Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερωτημα για διχτακι τυρφης

mao
23-06-08, 09:40
καλημερα παιδια.μια ερωτηση θελω να κανω σχετικα με τη χρηση τυρφης.εχω χρησιμοποιηση διαφορους τροπους ως τωρα.οπως για παραδειγμα χρηση καλτσον ( για την τυρφη εννοω),στραγγισμα νερου στις αλλαγες με υαλοβαμβακα,προετοιμασια 24 ωρες σε κουβα με φιλτρο το οποιο εχω γεμισει με υαλομβακα.το θεμα ειναι οτι με τον καιρο μαζευεται χωμα στο μονομαχοενυδρειο.απο τη μια δινει μια κιτρινιλα στο νερο που δεν με χαλαει,απο την αλλη ομως ,και σε σχεση με την χαμηλη ροη που υπαρχει,μαζευεται ολιγον σαν λασπη μεσα στο ενυδρειο.
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι που μπορω να βρω στο ιντερνετ αυτες τις ειδικες καλτσες της hobby που ειναι για να κρατανε τυρφη χωρις να εχω διαρροες στο νερο.παραδειγμα αυτες εδω κανουν την ιδια δουλειa;

http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/4d7ea1cbe594dbe7b8f4a9f365ad829c/cl/details/anid/e03451a3834ed5775.64837038/Filtermediabags%20white%20M//listtype/search/searchparam/bags

ευχαριστω.

netblues
23-06-08, 12:02
Αφου τις εχεις βρει ηδη...

PascM
23-06-08, 12:08
Ναι αλλά και πάλι θα βγάζει λίγο.

fishme1
23-06-08, 12:12
αν δεν κανω λαθος και ειναι σαν της sera εχουν μεγαλυτερο ματι απο το καλσον και με τον καιρο θα γεμισεις με μικρους κοκκους τυρφης στο ενυδρειο.
γιατι δεν βαζεις λιγο υαλοβαμβακα μετα την τυρφη;

crazyio
23-06-08, 13:40
αυτήν την ολίγων σαν λάσπη μπορείς να την καθαρίζεις με σκούπα βυθού στις αλλαγές νερού σου ... ;)

mao
23-06-08, 16:01
thanx παιδες για τις απαντησεις.
τελικα η μικροδιαρροη απο οτι φαινεται ειναι σιγουρη.
κατα τις αλλαγες βγαζω οσο προλαβαινω.αλλα εχει μαζευτει και αναμεσα στα φυτα χαμηλα,οπου δυσκολα μπορω να βαλω το λαστιχο χωρις να ρουφηχτουν τα φυλλα.και εκει με τον καιρο ειναι που εμφανιζεται το προβλημα.
μια ερωτηση ακομα μιας και ειμαστε στην καταλληλη κατηηγορια.αν στο 60λιτρο βαλω εξωτερικο φιλτρο,η ολη διαιδκασια δεν θα εχει καλυτερα αποτελεσματα;ειδα ενα εξωτερικο φιλτρο και εχει τεραστια διαφορα στον ογκο υλικου που μπορεις να βαλεις μεσα.οποτε θα μπορω να βαλω και πιο πολυ υαλοβαμβακα ,οποτε να εχουμε και καλυτερο μηχανικο καθαρισμο.

delta66
24-06-08, 03:05
Αυτο θελεις.

http://www.dohse-aquaristik.com/EN/product/10656

Eλλαδα το πηρα 3€

mao
03-07-08, 10:17
επανερχομαι παλι σχετικα με το θεμα της τυρφης.
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν η τυρφη που πουλανε οι διαφορες εταιριες και που ειναι σε μορφη μπιλιας κανουν δουλεια και συμφερουν για 60λιτρο ενυδρειο.εννοω να μην χρειαζεται σε καθε φορα να καταναλωνω 2-3 κουτια για να πεσουν σκληροτητες και ph.
να αναφερω οτι το νερο βρυσης με τιμες ph=7,2 gh=15 kh=12,μετα απο προετοιμασια με την τυρφη που εχω απο μαγαζι με γεωπονικα ειδη μαλακωνει σε τιμες ph=6,2 gh=9 kh=6.

θεσ/νικη μπορει να μου πει καποιος που πουλανε καλτσες της hobby;