Επιστροφή στο Forum : Μπερδεμένος στην επιλογή Ph controller!
Καλησπέρα παιδιά,
Εχω μπερδευτεί διαβάζοντας threads για επιλογh Ph controller. Ο ένας έχει προβλήματα με το ηλεκτρόδιο, ο άλλος χάνει το καλιμπράρισμα, ο αλλος κολάει.
Υπάρχει κάποιος που να έχει τα λίγότερα προβληματα, να μην χάνει το καλιμπράρισμα στις διακοπές ρεύματος, και να είναι και προσιτός?
Εχω μπουκάλα -μανόμετρα - ηλεκτροβάνα που δουλεύει με 220V μέσω χρονοδιακόπτη και ψάχνω Ph controller να τα συνδυάσω.
Ο συγκεκριμένος είναι καλός?
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/1b68821e6ca857184cf5d7a5456d22f2/cl/details/anid/282100/ab%20Aqua%20Medic%20ph%20Controller//listtype/search/searchparam/Ph%20controller
Εχω ακούσει καλά λόγια για τους IKS και τους Millwaukee!
Τι απο όλα αυτά να προτιμίσω? Θέλω το κόστος να είναι κάτω απο 200 ευρο αλλα αν είναι και αξίζει για κάτι ας δώσω κατι παραπάνω. Η τιμή του Aqua medic μου άρεσε ;)
Σας ευχαριστώ
Είχα Millwaukee και τώρα έχω Iks!Και οι δυο πολύ αξιόπιστοι και ευχρηστοι με ένα μειονέκτημα στον Millwaukee οτι έχει ένα δεκαδικό (πολυ μικρή λεπτομερεια)!Και για τους Aqua light έχω ακούσει παρα πολυ καλά λόγια:rolleyes:
Τώρα σε διαφώτισα:D:D Στην τελική πάρε τον πιο φθηνό γιατί την ίδια δουλειά κάνουν και μάλιστα το ίδιο καλά!;)
johnny98130
04-07-08, 21:30
H επιλογή σε αυτά τα λεφτα είναι το :PINPOINT pH Controller™.
Εξαιρετικά αξιοπιστο και πολυ απλο στην χρηση του. Τον έχω 3 χρονια και τον προτείνω ανεπιφύλακτα
Εφω βεβαια γιαννη σου ειπα την γνωμη μου.
Εχω aqua medic και ειναι κορυφαιος.
Βεβαια λιγο τσιμπημενος.
Νομίζω οτι μεγαλύτερη σημασία έχει η ποιότητα του ηλεκτροδίου!
Οι controller πάνω κάτω την δουλειά τους την κάνουν εφόσον παίρνουν σωστές τιμές από το ηλεκτρόδιο.
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους σας. Πάλι δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.
Αν έπερνα τον Aqualight με ένα καλό ηλεκτρόδιο θα μου φτάσει 120+50 =170 Ε . και στο aquaristic μιλάει οτι το ηλεκτρόδιο του συγκεκριμένου είναι εκτός εγγύησης γιατι δεν είναι απο τα καλύτερα. Στα ίδια λεφτά δεν μπορώ να πάρω κατι πιο αξιόπιστο έτοιμο.
Τον millwaukee επειδή δεν έχει δεκαδικό ψηφίο είναι και αναλογικός λέω να τον αφήσω καλύτερα.
Αρα είμαι μεταξύ Aqua medic - IKS - pin point
1) Αυτοί όλοι συνεργάζονται με την 220 V ηλεκτροβάννα που έχω?
2) Τα μεταφορικά τι κόστος έχουν?
3) Κατι ακόμα, μήπως είναι καλύτερο να αγοράσω τον controller απο ελλαδα? Δεν γνωρίζω πόσο μεγάλη είναι η διαφορά σε τιμή, αλλα αμα πάθει κάτι απο το aquaristic πως θα γίνει αλλαγή?
Πχ: H IKS απο ότι ξέρω έχει αντιπρόσωπο στην ελλαδά. Θα μου αναγνωρίσουν το προιόν αμα το πάρω απο το aquaristic και μου πάθει κάτι?
Αν έπερνα τον Aqualight με ένα καλό ηλεκτρόδιο θα μου φτάσει 120+50 =170 Ε . και στο aquaristic μιλάει οτι το ηλεκτρόδιο του συγκεκριμένου είναι εκτός εγγύησης γιατι δεν είναι απο τα καλύτερα. Στα ίδια λεφτά δεν μπορώ να πάρω κατι πιο αξιόπιστο έτοιμο.
Έχει ηλεκτρόδιο ήδη , όταν με τον καιρό χαλάσει μπορείς να πάρεις απο άλλη εταιρία που να μην είναι και τόσο ογκώδης!
Τον millwaukee επειδή δεν έχει δεκαδικό ψηφίο είναι και αναλογικός λέω να τον αφήσω καλύτερα.
Αρα είμαι μεταξύ Aqua medic - IKS - pin point
1) Αυτοί όλοι συνεργάζονται με την 220 V ηλεκτροβάννα που έχω?
Όλοι οι κοντρολλερ αν τους πάρεις απο Ευρώπη συνεργάζονται
2) Τα μεταφορικά τι κόστος έχουν?
Θα σου πρότεινα να μπείς σε κάποια μαζική παραγγελία (γίνονται αρκετά συχνά) ώστε να μειώσεις τα μεταφορικά!Αλλιώς υπολόγιζε περίπου 20 ευρώ
3) Κατι ακόμα, μήπως είναι καλύτερο να αγοράσω τον controller απο ελλαδα? Δεν γνωρίζω πόσο μεγάλη είναι η διαφορά σε τιμή, αλλα αμα πάθει κάτι απο το aquaristic πως θα γίνει αλλαγή?
Εννοείται πως θα κάνεις κανα-δυο τηλέφωνα για να ρωτήσεις τιμές πριν να παραγγείλεις , αλλά υπάρχουν αρκετά μεγάλες διαφορές.Η αντικατάσταση σε περιπτωση προβλήματος γίνεται ευκολα απο aquaristic
Πχ: H IKS απο ότι ξέρω έχει αντιπρόσωπο στην ελλαδά. Θα μου αναγνωρίσουν το προιόν αμα το πάρω απο το aquaristic και μου πάθει κάτι?
Η IKS έχει αντιπρόσωπο Ελλάδα και μάλιστα οι τιμές του πλησιάζουν πολύ τις τιμές εξωτερικού (και απο εξυπηρέτηση σε περίπτωση προβλήματος , φοβερή;)). Γιαυτούς μπορώ να σου δώσω τηλ
Τώρα διάβαζα οτι ο IKS έχει πρόβλημα και με μία διακοπή ρεύματος σβήνει και δεν ανάβει όταν ξαναέρθει το ρεύμα είναι αλήθεια?
Όλοι οι Controllers αυτοί το ίδιο πρόβλημα έχουν? ή μόνο ο συγκεκριμένος
Απο εγγυήσεις βλέπω είναι ο μόνος που γράφει στο Aquaristic και έχει 5 χρόνια ή άλλοι δεν γράφει τι εγγύηση έχουν
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/365003ec2c07155937efc29deb1bda63/cl/details/cnid/15243fb6f9b247974.29019479/anid/282100/ab%20Aqua%20Medic%20ph%20Controller/
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/365003ec2c07155937efc29deb1bda63/cl/details/cnid/15243fb6f9b247974.29019479/anid/284150/American%20Marine%20PINPOINT%20pH%20Controller/
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/365003ec2c07155937efc29deb1bda63/cl/details/cnid/15243fb6f9b247974.29019479/anid/285030/pgNr/1/iks%20aquastar%20alpha%20ph%20Measurement%20and%20 Regulation%20system/
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/365003ec2c07155937efc29deb1bda63/cl/details/cnid/15243fb6f9b247974.29019479/anid/f55457442f40ac053.86160144/pgNr/1/Aqua%20Light%20pH_CO2-Controller%20-%20SONDERPREIS/
Σε κάποιους παρουσιάστηκε , μάλιστα και ο sir αντιμετωπίζει το ίδιο , αλλά πιστεύω πως είναι κάτι που η εταιρία το καλύπτει.Εγώ που έχω αυτό http://www.iks-aqua.com/html/engl/aquastar.php δεν αντιμετώπισα κανενα πρόβλημα σε διακοπές ρευματος !Το σύστημα αλλά και τα ηλεκτρόδια έχουν 5ετή εγγύηση (ειδικά θα πρέπει να σε απασχολήσει αυτό για τα ηλεκτρόδια γιατί είναι τα "αναλώσιμα" του κάθε συστήματος).
Και σε περίπτωση που είτε πάρεις κοντρόλλερ χωρίς ηλεκτρόδιο είτε πάρεις ανταλλακτικό ηλεκτρόδιο (η καβάντζα πάντα κάνει καλό) θα σου πρότεινα αυτό http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/29f96ba362b8ea80fd6da753202ddfdf/cl/details/cnid/15243fb6fc0288e68.73008626/anid/284203/American%20Marine%20PINPOINT%20pH%20Replacement%20 Probe/
κρατάει περίπου 10-12 μήνες και ταιριάζει σε όλους τους κοντρόλλερς που έχουν υποδοχή BNC (το βύσμα δλδ):rolleyes:. Το εχω δουλέψει σε 3 διαφορετικούς και ήταν άψογο;)
Με τον IKS που έχει 5 χρόνια εγγυηση για σύστημα και ηλεκτρόδια ξεχνάω να αγοράσω ηλεκτρόδια?
Η εγγύηση καλύπτει και την συσκευή και τα ηλεκτρόδια οπότε για 5 χρόνια το ξεχνάς (απο ότι λέει ο αντιπρόσωπος της)!Η διαφορά (πάλι απο ότι λέει η εταιρία) είναι οτι το ακροφύσιο του ηλεκτρόδιου τις iks είναι γυάλινο και γιαυτό κρατάει τόσο. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν έχω ακούσει κάποιον να έχει 5 χρόνια κάποιο iks για να μας πεί :rolleyes:
Θα πάρω την Δευτέρα τηλέφωνο να ρωτησω τιμή για τον IKS απο Eλλάδα...το μόνο καλό είναι οτι έχει 5 χρόνια εγγύηση και αν έχεις support απο ελλάδα είναι κάτι και αυτό και οτι δεν ασχολήσε με ηλεκτρόδια και λοιπά....Βέβαια έχει το τεράστιο μειονέκτημα οτι αν γίνει διακοπή ρεύματος και δεν δουλεύει μόλις έρθει το ρεύμα.
Αν είναι όμως πολύ υψηλή τιμή ...θα πάω για παραγγελία απο aquaristic...
Δεν ξέρω τι να πάρω... Είναι όλα τα ίδια απλά διαφέρει η ποιότητα του ηλεκτροδίου?
Ο λόγος που δεν θέλω να αγοράσω τον Aqualight είναι επειδή βλέπω συχνά στα forum προβλήματα με τον συγκεκριμένο.
Ο IKS αν χάνει λόγο σχεδιασμού τις ρυθμίσεις σε διακοπή ρεύματος δεν νομίζω οτι είναι καλή επιλογή αν εξαιρέσω τα 5 χρόνια εγγύηση.
Απο την άλλη Aqua Medic και Pinpoint δεν τις γνωρίζω σαν εταιρίες...οπτικά ο Aqua medic με προδιαθέτει...αλλα επειδή μου προτείναν να πάρω ηλεκτρόδιο Pin point ώς δοκιμασμένο πιστεύω θα είναι καλυτερη επιλογή o Pin Point.
Απο εγγυήσεις που μπορώ να δώ ποσο έχουν οι παραπάνω controllers?
Ο λόγος που δεν θέλω να αγοράσω τον Aqualight είναι επειδή βλέπω συχνά στα forum προβλήματα με τον συγκεκριμένο.
αυτο φιλε μου εχει ηδη λυθει αφου απο λαθος του κατασκευαστη δεν αναφεροταν πουθενα οτι το ηλεκτροδιο ΔΕΝ μπαινει εξ'ολοκληρου στο νερο,οποτε οντως στο παρελθον υπηρξανε καποια προβληματα,περισσοτερο για τον παραπανω λογο....;)
Δεν έχω κάποιον γνωστό που να τον έχει χρησιμοποιήσει....για να ξέρω...πιθανόν να οφείλονται και εκεί...
οτι είναι προσιτός πάντως η αλήθεια να λέγεται!
οτι είναι προσιτός πάντως η αλήθεια να λέγεται!...και προσιτος και το κυριοτερο....και ετοιμοπαραδοτος.:smt041:smt041;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.