Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση ψαριών

mafia
19-07-08, 00:38
Καταρχήν γεια σας. Είμαι καινούργιος σε αυτό το υπέροχο hobby και επίσης σε αυτό το υπέροχο φόρουμ. Τα έχω κάνει Ίδη αρκετά θάλασσα και ας έχω ενυδρείο (60λ) γλυκού!!! Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή αλλά προς το παρόν θέλω να καταλάβω τι ψάρια μου πούλησε ο φανταστικός (και καλά) πωλητής μου. Αυτά μου έχουν μείνει γιατί αρκετά μου έχουν πεθάνει.Επισυνάπτω μερικές Φώτο και αν μπορείτε πείτε μου.Εκτός από αυτά στης Φώτο έχω και ένα GL. Gibbiceps και ένα μονομάχο. Το μοναδικό είδος που έχω διπλό είναι το colisa lalia αλλά δεν ξέρω το φίλο τους.
Θα σας ενοχλήσω αργότερα για να ξεκινήσω το ενυδρείο από την αρχή και με φυτά. Ευχάριστω εκ το προτέρων.

PascM
19-07-08, 00:45
1) Γκουράμι
2) Black Molly
3) Colisa Laila -> ειδος γκουράμι
4) Κάποια κιχλίδα δεν την ξέρω θα σου την πουν (αν και θολή φωτό)
5) balloon Molly

Το φύλλο ειδικά στα colisa δεν μπορώ να σου το πώ διότι δεν βοηθάνε οι φωτογραφίες.

mafia
19-07-08, 00:52
Δεν περίμενα απάντηση τόσο γρήγορα λόγο της ώρας. Σε ευχαριστώ παρά πολύ παντός. Μήπως μπορείς να μου πεις τουλάχιστον αν ταιριάζουν όλα αυτά μεταξύ τους ?? (και όπως έγραψα πριν έχω και ένα γατόψαρο και ένα μονομάχο ακόμα) ααα και ενα labeo

PascM
19-07-08, 00:56
Το οτι είναι αταίριαστα και υπερβολικά για τα λιτρα σου το άφησα ασχολίαστο γιατί γράφεις οτι θέλεις να αρχίσεις από την αρχή!

Raven
19-07-08, 01:47
Καλως ηρθες φιλε μας. Βρισκεσαι σε ενα Forum οπου υπαρχουν ολες οι πληροφοριες και οι γνωσεις που πιθανον ψαχνεις για να στησεις ενα ενυδρειο σωστα ωστε τα ψαρια σου να ειναι ευτυχισμενα και εσυ να μποορεις να τα χαιρεσαι για πολυυ καιρο. Αρχισε να διαβαζεις τωρα που ο φιλος Pascm σου εδωσε τα ονοματα των ψαριων σου και θα καταλαβεις απο μονος σου για ποιο λογο ειναι ασυμβατα. Παιρνω το θαρρος να σου προτεινω δυο επιλογες : 1) Κρατας τα Γκουραμι και προσθετεις ενα κοπαδακι μικρα ψαρια ιδιου ειδους, πχ Rasbora,tetra κλπ
2) Κρατας τα ζωοτοκα (molly) και προσθετεις και μερικα guppy.
Σε καθε περιπτωση θα ελεγα να βγαλεις τα πλαστικα και να προχωρησεις με μερικα ζωντανα φυτα.
Αυτες τις μερες θα κλαδεψω το ενυδρειο μου, αν θελεις μπορω να σου στειλω μερικα ευκολα φυτα για να ξεκινησεις;)

delta66
19-07-08, 03:32
Καλως ηρθες και απο μενα.
Φτιαχνεις ανετα 4-5 ενυδρεια με τα ψαρια σου. :p
Ξεκινα διαβασμα.
Καλη συνεχεια και καλο ξεκαθαρισμα.

Tolis
19-07-08, 10:45
To colisa lalia ειναι αρσενικο καλε (τα θηλυκα ειναι ασημοαχρωμα)
Το μεγαλο γκουραμι στην 1η φωτο ειναι Trichogaster leeri (pearl gourami)
H κιχλιδα ειναι mbuna της λιμνης malawi αλλά οντας αλφικη μορφη δυσκολο να αναγνωριστει.

mafia
19-07-08, 16:23
Λοιπόν λοιπόν αυτό μΆ αρέσει σε αυτό το φόρουμ. Ξύπνησα τώρα και δες πόσα άτομα είναι πρόθημα να βοηθήσουν. Λίγους μήνες το διαβάζω και έχω μάθει Ίδη μερικά πράγματα.
Μεταφέρω το ποστ σε καινούργιο για να ξεκινήσουμε

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26214
-------------------------
Καλως ηρθες φιλε μας. Βρισκεσαι σε ενα Forum οπου υπαρχουν ολες οι πληροφοριες και οι γνωσεις που πιθανον ψαχνεις για να στησεις ενα ενυδρειο σωστα ωστε τα ψαρια σου να ειναι ευτυχισμενα και εσυ να μποορεις να τα χαιρεσαι για πολυυ καιρο. Αρχισε να διαβαζεις τωρα που ο φιλος Pascm σου εδωσε τα ονοματα των ψαριων σου και θα καταλαβεις απο μονος σου για ποιο λογο ειναι ασυμβατα. Παιρνω το θαρρος να σου προτεινω δυο επιλογες : 1) Κρατας τα Γκουραμι και προσθετεις ενα κοπαδακι μικρα ψαρια ιδιου ειδους, πχ Rasbora,tetra κλπ
2) Κρατας τα ζωοτοκα (molly) και προσθετεις και μερικα guppy.
Σε καθε περιπτωση θα ελεγα να βγαλεις τα πλαστικα και να προχωρησεις με μερικα ζωντανα φυτα.
Αυτες τις μερες θα κλαδεψω το ενυδρειο μου, αν θελεις μπορω να σου στειλω μερικα ευκολα φυτα για να ξεκινησεις;)

Δες το link please να δω τι θα κανω !!!