PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρίζα Mopani

panagiotis265
24-06-08, 09:52
Καλημέρα. Πρίν 2 βδομάδες αγόρασα 2 ρίζες για να τις βάλω στους μονομάχους μου.Τις έβρασα κανονικά παρ'όλα αυτά η μία που έβαλα κιτρινίζει συνέχεια το νερό.Παρά τις αλλαγές που κάνω κάθε μέρα στο νερό δέν σταματά η κιτρινίλα.Τί άλλο μπορώ να κάνω?

gohn1990
24-06-08, 10:11
και εγω το ιδιο προβλημα ειχα.....τελικα το ελυσα αφου αφαιρεσα απο το ενυδρειο τις ριζες και τις αφησα σε εναν κουβα για μια εβδομαδα περιπου,κανοντας πολυ συχνες αλλαγες νερου........:D

chemical mac
24-06-08, 10:23
νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν χαλάει τον μονομάχο σου παρά μόνο εσένα γιατί δεν βλέπεις καθαρά. με συχνές αλλαγές θα φύγει. αν πάλι το βγάλεις εντελώς όπως λέει ο φίλος μας, θα φύγει ενα μεγάλο μέρος αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα εξακολουθεί να βγάζει. εγώ είχα μια ρίζα που για ένα χρόνο "έβαφε" το νερό....δεν ήταν κι άσχημα ;)

alexinio
24-06-08, 10:54
Όπως και τα almond leaves που κιτρινίζουν ελαφρά το νερό απελευθερώνουν ευεργετικές ουσίες για τους μονομάχους.
Άσε που μαλακώνουν και το νερό πράγμα που τους αρέσει

panagiotis265
24-06-08, 12:51
Ναί ρε παιδιά αλλά το νερό εμένα έχει γήνει κόκκινο σχεδόν.Δέν τον πειράζει αυτό?

alexinio
24-06-08, 12:55
Όχι καθόλου.
Και αυτό το θολό νερό αρέσει στους μονομάχους γιατί βοηθάει και στην αναπαραγωγικη διαδικασία ...για να μπορεί η θυλικιά να κρύβεται από τον αρσενικό κατά την συνουσία .
Τα οξέα που απελευθερώνμονται έχουν θετική επίδραση στο ψάρι.
Οπότε είναι δικό σου θέμα αν θες το ξύλο ή όχι.
Υπάρχουν και άλλα είδη ξύλων που δεν επιδρούν στο νερό.

panagiotis265
24-06-08, 13:01
Οχι το ξύλο ταίριαξε πολύ στο ενυδρείο και δέν θα το βγάλω αφού δέν δημιουργεί πρόβλημα στο φιλαράκι μου η κιτρινήλα του νερού.

mariah
24-06-08, 14:23
Η κιτρινιλα ειναι απολυτα φυσιολογικη.Μη σε απασχολει καθολου.Και εγω εχω ενα μοπανι στον ενα μονομαχο και το νερο συνεχιζει να κιτρινιζει εδω και εναμισι χρονο.