Επιστροφή στο Forum : Ρίζα Mopani
panagiotis265
24-06-08, 09:52
Καλημέρα. Πρίν 2 βδομάδες αγόρασα 2 ρίζες για να τις βάλω στους μονομάχους μου.Τις έβρασα κανονικά παρ'όλα αυτά η μία που έβαλα κιτρινίζει συνέχεια το νερό.Παρά τις αλλαγές που κάνω κάθε μέρα στο νερό δέν σταματά η κιτρινίλα.Τί άλλο μπορώ να κάνω?
και εγω το ιδιο προβλημα ειχα.....τελικα το ελυσα αφου αφαιρεσα απο το ενυδρειο τις ριζες και τις αφησα σε εναν κουβα για μια εβδομαδα περιπου,κανοντας πολυ συχνες αλλαγες νερου........:D
chemical mac
24-06-08, 10:23
νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν χαλάει τον μονομάχο σου παρά μόνο εσένα γιατί δεν βλέπεις καθαρά. με συχνές αλλαγές θα φύγει. αν πάλι το βγάλεις εντελώς όπως λέει ο φίλος μας, θα φύγει ενα μεγάλο μέρος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα εξακολουθεί να βγάζει. εγώ είχα μια ρίζα που για ένα χρόνο "έβαφε" το νερό....δεν ήταν κι άσχημα ;)
Όπως και τα almond leaves που κιτρινίζουν ελαφρά το νερό απελευθερώνουν ευεργετικές ουσίες για τους μονομάχους.
Άσε που μαλακώνουν και το νερό πράγμα που τους αρέσει
panagiotis265
24-06-08, 12:51
Ναί ρε παιδιά αλλά το νερό εμένα έχει γήνει κόκκινο σχεδόν.Δέν τον πειράζει αυτό?
Όχι καθόλου.
Και αυτό το θολό νερό αρέσει στους μονομάχους γιατί βοηθάει και στην αναπαραγωγικη διαδικασία ...για να μπορεί η θυλικιά να κρύβεται από τον αρσενικό κατά την συνουσία .
Τα οξέα που απελευθερώνμονται έχουν θετική επίδραση στο ψάρι.
Οπότε είναι δικό σου θέμα αν θες το ξύλο ή όχι.
Υπάρχουν και άλλα είδη ξύλων που δεν επιδρούν στο νερό.
panagiotis265
24-06-08, 13:01
Οχι το ξύλο ταίριαξε πολύ στο ενυδρείο και δέν θα το βγάλω αφού δέν δημιουργεί πρόβλημα στο φιλαράκι μου η κιτρινήλα του νερού.
Η κιτρινιλα ειναι απολυτα φυσιολογικη.Μη σε απασχολει καθολου.Και εγω εχω ενα μοπανι στον ενα μονομαχο και το νερο συνεχιζει να κιτρινιζει εδω και εναμισι χρονο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.