PDA

Επιστροφή στο Forum : θεση για clam


floridis
23-07-08, 08:26
προχθές κατάφερα και βρήκα να πάρω δυο clam tricanda τα έβαλα στο ρεεφ μου με παρά πολλή καλή προσαρμογή και για 300 λίτρα 120cm μήκος ενυδρείο έχω 3 marine white t5 και μια actinic blue arcadia t5 στο 115 μήκος 54 watt έκαστος άρα σύνολο φωτισμού 216 watt για 300 λίτρα με ύψος ενυδρείου 55 cm η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να τα τοποθετήσω στην άμμο η να τα βάλω ποιο ψηλά στο βράχο γιατί αν και είναι 2 μέρες στο ενυδρείο μου δεν έχουν ανοίξει αρκετά ξεχειλίζοντας .έχω άλλο ένα clam και αυτό πάει τέλεια ανοιχτό full μέτρησης πολλοί καλές όλες στα επιτρεπτά όρια . στο μαγαζί που τα πήρα ήταν τα ποιο ανοιχτά τα είχαν σε ένα ρεεφακι με ανοιχτό το καπάκι με την λάμπα και δεν έπαιρναν πολλοί φως . καμία ιδέα γιατί δεν έχουν ανοίξει η απλός να περιμένω.

accnt
23-07-08, 11:06
To σωστό είναι να τα βάλεις στην άμμο στην αρχή και μετά μπορείς να τα ανεβάσεις. Και αυτό για την προσαρμογή με το φως του ενυδρείου σου.
Τα clam είναι υπερευαίσθητοι οργανισμοί και τα βάζουμε σε ενυδρεία με αρκετό χρόνο λειτουργίας.

floridis
23-07-08, 11:17
δηλαδη οταν εκανα την μεταφορα απο το μικρο ρεεφ που ειχα εναμιση χρονο το clam που ειχα πανω απο 6 μηνες επρεπε να το πεταξω? Η δεν επρεπε να κανω ενα μεγαλητερο ρεεφ?

accnt
24-07-08, 08:29
δηλαδη οταν εκανα την μεταφορα απο το μικρο ρεεφ που ειχα εναμιση χρονο το clam που ειχα πανω απο 6 μηνες επρεπε να το πεταξω? Η δεν επρεπε να κανω ενα μεγαλητερο ρεεφ?

Αυτό ρώτησες???? :smt120

Μιλάμε για νέα clam που μπαίνουν στο ενυδρείο από εισαγωγές. Τα οποία έχουν ταξιδέψει και στρεσαριστεί. Τα οποία μπαίνουν στα ενυδρεία του καταστήματος (που τις περισσότερες φορές οι συνθήκες -νερού φωτισμού- δεν είναι και τόσο καλές) και ξαναστρεσάρονται. Και μετά τα παίρνουμε εμείς και τα βάζουμε κατ΄ ευθείαν κάτω από τις ΜΗ (π.χ.)
Στο προηγούμενο post περιέγραψα την σωστή διαδικασία που πρέπει να γίνεται.

Τώρα εφόσον ρωτάς τι θα πρέπει να έκανες... να σου πω την γνώμη μου. Εφόσον ο φωτισμός του νέου ενυδρείου σου θα ήταν παρόμοιος με τον παλιό, τότε θα μπορούσες να τοποθετήσεις το clam σε μια παρόμοια θέση. Και όχι να το πετάξεις βέβαια...
Αν όχι να υπολόγιζες τι θέση βάση της έντασης του φωτισμού.

floridis
24-07-08, 12:49
ευχαριστω πολυ. απο σημερα το πρωι ειδα και τα δυο μου νεα clam να αρχιζουν σιγα σιγα να ανοιγουν οποτε ελπιζο να παν καλα.