Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πατέντα για 840 λίτρα

Strahos
03-07-08, 16:53
Το γέμισμα του 840λιτρου μπαίνει στην τελική ευθεία πλέον. Αυτό που λείπει μόνο τώρα είναι το φίλτρο. Σκέφτηκα για μία παραλαγή φίλτρου αμβούργου και ήθελα να την ποστάρω για να ακούσω παρατηρήσεις, ιδέες, συμβουλές.

Το φίλτρο θα αποτελείται από ένα μεγάλο κομμάτι μπλε σφουγγάρι ραμμένο με πετονιά σε σχήμα κυλίνδρου. Μέσα στον κύλινδρο μία δυνατή αντλία (ανάλογη με τα λίτρα) και γέμισμα με χαλίκι λάβα και σιποράξ ή σαμπστράτ. Αν η διάμετρος του κυλίνδρου είναι στα 20cm μιλάμε για 54 περίπου λίτρα όγκο υλικού.

Ερωτήσεις: είναι καλή η ιδέα? Αρκεί ένα τέτοιο φίλτρο?

Η ιδέα έχει επινοηθεί για εξοικονόμιση χρημάτων (από το να πάμε σε ένα 2080) γιατί αυτό το καιρό υπάρχουν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν προτεραιότητα. Χώρος για σαμπ δεν υπάρχει. Το ενυδρείο θα γίνει τροπικό με μικρά ψάρια.

κάτω και ένα φανταστικό σκαρίφημά μου με την ιδέα :D

maikl
03-07-08, 19:51
Μου αρεσει πολυ!!! ντυστο με java και βαλτο στο κεντρο του ενυδρειου...
-Τι ειπες τωρα ρε...:cool:

πλυμμήρας
03-07-08, 20:55
Νομίζω δεν θα λειτουργήσει σωστά όσον αφορά το σαμπστρατ διότι δεν θα υπαρχει σωστή κυκλοφορία μέσα από αυτό...
Ας με διορθώσουν οι εμπειρότεροι...

Strahos
04-07-08, 11:52
Μου αρεσει πολυ!!! ντυστο με java και βαλτο στο κεντρο του ενυδρειου...
-Τι ειπες τωρα ρε...:cool:

με τζάβα σκεφτόμουν να το ντίσω αλλά όχι στην μέση, σε μία γωνία πίσω θα μπει. Το θέμα είναι όμως αν είναι λειτουργικό...
έλα οι παλαιοί... :)
-------------------------
Νομίζω δεν θα λειτουργήσει σωστά όσον αφορά το σαμπστρατ διότι δεν θα υπαρχει σωστή κυκλοφορία μέσα από αυτό...
Ας με διορθώσουν οι εμπειρότεροι...

σε αυτό πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα, το χαλίκι λάβα είναι παρόμοιο με το σαμπστρατ

Strahos
23-07-08, 15:59
τελικά πήρα το fluval fx5 και ησύχασα... :D

kill_bill
23-07-08, 21:12
τελικά πήρα το fluval fx5 και ησύχασα... :D

Aυτο με τις περτικαλι λεπτομερειες, ετσι? Για πες καμμια εντυπωση μεχρι τωρα... Γιατι προτιμησες το fx5 αντι για καποιο αντιστοιχο παντα eheim?

klaz
23-07-08, 23:11
. Γιατι προτιμησες το fx5 αντι για καποιο αντιστοιχο παντα eheim?γιατι το πηρε σε σουπερ τιμη και απο
γνωστο......:rolleyes:

Moutralewn
24-07-08, 08:31
γιατι το πηρε σε σουπερ τιμη και απο
γνωστο......:rolleyes:

Ούτως ή άλλως είναι φθηνότερο απο τα eheim (και κατ'εμέ ίδιας ποιότητας), αν το πήρε και απο γνωστό, ακόμα καλύτερα.

Strahos
24-07-08, 16:13
ώ ναι, ήταν η σούπερ τιμή που με τράβηξε περισσότερο :D
Καλά πάει μέχρι τώρα, έυκολο και καλό. Το μόνο που έχει είναι ότι δεν είναι αθόρυβο, αλλά μην φανταστείτε τίποτα ενοχλητικό και δυνατό. Ίσα ίσα που ακουγεται. Αυτό το λέω γιατί έχω ακούσει ότι το 2080 είναι αθόρυβο λέει...

Moutralewn
25-07-08, 09:19
ώ ναι, ήταν η σούπερ τιμή που με τράβηξε περισσότερο :D
Καλά πάει μέχρι τώρα, έυκολο και καλό. Το μόνο που έχει είναι ότι δεν είναι αθόρυβο, αλλά μην φανταστείτε τίποτα ενοχλητικό και δυνατό. Ίσα ίσα που ακουγεται. Αυτό το λέω γιατί έχω ακούσει ότι το 2080 είναι αθόρυβο λέει...

Όλα είναι αθόρυβα στα χαρτιά.

Στην πράξη υπάρχουν κάποια που είναι αθόρυβα και κάποια που δεν είναι (και δεν μιλάω μόνο για διαφορετικά μοντέλα ή διαφορετικές εταιρίες)

Εγώ έχω 2 Fluval 205, αγορασμένα την ίδια περίοδο και έχουν μέσα ακριβώς τα ίδια υλικά. Απο όταν τα πρωτο-έβαλα (με τον ίδιο ακριβώς τρόπο), το ένα είναι εντελώς αθόρυβο και το άλλο κάνει έναν μικρό θόρυβο.

Το ίδιο και ένας φίλος ο οποίος έχει 2 eheim 2213 πάλι αγορασμένα την ίδια περίοδο με τα ίδια υλικά.

Οπότε είναι τί θα σου τύχει.

Βέβαια η λογική λέει ότι όσο πιο δυνατό είναι το φίλτρο τόσο πιο γρήγορα γυρίζει η "φτερωτή" οπότε έχει πιο πολλές πιθανότητες να κάνει θόρυβο....αλλά παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες (θέση φτερωτής, κατασκευή κάδου κλπ).

Petran22
28-07-08, 02:03
ρε παιδια καντε ενα καλο!!:)
θελω ενα φιλτρο που να εχει μεγαλο καδο και να κανει 1600-2000 λτ την ωρα..
πειτε κανενα plzz

Strahos
28-07-08, 15:17
ρε παιδια καντε ενα καλο!!:)
θελω ενα φιλτρο που να εχει μεγαλο καδο και να κανει 1600-2000 λτ την ωρα..
πειτε κανενα plzz

το fluval fx5 νομίζω σου κάνει, για που το θέλεις?

Petran22
28-07-08, 17:28
ποσο εχει??
400 λτ ειναι το ενυδρειο μου.μη ρωτας γιατι θελω τοσο μεγαλο.μπορει να το χρησιμοποιησω και σε αλλο μεγαλυτερο ενυδρειο εαν παρω καποια στιγμη..