Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σύνθεση ψαριών - Καρδινάλιοι + αμάνο + ??

gfdimopo
23-06-08, 13:22
Καλημέρα παιδιά,

Έχω ενα RIO 125lt φυττεμένο και έχω μέσα

9 καρδινάλιους + 6 γαριδούλες αμάνο

1) Θέλω να βάλω και άλλα ψαράκια για ποικιλία και μερικές αμάνο ακόμα.Τι ψαράκια μπορώ να βάλω μαζί με τους καρδινάλιους και τις αμάνο? και πόσα ψαράκια πρέπει να έχω και πόσες γαριδούλες για να έχω ενα νορμαλ πλυθυσμό για τα λίτρα μου?

Επίσης ψάχνω να βρώ κάποιο ψάρι στο ενυδρείο που να μην μεγάλώνει αρκετά όπως οι γλύφτες που γίνονται τεράστιοι, να μπορεί να ζήσει με τους καρδινάλιους και τις γαριδούλες άνετα, και να καθαρίζει την άλγη που ποιάνουν τα τζάμια. υπάρχει?

Μήπως είναι καλύτερο να έχω ένα είδος ψαριών (καρδινάλιοι) + τις γαρίδες!

Σας ευχαριστώ

Σπύρος Μ
23-06-08, 13:29
Μπορείς να βάλεις οτοκυκλους μια 6αδα και αν έχεις πολύ λεπτοκοκκο χαλίκι ή άμμο και 6-7 κορυ

PascM
23-06-08, 13:38
Μπορείς να βάλεις οτοκυκλους μια 6αδα και αν έχεις πολύ λεπτοκοκκο χαλίκι ή άμμο και 6-7 κορυ

Στα 125 λίτρα??? Good Wines 9 zwzwzw

gfdimopo
23-06-08, 14:41
Μπερδεύτικα...:smt120

Raven
23-06-08, 14:52
Δεν γινονται ολοι οι Πλεκοστομοι τερατα. Στα λιτρα σου μπορεις να εχεις απο αλγοφαγα καποιο μικρο ειδος Ancistrus η καποιο Peckoltia.

alexinio
23-06-08, 14:57
Δεν γινονται ολοι οι Πλεκοστομοι τερατα. Στα λιτρα σου μπορεις να εχεις απο αλγοφαγα καποιο μικρο ειδος Ancistrus η καποιο Peckoltia.
ή panaque.
Eγώ σου προτείνω να μεγαλώσεις το κοπάδι από τους καρδινάλιους για να δεις πιο έντονη ομαδική συμπεριφορά...
Καλύτερα είναι να έχεις όσο πιο λίγα είδη σε ένα ενυδρείο.

gfdimopo
23-06-08, 18:32
Οτόκυκλους ή Κόρυ μπορώ να βάλω?

PascM
23-06-08, 18:37
Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο?

gohn1990
23-06-08, 18:37
Οτόκυκλους ή Κόρυ μπορώ να βάλω?

τα cory απαιτουν θερμοκρασια 24-26 βαθμους,ph που κυμαινεται κοντα στο 7,ψιλοκοκκο χαλικι (καλυτερα αμμο),καθως και να συνυπαρχουν σε ομαδα των 5+...........αν εξασφαλιστουν τα παραπανω φυσικα και μπορεις να βαλεις........:D

gfdimopo
23-06-08, 18:39
Μου πρότεινε και κάποιος φίλος τα SAE αλλα διάβασα οτι μεγαλώνουν πολύ (10 cm). Το ενυδρείο τρέχει απο τον δεκέμβριο περίπου. Τώρα δεν ξέρω τι πρέπει να βάλω...Cory ή Οττο ή SAE...θέλω να καθαρίζουν τα τζάμια του ενυδρείου απο τις άλγες...μήπως δεν πρόκειται να δώ σημαντική διαφορά στο καθάρισμα...και θα πρέπει να συνεχίζω να καθαρίζω τα τζάμια μόνος, όπως κάνω τόσο καιρο? οπότε να βάλω καρδινάλιους και γαριδούλες ακόμα

gohn1990
23-06-08, 18:42
αναλογα τι θελεις.......τα SAE και οι οτοκυκλοι ειναι αλγοφαγα.......τα cory οχι......

PascM
23-06-08, 19:28
Ξεκίνα με γαριδούλες Αμάνο, βάλε καμιά 12άδα και βλέπεις. Επίσης καλό είναι να αυξήσεις τους καρδινάλιους.

alexinio
23-06-08, 23:48
Δεν είναι σωστή η άποψη παίρνω ένα ψάρι για να καθαρίζει ή να γλύφει κτλ κτλ...
Μεγάλωσε το κοπάδι των καρδιναλίων και τις γαρίδες οι οποίες είναι αλγοφάγες.
Με μία ξύστρα τζαμιών θα μπορείς να βγάζεις τις άλγες από τα τζάμια δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις ψάρι για αυτό.

xontros
23-06-08, 23:56
Για τα τζάμια συμφωνώ κι εγώ.. Πιστεύω πως γρήγορα θα καταφέρεις να πετύχεις πλήρη ισορροπία στο φυτεμένο σου, ώστε η άλγη που πιάνουνε τα τζάμια, και γενικά το ενυδρείο, να μειωθεί στο ελάχιστο.. Υπομονή θέλει μόνο.. Πριν 2-3 μήνες έψαχνα κι εγώ για ψαράκια καθαριστές.. Τώρα πια, χρησιμοποιώ μόνο το μαγνητάκι για τα τζάμια, κι αυτό μόνο όταν πέφτει η απόδοση του DIY CO2..

Τώρα, αν σκέφτεσαι να προσθέσεις ψαράκια για τα ψαράκια αυτά καθ'εαυτά, και όχι για τις άλγες, αλλάζει το πράγμα.. ;)

gfdimopo
02-07-08, 17:26
Παιδιά SAE σε 120 lt μαζί με νέον μπορώ να βάλω? και αν ναι πρέπει να είναι κοπαδι? μεγαλώνουν πολύ?

delta66
02-07-08, 18:19
τα cory απαιτουν θερμοκρασια 24-26 βαθμους,ph που κυμαινεται κοντα στο 7,ψιλοκοκκο χαλικι (καλυτερα αμμο),καθως και να συνυπαρχουν σε ομαδα των 5+...........αν εξασφαλιστουν τα παραπανω φυσικα και μπορεις να βαλεις........:D
Αναλογα το ειδος των cory, ειναι αλλα που θελουν 24-30C
O βυθος πρεπει να ειναι καλα στρωμενος, να τρεχει δλδ 3 μηνες τουλαχιστον

kifinas
02-07-08, 19:10
Παιδιά SAE σε 120 lt μαζί με νέον μπορώ να βάλω? και αν ναι πρέπει να είναι κοπαδι? μεγαλώνουν πολύ?

τα neon ειναι κοπαδοψαρα μπορουνε να συμβιωσουν μαζι, οπως επισης και ενα sae αν θες (βεβαια μεγαλωνει πολυ).

Εγω εχω 5 (υπερκαταναλωση) και σκεφτομαι να ξεφορτωθω κανα 2 αν θες κανα sae στειλε πμ.

αα ειναι ακομα μικτουλιδες μπηκαν πριν ενα μηνα στο ενυδρειο μου, και βλεπω οτι δεν χρειζεται να μας πιανει πανικος με την αλγη.

Vasilizzz
08-07-08, 11:10
Νeon γιατι θες να βάλεις μαζί με τα cardinal? Αφού έχεις cardinal συνέχισε με αυτά.
SAE μπορείς να βάλεις. Εγώ σε ίδιο ενυδρείο με cardinal και ramirezi έχω 2 sae αλλά αισθητικά λίγο με χαλάει το ότι είναι αρκετά μεγαλύτερα και πιο υπερκινητικά από τα άλλα ψάρια μου.

delta66
08-07-08, 14:49
SAE :smt009

gfdimopo
08-07-08, 14:49
εβαλα και 2 SAE και σκέφτομαι να βάλω και μερικούς αρλεκίνους ακόμα. Μπορω ?

Vasilizzz
08-07-08, 16:12
SAE :smt009
Γιατί είναι ακατάλληλα τα SAE;