Επιστροφή στο Forum : 5κιλη μπουκαλα CO2-διαρκεια
-Την ειχα χωρις controler, δουλευε 10,5 ωρες ημερησια με 100 φυσ/δες το λεπτο.Αντεξε για 3,5 μηνες...ειναι φυσιολογικο?
-Η αρχικη ενδειξη στο μανομετρο ηταν 55 bar.Υπαρχει περιπτωση παρ'ολα αυτα να μη γεμισε καλα κατα το γεμισμα της?
-Και η 2 κιλη που ειχα με 60φυσ/δες /λεπτο κρατησε κανα 2μηνο....:mad:
-Και η δυο γεμισαν στην Προνοια
Mια χαρα ειναι, εμενα με controller και κραταει το πολυ 3 μηνες.(στα 600++ μαζι με το σαμπ).Κh-3<-> Ph-6,5.
και εγω που νομιζα οτι θα την εβγαζα καθαρη για κανα χρονο ακομα.
ΠΑντως το μανομετρο μου δειχνει 60+ και δουλευει κανα μηνα ακαθεκτη η πεντακιλη.
Ποσο εχει η αναγομωση?
Aναλογα.Ακουω για Αθηνα κατι τιμες του στυλ 5 ευρω και αγανακτω!.Εδω Θεσσαλονικη την 5κιλη την γεμιζεις με 15 ευρω.Ειναι αγυρτες!!!!!zw
Aναλογα.Ακουω για Αθηνα κατι τιμες του στυλ 5 ευρω και αγανακτω!.Εδω Θεσσαλονικη την 5κιλη την γεμιζεις με 15 ευρω.Ειναι αγυρτες!!!!!zw
5 ευρώ την γεμίζεις και στην Θεσ/νίκη ;)
Andreas301
12-06-08, 23:12
-Την ειχα χωρις controler, δουλευε 10,5 ωρες ημερησια με 100 φυσ/δες το λεπτο.Αντεξε για 3,5 μηνες...ειναι φυσιολογικο?
-Η αρχικη ενδειξη στο μανομετρο ηταν 55 bar.Υπαρχει περιπτωση παρ'ολα αυτα να μη γεμισε καλα κατα το γεμισμα της?
-Και η 2 κιλη που ειχα με 60φυσ/δες /λεπτο κρατησε κανα 2μηνο....:mad:
-Και η δυο γεμισαν στην Προνοια
Μιχάλη δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογικό.
Σε μένα η δίκιλη με 50/λεπτό κράτησε πάνω από χρόνο (όχι απλά πάνω από χρόνο, μπορεί και 16 μήνες) με διάρκεια 8 ώρες την ημέρα. Επίσης η πεντάκιλη που έχω τώρα; ...... μάλλον θα το κάνω αφρικάνικο πριν να τελειώσει το CO2.
Άλλο να έχεις controller, εκεί παίζει και σε τι ph τον έχεις ρυθμίσει, πόσο ph έχεις και ποσο χρειάζεται για να το κατεβάσει.
Αλλά με 60/λεπτό δύο μόνο μήνες μου φαίνεται πολύ λίγο.
Γέμισε και πουθενά αλλού αν μπορείς. Δοκίμασε και Θεσσλονίκη.
5 ευρώ την γεμίζεις και στην Θεσ/νίκη ;)
Που ρε george αν επιτρεπετε.Μην μου πεις για Τσερτση ,γιατι αυτος με εγδαρε αρκετες φορες μεχρι να φυγω απο κει και να παω εκει που γεμιζω τωρα.(που και αυτος λογω φιλιας και καλα περνει 12 ευρω μη χ#σ* μεσα!)
-Λοιπον γεμισα Τσερτση...Για την 5κιλη και τη δικιλη μου πηρε συνολο 10 ευρω..:D(μαλλον λογω επαγγελματος)
-Ανδρεα την δικιλη την ειχα απο aquaristicnet και μου κρατησε ενα γεματο 6μηνο, τωρα αυτες πως γινετε να κρατησαν τοσο λιγο δεν το καταλαβαινω και ειδικα η δικιλη....
-Θα τις βαλω σημερα οποτε να δουμε ποσο θα πανε..
Που ρε george αν επιτρεπετε.Μην μου πεις για Τσερτση ,γιατι αυτος με εγδαρε αρκετες φορες μεχρι να φυγω απο κει και να παω εκει που γεμιζω τωρα.(που και αυτος λογω φιλιας και καλα περνει 12 ευρω μη χ#σ* μεσα!)
Eμένα 5 μου παίρνει :D
Τα bar δεν ειναι ενδεικτικα του γεμισματος. Καλο ειναι να τη ζυγιζετε πριν και μετα το γεμισμα. Μονο ζυγιζοντας ξερει κανεις ποσο εχει μεσα.
Τα bar δεν ειναι ενδεικτικα του γεμισματος. Καλο ειναι να τη ζυγιζετε πριν και μετα το γεμισμα. Μονο ζυγιζοντας ξερει κανεις ποσο εχει μεσα.
-Αυτο ειναι!!
-Το περιμενα οτι ειτε 5 δευτερολεπτα τη γεμισεις ειτε 2 λεπτα παλι στα ιδια bar θα παει.Μαλιστα δεν ξερω (ας πουν οι γνωστες)αλλα νομιζω οτι παιζει ρολο και το τι πιεση εχουν οι δικες του φιαλες.
-Παντως εδω μαλλον μου τις γεμισε πιο καλα αφου και οι δυο ηρθαν και παγωσαν κατα το γεμισμα σε αντιθεση με την Προνοια που δε συνεβει τιποτα...
Αυτο ειναι καθαρα αντιεπαγγελματικο, εμενα μου πηρε 2-3 φορες απο 15 ευρω ωσπου εφυγα και πηγα αλλου.Καλα για μ@λ@κες μας περνανε???οτι αρπαξουνε.Για να γεμιζει και με 5 ευρω σημαινει οτι εχει και απο κει κερδος,δεν μπορει να μπαινει μεσα.Αρα τα 15 ειναι κλεψιμο σωστοτατο.Τι να πω Ελλαδαρα στο μεγαλειο σου!!!!
-Αυτο ειναι!!
-Το περιμενα οτι ειτε 5 δευτερολεπτα τη γεμισεις ειτε 2 λεπτα παλι στα ιδια bar θα παει.Μαλιστα δεν ξερω (ας πουν οι γνωστες)αλλα νομιζω οτι παιζει ρολο και το τι πιεση εχουν οι δικες του φιαλες.
-Παντως εδω μαλλον μου τις γεμισε πιο καλα αφου και οι δυο ηρθαν και παγωσαν κατα το γεμισμα σε αντιθεση με την Προνοια που δε συνεβει τιποτα...
Οταν ενα αεριο σε υγρη μορφη εξαερωνεται τοτε ΨΥΧΕΤΑΙ, οταν υγροποιειται ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ.. Ετσι λειτουργουν τα ψυγεια, κλιματιστικα κλπ.
Αν καποιος σου γεμισε φυαλη και παγωσε, τοτε πολυ απλα καποια στιγμη αφησε να διαφυγει co2 αποτομα.
Για να γεμισει μια μπουκαλα με co2 δεν αρκει να εχεις μια αλλη γεματη.
Χρειαζεται και μια αντλια να πρεσαρει λιγο το αεριο co2 που εχει ηδη εξαερωθει μεσα.
Αν δεν υπαρχει αντλια τοτε απλα δεν γεμιζει τελειως.
Μονη σιγουρη μεθοδος η ζυγαρια.
Το co2 εχει περιπου 1 με 2 ευρω το κιλό.
Ζυγιζετε τη φυαλη αδεια και ξανα μετα το γεμισμα.
Αν η προδιαγραφη της ειναι για 5 κιλά και βρειτε 3, μην απορησετε γιατι αδειασε γρηγορα...
Επισης, ποτε δεν γεμιζει η φυαλη μεχρι επανω.
Παντα μενει λιγος χωρος.
Οταν ενα αεριο σε υγρη μορφη εξαερωνεται τοτε ΨΥΧΕΤΑΙ, οταν υγροποιειται ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ.. Ετσι λειτουργουν τα ψυγεια, κλιματιστικα κλπ.
Αν καποιος σου γεμισε φυαλη και παγωσε, τοτε πολυ απλα καποια στιγμη αφησε να διαφυγει co2 αποτομα.
Επισης, ποτε δεν γεμιζει η φυαλη μεχρι επανω.
Παντα μενει λιγος χωρος.
Αυτα ειναι γνωστα (σε μενα τουλαχιστον) ;)
Για να γεμισει μια μπουκαλα με co2 δεν αρκει να εχεις μια αλλη γεματη.
Χρειαζεται και μια αντλια να πρεσαρει λιγο το αεριο co2 που εχει ηδη εξαερωθει μεσα.
Αν δεν υπαρχει αντλια τοτε απλα δεν γεμιζει τελειως.
Μονη σιγουρη μεθοδος η ζυγαρια.
Το co2 εχει περιπου 1 με 2 ευρω το κιλό.
Ζυγιζετε τη φυαλη αδεια και ξανα μετα το γεμισμα.
Αν η προδιαγραφη της ειναι για 5 κιλά και βρειτε 3, μην απορησετε γιατι αδειασε γρηγορα...
Αυτα τωρα τα μαθαινω...
-Και τα μανομετρα της 2κιλης στο μηδεν!!!!!!!
-εχω διαρροη ρε γαμ....αλλιως δεν εξηγειται:(
παρομοιως....Εμενα η 2κιλη μου κρατησε 2 βδομαδες στο 400αρι.....
Οποτε ειμαι στη φαση της παρακολουθησης με σαπουναδα.....:grin:
και λιγο τεφλον δεν βλαπτει..
παρομοιως....Εμενα η 2κιλη μου κρατησε 2 βδομαδες στο 400αρι.....
Οποτε ειμαι στη φαση της παρακολουθησης με σαπουναδα.....:grin:
Ωρέ κουζουλέ πάλι καλά που δεν σε ζάλισε τόσο CO2 στο χώρο! :D
και λιγο τεφλον δεν βλαπτει..
Τεφλον ειχε μπει...μαλιστα το εψαξα και με σαπουνονερο,οταν την συνδεσα αλλα ολα ηταν οκ,αλλα θελω να πιστευω οτι την γεμισε καλα αν και μετα απο αυτα που 'πε ο netblues μαλλον στο γεμισμα ειναι το λαθος
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.