PDA

Επιστροφή στο Forum : τι μαλ.. οι ετοιματζιδικες βασεις..

smernaros
04-07-08, 17:07
ρε παιδια τα φιλτρα που τα βαζετε? κανει να βγαλω τα ραφια?
και να πιασω με τεσσερις σιδερογωνιες τη πλατη με τα πλαινα?
η δε χρειαζεται ? αντεχει τι λετε?
400.jpg (http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=15765&stc=1&d=1215183905)

kill_bill
04-07-08, 17:30
Προσοχη εαν βαλεις σιδερογωνιες βιδωτες. Πρεπει να βαλεις τις βιδες ολες μαζι κ να αρχισεις να βιδωνεις αρκετα σιγα (αν εχεις κατσαβιδιερα) τις αντιδιαμετρικες βιδες οχι ομως μεχρι το τερμα, το αντιθετο. Λιγο τη μια, λιγο την αλλη κοκ. Κ αυτο γιατι μπορει πολυ ευκολα να πετσικαρει το επιπλο/επιφανεια επαφης γυαλας (με μεγαλυτερες πιθανοτητες οταν οι γωνιες ειναι αρκετα φαρδιες). Επισης καλο θα ηταν να γινει χωρις γεματη γυαλα πανω στη βαση. Το καλυτερο θα ηταν με λυμενη βαση, μολυβι, αλφαδι κλπ.

Βγαλε 1 ραφι να βαλεις το φιλτρο σου κ εισαι ενταξει χωρις να χρειαστει πιθανες ενισχυσεις το επιπλο.
Τα πλαινα και η πλατη νομιζω πως παιζουν τον υστατο ρολο στην αντοχη/ακαμψια.

smernaros
04-07-08, 17:41
δεν την εχω βαλει τη γυαλα.γιαυτο δε νομιζω να με δυσκολεψει το βιδωμα τη γυρναω οπως θελω τη βαση.
ειναι και αυτο μια λυση να βαλω το ενα φιλτρο μονο αλλα δε φτασει..

kill_bill
04-07-08, 17:45
Πλατη δεν εχει η βαση σου? Μονο 3 καθετα διαχωριστικα?

smernaros
04-07-08, 17:56
του ριο το επιπλο.4 καθετα εχει.στη φοτο φαινοντε τα 3.αριστερα εχει ντουλαπι που ειναι κλειστο απο τη αλλη το εχω ανοικτο.πλατη εχει μονο στο μεσαιο διαμερισμα απο τα τρια που σχηματιζοντε.
αμα βγαλω ενα ραφι χωρανε 2 φιλτρα κολητα.αλλα ηθελα να βγαλω και το αλλο και να μπει αλο ενα για το διπλανο ενυδρειο.
συνολο τρια φιλτρα χιλιαρια θελω να χωρεσω. :smt120

kill_bill
04-07-08, 18:16
Ολα τα αφαιρουμενα ραφια μπορεις αφοβα να τα βγαλεις τοτε.
Κ σιδερογωνιες εντελως προαιρετικα βαλε μονο για ψυχολογικους λογους.

orck
04-07-08, 19:22
εγω θα ελεγα οχι σιδηρογωνιες
με τις πολλες βιδες αδυνατιζει το ξυλο γιατι ειναι σαν να το εχεις κανει σουρωτηρι με τις τρυπες που θα δημιουργησουν οι βιδες

μπορει να ειναι και υπερβολικο αυτο που λεω απλα ειναι μια σκεψη

μου αρεσαν τα σχολια σου πανω στην φωτογραφια "rafia ton poylo" :) :)

smernaros
04-07-08, 20:44
ποσο ακομα θα αδυνατισει? 16 χιλιοστα ειναι :smt046

orck
04-07-08, 20:47
οταν λεω 'αδυνατισει" εννοω οτι μειωνει την αντοχη του, το σημειο με τις βιδες θα ειναι το πιο ευθραυστο κομματι για να σπασει εαν ποτε του ασκηθει μεγαλη πιεση

ποσο ακομα θα αδυνατισει? 16 χιλιοστα ειναι :smt046

smernaros
04-07-08, 20:51
το καταλαβα ενταξη :smt005τωρα το συνηθισα παντως.δε θα βιδωσω τελικα και θα βγααλω ενα ραφι μονο :)
--
ευχαριστω οσους απαντησατε παω νατο αλφαδιασω

PascM
05-07-08, 00:12
Που δεν χρειαζόταν εξ αρχής να το βιδώσεις (εφόσον μιλάμε για αυθεντική βάση Juwel RIO)βέβαια και αν το δεις λίγο καλύτερα και ποιο ήρεμα το θέμα θα δεις οτι μπορείς να κρατήσεις και το ράφι.
Αν δεν σε παίρνει στο ύψος το φίλτρο μπορείς να ανεβάσεις το ράφι ποιο πάνω.

smernaros
05-07-08, 00:57
ουστ το παλιοραφο δε το θελω +-6 και δε χωραει κιολας .:)
αυθεντικη ειναι. βγαινει και απομιμιση?επρεπε να μου το ειχες πει αμα ειναι και πιο φτηνη θα την επερνα :smt101

delta66
05-07-08, 01:15
....Αν δεν σε παίρνει στο ύψος το φίλτρο μπορείς να ανεβάσεις το ράφι ποιο πάνω.Αυτο εκανα και εγω.:smt023
Και εχω βαλει επανω του ολα τα ψιλολογια.
Οταν θελω να βγαλω το φιλτρο απλα βγαζω απο πανω συρταρωτα το ραφι, σαν δισκο σερβιρισματος με ολα τα ψιλολογια πανω του. :D

smernaros
05-07-08, 01:24
και σαν δισκος εκκλησιας οποιος ερχεται να δει τα ψαρακια να του τον κολας στη μουρη :D

delta66
05-07-08, 01:58
προτεινω το θεμα να μεταφερθει στους δισκους :D

smernaros
05-07-08, 02:09
:smt046:smt046:smt082:smt046

maikl
05-07-08, 08:12
-Εγω παντως στα δικα μου επιπλα(4 ειναι:D) εχω βαλει σιδηρογωνιες -16 σε καθε ενα 4ποντων φαρδους-ετσι,για τον "φοβο των Ιουδαιων".
-Εννοειται ολα τα ραφια πηγαν ποιο πανω και μαλιστα βολεψαν για τα πολυμπριζα,χρονοδιακοπτες,τροφες κ.λ.π

Jeepas
23-07-08, 13:03
μου αρεσαν τα σχολια σου πανω στην φωτογραφια "rafia ton poylo"
:smt038:smt038:smt038:smt038

Φοβερό το σχόλιο όντως, γέλασα με τη ψυχή μου.

Στο θέμα μας τώρα καταθέτω προσωπική εμπειρία...

Εγώ έδωσα την βάση (από ένα κινέζικο ενυδρείο) σε έναν τύπο (γνωστός φίλου μου) στη Μεταμόρφωση ο οποίος φτιάχνει κουτιά ασφαλούς μεταφοράς εξοπλισμού...(σ'αυτά που μεταφέρονται ενισχυτές/ηχεία/κιθάρες-delta66-κιθάρες, μίκτες κλπ) σε καλές τιμές απ'ότι γνώριζα, για ενίσχυση.

Με "κούφανε" όμως όταν μου είπε ότι ουσιαστικά, το "συγκεκριμένο" ξύλο όντως ΔΕΝ θα άντεχε τις μετατροπές που "πίστευε" αυτός ότι έπρεπε να γίνουν...

Τον ρώτησα και για " ειδική κατασκευή" (ΜΕ ροδάκια βαρέως τύπου που ήθελα εγώ - ΜΕ φρένο ε..., ΜΕ κοντρα πλακέ θαλάσσης επενδεδυμένο με φορμάικα-όχι δε λουστράρει, ΜΕ γωνίες αλουμινίου εξωτερικές τύπου μπάλας, ΜΕ χειρολαβές εξωτερικές τύπου Flight Case κλπ κλπ) η οποία θα άντεχε αρκετά παραπάνω (μετρημένος μου φάνηκε ο τύπος στα λόγια του και όχι πολλά μπλα-μπλα) αλλά τελικά δεν προχώρησα σε αυτή την κατασκευή μια και το θεώρησα πλεονασμό.

Τελικά, μου είπε να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια γιατί του έτρωγα τον χρόνο και να μην έκανα τπτ επιπρόσθετο στη "συγκεκριμένη" βάση...

glazar
23-07-08, 15:27
Αν καταλαβα καλα η βαση ειναι απο το RIO 400?
Αν ναι, την ιδια βαση πηρα και εγω πριν απο μερικες μερες αλλα δεν την εχω συναρμολογησει.Προοριζεται για ενυδρειο συνολικου περιπου βαρους 500 κιλων.Θα μπει επισης το εξ.φιλτρο οποτε θα βγει το ενα το ραφι.Δεν υπαρχει καποιο προβλημα οσο αφορα την αντοχη του παντως.
Αυτη την στιγμη το ενυδρειο βρισκεται σε μια αναλογη βαση με τον ιδιο τροπο κατασκευης οπως και της juwel.

madfdg
23-07-08, 18:41
Γιώργο και εγώ αν θυμάσαι έχω αφαιρέσει τα ράφια που βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;)

PascM
23-07-08, 19:36
Μα δεν "δένουν" τα ράφια τα έπιπλα της juwel αν μιλάμε ακόμη γι' αυτά.

madfdg
23-07-08, 19:37
Ακριβώς!;)

glazar
24-07-08, 14:22
Γιώργο και εγώ αν θυμάσαι έχω αφαιρέσει τα ράφια που βρίσκονται μέσα στα ντουλάπια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;)

Με τετοια :shock: ενυδρειαρα που εβλεπα Κωστα ,σορυ αλλα δεν προσεξα την βαση. :D Παντως προσπαθω να το κανω ιδιο .Ηδη πηρα την βαση. :)