Επιστροφή στο Forum : Το δεύτερο Ενυδρείο μου
Μετά από μια περίοδο -μονο- 2 μηνών(!) που άρχισα την ενασχόλήση με το χόμπυ του ενυδρείου αποφασίσαμε να στήσουμε ένα μεγαλύτερο, ποιο απλό που θα φιλοξενήσει 1-2 είδη..και πιστεύω ποιο όμορφο απο το προηγούμενο (το οποίο έγινε δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα μαζί με τους κατοίκους).
Το ενυδρείο είναι το Record 80 και φιλοξενεί 14 αρλεκίνους και 7 Τιγράκια.
Δείτε τις φωτογραφίες και πείτε μας τη γνώμη σας! :-)
καλημερα..Γεογραφικα εισαι σωστος,αλλα το μπουκαλι τι δουλεια εχει στο ενυδρειο??:confused::confused:Πρεπει να το απομακρυνεις γιατι δεν ειναι και το πιο φυσικο μεσα σε ενα ενυδρειο.
Το ενυδρειο ειναι σε πρωιμο σταδιο και πρεπει να μπουν φυτα.
Αμα πας σε ασιατικο οπωσ τωρα θα πρεπει να κοιταξεις για κρυπτοκορινες hydrophuliia και αλλα.Και αμα εισαι και υπομονετικος το ενυδρειο σου θα γινει jet με την παροδο του χρονου.
ΦΙΛΙΚΑ ΤΑΣΟΣ:cool:
Όντως το μπυκάλι πρέπει να φύγει.....
Βάλε στιν γωνείες και στο πίσο μέροσ ψηλά φυτά για να δείξει λιγο το ενυδρείο....
Ο Φωτησμος είναι μπλε ή το νερό?
Τελικά το μπουκάλι είναι τόσο επικίνδυνο? ..για τα φυτά αυτό σκοπεύω να μπούν άλλα 2-3 στο πίσω μέρος...ο φωτισμός είναι "προιόν" της φωτογραφικής μηχανής...hint: ενεργοποιημένο φλάς της φωτογραφικής και απόλυτο σκοτάδι στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου και του φωτισμού του ενυδρείου. :-))
Δλδ τι αλλο πρεπει να πουμε για το μπουκαλι?
Πρεπει να τα δεις τα ψαρια ανασκελα για να πειστεις?
To μονο σιγουρο ειναι οτι θελεις πολυ δουλεια ακομη.Κινησου σε ποιο φυσικο aquascape με φυτα και ριζες και οχι με στημενες πετρες και μπουκαλια.Το ενυδρειο δεν πρεπει να ειναι ενα στυλιστικο στολιδι αλλα ενας βιοτοπος στο σπιτι μας.ολοι οι καινουριοι στο χομπυ καπως ετσι ξεκινανε.Παρε μια ιδεα εδω για το πως ειναι τα φυσικα ενυδρεια.
http://www.aquarist.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=44
Ή εδω για κιχλιδες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23730
Φιλικα παντα:)
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=15442&d=1213945426
Επειδή δεν ξέρω καλά απο τα juwel δεν είναι λίγο μικρή η βάση.Μπορεί και να μην λέω σωστά.
ωχ ενα μπουκαλι....:confused:
Η βάση είναι από το Record 60 ...τη δοκίμασα πρίν βάλω το 80αρι πάνω...δέν δείχνει να έχει πρόβλημα.
Το μπουκάλι θα εξαφανιστεί άμεσα σήμερα, εφόσον δέν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά βιοσιμοτητας των ψαριών!!
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
20-06-08, 13:28
ωχ ενα μπουκαλι....:confused:
:smt082:smt082:smt082:smt082. πεθανα στο γελιο.
Ο πλυθησμός στο ενυδρείο είναι οριακός ..τι νομίζεται ?
14 Trigonostigma (Rasbora) heteromorpha
7 Green Tiger Barb - Capoeta tetrazona
Επειδή τα τιγράκια έχουν πανέμορφη κίνηση σκεφτομαι να βάλω ακόμα 3-4..επίσης πέτρες απο κάποιο βουνό καλά πλυμένες (βρασμένες 8α έλεγα) μπορούν να μπούν σε αυτό το ενυδρείο?
...το μπουκάλι εξαφανίστηκε ...λίγα ακόμα φυτά θα μπούν σήμερα μαζί με 2 corydoras ..φωτό απο την ανανεώση σύντομα!!
χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα και πολύ διάβασμα, καλή επιτυχία που θα την έχεις πιστεύω γιατι σε βλέπω ορεξάτο!!!
Υ.Γ.υπομονή και σιγά σιγά να το κάνεις σωστά!
χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα και πολύ διάβασμα, καλή επιτυχία που θα την έχεις πιστεύω γιατι σε βλέπω ορεξάτο!!!
Υ.Γ.υπομονή και σιγά σιγά να το κάνεις σωστά!
Ευχαριστώ πολύ!
Υ.γ: Ανεμιστήρας προσαρμόστηκε σήμερα το πρωί γιατί το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει δυναμικά και οι θερμοκρασίες υψηλές
-------------------------
Η φύτευση συνεχίστηκε εχθές ..και μπορώ να πώ ότι ομόρφυνε!! Τελικά αν δε πάθεις δεν θα μάθεις...τι φτάινε τα κακόμοιρα τα ψαράκια να βουτάω τα χέρια μου ...επειδή δέ το "σχεδίασα" καλά στο μυαλό μου απο την αρχή?
...σύντομα και άλλες φωτογραφίες με το μικρό δασάκι στο ενυδρείο μου, για μια ποιό ολοκληρωμένη εικόνα, πιστεύω προς τη σωστή κατευθυνση!
Υ.γ: Μοναδικό πρόβλημα όχι για μένα αλλά για πολλους..η ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες..και για μάς και για τα ψαράκια!
Τα έρμα τα τιγράκια αρχίζουν σιγά σιγά και ξεβάφουν :(
Άντε με το καλό να αποκτήσουν και πάλι το φυσικό τους χρώμα :rolleyes:
Αυτό δεν νομίζω οτι θα γίνει ποτέ. :(
Το τελευταίο από τα 4, κοντεύει ρε συ........... :)
Για δες εδώ : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/barbtetraz.htm
σου μοιάζει καθόλου?
Για δες εδώ : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/barbtetraz.htm
σου μοιάζει καθόλου?
δηλσδή το τελευταίο απο τα 4 έχει κάποια ασθένεια?
Δεν μπορώ να διακρίνω από την φωτό κάποια ασθένεια απλά δεν "πιάνει" η μπογιά σε όλα καλά.
Συνηθως τα πρασινα τιγρακια δεν ειναι βαμενα αλλα προιον διασταρωσης με συγγενικα ειδη.. Οποτε δυσκολο να ξεβαψουν. Βεβαια δεν μπορουμε να αποκλεισουμε την περιπτωση καποιος βαρβαρος να τα εβαψε..
Μήπως ξέρει κάποιος το φυτό που είναι στη φωτογραφία ..που είναι σάν φτέρη ...πώς ονομάζεται και αν είναι δύσκολο να συντηρηθεί?
Ευχαριστώ
Συνηθως τα πρασινα τιγρακια δεν ειναι βαμενα αλλα προιον διασταρωσης με συγγενικα ειδη.. Οποτε δυσκολο να ξεβαψουν. Βεβαια δεν μπορουμε να αποκλεισουμε την περιπτωση καποιος βαρβαρος να τα εβαψε..
Τώρα ποια πολλά τα βάφουν για να έχουν καλύτερο χρώμα :confused: και έχουν βρει και άλλες μεθόδους (κάτι ανάλογο με το πως βάφουν τα καναρίνια ρίχνοντας διάφορα στην τροφή και τα νερά τους).
ababapanos
01-07-08, 00:31
μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση μου αλλα θα την κανω... πως γινετε να βαφουν τα ψαρια? δηλαδη γινεται να βαφτει ενα ψαρι? εχετε καποιο βιντεακι να το δω?
μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση μου αλλα θα την κανω... πως γινετε να βαφουν τα ψαρια? δηλαδη γινεται να βαφτει ενα ψαρι? εχετε καποιο βιντεακι να το δω?
Εδω εχει πληροφοριες και για τα βαμμενα http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm
Επισης και εδω (στα αγγλικα) http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/item.php?news=957
Τα συγκεκριμενα ειναι απλως αποτελεσμα επιλεκτικης αναπαραγωγης, δεν ειναι βαμμενα.
Μήπως ξέρει κάποιος το φυτό που είναι στη φωτογραφία ..που είναι σάν φτέρη ...πώς ονομάζεται και αν είναι δύσκολο να συντηρηθεί?
Ευχαριστώ
τι μου θυμισες..:rolleyes:.τα ειχα πριν τουλαχιστον δεκα χρονια σε ενυδρειο μου....στις ακρες των φυλλων βγαζει νεες μικρες φτερες ...δεν τα ξαναειδα μεχρι σημερα στη φωτο σου...
τοτε η μονη ενημερωση που ειχα για το τι πρεπει να κανουμε για τα φυτα ....ηταν "να τα αγοραζουμε" οποτε αντεξαν μερικους μονο μηνες........ειμαι πραγματικα πολυ περιεργος αν ξερει κανεις πως λεγεται το ειδος....
Bolbitis heudelotii
ευχαριστω!!!;)
τι μου θυμισες..:rolleyes:.τα ειχα πριν τουλαχιστον δεκα χρονια σε ενυδρειο μου....στις ακρες των φυλλων βγαζει νεες μικρες φτερες ...δεν τα ξαναειδα μεχρι σημερα στη φωτο σου...
τοτε η μονη ενημερωση που ειχα για το τι πρεπει να κανουμε για τα φυτα ....ηταν "να τα αγοραζουμε" οποτε αντεξαν μερικους μονο μηνες........ειμαι πραγματικα πολυ περιεργος αν ξερει κανεις πως λεγεται το ειδος....
Τα αγόρασα πρίν μια εβδομάδα απο Pet City ..η αλήθεια είναι ότι πέταξα το καρτελάκι με την επίσημη ονομασία ..και δέν το κράτησα για να ξέρω πώς λέγεται, δέν είναι απο τα ποιο όμορφα αλλά είναι εντυπωσιακό. Μου το έδωσαν ώς εύκολης-μέτριας δυσκολίας ..σημέιωση δέν διοχετέυω CO....και πολύ πιθανό να έχω προβλήματα στην συντήρηση του ή των άλλων φυτών στο μέλλον.
Καλο ειναι να ξερουμε παντα τι βαζουμε στο νερο μας.
Ακομα και την λατινικη ονομασια του.
Και μαλιστα πριν το παρουμε, για να μαθουμε οσα περισσοτερα μπορουμε γι'αυτο, ψαχνωντας πληροφοριες στο δυκτιο.
Αν δεν ξερουμε το ονομα του, πως θα ψαξουμε? ;)
Αυτό που έχω καταλάβει έχοντας ένα μηνα στο GAB και ψάχνωντας γενικώς είναι οτι η καλή προετοιμασία φέρνει καλά αποτελέσματα. (Αυτό που δεν έκανα εγώ δηλαδή...αντικέιμενα που δε θα έπρεπε να υπάρχουν στο ενυδρείο (μπουκάλι)..:smt120.. και ξεκινώντας χωρίς να προβλέψω την ύπαρξη φυτών που πραγματικά ομορφαίνουν νομίζω κάθε ενυδρείο και το κάνουν ποιο φυσικό :)
...και μερικές ακόμα νέες φωτογραφίες :) ..η γνώμη σας πολύτιμη!
Γιώργος
Η γνωμη μας πολυτιμη, αλλά δε βλεπεις κι εσυ ποσο πιο ωραιο ειναι?
(η σολο πετρα με χαλαει λιγο, αν θες τη γνωμη μου).
Τεράστια βήματα προόδο φιλαράκι............ :smt041:smt041:smt041
Τώρα αν αντί για την πέτρα είχε καμιά ρίζα ακόμη, θα μου άρεσε ακόμη καλύτερα. ;)
Η γνωμη μας πολυτιμη, αλλά δε βλεπεις κι εσυ ποσο πιο ωραιο ειναι?
Το βλέπω και σας ευχαριστώ όλους!!
(η σολο πετρα με χαλαει λιγο, αν θες τη γνωμη μου). Υπάρχει για να κρύβει κατα κάποιο τρόπο το τελείωμα της αεραντλίας
Ελπίζω με το καιρό να γίνει καλύτερο και αν όχι αυτό το επόμενο!:o
Ωραία, πολύ καλά! Σιγά σιγά και υποσυνείδητα πια θα το βελτιώνεις από μόνος σου με μικροαλλαγές.
Τεράστια βήματα προόδο φιλαράκι............ :smt041:smt041:smt041
Τώρα αν αντί για την πέτρα είχε καμιά ρίζα ακόμη, θα μου άρεσε ακόμη καλύτερα. ;)
Ευχαριστώ Σώτήρη...να σου πώ την αλήθεια το έχω σκεφτεί οτι ακόμα ένα ξυλαράκι το θέλει μπερδεμένο μαζί με το υπάρχον και αν μπορούσε να πλεχτεί κάποιο φυτό πάνω του ακόμα ποιο super!! :p
Απο σεπτέμβριο προσθήκες γιατί το καλοκαίρι δεν προσφέρεται νομίζω...δύσκολοι καιροί για ενυδρεία! :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.