Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρώτο ενυδρείο

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
26-06-08, 19:48
Καλησπέρα σε όλους. Αυτό είναι το πρώτο μου ενυδρείο και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας :)
[/URL][URL="http://www.aquatek.gr/vb/album.php?albumid=8&pictureid=47"]http://www.aquatek.gr/vb/album.php?u=3976
(http://www.aquatek.gr/vb/album.php?albumid=8&pictureid=45)

gohn1990
26-06-08, 19:49
αχ αυτο το καραβι και το πολυχρωμο χαλικακι.........

Πάνος
26-06-08, 19:54
καλως τον μητσαρα:p...βρε κι αλλος απο αλεξ-πολη??
να χαιρεσαι το ενυδρειο σου...ειναι ομορφο σαν εικονα αλλα δεν ειναι πολυ φυσικο...σκεψου μερικες αλλαγες αν περα απο το ματι θα ηθελες να εχεις ενα πιο φυσικο εκτος απο ωραιο ενυδρειο....
σε αυτη την περιπτωση θα μπορουσες να βγαλεις το καραβι.. να βγαλεις το πετρινο ξυλο (αν διακρινω καλα) και να το αντικαταστησεις με ενα αληθινο κομματι ξυλου...να βγαλεις το γαλαζιο χαλικι...και ενα πλαστικο φυτακι που εχεις...
εκτος της εικονας καλο θα ηταν να μας παρουσιασεις και τις συνθηκες του ενυδρειου σου....τι μετρησεις εχεις...τη ρουτινα σου...τα ψαρια σου και τα φυτα...το φωτισμο..λιπανση..κ.τ.λ.
πανω απολα το ενυδρειο πρεπει να αρεσει σε σενα...αλλα εχεις πιο πολλες δυνατοτητες αποσες ισως νομιζεις...και ειναι ευκολο με λιγη υπομονη να κανεις κατι εξαιρετικο....
και εδω θα πω για αλλη μια φορα...οτι το φυσικο ειναι και πιο ομορφο..
καλως ηρθες!!!

υ.γ. αν απο το φιλτρο εχεις ικανποιητικη αναταραξη επιφανειας με αποτελεσμα την οξυγονωση...οι μπουρμπουληθρες απο πισω μονο κακο κανουν και διωχνουν το οσο διοξειδιο υπαρχει...αυτο συνεπαγεται στερηση co2 απο τα φυτα...

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
Το καράβι είναι επιλογή της γυναίκας μου αλλά το πολύχρομο χαλικάκι μου αρέσει

kifinas
Ομορφο φιλε προσπαθησε λιγο να το κανεις να φενεται φυσικο, ασε τα φυτα να μεγαλωσουν και αλλο.

Σε γενικες γραμμες οι 8 στους 10 προτιμουν φυσικο περιβαλλον χωρις καραβια δυτες και χρυσαφι στην αμμο αλλα αν παλι το εχεις φανταστει ετσι και σου αρεσει να αγναντεύεις τοτε συνεχισε οπως σου αρεσε.

Φιλικα Χρηστος

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
26-06-08, 20:01
Ακόμα είμαι στο ψάξιμο, σίγουρα θα προσπαθήσω να το κάνω καλύτερο μαθαίνοντας κάθε μέρα καινούργια πράγματα αλλά θέλω να πιστεύω οτι για αρχή τα καλά

madfdg
26-06-08, 20:02
Καλώς τον Μήτσο!!!:):)

imichal
26-06-08, 20:05
θα συμφωνησω με το πατριωτη σου......Οσο πιο φυσικο τοσο πιο ωραιο.....
Καραβια, βαπορια, πολυχρωμες χαντρουλες κτλ εμενα προσωπικα δεν μου αρεσουν....
Κανε μια αναζητηση και δες παρουσιασεις ενυδρειων εδω μεσα να παρεις μια γευση.....
Απο εκει και περα εσυ οτι αποφασισεις.....

madfdg
26-06-08, 20:08
Πιστευω Ηλία πως θα βρεί τον δρόμο του ο φίλος μας βλέποντας ενυδρεία φυσικά στημένα ;)

dr.geo
26-06-08, 20:47
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου και καλως ορισες......τι φυτο ειναι αυτο μπροστα απο το καραβι??πολυ ωραιο.....

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
27-06-08, 01:28
βρε καλως τον Μητσαρα.;)

delta66
27-06-08, 02:58
καλως ηρθες μητσαρα και καλη διαμονη και καλο ψαξιμο.

etomis
27-06-08, 08:15
Καλησπέρα σε όλους. Αυτό είναι το πρώτο μου ενυδρείο και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας :)
http://www.aquatek.gr/vb/album.php?u=3976
(http://www.aquatek.gr/vb/album.php?albumid=8&pictureid=47)

Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου, είμαι σίγουρος ότι στη πορεία θα το αλλάξεις...γιατί θα δείς, θα διαβάσεις και θα ενημερωθείς για πολλά πράγματα ..όπως έκανα όταν μπήκα πρίν λίγες μέρες!! Ακόμα αλλάζω πράγματ στο δικό μου ..ελπίζω προς το καλύτερο, διαβάζοντας θέματα από το forum και ακολουθώντας χρήσιμες συμβουλές!

Kisifer
27-06-08, 08:22
Έλα η Αλεξανδρούπολη δυναμικό παρών. Καλώς ήρθες στην παρέα μας...και θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους για το φυσικό περιβάλλον....σιγά σιγά όμως όλα θα γίνουν.

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
27-06-08, 12:18
Εντάξει το καράβι θα φύγει αλλά με το χαλικάκι τι γίνεται; Πως μπορώ να το βγάλω τώρα από το ενυδρείο; Ένα πιο σκουρόχρωμο χαλίκι θα ήταν καλύτερο ή να βάλω κατί άλλο;

gohn1990
27-06-08, 12:32
Εντάξει το καράβι θα φύγει αλλά με το χαλικάκι τι γίνεται; Πως μπορώ να το βγάλω τώρα από το ενυδρείο; Ένα πιο σκουρόχρωμο χαλίκι θα ήταν καλύτερο ή να βάλω κατί άλλο;

για την επιλογη του χαλικιου,θα λαβεις υποψη σου πρωτα τις απαιτησεις που εχουν τα ψαρακια σου (για παραδειγμα αν εχεις cory χρειαζεσαι πολυ λεπτοκοκκο χαλικακι ή αμμο) και δευτερον τις προσωπικες σου προτιμησεις οσον αφορα το χρωμα........αληθεια τι ψαρακια εχεις????

dr.geo
27-06-08, 12:48
κανεις να μου πει τι ειναι το φυτο μπροστα απο το πλοιο???please!!!

delta66
27-06-08, 16:24
Μαλλον http://www.plantgeek.net/plantguide_viewer.php?id=134

dinos99
27-06-08, 16:39
Μαλλον http://www.plantgeek.net/plantguide_viewer.php?id=134ναι αυτο ειναι το εχω και εγω και γινεται ενα τεραστιο πανεμορφο δεντρο!!!!:D:Dγια μεγαλα ενυδρεια θα το συνιστούσα...

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
27-06-08, 18:57
Έχω 4 Moenkhausia sanctaefilomenae, 4 Helostoma temmincklii, 8 Paracheirodon axelrodi & 8 Hemigrammus bleheri

gohn1990
27-06-08, 19:12
Έχω 4 Moenkhausia sanctaefilomenae, 4 Helostoma temmincklii, 8 Paracheirodon axelrodi & 8 Hemigrammus bleheri

tetra και gourami δηλαδη,οποτε διαλεξε ενα φυσικο χρωματακι για χαλικι (καφε,ασπρο,μαυρο κτλ) λεπτοκοκκο θα σου προτεινα (και να προσεξεις να μην ειναι ασβεστολιθικο).............

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
27-06-08, 19:14
Πρέπει να είναι μονόχρωμα ή μπορώ να κάνω κάποιον συνδιασμό?

gohn1990
27-06-08, 19:23
Πρέπει να είναι μονόχρωμα ή μπορώ να κάνω κάποιον συνδιασμό?

βασικα μπορεις να κανεις οτι συνδιασμο θελεις........απλα προσπαθησε να πετυχεις κατι φυσικο....για παραδειγμα μπορεις να συνδιασεις μαυρο με λευκο κτλ(απλα θα σου ξαναεπισημανω να επιλεξεις λεπτοκοκκο για διαφορους λογους)....σκεψου το ενυδρειο σου ως ενα κομματι βγαλμενο απο εναν φυσικο βιοτοπο,που δεν υπαρχουν συμμετριες,αλλοκοτα χρωματα και υπερβολες......:smt020

delta66
27-06-08, 19:46
Αυτα αλλαζουν μονο με "ριζικες" αλλαγες νομιζω.
Εχει βαλει υποστρωμα κατω απο το χαλικι?
Αν ναι, αστο οπως ειναι και μετα απο 6 μηνες ξαναβλεπεις το μπορεις να κανεις.
Αν οχι, βγαλε το μισο νερο και τα ψαρια σε δοχεια-βαρελια και ξαναστηστο με νεο χαλικι (αυτο και το ειδος του χαλικιου ή αμμου θα το συζητησεις σε νεο θεμα που θα ανοιξεις και θα παρεις συμμβουλες που θα διασταυρωσεις και με "αναζητηση").

-Εδω παρατηρω ενα σοβαρο προβλημα με τα Helostoma temminckii (http://www.theaquariumwiki.com/Helostoma_temminckii) (Kissing Gourami) "Generally docile but will eat small fish." "Γενικά υπάκουος αλλά θα φάει τα μικρά ψάρια."
-Επισης Moenkhausia sanctaefilomenae (http://www.theaquariumwiki.com/Yellow_Banded_Moenkhausia)
Community fish, but quite a boisterous swimmer, so it is preferable not to mix with timid species. Fin nipper (may nip fins of long finned fish). Keep this fish in groups of 5 or more"
"Κοινωνικο ψάρι, αλλά αρκετά ένας άγριος κολυμβητής, έτσι αυτό είναι προτιμοτερο να μην αναμίξει με τα συνεσταλμένα είδη. Nipper πτερυγίων (μπορέστε πτερύγια NIP των μακρυπτέρυγων ψαριών). Κρατήστε αυτό το ψάρι στις ομάδες 5 ή περισσότεροι"
- Hemigrammus bleheri (http://www.theaquariumwiki.com/Hemigrammus_bleheri)
- Paracheirodon axelrodi (http://www.theaquariumwiki.com/Paracheirodon_axelrodi)

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
27-06-08, 21:37
Έχω βάλει υπόστρωμα όσο για τα Moenkhausia sanctaefilomenae & Helostoma temmincklii θα φύρουν σύντομα από το ενυδρείο αλλά μέχρι στιγμής δεν μου έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα
-------------------------
και το καράβι έφυγε σήμερα το απόγευμα

madfdg
27-06-08, 21:38
Μπράβο Μήτσε!!Είσαι σε καλό δρόμο:smt041

gohn1990
27-06-08, 21:40
Έχω βάλει υπόστρωμα όσο για τα Moenkhausia sanctaefilomenae & Helostoma temmincklii θα φύρουν σύντομα από το ενυδρείο αλλά μέχρι στιγμής δεν μου έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα
-------------------------
και το καράβι έφυγε σήμερα το απόγευμα

αν εχεις υποστρωμα,οπως προειπε και ο φιλος delta66,αφησε το για την ωρα,θα εχεις προβληματα..........

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
27-06-08, 22:13
Προσπαθώ πατριώτη προσπαθώ. Οι αλλαγές στην τοποθέτηση των φυτών μπορει να τα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, γιατί σήμερα που έβγαλα το καράβι έκανα κάποιες αλλαγές

delta66
28-06-08, 01:30
Να προσεχεις να μη βγαζεις το υποστρωμα (ή ταμπλετες λιπασματος αν βαλεις ποτε) γιατι θα εχεις εξαρση αλγης.
Οποτε, μαλακά το ξεφυτεμα, να βγαινει οσο το δυνατον λιγοτερο υποστρωμα.
Αν σου αρεσουν τα γκουραμια, τα Pearl ειναι, απο δικη μου πειρα, πολυ φιλικα με τα μικρα ψαρια, απροβληματιστα και ομορφα (πανε μαζι, 3 θηλυκα + 1 αρσενικο)
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/trichogaster_leeri.htm
http://www.fishprofiles.com/files/profiles/546.htm
(αν και αδικουνται απο τις φωτο, κοιτα αυτη (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/fishes/P6210100b.jpg) ενα αρσενικο)

mary172
28-06-08, 07:03
Πολύ ωραίο είναι. Κι εγώ φυσικό ήθελα. Μία να μου βάλουν το ψααλικάκι, μία το ένα μία το άλλο, κατέληξα τεχνητό.

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
28-06-08, 08:54
ΨΑΡΙΑ: 4 Moenkhausia sanctaefilomenae, 4 Helostoma temmincklii, 8 Paracheirodon axelrodi & 8 Hemigrammus bleheri
ΦΥΤΑ: Anubias barteri, Hygrophila corymbosa, Vallisneria spiralis
ΦΙΛΤΡΟ: Juwel 600l/h με σφουγγάρια
ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ: Juwel 100w
ΦΩΤΙΣΜΟΣ: 2 λάμπες juwel 18w warmlite 12ώρες με χρονοδιακόπτη (12:00-24:00)
ΛΙΠΑΝΣΗ: Sera florena μια φορά την εβδομάδα, CO2 της Tetra μία με δύο φορές την μέρα
Παράμετροι:
pH: 7,5
Αμμωνία (ΝΗ3): 1,5 mg/l
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3): 0 mg/l
Αλλαγές νερού: 20% μία φορά την εβδομάδα
Θερμοκρασία: 26-30 (ετοιμάζω σύστημα με ανεμιστηράκια

Πάνος
28-06-08, 11:10
μητσο καλημερα...ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου?? γιατι ειναι μαλλον αστρωτο το φιλτρο σου..με αμμωνια 1.5 και 0 νιτρικα.......
θα βοηθουσε σε πρωτη φαση να κανεις αλλαγες νερου ισως και καθημερινες σε μεγαλο ποσοστο και να μετρας αμμωνια να ειναι κοντα στο 0...μεχρι να στρωσει το φιλτρο...θα βοηθουσε να επαιρνες μπολι (βρωμια απο το φιλτρο=βακτηρια) απο καποιον συγχομπιστα αλεξ-πολη...θα σου εδινα αλλα λειπω εκτος πολης....απο τριτη θα ειμαι πισω...αν δε βρεις ως τοτε αλλαγες νερου και τα λεμε αν θες απο τριτη...

Kisifer
28-06-08, 11:15
Μήτσο το μπόλι του Πάνου...μιλάμε είναι ΑΑΑ ποιότητας....το έβαλα στο δικό μου ενυδρείο και αναστήθηκε.

Πάνος
28-06-08, 11:19
Μήτσο το μπόλι του Πάνου...μιλάμε είναι ΑΑΑ ποιότητας....το έβαλα στο δικό μου ενυδρείο και αναστήθηκε.

μαλλον ηρθε η ωρα να δωσεις κι εσυ τωρα που λειπω μπολι χα χα;)

Kisifer
28-06-08, 11:22
Κάτσε βρε...το δικό μου είναι ενός μήνα ενυδρείο...μακάρι να μπορούσα να έδινα...σίγουρα όμως όλο και κάποιος αλεξανδρουπολίτης θα δώσει...Δώστε και σώστεεεεεεεεεε.

Υ.Γ. (προς Πάνο) τα πήρες? (Ξέρεις εσύ).

Πάνος
28-06-08, 11:28
Κάτσε βρε...το δικό μου είναι ενός μήνα ενυδρείο...μακάρι να μπορούσα να έδινα...σίγουρα όμως όλο και κάποιος αλεξανδρουπολίτης θα δώσει...Δώστε και σώστεεεεεεεεεε.

Υ.Γ. (προς Πάνο) τα πήρες? (Ξέρεις εσύ).

αν εχεις μπιχλα κι εσυ (βρωμιαρη:D) μια χαρα μπορεις να δωσεις...οτι περισσευει δινεις...η βιολογια που μενει στο σφουγγαρι μετα το ξεπλυμα ειναι αρκετη για σενα...
(σε λιγο παω να τα παρω....;))

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
28-06-08, 13:03
Το ενυδρείο μου τρέχει περίπου ένα μήνα. Μάλλον βιάζομαι πολύ. Τα σφουγάρια από το φίλτρο πρέπει να τα καθαρίζω από το νερό που βγάζω ή με νερό της βρύσης; Όποιος πατριώτης θέλει και μπορεί, να έρθει σπίτι μου για βοήθεια ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΚΑΦΕ

gohn1990
28-06-08, 13:05
Το ενυδρείο μου τρέχει περίπου ένα μήνα. Μάλλον βιάζομαι πολύ. Τα σφουγάρια από το φίλτρο πρέπει να τα καθαρίζω από το νερό που βγάζω ή με νερό της βρύσης; Όποιος πατριώτης θέλει και μπορεί, να έρθει σπίτι μου για βοήθεια ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΚΑΦΕ

τα σφουγγαρια να τα καθαριζεις με νερο του ενυδρειου σου,ετσι ωστε να διατηρουν τη βιολογια τους..........

PascM
28-06-08, 13:14
Μέσα σε 1μήνα λειτουργίας δεν νομίζω οτι πρέπει να καθαρίσεις φίλτρο ακόμη!

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
28-06-08, 13:15
Σε κάθε αλλαγή νερού πρέπει να καθαρίζω και το φίλτρο? Τον υαλοβάμβακα πρέπει να τον αλλάζω κάθε φορά που καθαρίζω το φίλτρο?

PascM
28-06-08, 13:17
Όχι φυσικά! Το φίλτρο το καθαρίζεις με νερό ενυδρείου μόνον όταν μειωθεί αισθητά η ροή του!
Τον υαλοβάμβακα τον καθαρίζεις (τον πλένεις ή τον αλάζεις) κάθε φορά που τον βλέπεις και βρωμίζει πολύ!

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
28-06-08, 13:24
Συγνώμη αλλά επειδή είμαι καινούργιος στο χώρο τι εννοιείς όταν λες ότι πρέπει να μειωθεί η ροή του? Είμαι στραβάδι το παραδέχομαι αλλα μαθαίνω γρήγορα

gohn1990
28-06-08, 13:35
Συγνώμη αλλά επειδή είμαι καινούργιος στο χώρο τι εννοιείς όταν λες ότι πρέπει να μειωθεί η ροή του? Είμαι στραβάδι το παραδέχομαι αλλα μαθαίνω γρήγορα

δεν θα ''πεταει'' με την ιδια πιεση νερο,δηλαδη θα εχει μειωμενη ροη.......;)

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
28-06-08, 13:58
Δηλ το φίλτρο μπορεί να κάνει να καθαριστεί και για 2μήνες περίπου (λέμε τώρα) αλλά οι αλλαγές στο νερό πρέπει να γίνονται κανονικά

gohn1990
28-06-08, 14:16
Δηλ το φίλτρο μπορεί να κάνει να καθαριστεί και για 2μήνες περίπου (λέμε τώρα) αλλά οι αλλαγές στο νερό πρέπει να γίνονται κανονικά

ναι καπως ετσι......μολις δεις το φιλτρο και χανει σε αποδοση (θα το καταλαβεις απο τη μειωμενη ροη που ειπαμε παραπανω) βγαζεις σφουγγαρια κτλ και τα ξεπλενεις στο νερο της αλλαγης που θα κανεις.....ενας καλος τροπος για να δεις αν το φιλτρο σου χανει σε αποδοση,ειναι να το στρεψεις προς τα πανω,ετσι ωστε να αναταρασσει την επιφανεια του νερου....με αυτον τον τροπο θα καταλαβεις,οταν δεις μειωμενη αναταραξη,οτι το φιλτρο σου θελει καθαρισμα και επιπλεον τωρα με τις ζεστες θα εχεις και καλυτερη οξυγονωση......;)

PascM
28-06-08, 14:19
2 μήνες? Με σωστή ιχθυοφόρτιση και πολύ περισσότερο !! :D:D:D

Πάνος
28-06-08, 20:00
βαζοντας σαν πρωτο στρωμα υαλοβαμβακα να μου κραταει τις βρωμιες τον οποιο καθε βδομαδα το αργοτερο καθαριζω (τον εχω για μηχανικη μονο φιλτρανση)..τα σφουγγαρια δεν ξερω αν τα εχω καθαρισει το 2008..;)

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
28-06-08, 21:22
Και τα φάρμακα για το νερό τα βάζεις κάθε φορά που το αλλάζεις ακόμα και αν κάνεις αλλαγές κάθε μέρα

Πάνος
28-06-08, 22:41
ποια φαρμακα? αντιχλωριο χρειαζεσαι και αυτο ναι σε καθε αλλαγη....ακομη κι αν αλλαζεις 3 φορες τη μερα μετα το φαγητο..:D:D

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
29-06-08, 10:48
Και ένα άλλο το Bacterlife το βάζω και αυτό σε κάθε αλλαγή νερού

PascM
29-06-08, 10:59
Αυτά είναι υγρά βακτηρίδια! Εφόσον το έχεις το σκεύασμα ρίξτο αλλά περιττεύει από εκεί και πέρα.

Πάνος
29-06-08, 11:04
Αυτά είναι υγρά βακτηρίδια! Εφόσον το έχεις το σκεύασμα ρίξτο αλλά περιττεύει από εκεί και πέρα.

..........+-3

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
29-06-08, 11:41
ΟΚ μου φτάνει για ακόμα 2 αλλαγές και μετά θα δουλεύει μόνο το αντιχλώριο

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
01-07-08, 17:32
Έκανα αλλαγή νερού στο ενυδρείου μου την Κυριακή και σήμερα παρατήρησα ότι το νερό είναι λίγο θολό. Τι φταίει?

PascM
01-07-08, 19:09
Πιθανόν τα βακτηρίδια θα καθαρίσει αν είναι από αυτό!
Μια σειρά από μετρήσεις μήπως να μας έδινες?

ΜΗΤΣΑΡΑΣ
02-07-08, 15:54
Έχω μία απορία. Το νερό που βγαίνει από το κλιματιστικό κάνει για το ενυδρείο?

PascM
03-07-08, 09:46
Με τη βρωμιά που έχει ? Δεν...