Επιστροφή στο Forum : ΦΩΤΑ!!!
Ποιές ώρες είναι καλύτερο να έχουμε ανοιχτά τα φώτα του ενυδρείου?
Τσιόνογλου Σταύρος
03-07-08, 00:37
Ώρες που είμαστε στο σπίτι για να το καμαρώνουμε.:)
Έγω κα τωρα είμαι σπίτι...κάνει να το έχω ανοιχτό όλο το βράδυ...?:smt012
Προσαρμοζουμε την φωτοπερίοδο στο διάστημα που είμαστε στο σπίτι και θέλουμε να το βλέπουμε, αυτό δεν σημαίνει οτι κάνουμε την φωτοπερίοδο λάστιχο!!
Δηλαδή όταν κοιμάτε ο κόσμος καλό θα είναι να κλείνει τα φως τελείως ή να πάρω καμια λάμπα moonlight?
Πόσες ώρες έχεις τώρα αναμένα τα φώτα?
Χρησιμοποιείς χρονοδιακόπτη?
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25994
9-10 ώρες.Ρωτάω αν είναι κάκο να μένει το βράδυ ανοιχτό τι φως...
Μπορείς να κάνεις αυτό το διάστημα να είναι το βράδυ δεν υπάρχει θέμα τα ψάρια συνηθίζουν.
Μπορείς να κάνεις αυτό το διάστημα να είναι το βράδυ δεν υπάρχει θέμα τα ψάρια συνηθίζουν.
Εκτός και αν το ενυδρείο είναι σε φωτεινό χώρο, όπως το δικό μου! zw
Στο δικό μου ενυδρείο, το οποίο βρίσκεται σε δωμάτιο με πολλά παράθυρα, χωρίς βέβαια να το χτυπάει και φάτσα κάρτα ο ήλιος, έχω παρατηρήσει ότι τα ψαράκια ξυπνάνε πριν ανοίξουν τα φώτα του ενυδρείου, μόνο και μόνο λόγω του εξωτερικού φωτισμού! Αντίστοιχα, και τα φυτά ανοίγουνε τα φύλλα τους για τον ίδιο λόγο!
Αν λοιπόν είχα τα φώτα του ενυδρείου αναμένα τη νύχτα, τα ψάρια δε θα κοιμόντουσαν ποτέ! Και υποθέτω ότι και τα φυτά θα ψιλοτρελαινόντουσαν.. Οπότε, αναγκαστικά, παρόλο που είμαι "νυκτόβιος", έχω μετακινήσει το φωτισμό όσο πιο νωρίς μπορώ, ώστε η εξωτερική μέρα, με τη μέρα του ενυδρείου να επικαλύπτονται..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.