Επιστροφή στο Forum : tetra
Η ημερομηνία στις τροφές της τετρα είναι λήξης η παραγωγής?
Η ημερομηνία στις τροφές της τετρα είναι λήξης η παραγωγής?Εγώ που έχω μια τετραμιν γράφει 2009. Οπότε αποκλείετε να είναι παραγωγής:D Δν ξέρω όμως αν ισχύει για όλες τις σειρές τροφών
Κι εμένα ήταν "λήξης".. Και δυστυχώς το διαπίστωσα όταν είχε περάσει! zw
Γενικά, καλό είναι να ελέγχουμε τις ημερομηνίες κάθε φορά που ψωνίζουμε από πετ-σοπ.. Είναι συχνό φαινόμενο το να αγοράσεις κάτι που το υπολογίζεις να σε κρατήσει κανά χρόνο, αλλά λήγει μετά από μερικές εβδομάδες.. Και το λάθος είναι προφανώς δικό μας, όχι του μαγαζάτορα!
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ψάρια αν λήξουν(:smt051:smt051) ή απλά χάνουν συστατικά??
Με βάση πράγματα που έχω διαβάσει (και όχι από προσωπική εμπειρία), υπάρχει κίνδυνος είτε για "δυσκοιλιότητα" (κάνε search για "αρακά", θεωρείται πολύ καλός για τη δυσκοιλιότητα), ή ακόμη και για τη δημιουργία "ενδοπαράσιτου" (εδώ κάνει καλό το σκόρδο, αλλά υπάρχουν και φάρμακα..)
Όπως και να'χει πάντως, οι ημερομηνίες λήξης είναι αρκετά συντηρητικές, έχουν δηλαδή μεγάλο περιθώριο ασφαλείας.. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή για να πανικοβάλλεσαι.. Πότε ακριβώς σου έληξαν?
Εμενα μερικες τις τετρα οπως η tetramin και η tetraprima εχουν ημερομινια ληξης τις πηρα τωρα προσφατα και λενε μεχρι το 2009 οποτε αποκλιετε να ειναι ημερομινια παραγωγης και εχω και μια Tetraguppy και εκεινη δεν λεει τιποτα και δεν την πολυ δινω θα την πεταξω καλυτερα ειναι να υπαρχει ημερομινια ληξης..
Ορισμένες τροφές δεν έχουν ημερομηνία όπως είναι *(ή τουλάχιστον έτσι της ξέρω εγώ) οι τροφές της O.S.I. κοινώς λήγουν ένα χρόνο μετά το άνοιγμα.
Οι ημερομηνιες ληξεως σε αποξηραμενα πραγματα ειναι κατι το πολυ σχετικό γενικως.
Για παραδειγμα, απο τα πιο τραβηγμενα που υπάρχουν, ημερομηνια ληξεως σε αλάτι.... Μπορει να πετρωσει, μπορει να μαζεψει υγρασια αλλα να ληξει δύσκολο...(και αυτά μπορει να τα παθει πολυ νωριτερα αν βρεθει στις "καταλληλες συνθηκες..)
Οι αποξηραμενες τροφες ειναι ουτως η αλλως υποβαθισμενες ποιοτικά και γιαυτό πρεπει να συμπληρωνουμε παντα και με λιγη φρεσκια/ζωντανή. Οταν συμβαινει κατι τετοιο, οι ημερομηνιες ληξεως εχουν ακομα μικροτερη σημασία.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.