Επιστροφή στο Forum : Θολούρα άσπρη!
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα!Το ενυδρείο από τότε που στήθηκε κάθε 3 μέρες είναι πεντακάθαρο κρυστάλινο που λένε και μετά γίνεται για μία μέρα κάτασπρο από τη πολύ θολούρα και άμα πας στο πλάι βλέπει ότι απο κάτω προς τα πάνω ανεβαίνει σαν κάπνα κάτι λές και είναι σύννεφα!Τι μπορεί να είναι?Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα χάπια που μου έδωσαν από το petshop NitrateMinus Pearls? είναι της Tetra!
http://www.preisvergleich.org/pimages/TetraAqua-NitrateMinus-250-ml_119__022181_60.jpg
Κάνε μια αναζήτηση για bacterial bloom.
ψάξε για bacterial bloom ...
-------------------------
Κάνε μια αναζήτηση για bacterial bloom.
τα μεγάλα πνεύματα ... :D
... συναντιώνται:D:D Το Nitrate minus δεν υπάρχει περίπτωση να σου δημιούργησε τέτοιο φαινόμενο.Πόσα νιτρικά έχεις και το χρησιμοποίησες??
Και γιατί να το χρησιμοποιήσει δεν λέτε?
Παντελώς νέο ενυδρείο και το πλακώνουμε στα χάπια? :o
Το ενυδρείο σου θέλει στρώσιμο. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά. Δεν χρειάζονται φάρμακα.
Ρώτα καλύτερα πριν ρίξεις οτιδήποτε μέσα.... ;)
Και γιατί να το χρησιμοποιήσει δεν λέτε?
Παντελώς νέο ενυδρείο και το πλακώνουμε στα χάπια? :o
Το ενυδρείο σου θέλει στρώσιμο. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά. Δεν χρειάζονται φάρμακα.
Ρώτα καλύτερα πριν ρίξεις οτιδήποτε μέσα.... ;)
Συμφωνώ και επαυξάνω!!...:D
Απλά μου είπε ο καταστηματάρχης να το ρίξω για να μην δημιουργήσω νιτρικά!Επίσης τι είναι το bacterial bloom που μπορώ να διαβάσω γιαυτό και τι μπορώ να κάνω για να το αντιμετωπίσω!Δεν σταματάει να θολώνει!3 μερες καθαρό 1 θολό!
Και πως ξεθολώνει? Μόνο του ή κάνεις αλλαγή νερού?
Ναι αλλά αυτό συμβαίνει εδώ και 1 μήνα!Τι είναι αυτό?
Sorry αλλα ετσι που τα λες το ενυδρειο πρεπει να ειναι στοιχειωμενο :D:D
Αποκλειω το ενυδρειο να θολωνει με τετοια ακριβη περιοδικοτητα (καθε τρεις μερες) χωρις εσυ να ριχνεις κατι μεσα .Απο μετρησεις πως πας ?
Τα περισσοτερα nitrate minus προιοντα απλα περιεχουν τροφη (ζαχαρογλυκοζη κλπ) για τα βακτηρια που τρωνε nitrates ...μπουσταρουν ετσι τον πληθυσμο τους με αποτελεσμα την μειωση των νιτρικων (θεωρητικα) ...κανενα ενυδρειο δεν μπορει να διατηρηθει ετσι ....
Για να καταλάβεις φίλε Tricky εσύ και οι υπόλοιποι!Είναι θολό το ενυδρείο για 2-3 μέρες και μετά το ενυδρείο γίνεται πεντακάθαρο επειδή πάνω στα τζάμια κάθεται κάτι άσπρο σαν σκόνη το οποίο το καθαρίζω με ειδικό σφουγγάρι και μόλις το καθαρίσω μετα από λίγο θολώνει και πάλι το ενυδρείο!Καταλάβατε τι συμβαίνει?
Δλδ του δίνεις ασπιρίνη για να μην πιάσει πονοκέφαλο???Καλύτερα να μην χρησιμοποιείς τέτοιες τακτικές!Μπορείς να μας πείς απο πρόσθετα τι ρίχνεις και με τι συχνοτητα??
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς!Από πρόσθετα δεν ρίχνω τίποτα το μόνο ήτανε της Tetra και μία σκόνη που μου έδωσαν η οποία λέγεται EKTOZON!Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω?
http://www.aquarichtig.de/u/1281aPic1S1508779126_zz_009.jpg
Πες μας τι ριχνεις στο ενυδρειο σου. Αναλυτικά καθώς και τις παραμέτρους του νερού σου (μετρήσεις)!
PH8 και νιτρικά 0.
Αυτά είναι τα αναλυτικά?
Kh, Ca, Mg, Αμμωνία, ΝΟ2...
Εκτοζόν??????? Διάβασα καλά????:confused:
Πολύ σωστά διάβασες!1 φορά έβαλα όμως και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα!Τα test τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν τα έχω!Ας μου πεί κάποιος τι να κάνω με τa βακτηρίδια bloom!:(
Κάτσε.... δε μπορεί να ρίχνεις μια βόμβα (γιατί για βόμβα πρόκειται.... εκτό και αν δεν ξέρουμε κάτι...) και να συνεχίζουμε..
Ποιος και γιατί σου είπε να βάλεις ektozon στο ενυδρείο σου και σε τι δοσολογία?
Μου το είπε ο Green Island ένα κατάστημα στη Θεσ/νικη σε δοσολογία 3 κουταλιές της σούπας και το έριξα μια φορά!Αλλά η θολούρα ήτανε πριν ριξω τη σκόνη!Τέλος σε παρακαλώ απάντησε μου για το πως θα καταπολεμήσω τα βακτηρίδια bloom και όχι να με ρωτάς άλλα!
Δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι bacterial bloom γιαυτο σε ρωταμε.
Εννοώ πώς εφαρμόζεις φαρμακευτικές και μή τεχνικές που προς το παρόν δεν σου χρειάζονται.Πχ βάζεις "αντίδοτο" για νιτρικά που ακόμη δεν υπάρχουν!Εκτόζον γιατί έβαλες?Εχεις ζωντανά που πάσχουν απο κάποια μόλυνση ή κάτι άλλο? Για να σου πούμε πώς να καταπολεμήσεις κάτι θα πρέπει να βρούμε τι το προκάλεσε γιατί αλλιώς πιθανόν να σε οδηγήσουμε σε λάθος μονοπάτι:smt009
Πάρτε μερικές φωτογραφίες από τη θολούρα του ενυδρείου μου!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x39-totos8-p1010047.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x39-totos8-p1010049-1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x39-totos8-p1010048-2.jpg
Μια αλλαγή νερού μεγάλη και φρέσκο άνθρακα στο ενυδρείο σου!
Αυτό δεν είναι bacterial bloom.
Σημ: Η απάντηση στο πμ που μου έστειλες ήταν για γλυκό μια και δεν θυμόμουν το θέμα σου.
Edit: To skimer σου δουλεύει?
Ναι δουλεύει το skimmer εδώ και 1 βδομάδα!Οι υπόλοιποι τι λέτε?Συμφωνείτε με το φίλο Πασχάλη?
Το skimer δουλεύει μια εβδομάδα και το ενυδρείο στήθηκε πριν 3 μέρες?
Το skimer δουλεύει μια εβδομάδα και το ενυδρείο στήθηκε πριν 3 μέρες?
Είναι δυνατόν να στήθηκε το ενυδρείο πριν 3 μέρες και να έχει ήδη ψάρια?Το ενυδρείο στήθηκε πριν 1,5 μήνα!Αφού δεν είναι τα βακτηρίδια bloom τότε τι είναι?
Αν θές βάλε μια σκουρα αφίσα στην πλάτη του ενυδρείου σου. Θα φαίνεται πολύ καλύτερα.
Α και sorry για τις άσχετες ερωτήσεις μου.
:rolleyes:
1) Μετρήσεις (όλες όπως λέει ποιο πάνω ο accnt)
2) Ρουτίνα (πόσα φώτα πόσες ώρες)
3) Τι και αν ρίχνεις πρόσθετα.
1) Μετρήσεις (όλες όπως λέει ποιο πάνω ο accnt)
2) Ρουτίνα (πόσα φώτα πόσες ώρες)
3) Τι και αν ρίχνεις πρόσθετα.
1.)Από μετρήσεις ότι είπα παραπάνω
2.)2 Τ5 η μία είναι 20.000Kelvin και η άλλη 15.000 Kelvin(είναι της Juwel)
3.)Όχι δεν ρίχνω τίποτα μόνο ότι έριξα στην αρχή και τα αναφέρω παραπάνω!
Kαμιά ιδέα από κανένα ρε παιδιά?!
Εφόσον δεν μετράς αμμωνία - Νο2 - Νο3 και είναι και οι υπόλοιπες παράμετροι οκ! Τότε λογικά θα καθαρίσει μόνο του εφόσον τό σύστημα ωριμάσει, πιστεύω όμως οτι κάποια από τις σημαντικές μετρήσεις που δεν μας έχεις δώσει είναι εκτός των ορίων.
Αφού το ΝΟ2 είναι μια χαρά σου είπα φίλε!Τώρα τι να κάνω?Καμιά αλλαγή νερού θα με σώσει?
...μια αλλαγή δεν έβλαψε ποτέ.
Πως προετοιμάζεις το νερό? Με τι μετράς αλατότητα?
Τι εννοείς?Βάζω το αλάτι όσο πρέπει μέσα σε νερό το οποίο το διαλύω και μετά μετράω τη πυκνότητα!
Σε ξεχωριστό δοχείο να υποθέσω! ? Με τι μετράς πυκνότητα?
Και μετά από πόσες ώρες ?
Λοιπόν για να καταλάβεις!Έχω κουβά τον οποίο το χρησιμοποιώ για αλλαγές νερού!Παίρνει 10 λίτρα!Εγώ βάζω το νερό και περιμένω η θερμοκρασία του να γίνει 25!Μόλις γίνει ρίχνω μέσα όσο αλάτι πρέπει και το διαλύω κανά μισάωρο!Με το που διαλυθεί μετράω πυκνότητα και αν είναι ΟΚ το ρίχνω στο ενυδρείο!
Σε μισή ώρα το αλάτι δεν διαλύετε ΙΜΟ.
Στο ενυδρείο τι αλατότητα έχεις ?
Μην κοροιδέψεις:p!Αλλά ΙΜΟ τι είναι?Αλατότητα έχω από 1021-1024.
Αυτό είναι η αλατότητα αλλά υποθέτω οτι την μετράς με αναξιόπιστο όργανο (θέλει ρεφρακτόμετρο κανονικά).
Και ένας από τους παράγοντες της θολούρας μπορεί να είναι το αδιάλυτο αλάτι το οποίο κάνει κακό.
Έχω σκοπό να το αγοράσω επειδή έχει τσουχτερή τιμή!Τώρα μετράω με ένα πεχάμετρο της SERA απλό!Δεν πιστεύω να είναι το αλάτι καθώς έχω κάνει μια αλλαγή πριν πόσο καιρό αλλά πάλι η θολούρα σταδιακά βγαίνει!Αλλά από τη στιγμή που βάζω όσο αλάτι λέει η εταιρία που χρησιμοποιώ δεν πιστεύω να γίνει στραβή!
Ότι πεις....
αν μας δώσεις μετρήσεις με υγρά τεστ και για τα υπόλοιπα θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε μέχρι εδώ δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να βγάλει άκρη.
Θέλω να μου πείς τη γνώμη σου με όσα έχεις ακούσει μέχρι στιγμής!Εσύ τι θα έκανες?
Θα αγόραζα τεστ υγρά από αξιόπιστη μάρκα (π.χ. ΑΡΙ ή Salifert) για όσα ρωτάσει ποιο πάνω ο accnt και ένα ρεφρακτόμετρο του οποιου η τιμή δεν είναι τόσο απαγορευτική.
Θα αγόραζα τεστ υγρά από αξιόπιστη μάρκα (π.χ. ΑΡΙ ή Salifert) για όσα ρωτάσει ποιο πάνω ο accnt και ένα ρεφρακτόμετρο του οποιου η τιμή δεν είναι τόσο απαγορευτική.
Γεια σένα φίλε δεν είναι απαγορευτική η τιμή του ρεφρακτόμετρου;)!Τέλος μια αλλαγή λές να ήτανε το καλύτερο?
Όταν θέλεις να στήσεις ενυδρείο και ειδικά θαλασσινό ένα ρεφρακτόμετρο των 20-25 ευρώ ειναι από τα Must.
Όπως είπα και ποιο πάνω μια αλλαγή δεν έβλαψε ποτέ, τι νερό βάζεις? Βρύση? ή από Α.Ο.? και αυτή τη φορά άσε περισσότερες ώρες το αλάτι να διαλυθεί με έναν κυκλοφοριτή μέσα.
Έχει τόσο φθηνά ρεφρακτόμετρα?Εμένα που μου έδειξαν ένα σε κατάστημα έκανε 90ΕΥΡΩ!Γιαυτό σου απάντησα έτσι άμα είναι έτσι τότε να το πάρω!Νερό από τη βρύση με αντιχλώριο!
ΙΜΟ , μην κανεις τιποτε .
Κοψε τις αλλαγες νερου , μην βαζεις κανενα προσθετο (μονο ανθρακα στο φιλτρο) και ασε το συστημα χωρις προσθηκες ή αλλαγες για μια βδομαδα.
Μην βαλεις καν χερι μεσα.
Λογικα θα καθαρισει
Λοιπόν σας ανέβασα βιντεάκι μήπως και καταλάβεται καλύτερα!Παρατηρήστε καλά το βίντεο στην αρχή εκεί στη γωνία που φαίνεται καθαρά ότι ανεβαίνει κάτι σαν σύννεφο γιατί είναι δύσκολο επειδή κάνει ανάκληση και φαίνεται το σαλόνι από πίσω!Να πώ ότι προχθές έριξα φυτοπλακτόν για τα κοράλλια(3-4 είναι)και η θολούρα αυξήθηκε!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x39-totos8-th_p1010046.jpg (http://s185.photobucket.com/albums/x39/TOTOS8/?action=view¤t=P1010046.flv)
Αν και εκτός θέματος θα απαντήσω και ας μου την ξαναπείς… :smt120
Λες ότι ρίχνεις φυτοπλαγκτόν. Για ποια κοράλλια? Στις φωτογραφίες δεν διακρίνω κάποιο. Αλλά έστω ότι είχες. Το ενυδρείο σου είναι πολύ «φρέσκο» για να ρίχνεις φυτοπλαγκτόν, το οποίο επιβαρύνει αρκετά το ήδη νέο σύστημά σου.
Επίσης οι μετρήσεις οι οποίες κάνεις είναι ελλιπείς. Πρέπει να προμηθευτείς test Κh, Ca και Mg. Είναι πολύ σημαντικές μετρήσεις!
Άσε το σύστημά σου λίγο να «πάρει μια ανάσα». Μην του ρίχνεις τπτ άλλο.
Έχω 3 μανιτάρια πάνω σε ένα βράχο και φυτοπλακτόν έριξα 1 φορά 1ML!Λοιπόν αφού είδατε το βίντεο τι λέτε να κάνω!Σε κανα 2ωρο θα αγοράσω ένα ρεφρακτόμετρο και θα σας πώ με ακρίβεια τη πυκνότητα!
ΙΜΟ , μην κανεις τιποτε .
Κοψε τις αλλαγες νερου , μην βαζεις κανενα προσθετο (μονο ανθρακα στο φιλτρο) και ασε το συστημα χωρις προσθηκες ή αλλαγες για μια βδομαδα.
Μην βαλεις καν χερι μεσα.
Λογικα θα καθαρισει
.................................................. .......................
Μόλις μέτρησα τη πυκνότητα με ρεφρακτόμετρο και είναι 1024!Οπότε μάλλον τα βακτηρίδια bloom είναι!Τι να κάνω?1 αλλαγή 30% και τέλος?
Μια και χάθηκα μέσα στα τόσα ποστ, έχεις διαβάσει τι είναι bacterial bloom ????
Έχεις βιολογικό φίλτρο? το οποίο τρέχει 1,5 μήνα?
Επίσης δεν έχω βρει να αναφέρεις πουθενά για το πόσες ώρες ανάβεις τα φώτα!!?
Βιολογικό φίλτρο έχω εδώ και 1,5 μήνα!Τα φώτα τα ανάβω 8 ώρες και σιγά σιγά τα ανεβάζω!
Κάνε μια αλλαγή νερού με προσοχή και σωστή διάλυση του νερού και άφησε το ενυδρείο να βρει την ισορροπία του.
Φρόντισε και να μην ταΐζεις υπερβολικά (αν το κάνεις).
Oxi ταιζω κανονικά!Δεν θα ταισω για 2 μέρες!Λες να πάθουν τίποτα τα ψάρια αν δεν φάνε για 2 μέρες?
Καμια ιδέα κανείς?
Ξαναδιάβασε όλο το thread και βγάλε μόνος σου!
Με αυτά που μας είπες σου είπαμε ότι καλύτερο!
Πληροφορίες δίνεις με το τσιγκέλι και ζητάς βοήθεια, δεν νομίζω να μπορεί κανείς να σου τη δώσει μια και δεν είμαστε μάντεις!
Τώρα αν κάποιος άλλος είναι...μπορεί να πει την γνώμη του...αλλά...δεν το νομίζω.
Ξαναδιάβασε όλο το thread και βγάλε μόνος σου!
Με αυτά που μας είπες σου είπαμε ότι καλύτερο!
Πληροφορίες δίνεις με το τσιγκέλι και ζητάς βοήθεια, δεν νομίζω να μπορεί κανείς να σου τη δώσει μια και δεν είμαστε μάντεις!
Τώρα αν κάποιος άλλος είναι...μπορεί να πει την γνώμη του...αλλά...δεν το νομίζω.
Για να σε βοηθησουμε θα πρέπει να μας βοηθήσεις πρώτα εσύ!Μια λές "έβαλα εκτοζον" και όταν σε ρωτάμε λές έβαλα μια φορά , μετά το ίδιο γίνεται με το φυτοπλανγκτόν!Δεν μπορούμε έτσι να βοηθήσουμε όσο και αν θέλουμε (πιστευω να το έχεις καταλάβει απο το πόσες απαντήσεις δίνουμε)!Κάτσε ,συγκεντρωσου , σκέψου και πές μας αναλυτικά την πορεία (εννοείται με αναφορά ΌΤΙ σκόνης ή ζουμιού έχεις ρίξει ή ρίχνεις) μπάς και εντοπίσουμε τι φταίει (παρόλα τα τελεσίγραφα σου) ;)
Λοιπόν για να τελειώνει το θέμα η θολούρα άρχισε να εμφάνιζεται προτού καν ρίξω οτιδήποτε!Το φυτοπλακτόν, το ΕΚΤΟΖΟΝ και τα χάπια της Τετρα μπήκαν αργότερα!Φυτοπλακτόν έριξα μια φορά και το ΕΚΤΟΖΟΝ 1 φόρα 3 κουταλιές!Αυτά όμως που είναι σαν σύννεφα μετά από 1-2 μέρες κολλάνε στο τζάμι ή πάνω στους βράχους σαν λασπούρα και με το πoυ τα καθαρίσω πάλι το ίδιο!
Ο εξοπλισμός του εντδρείου μου:
1.) 1 εσωτερικό φίλτρο της Juwel 600L/H(περιέχει:υαλοβάμβακας,ενεργός άνθρακας,σφουγγάρι και siporax)
2.)1 κυκλοφορητή CORALLIA (1500L/H) και 1κυκλοφορητή της EHEIM (1200L/H)
3.)Skimmer DELTEC MCE 300!
4.)1 λάμπα 24W 20.000kelvin
1 λάμπα 24W 15.000 kelvin
1) Πόσες ώρες έχεις αναμένα τα φώτα?
2) ΑΜΜΩΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ?
3) ΝΟ2 ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ?
Επίσης οι μετρήσεις οι οποίες κάνεις είναι ελλιπείς. Πρέπει να προμηθευτείς test Κh, Ca και Mg. Είναι πολύ σημαντικές μετρήσεις!
Άσε το σύστημά σου λίγο να «πάρει μια ανάσα». Μην του ρίχνεις τπτ άλλο.
Από το video δεν μπορώ να καταλάβω τπτ.....
Αμμωνία δεν έχω που είχα κάνει μετρήσεις!ΝΟ2 και από αυτά που έκανα εχθές δεν είχα λάμπες 8 ώρες λειτουργούνε!Στο βίντεο φίλε δες το πλάγια πλάγια που ανεβαίνει σαν σύννεφα!
χμμ... εμφανίζετε μετά την αλλαγή και εξαφανίζετε όταν κάνεις αλλαγή αλλά 3-4 μέρες μετά εμφανίζετε πάλι... τι είναι ?
Το ενυδρείο τρέχει 1,5 μήνα με βιολογικό φίλτρο και..."ζωντανό?" βράχο?..πόσα κιλά? στο video τον βλέπω "λίγο" επίσης δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι ζωντανός.
Επίσης ο φωτισμός σου είναι λίγες ώρες πρέπει σιγά σιγά να τον ανεβάσεις στις 10-12 ώρες, ανάλογα πάντα και τι άλλο σκέφτεσε αργότερα να βάλεις αν και στα 120 λίτρα μεικτά δεν θα πρότεινα και πολλά και φυσικά τίποτα ακόμη ειδικά μέχρι να "στρώσει" το ενυδρείο.
1) μια πιθανότητα να είναι από αμμωνία
2) πιθανότητα να είναι αιωρούμενη άλγη αν και ποιο δύσκολο το βλέπω αυτό
3) πιθανότητα δεν επαρκεί η ποσότητα του ενεργού άνθρακα.
4) χρησιμοποιείς Αντίστροφη Όσμωση? αν όχι τότε σίγουρα δεν φτάνει η ποσότητα του ενεργού άνθρακα.
5) έχεις αλλάξε πρόσφατα ενεργό άνθρακα?
6) αντιφώσφορο έχεις μέσα και πόσο? στο εξωτερικό φίλτρο ή στο εσωτερικό? βρίσκετε σε σημείο με ροή?
για πάμε στο τέλος θα καταφέρουμε ένα από τα δυο
1) να βρούμε τι τρέχει-> εφόσον μετρήσουμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους
2) να μη βρούμε τι τρέχει. -> να το κουβεντιάζουμε μέχρι να στρώσει μόνο του.
Λοιπόν αμμωνία δεν ήτανε αν και είμουνα σίγουρος!Μόλις έβαλα αντιφώσφορο και ενεργό άνθρακα το ενυδρείο καθάρισε τελείως!
:D τελικά γίναμε και μαντείο των Δελφών!!!
:D τελικά γίναμε και μαντείο των Δελφών!!!
:smt041:smt041:smt041:smt041
Φιλε μου βλεπω οτι εχεις κανει πολλα λαθη απ' οταν ξεκινησες
και αυτο οφειλεται μονο στην ελλειψη διαβασματος και στο γεγονος οτι εμπιστευτηκες λαθος ατομα για πληροφορηση.
1)Σου ειχα πει απο κοντα να καταργησεις το βιολογικο φιλτρο εφοσον εχεις ζωντανο βραχο.
2)Τα ψαρια ηταν αρρωστα και εριξες εκτοζον?
3)Εφοσον δεν εχεις οσμωση αγοραζε απιονισμενο νερο για τις αλλαγες νερου που κανεις και μη ριχνεις αντιχλωριο/
4)Το αλατι κανει γυρω στις 3 ωρες να διαλυθει καλα (αναλογα και με τη μαρκα βεβαια).
5)Πριν βαλουμε οτιδηποτε ζωντανο μεσα κανουμε καποιες βασικες μετρησεις στο νερο (ΝΟ2-ΝΟ3 για ψαρια , ΚΗ-Ca-ΡΟ4 για κοραλια).
Το κλειδι για την επιτυχια σε ενα θαλασσινο ειναι η σταθεροτητα των παραμετρων του νερου.
Επειδη δεν εχουν πολλοι μαγαζατορες βαθυτερες γνωσεις στο θαλασσινο πρεπει να προστατευσουμε τα ενυδρεια και την τσεπη μας διαβαζοντας πριν κανουμε την οποιαδηποτε κινηση.
Και όταν κάνω αλλαγή νερού στο ενυδρείο κάθε 30 μέρες δηλαδή 1 φορά το μήνα μπορώ να βάζω απιονισμένο νερό κανονικά?Δεν θα πάθουν τίποτα τα ψάρια?
Αυτό το μια φορά το μήνα πως σου έχει κολήσει ήθελα να ξερα!
Οι μετρήσεις σου θα σου πουν κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού!
Αυτό το μια φορά το μήνα πως σου έχει κολήσει ήθελα να ξερα!
Οι μετρήσεις σου θα σου πουν κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού!
Εντάξει 2 το μήνα ΟΚ?zw
Τώρα όσο για το απιονισμένο νερό τι λέτε κάνει?Ναι ή όχι γιατί πάλι άλλο ρώτησα και άλλο με απάντησε.
1) Υπάρχει και μια λειτουργία του φόρουμ που λέγετε αναζήτηση και το θέμα απιονισμένο έχει συζητηθεί πολλάκις.
2) Να με συγχωρείς που προσπαθώ να σε βοηθήσω....
....good wines
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.