PDA

Επιστροφή στο Forum : Φυτα και γκαπυ

Apollwnas
09-07-08, 22:10
Τα γκαπυ μπορουμε να τα συνδιασουμε σε ενα φυτεμενο με πασης φυσεως φυτα?Λογω της σκληροτητας του νερου και με την προσθηκη αλατιυο τα φυτα θα ειναι ενταξει??

klaz
09-07-08, 22:13
αυτο με το αλατι....τα χαλασε ολα..

Sotiris7
09-07-08, 22:15
Βάλε τα φυτά σου, βάλε και τα γκάπυ σου και όλα θα είναι μια χαρά. ;)

PascM
09-07-08, 22:18
Εξαρτάτε τι αλάτι γιατί τελευταία της μόδας είναι τα άλατα για ζ ωοτόκα.

Apollwnas
09-07-08, 22:28
Τι εννοεις γιατι δεν το επιασα!!:D νΑ ΜΗΝ μπει αλατι ?? Στον τσαμη λεει προσθηκη αλατιου κανει καλο,το λεω γιατι υπαρχει συχνο φαινομενο fin rot σε γκαπυ.

PascM
09-07-08, 22:32
Ναι μεν αλλά! Δεν είναι απαραίτητο να μπαίνει αλάτι πάντα! Άλλωστε το αλάτι καίει τα φυτά σου!
Τελικά είχε δίκιο ο Κώστας (Κλαζ)

klaz
09-07-08, 22:43
Τελικά είχε δίκιο ο Κώστας (Κλαζ)αγαπη μου εσυ....:smt052

xontros
09-07-08, 23:05
Πάντως χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, ώστε να δικαιολογεί τη χρήση του απλού αλατιού (ενυδρειακό ή μαγειρικό), εγώ χρησιμοποιώ το Seachem Livebearersalt από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος:

1. Κατ'αρχήν περιέχει αλάτι (προσωπικά δεν είδα ποτέ fin-rot σε γκάπι)

2. Περιέχει και άλλα άλατα που ανεβάζουν τη σκληρότητα (ρυθμίζοντας την ποσότητα που προσθέτω στις αλλαγές τώρα το καλοκαίρι με τις εξατμίσεις, διατηρώ και τη σκληρότητα σταθερή)

3. Δεν επηρρεάζει το pH (αν θέλεις δηλαδή να το ανεβάσεις, θα χρειαστείς σοδίτσα)

4. Το λένε και τα λεγόμενα της εταιρείας, αλλά το έχω διαπιστώσει κι εγώ, δε φαίνεται να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στα φυτά (εκτός βέβαια και αν μιλάμε για δύσκολα φυτά, που θέλουν πολύ διοξείδιο, άρα χαμηλό pH, και παράλληλα χαμηλές σκληρότητες, οπότε ούτως ή άλλως δεν ταιριάζουν με τα ζωοτόκα)..

http://www.seachem.com/products/product_pages/LiveBearersalt.html

Apollwnas
09-07-08, 23:09
Χοντρε τα πες ολα ΤΕΛΟΣ (Τηλος) zw
:D