Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Διαρκεια ζωης λαμπας

Apollwnas
12-06-08, 23:30
Οι λαμπες που αγοραζουμε για τα ενυδρεια μας εχουν καποια διαρκεια ζωης και πρεπει να αλλαζονται?Αν ναι καθε ποτε πιστευετε?Επισης θελω να ρωτησω αν υπαρχουν λαμπες με παραπανω βατ απο αυτα που υπαρχουν στα ενυδρεια.Ας πουμε εγω εχω μια 90 cm 30 watt.Μπορω να βρω στα ιδια cm παραπανω βατ ας πουμε 50??

dizio
13-06-08, 03:33
τις λάμπες η arcadia συνιστά να τις αλλάζουμε παώ στο χρόνο το πολύ. επίσης νομίζω ότι τα βατ πάνε και ανάλογα τα εκατοστά, στις Τ8 τουλάχιστον...
-------------------------
αν θες πολλά βατ σε λίγο χώρο πας σε power contact λαμπες, όπως αυτές http://www.marinedepot.com/ps_AquariumPage~PageAlias~lighting_power_compact_p owercompact__subindex.html

Apollwnas
13-06-08, 04:05
Αυτες που τις βρισκω περα απο το ιντερνετ γιατι δεν κανω νετ αγορες?

stav
13-06-08, 07:26
Αυτες που τις βρισκω περα απο το ιντερνετ γιατι δεν κανω νετ αγορες?

Στα καταστηματα με ειδη για το ενυδρειο και για ποιο φθηνα σε καταστηματα με ηλεκτρολογικο υλικο(οχι arcadia).

netblues
13-06-08, 09:39
Με σωστο φασμα τις βρισκεις στο Internet.
Το οτι δεν κανεις αγορες δεν ειναι επιχειρημα. ΚΑΝΕ.

orck
13-06-08, 15:37
ναι Απολλωνα κανε αγορες μην τρομαζεις, ρωτα οτι θες εδω

στις Τ5 εαν δεν το ξερεις η Juwel εχει λαμπες (πλεον πρεπει να υπαρχουν και σε αλλες εταιριες) που με το στανταρ μηκος των Τ5 εχουν φτιαξει λαμπες με μεγαλυτερη ισχυ, ειναι στα καινουργια ενυδρεια High-lite
αυτες υποτιθεται οτι ειναι πιο δυνατες T5, εαν ειναι αυτο που λενε δεν ξερω παρολο που εχω 2 τετοιες λαμπες

Apollwnas
13-06-08, 22:12
Με σωστο φασμα τις βρισκεις στο Internet.
Το οτι δεν κανεις αγορες δεν ειναι επιχειρημα. ΚΑΝΕ.
Δυστηχως δεν εχω νετ σπιτι μου παρα μονο οταν ειμαι στην δουλεια και απο κει μπαινω κλεφτα καποιες φορες,αλλα ουτε και προπληρωμενες καρτες κτλ,και δεν θελω να μπλεκω μαυτα γιατι αν μια στο εκατομυριο δεν ειναι ενταξει το προιον πρεπει να στελνεις μαιλ και ποτε θα ερθει κτλ.Θελω να βλεπω τι παιρνω την ωρα που το θελω και ας πληρωνω κατι παραπανω.Γιατι αν μου ερθει κατι το οποιο δεν δουλευει(που τυχαινει) θα μου ερθει εγκεφαλικο και προτιμω να παω να τα ψαλω :smt084 στο διπλανο μαγαζι παρα σε καποιο σαιτ. :grin: