PDA

Επιστροφή στο Forum : Για 60 λιτρα Αφρικανα?

Dimis
26-06-08, 12:44
Καλημερα σας.
Εχω ενα 60αρι (καθαρο 60 λιτ) και θελω να το κανω Αφρικανικο βιοτοπο.
Επειδη ομως απο Αφρικανες δεν εχω μεγαλη σχεση θα ηθελα καταρχας να μου πειτε αν υπαρχει καποιο ειδος που μπορει να ανταπεξελθει στα λιτρα μου.
Θα σας πω μερικα που βρηκα και ισως ειναι ικανα να ζησουν αξιοπρεπως στα λιγα αυτα λιτρα.
1)demasoni
2)pearly ocellatus
3)neolamprologus multifasciatus
4)maylandia livingstonii
5)lamprologus ocellatus
Δεν εχω απαιτηση να βαλω πολλα,και 2 αρκουν αρκει να μου πειτε οτι ειναι εφικτο...
Σας ευχαριστω...

Kisifer
26-06-08, 12:50
Πιστεύω ότι ένα Βιοτοπικό Ταγκανίκα είναι μια χαρά, neolamprologus multifasciatus ή lamprologus ocellatus...σε ζευγάρια...επίσης μπορείς να βάλεις και ζευγάρι από το είδος Pelvicachromis (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/kribensis.htm) είτε pulcher είτε κάτι άλλο.
Περίμενε όμως και τους πιο ειδικούς να σου πουν.

Αααα.. ξέχασα να συμπληρώσω...για τα είδη της Τανγκανίκα...άμμος και κέλυφη από σαλιγκάρια και πετρούλες για ντεκόρ.

Dimis
26-06-08, 13:07
Oλα καλα αλλα αυτα τα κελυφη δεν τα αντεχω ρε παιδι μου...
Αλλος καμια προταση...

Kisifer
26-06-08, 13:09
Κάνε ένα ωραίο φυτεμένο τότε...με ξύλα και κρυψώνες...και βάλε ένα ζευγάρι Pelvicachromis Pulcher...Φανταστικά ψαράκια...με απίστευτο χαρακτήρα...Μεγαλώνω 4 μικρά και περιμένω να βγει ζευγαράκι.

Dimis
26-06-08, 13:22
Εχω KRIBS στο κοινωνικο...Εκπλητικα ψαρια οντως.
Απλα θελω και ενα αφρικανικο και να φιαξω και εναν αντιστοιχο μικροβιοτοπο...

george
26-06-08, 13:24
Είναι απαγορευτικό για τα λίτρα σου

imichal
26-06-08, 13:28
60 λιτρα μονο neolamprologus multifasciatus (αυτα πανε χαρεμι οπότε υπολογιζε 1αρσ.+3θηλ. = 4ψαρια) ή ενα ζευγαρι Κριμπ.

Dimis
26-06-08, 13:49
Μονο multi ε?
Τιποτε αλλο?

imichal
26-06-08, 13:55
Δεν συνιστω τιποτα αλλο σε αφρικανες....
Για αλλες κιχλιδες το συζηταμε....

alexinio
26-06-08, 17:44
Kαι ένα ζευγάρι Lamprologus ocellatus θα μπορούσε να μπει άνετα.
Δες εδώ (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/lamprologus_ocellatus.htm) και εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21084)...

imichal
26-06-08, 19:15
Σωστο αν και ειναι λιγο διαολοι......

alexinio
26-06-08, 20:40
Σωστο αν και ειναι λιγο διαολοι......και δυσεύρετοι

Moutralewn
27-06-08, 09:19
60 λιτρα μονο neolamprologus multifasciatus (αυτα πανε χαρεμι οπότε υπολογιζε 1αρσ.+3θηλ. = 4ψαρια) ή ενα ζευγαρι Κριμπ.

Για να βάλεις Κριμπς σε 60 λίτρα θα πρέπει να είναι ενήλικα προκειμένου να μπορείς να διακρίνεις φύλλο και να βάλεις ένα ζευγάρι.
Επίσης όταν γεννήσουν και μεγαλώσουν λίγο τα μικρά θα πρέπει να τα απομακρύνεις διότι θα υπάρχουν πολλά ψάρια σε λίγα λίτρα και θα "τρώγονται" μεταξύ τους.

Και έχε υπόψιν σου ότι θα πρέπει να το κάνεις αυτό συνέχεια γιατί τα Κριμπς, άπαξ και ζευγαρώσουν την πρώτη φορά μετά γίνονται "κουνέλια".

Apollwnas
28-06-08, 20:11
Δεν συνιστω τιποτα αλλο σε αφρικανες....
Για αλλες κιχλιδες το συζηταμε....
Αλλες κιχλιδες λεγοντας???

fishme1
30-06-08, 15:10
καποιες νανοκιχλιδες δυτικης αφρικης ή καποιες νανοκιχλιδες νοτιου αμερικης