είναι αυτό, καθώς δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοιο είδος άλγης :smt009 και προφανώς δεν μπορεί να είναι άλατα , τι το προκαλεί και πώς αλλιώς μπορώ να το αντιμετωπίσω πέραν του καθαρίσματος με σύρμα. Εδώ πρέπει να πω οτι το ενυδρείο είναι καινούργιο και τρέχει γύρω στον μήνα.

lucy
25-07-08, 07:43
Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα μ' ένα μικρό ενυδρείο, που είναι ενός μήνα περίπου, αλλά επειδή το "βλέπει" ο ήλιος το πρωί για 2- 2,5 ώρες (ανατολή μέχρι τις 8:30 περίπου) πίστευα πως το πρόβλημα υπάρχει εξαιτίας της θέσης του.

Petran22
25-07-08, 08:08
εχω διαβασει ολα σχεδον τα ποστ σχετικα με τα φυτα αλλα δεν βγαζω ακρη εντελος....
θα ηθελα να μου πει καποιος ακριβως τι λαμπες χρειαζετε για το 420 αλλα καθαρα πιστευω 370 λιτρα ενυδρειο μου και εαν χριαζοντε λιπασματα και ποια??Για ενα πυκνο φυτεμενο ενυδρειο.
συγγνωμη που ρωταω πανω σε αλλο εντελως θεμα αλλα δεν ξερω πως να κανω ερωτηση σε ολο το φορουμ.ειμαι νεο μελος και δεν μπορω να το βρω.ειμαι απεγνοσμενος γιατι το παιδι στο πετ σοπ μου ειπε οτι απο τις 4 λαμπες που ειναι 30w να αλλαξουμε μονο τι μια για τα φυτα(αλλα επειδη ειναι υπαλληλος δεν τον βλεπω να πολυ νοιαζεται.πιστευω πως ειναι λαθος αυτο.
και εγω θελω να εχω ενα πολυ καλο αποτελεσμα γιαυτο απευθυνομαι σε σας.
Ευχαριστω

bisonas
25-07-08, 14:26
Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα μ' ένα μικρό ενυδρείο, που είναι ενός μήνα περίπου, αλλά επειδή το "βλέπει" ο ήλιος το πρωί για 2- 2,5 ώρες (ανατολή μέχρι τις 8:30 περίπου) πίστευα πως το πρόβλημα υπάρχει εξαιτίας της θέσης του.

Δεν πιστεύω να φταίει ο ήλιος σ'αυτό το πρόβλημα καθώς το δικό μου δεν το βλέπει καθόλου ο ήλιος παρά μόνο 5 λεπτά κατά τις 7 το απόγευμα που χτυπάει σε 3-4 cm το ενυδρείο μου. Ελπίζω κάποιος που είχε το ίδιο πρόβλημα να μας απαντήσει.

Petran22 καταρχάς καλωσήρθες. Πηγένεις στο "ενυδρεία με φυτά" http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11 και πατάς πάνω αριστερά "New Thread" και ξεκινάς το θέμα που σε ενδιαφέρει.

aquaman
27-09-08, 12:35
Και γω το ίδιο πρόβλημα έχω ρε παιδιά. Βρήκατε τελικά τι είναι και σε τι οφείλονται αυτά τα "άλατα";

kill_bill
27-09-08, 13:03
μέχρι να τα καθαρίσω με ένα νικέλινο συρματάκι

Ποτε συρματακι, ουτε νικελενιο ουτε ανθρακονηματινο :p Μονο ξυστρα και παντα με προσοχη ;)

hellenicsun
29-09-08, 15:54
Τα ίδια έχω και εγώ. Μάλιστα έχουν εμφανιστεί και ως βρώμα πάνω στο ξύλο. Δείτε και τις φωτογραφίες για να καταλάβετε. Να σημειώσω πως το δικό μου ενυδρείο ΔΕΝ το βλέπει ο ήλιος καθόλου.

http://img519.imageshack.us/img519/1295/64214167hr8.th.jpg (http://img519.imageshack.us/my.php?image=64214167hr8.jpg)http://img519.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

http://img179.imageshack.us/img179/3778/86464279wy6.th.jpg (http://img179.imageshack.us/my.php?image=86464279wy6.jpg)http://img179.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

bisonas
03-10-08, 00:37
Παρατήρησα οτι αν δεν το καθαρίσεις για λίγο καιρό παίρνει καφέ χρώμα. Οπότε μαλλον είναι το αρχικό στάδιο ανάπτυξης καφέ άλγης. Στο ενυδρείο μου ξεκινάει απο κάτω ,ακριβώς πάνω απο την άμμο (που είναι και το πιο δύσκολο μέρος για καθάρισμα) και αναπτύσεται προς τα πάνω.

noe
03-10-08, 00:53
δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα άμα δεν το δώ αλλά από τις περιγραφές κατάλαβαίνω ότι πρόκειται για την καφέ άλγη που συνηθίζει να εμφανίζεται στα φρεσκοστημένα ενυδρεία, καθαρίζεται έυκολα και ακόμα και αν δεν την καθαρίσεις θα φύγει μόνη της μετά απο κάνα μήνα. Αν όντως πρόκειται για καφέ άλγη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι απόλυτα φυσιολογικό.