Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Hellooooooooooooooooooo !!!

dr_yianni
10-07-08, 17:33
Γεια σας φιλοι, μετα απο αρκετο καιρο ειπα να ξανακανω μια ερωτηση στους γνωστες του ειδους, η μαλλον δυο.
1) Πως μπορω με φυσικο τροπο να ανεβασω κατα μιση μοναδα το ph και 7-10 μοναδες την σκληροτητα του νερου μου?
2) Με ποια αλλα ψαρια ειναι συμβατες οι frontozes ?
Για παραδειγμα,copadichromis borley,frontosa kai red zebra ,πανε μαζι ? Και αν οχι γιατι,και ποιες δυσκολιες θα βρω σε μια τετοια συγκατοικηση στα 450 λιτρα?

Tolis
10-07-08, 18:06
450 λιτρα για φροντοζες ειναι ηδη παρα πολυ λιγα.
Και ασχετως αυτου, δεν πανε μαζι. Αφ ενος γιατι ειναι απο διαφορετικες λιμνες, αφ ετερου γιατι εχουν διαφερετικες διατροφικες συνηθειες (τα red zebra) και τα copadichromis θα σκισουν τα φροντοζα με συνοπτικες διαδικασιες.

Μιση μοναδα το pH το καταλαβαινω σε νερο Αθηνας, 7-10 μοναδες τη σκληροτητα (ειτε ΚΗ ειτε GH) γιατι?

speargunner
10-07-08, 18:45
1) Πως μπορω με φυσικο τροπο να ανεβασω κατα μιση μοναδα το ph και 7-10 μοναδες την σκληροτητα του νερου μου?

Τι εννοείς με φυσικό τρόπο;Άνοδος PH σημαίνει ελάττωση της συγκέντρωσης ιόντων υδρογόνου,που είναι εξ ορισμού χημεία!Ο πιο απλός και ασφαλής τρόπος είναι η προσθήκη ασθενούς βάσης,όπως η μαγειρική σόδα,η οποία θα σου αυξήσει και το ΚΗ.Για άνοδο GH χρησιμοποιείς ευδιάλυτα άλατα ασβεστίου ή μαγνησίου(κατα προτίμηση σε υγρή μορφή-υπάρχουν στα ενυδρειάδικα ως συμπληρώματα reef ενυδρείων)ή βάζεις ασβεστολιθικές πέτρες-υλικό φιλτραρίσματος(μην πλανάσαι,χημεία είναι κι αυτό και μάλιστα με πιο δύσκολη ρύθμιση!!;))

dr_yianni
11-07-08, 09:13
Και για να ξαναρωτησω, ποση σοδα μπορει να μου ανεβασει μιση μοναδα ph στα 450 λιτρα?

Tolis
11-07-08, 10:09
Αν δεν εχουμε τιμες KH - GH τι να πουμε?

dr_yianni
11-07-08, 11:34
Ok,metrao kai epistrefo. !!!

dr_yianni
13-07-08, 18:34
kh 8-10
gh kato apo 7
ph-7,2
no2-0
no3-100

trelo,e?

Tolis
13-07-08, 18:43
Κατι δεν παει καλα με ΚΗ τοσο ψηλο και γενικη σκληροτητα τοσο χαμηλη. Αυτο ειναι νερο βρυσης ή προσθετεις κατι?

dr_yianni
13-07-08, 18:44
de vazo tipota. idies times i brysi.

Tolis
13-07-08, 18:47
Αν η βρυση εχει ιδιες τιμες τοτε μαλλον το τεστ ΚΗ σου εχει προβλημα.

Teo
13-07-08, 18:47
Μηπως εχει μπερδεψει την γενικη σκληροτητα με την ανθρακικη σκληροτητα μου φαινετε λιγο περιεργο..

dr_yianni
13-07-08, 19:34
to test einai me strips, kai mou testaran kai to nero se petsopadiko, idies times.

PascM
13-07-08, 19:47
Γιατρέ μας τα greeklish.....

τα τεστ με strips οκ πιθανόν έχεις διαβάσει οτι μπορεί να λένε και αλλα ντι άλλον.
Στο κατάστημα με τι κάναν τον έλεγχο?
Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα τεστ ΡΗ και ένα ΚΗ σε υγρή μορφή μια και θέλεις να παίξεις με τις τιμές αυτές για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα ψάρια ασφαλή.

Και καλό είναι να κατεβάσεις τα ΝΟ3=100 που λες στο <30

crazyio
14-07-08, 10:28
ΝΟ3 - 100 πως το κατάφερες ?
αλλαγές νερού κάνεις ?
Είναι πολύ ψηλά τα νιτρικά σου ...!

dr_yianni
14-07-08, 15:36
παιδια, το προβλημα δεν ειναι ουτε τα γκρικλισ ουτε τα νιτρικα, ετυχε να εχω λογω απουσιας σχεδον 20 μερες να κανω αλλαγη νερου, το θεμα ειναι οι υπολοιπες τιμες. Τωρα, αν χαλασαν τα στριπακια που χρησιμοποιω 3 χρονια...επισης να πω οτι τεστ ph εχω και με σταγονες, ιδια τιμη βγαζει..Κανενα σχολιο-απαντηση στις ερωτησεις μου εχετε ? η περιοχη μου ειναι το αιγαλεω, εχει καποιος γειτονας ισως παρομοιες μετρησης neroy ? Αν ναι, μπας και το γυρισω σε δισκους σιγα σιγα το ενυδρειο.

PascM
14-07-08, 15:50
1) Τα greeklish είναι στους κανόνες του φόρουμ βασικά.
2) Τα τεστ είναι πολύ πιθανό να έχουν χαλάσει εφόσον έχει περάσει τόσος καιρός, είναι πολύ ευαίσθητα στην υγρασία.
3) Για δίσκους δεν είναι και τόσο ιδανικό το νερό με τέτοιο ΚΗ το οποίο δείχνει οτι έχεις ουσιαστικά υπερβολικό CO2 αν το δεις στον πίνακα, απο ανατάραξη επιφανείας πως είσαι?

Tolis
14-07-08, 16:41
Δεν μας ειπες γιατι θες να ανεβασεις 7-10 μοναδες την σκληροτητα του νερου. Δεν χρειαζεται με τα ψαρια που εχεις.
Για να ανεβουν pH και ΚΗ λιγο προς τα πανω με σοδα μια κουταλια σουπας καθε 150 λιτρα. Βλ: http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/malawi10.html#soda (http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/malawi10.html#soda)

Ευχαριστουμε πολυ που σε βοηθησαμε και συγνωμη που το ψαχνουμε περισσοτερο απο οσο θες...

dr_yianni
14-07-08, 17:59
Τα τεστακια ειναι καινουργια,μολις τα ανοιξα. Απο αναταραξη, εχω μια αντλια 1800λτ την ωρα που ριχνει απο 8 εκατοστα υψος το νερο της επιστροφης,και μια εσωτερικη που φερνει και φυσαλιδες με ειδικο σωληνακι 1500λτ/ωρα. Επισης τωρα λογω καλοκαιριου και μια κλασικη αεροπετρα.
Anyway,oλα καλα...αυτη tηn ειρωνια...τηn θεωρειτε απαραιτητη ?

PascM
14-07-08, 18:10
Ποιο πάνω λες οτι τα χρησιμοποιείς 3 χρόνια και κατάλαβα οτι είναι ανοιχτά 3 χρόνια.
any way δες και λίγο καμιά ημερομηνία λήξης ή δοκίμασε με κάποιο φρέσκο υγρό τεστ.