Επιστροφή στο Forum : πράσινο φυτό...κόκκινα φύλλα
όταν αγόρασα τον συγκεκριμένο εχινοδορο(πριν 3 εβδομάδες) είχε κανονικα πράσινα φύλλα
τα νέα φύλλα που βγήκαν στο ενυδρειο μου, έχουν κόκκινο χρώμα και
αλλο σχήμα (στρίβουν προς τα κάτω), επισης έχουν λίγες τρύπες.
σύμφωνα με τον πινακα ασθενειων για τα φυτα πρόσθεσα το nitrogen
τα νέα φύλλα συνεχίζουν να φυτρώνουν κόκκινα και να έχουν αλλόκοτο σχήμα
τα υπόλοιπα φυτά δεν εχουν κάποιο προβλημα
τι μπορεί να φταίει? ακόμα πρασαρμόζεται?
ακοθουθει φωτο
όταν αγόρασα τον συγκεκριμένο εχινοδορο(πριν 3 εβδομάδες) είχε κανονικα πράσινα φύλλα
τα νέα φύλλα που βγήκαν στο ενυδρειο μου, έχουν κόκκινο χρώμα και
αλλο σχήμα (στρίβουν προς τα κάτω), επισης έχουν λίγες τρύπες.
σύμφωνα με τον πινακα ασθενειων για τα φυτα πρόσθεσα το nitrogen
τα νέα φύλλα συνεχίζουν να φυτρώνουν κόκκινα και να έχουν αλλόκοτο σχήμα
τα υπόλοιπα φυτά δεν εχουν κάποιο προβλημα
τι μπορεί να φταίει? ακόμα πρασαρμόζεται?
ακοθουθει φωτο
Για να σε προλάβω κατ'αρχήν.. Nitrogen ΔΕΝ προσθέτεις εφόσον δε σου το ζητήσουν οι μετρήσεις σου (μόνο αν NO3=0).. Και το Nitrogen με τσιγκουνιά, γιατί πολλά νιτρικά (περίσσεια, σε σχέση με τα υπόλοιπα θρεπτικά) = άλγες! :(
Τώρα, ας μιλήσει και κάποιος γνώστης των ποικιλιών των εχινόδωρων.. Μπορεί να είναι και το είδος του φυτού τέτοιο.. Έχω κι εγώ έναν εχινόδωρο με καφετιά φύλλα, όπως επίσης και έναν άλλο, που κάθε νέο φύλλο που βγαίνει είναι κόκκινο και πρασινίζει στην πορεία.. Τα ονόματα δεν τα θυμάμαι.. :rolleyes:
Υ.Γ. Παίζει να έχεις το καρτελάκι με την ονομασία του φυτού? Αν όχι, δοκίμασε μπας και το αναγνωρίσεις στο www.plantgeek.net (http://www.plantgeek.net) ή στο www.tropica.com (http://www.tropica.com) , μήπως τελικά αυτό είναι το χρώμα του φυτού..
Δώσε λίγα στοιχεία σχετικά με τα λίτρα και τον φωτισμό σου!
Το φυτό έιναι αυτο Echinodorus bleheri (bleherae)
ΝΟ3 = 0 με τεστ ESHA
200 λίτρα μικτο
λάμπες
sera plant 25W
narna 18W
sylvania grolux 18W
sylvania blue 18W
daylight 18W
λόγω εξάτμισης έχω ΚΗ = 15 μπορει να το επηρεάζει?
Τσιόνογλου Σταύρος
16-07-08, 17:38
Σε πολλά είδη εχινόδορων τα καινούργια φύλλα που βγαίνουν έχουν κόκκινο ,πορτοκαλί ανοιχτο -σκουρο,καφετι χρώμα και στην πορεία το χρώμα τους παίρνει την τελική μορφή,να μην σε ανυσηχεί αυτό,είναι φυσιολογικό.
Θα απαντήσει και ο PascM για το φυτό..
Εγώ πάντως.. να προσθέσω ότι αν μπεις σε διαδικασία προσθήκης Nitrogen, και γενικότερα σε πλήρη σειρά λιπασμάτων, δε μπορείς να βασίζεσαι στα στικς.. Θα χρειαστείς σίγουρα υγρό τεστ για NO3, και στη συνέχεια και για PO4..
Και ανεξάρτητα όμως με τη λίπανση.. Το KH=15 είναι πάαααρα πολύ μεγάλη τιμή! Αν δηλαδή είναι ακριβές, τότε το pH σου θα έχει φτάσει στα ύψη! Και αν έχεις μπουκάλα CO2 με pH Controller, τότε ο controller, για να κρατήσει χαμηλά το pH, θα άφηνε ασταμάτητα ανοιχτό το διοξείδιο, με αποτέλεσμα τα έχεις υπερσυγκέντρωση CO2, και τα ψαράκια σου θα κατέληγαν στην επιφάνεια.. Στα γράφω όλα αυτά για να καταλάβεις ότι οι ακριβείς μετρήσεις είναι σημαντικές.. Και δυστυχώς, το βλέπεις και μόνος σου.. Τα sticks είναι πολλές φορές αναξιόπιστα!
Πάντως είναι θέμα αυτό με το KH.. Πόσο είχες δηλαδή πριν την εξάτμιση? Μεταβάλλεται αντίστοιχα και το GH? Κάνε ακριβέστερες μετρήσεις και να επανέλθουμε!
Αν ειναι να προστεθει κατι, να ειναι σε μορφη ταμπλετας βαθια στο χαλικι στις ριζες του φυτου, η προσθεση λιπασματος στη στηλη του νερου ειναι αχρηστη, ο εχινοδορος τρεφεται απ τη ριζα.
Το κοκκίνισμα πιθανόν να οφείλετε και στο δυνατό φωτισμό. Σαν Echinodorus bleheri δεν μου μοιάζει και πολύ όμως..:smt017
Το κοκκίνισμα πιθανόν να οφείλετε και στο δυνατό φωτισμό. Σαν Echinodorus bleheri δεν μου μοιάζει και πολύ όμως..:smt017
Αν είναι σωστά όμως αυτά που γράφει, βγάζει 97Watt, δλδ, 0.5Watt/Lt.. :smt120
Δεν είναι λίγα για εχινόδορο.
Ειχα τον ιδιο και τον εδωσα γιατι μεγαλωσε πολυ για τα λιτρα μου. Το καρτελακι του εγραφε Echinodorus rosi.
ευχαριστω για την βοηθεια
τα Watt είναι πράγματι τόσο
λίπανση στις ρίζες γίνεται με flourish tabs
το κοκκινισμα μπορει να ωφειλεται στο φώς, το σχήμα πώς εξηγηται όμως?
να βάλω super peat για PH & KH?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.