Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ταμπλετες λιπασματος και Cory ?

delta66
18-06-08, 08:23
Εχει καποιος corydoras στο φυτεμενο του και βαζει και ταμπλετες λιπασματος?
Τι εμπειρια εχει απο αυτο?
Μπορει να δημιουγηθει προβλημα στα γατοψαρα λογω του σκαψιματος και "φιλτραρισματος" του βυθου που κανουν?
Παιζει ρολο το ειδος του βυθου σ'αυτο ? πχ αμμος ή ψιλο χαλικι

steady
18-06-08, 09:27
την ταμπλετα την θαβεις βαθια παντα εγω πχ τις εχω κατω απο 6cm αμμο οποτε δεν φτανουν με τπτ τα cory τα οποιο αντε να σκαβουν 1-2cm

ιδια λογικη με το υποστρωμα δεν σκαβουν τοσο βαθια αλλα αν σκαβαν το μονο αποτελεσμα θα ηταν οι αλγες απο την πληθωρα στοιχειων που θα φευγαν στη στηλη

Tolis
18-06-08, 12:03
Η ταμπλετα πρεπει να πηγαινει οσο πιο βαθεια γινεται - για να μην αφηνει θρεπτικα στη στηλη του νερου κι εχουμε αλγες.

delta66
18-06-08, 15:00
Για τα ψαρια με ενδιαφερει πιο πολυ.
Υπαρχει περιπτωση να παθουν κατι απο το λιπασμα?

Τσιόνογλου Σταύρος
18-06-08, 16:59
Όχι.

Jeepas
18-06-08, 17:29
Για τα ψαρια με ενδιαφερει πιο πολυ.
Υπαρχει περιπτωση να παθουν κατι απο το λιπασμα?

Εξαρτάται θα έλεγα εγώ από το τι περιέχει, αν θα την τσιμπολογήσουν κλπ. ;)
Το φαντάζεσαι να την δοκιμάσουν και να δεις καμμιά περίεργη-ξαφνική ανάπτυξη? :grin:

dizio
18-06-08, 18:52
ναι, θα φυτρώσει java moss στο στομα τους.loooooooool. δεν νομίζω να παθουν τιποτα, συνιτηςσ τα πσαρια τετοιου ειδους γευονται με τα μουστακια τους πρωτα και μετα τρωνε. εξαλου τα περισσοτερα τυποποιημενα λιπασματα ειναι φιλικα πος τα ψαρια...

Tolis
18-06-08, 19:48
Εχει παρατηρηθει σε πολλα νεοστημενα ενυδρεια να σημειωνονται ανεξηγητοι θανατοι κορυς (ενω ολες οι μετρησεις ειναι οκ), και πολλοι το αποδιδουν σε "μικρο-κυκλους" του αζωτου που λαμβανουν ακομα χωρα στην επιφανεια του βυθου, και οι οποιοι ειναι ακινδυνοι μεν στη στηλη του νερου, αλλά ενδεχομενως αποβαλλουν μικροποσοτητες νιτρωδων που συγκεντρωνονται για λιγο κοντα στην επιφανεια του βυθου - αρκετο χρονο ωστε να γινουν βλαβερα σε ψαρια που ειναι σε επαφη μαζι του.

Οπ'οτε το γευονται πρωτα και τρωνε μετα δεν ισχυει, δεν υπαρχει κινδυνος να "φανε" κατι, αλλα να ειναι εκτεθειμενα σε κατι αρκετο χρονο.
Στην περιπτωση ταμπλετας λιπασματος, μπορει να αποβαλει νιτρωδη και φωσφορικα, αλλά αν ειναι θαμμενη πολυ βαθια (που ετσι πρεπει), και σε ενα δυο τρια σημεια στο ενυδρειο, δεν νομιζω να εχουμε προβλημα.