PDA

Επιστροφή στο Forum : λευκος μονομαχος...

Πάνος
11-06-08, 12:35
καλησπερα....ερωτηξις....
οι ολολευκοι μονομαχοι ειναι κοινοι η σπανιοι χρωματικα??
οχι αλφικος αλλα λευκος.....στα 15 χρονια που μπαινω σε πετσοπ εδω στην επαρχια και πολλες φορες που γυρναω της θεσσαλονικης...δεν ετυχε να δω ποτε μεχρι τις προαλλες.....
τον τσιμπησα αμεσως και τωρα πρεπει να στησω και 4ο ενυδρειο..:D
και η επομενη ερωτηση...αναζητω ολολευκη θηλυκια....εχει καποιος χομπιστας η καποιο πετ σοπ?? απαντηση εδω ειτε με πμ..
ευχαριστω!!

lucy
11-06-08, 13:27
Δεν νομίζω να είναι σπάνιος. Είχα κάποτε ένα ζευγάρι λευκών μονομάχων.

dr.geo
11-06-08, 13:28
kai gia ta apotelesmata ths diastaurwseis endiaferomai kai egw...xaxaxa....:D:D:D

xontros
11-06-08, 13:44
Βάλε βρε καμιά φωτογραφία να θαυμάσουμε κι εμείς το "έγκλημα πάθους no2"! Ας είναι και στη γυάλα, ούτως ή άλλως ξέρουμε πόσο καλός μπαμπάκας είσαι και τι ωραίο σπιτάκι θα του φτιάξεις του ...πώς τον λένε? όνομα έχουμε?

Πάνος
11-06-08, 13:48
Βάλε βρε καμιά φωτογραφία να θαυμάσουμε κι εμείς το "έγκλημα πάθους no2"! Ας είναι και στη γυάλα, ούτως ή άλλως ξέρουμε πόσο καλός μπαμπάκας είσαι και τι ωραίο σπιτάκι θα του φτιάξεις του ...πώς τον λένε? όνομα έχουμε?

μπα...οι δαφνιες ειναι στη γυαλα...χα χα ειναι σε μεγαλο ταπερ και δε μπορω να τον φωτογραφησω.....:D
πηρα τωρα 30 λιτρο δοχειο διαφανο με ροδακια για τις δαφνιες και θα μπει στη γυαλα για λιγες μερες ο λευκος....μεχρι να στηθει το 15αρι το πρωτο μου ενυδρειο που ειναι στην αποθηκη...(15 χρονων ενυδρειακι....:rolleyes:)
θα βγαλω φωτο μολις μπει στη γυαλα και μπορω να τραβηξω..
και μην ξεχνιομαστε...ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΛΕΥΚΗ ΘΗΛΥΚΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

imichal
11-06-08, 14:52
Βλεπω να με ξεπερνας σιγα σιγα σε αριθμο ενυδρειων.....:grin:

Πάνος
11-06-08, 17:26
Βλεπω να με ξεπερνας σιγα σιγα σε αριθμο ενυδρειων.....:grin:

εε...τα μικρα δε πιανονται.....σου στηνω δεκα σε χρονο dt...
αν εχεις μπολι ειδικα και ειναι να βαλεις μονο ενα μονομαχο...στηνεται αμεσως...και ξεστηνεται φυσικα..:p

Maverick
11-06-08, 17:31
Άντε με το καλό..! Οι λευκοί δεν είναι κάτι το σπάνιο, βασικά οι άσπροι μονομάχοι λέγονται συνήθως opaque (πχ http://www.siamsbestbettas.com/images/opaqueFeb9_2005_small.jpg) και υπάρχουν και μερικοί pastel που πλησιάζουν στο λευκό (συνήθως cellophane pastel)... Οι αλμπίνοι (οι οποίοι έχουν κόκκινα ή ροζ μάτια και θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση και προσοχή) είναι οι σπανιότεροι όλων...!

Πάνος
11-06-08, 17:41
Άντε με το καλό..! Οι λευκοί δεν είναι κάτι το σπάνιο, βασικά οι άσπροι μονομάχοι λέγονται συνήθως opaque (πχ http://www.siamsbestbettas.com/images/opaqueFeb9_2005_small.jpg) και υπάρχουν και μερικοί pastel που πλησιάζουν στο λευκό (συνήθως cellophane pastel)... Οι αλμπίνοι (οι οποίοι έχουν κόκκινα ή ροζ μάτια και θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση και προσοχή) είναι οι σπανιότεροι όλων...!

ευχαριστω για τις πληροφοριες!!! αφου ειναι κοινοι...αντε παιδια...βρειτε μου ενα θηλυκο...οπου δειτε τσακωστε το και για τα υπολοιπα εδω ειμαι....

Maverick
11-06-08, 17:44
Κοινοί ειναι για τα διεθνή δεδομένα, εδω στην Ελλάδα δεν μπορεις να βρεις ούτε απλό μονόχρωμο........

Πάνος
11-06-08, 17:58
με στεναχωρησες τωρα....:(...
θα ηθελα να δοκιμασω αναπαραγωγη με λευκους....
θα ψαχνω παντως και αν μπορειτε ψαξτε κι εσεις....αντε αν μπορεσουμε να κανουμε αναπαραγωγη να μην ειναι πια σπανιοι και για τα ελληνικα δεδομενα...:D

theodwros
11-06-08, 18:39
Σπανιος η οχι δε ξερω.. αλλα εγω δεν εχω δει πουθενα και εχω κοιταξει σε ολα σχεδον τα μαγαζια αθηνας και πειραια , πρεπει να ειναι φοβερος!! που τον πετυχες βρε θηριο πανο;

Πάνος
11-06-08, 18:51
Σπανιος η οχι δε ξερω.. αλλα εγω δεν εχω δει πουθενα και εχω κοιταξει σε ολα σχεδον τα μαγαζια αθηνας και πειραια , πρεπει να ειναι φοβερος!! που τον πετυχες βρε θηριο πανο;

απιστευτο....πηγαμε να παρουμε μονομαχο για τον dr.geo και τον ειδα....δεν αντισταθηκα...;)...στην ιδια τιμη με ολους...και η ουρα δεν ειναι veilteil ....ειναι πιο κοντη..θα ποσταρω συντομα φωτο να μου πειτε γνωμη..παντως ειναι πανεμορφος...

alexinio
11-06-08, 18:52
Είχα δει πριν ενάμιση μήνα περίπου σε μαγαζί της αθήνας κάτασπρο crowntail και πορτοκαλί crowntail (όχι albino)...
Απλά υπέροχοι ήταν

mariah
11-06-08, 21:18
Kαλοριζικος.Ανυπομονω να τον δω.Μια φορα ειχα δει και εγω εναν ασπρο σε πετ σοπ εδω στην Αθηνα:p.Ειναι υπεροχοι.

Πάνος
11-06-08, 23:57
να λοιπον και ο λευκος ανωνυμος....δεν καθεται και πολυ πολυ για φωτο...
ειναι στην γυαλα που ειχε φιλοξενησει και τον Λαμπρο....συντομα θα ειναι ετοιμο και το δικο του σπιτι...

προσπαθω να ανεβασω και βιντεακι..

mariah
12-06-08, 00:02
Πο πο κουκλι ειναι!!!Φτου μην στο ματιασω!!!Αχ θελω και εγω εναν τετοιο!!!:smt050Να τον χαιρεσαι και παλι!!Και συντομα στο νεο του σπιτι.

Πάνος
12-06-08, 00:04
ο ανωνυνος σε ευχαριστει για το κοπλιμαν...:D
καμια ιδεα για το ποια κατηγορια ανηκει ?? η ουρα του ειναι κοντη..λιγο μεγαλυτερη απο θηλυκου....

mariah
12-06-08, 00:06
Αν δεν κανω λαθος veil tail πρεπει να ειναι!!!Για περιμενε και τους υπολοιπους να δουμε τι θα μας πουν.

Πάνος
12-06-08, 00:08
Αχ θελω και εγω εναν τετοιο!!!:smt050

αν βρεθει λευκος θηλυκος και με τις πολυτιμες συμβουλες που δινουν τα παιδια εδω μεσα...ισως εχουμε ελπιδες....αν εχουμε απογονους θα εισαι η πρωτη που θα χαρισω...αλλα φτανουν τα ονειρα για σημερα...:D

να και το βιντεακι... http://s270.photobucket.com/albums/jj92/panos-alex-poli/?action=view&current=P1010398-1.flv

Tolis
Το φυτο ειναι αληθινο?

mariah
Σ'ευχαριστω πολυ panos-alex/polis!!!

asourtzo
12-06-08, 00:10
Πολυ ομορφος ειναι Πανο να τον χαιρεσαι!!!!!! Ψιλομπλεδιζει λιγο η ειναι το φως που πεφτει και του δινει αυτην την αποχρωση?

Πάνος
12-06-08, 00:15
Το φυτο ειναι αληθινο?

οχι οχι...κλασικη πλαστικουρα..απο τον λαμπρο ειχα παρατηρησει οτι θελουν και καμια κρυψωνα να χανονται που και που....ετσι το αφησα και σ'αυτον....μεχρι να ετοιμασω το σπιτι του..
-------------------------
Πολυ ομορφος ειναι Πανο να τον χαιρεσαι!!!!!! Ψιλομπλεδιζει λιγο η ειναι το φως που πεφτει και του δινει αυτην την αποχρωση?

με το ματι ειναι ολολευκος....στη μηχανη με το φλας σαν να ιριζιζει και εμφανιζει σιελ αποχρωσεις...στο βιντεακι φαινεται οπως τον βλεπεις στο κανονικο φως...λευκος.

mariah
12-06-08, 00:22
Παντως στο βιντεακι δειχνει ζωηρος!

Πάνος
12-06-08, 00:27
Παντως στο βιντεακι δειχνει ζωηρος!

τον τρομαξα λιγο για να κινηθει...zw και να τον δειτε πιο καλα..η αληθεια ειναι πως φαινεται να δυσκολευτηκε λιγοτερο στην αλλαγη περιβαλλοντος σε σχεση με τον προηγουμενο...ο λαμπρος για μερες δεν ετρωγε παρα μονο ζωντανο γκρινταλ και ηταν πολυ ντροπαλος....ετουτος εφαγε μολις μπηκε στη γυαλα και ειναι πιο κινητικος...
(να προσθεσω τωρα οτι ο λαμπρος τρωει τα παντα....ως κι εμενα θα φαει..χε χε)

mariah
12-06-08, 00:30
Το καθε μονομαχακι εχει το δικο του χαρακτηρα.Γι'αυτο και ειναι αξιολατρευτα ψαρακια!:smt050

panagiotis265
12-06-08, 00:44
Πάνο φοβερός ο μονομάχος σου... Με βάζεις σε σκέψεις. . . Αυριο θα πάω σε κάποιο πετ της πόλης να δούμε τί θα βρούμε εκεί.

chemical mac
12-06-08, 09:09
ωραίος ;) κι εμένα για veil tail μου φαίνεται (μάθανε όλοι έμαθε και η κούτρα μου από μονομάχους) :D :D :D

netblues
12-06-08, 09:25
Ποτε δεν ξερεις τι θα βρεις σε μια εισαγωγη μονομαχων...
Περα απο αυτό ομως, ενας πραγματικα λευκος halfmoon ας πουμε ναι , ειναι οντως σπανιος. (Εδω ειναι σπανιοι οι περισσοτεροι half moon ετσι κιαλλιως.)
Αναφερομαι παντα στα ελληνικα petshop.

Πάνος
12-06-08, 10:07
ωραίος ;) κι εμένα για veil tail μου φαίνεται (μάθανε όλοι έμαθε και η κούτρα μου από μονομάχους) :D :D :D

χα χα....ετσι σε θελω....ιχθυολατρη!!!:D
-------------------------
Ποτε δεν ξερεις τι θα βρεις σε μια εισαγωγη μονομαχων...
Περα απο αυτό ομως, ενας πραγματικα λευκος halfmoon ας πουμε ναι , ειναι οντως σπανιος. (Εδω ειναι σπανιοι οι περισσοτεροι half moon ετσι κιαλλιως.)
Αναφερομαι παντα στα ελληνικα petshop.

καλα για επαρχια δε το συζητω ...αδυνατο να βρεθει εστω και crowntail...
τουλαχιστον να βρισκοταν λευκος θηλυκος..."regular"..:D

Maverick
12-06-08, 10:59
Για Veil tail δείχνει απλά η ουρά του είναι λίγο πιο κοντή (και τα υπόλοιπα πτερύγια ''δείχνουν'' Veil tail)...
Το πρόβλημα με τους opaque (που είναι οι ''λευκότεροι'' λευκοί :D) είναι ότι συχνά εμφανίζουν καποιο wash (δηλαδή κάποιο άλλο χρωματισμό) μετά από μερικούς μήνες, κάτι που θεωρείται ελάττωμα... Οπότε ναι οι ολόλευκοι opaque είναι αρκετά σπάνιοι ;)

Πάνος
12-06-08, 11:03
ευχαριστω! για να δουμε λοιπον.....:rolleyes:

Raven
12-06-08, 13:55
Πανο να τον χαιρεσαι !! ειναι πραγματικα πανεμορφος ! Εγω πριν λιγες μερες ημουν στο τσακ να αγορασω εναν κιτρινο (lemon) για να αντικαταστησω τον μονομαχο μου που με αφησε απο γεραματα. Νομιζω και οι κιτρινοι ειναι αρκετα σπανιοι για Ελλαδα.

Πάνος
12-06-08, 14:08
Πανο να τον χαιρεσαι !! ειναι πραγματικα πανεμορφος ! Εγω πριν λιγες μερες ημουν στο τσακ να αγορασω εναν κιτρινο (lemon) για να αντικαταστησω τον μονομαχο μου που με αφησε απο γεραματα. Νομιζω και οι κιτρινοι ειναι αρκετα σπανιοι για Ελλαδα.

ευχαριστω!! :p..δεν εχω δει ποτε κιτρινο......
μου φαινεται θα καταπιαστω να κανω ενα ενυδρειο με χωρισματα απο μαυρο πλεξι για να διατηρω 3-4 αρσενικους η και θηλυκο αναλογα....και να μη στηνω ενυδρειακια σε ολο το σπιτι....αφου βλεπω οτι αν δω κατι που μου αρεσει δεν αντιστεκομαι....θα ανοιξω νεο ποστ να πω τι σκεφτομαι..και αν το εχει εφαρμοσει κανεις...

Raven
12-06-08, 14:26
Μιας και εγω ψαχνομαι για μονομαχους, αν δω λευκη θηλυκια θα σε ενημερωσω αμεσως.

Πάνος
12-06-08, 14:30
Μιας και εγω ψαχνομαι για μονομαχους, αν δω λευκη θηλυκια θα σε ενημερωσω αμεσως.

:smt023:smt023:smt023:smt023...ευχαριστω!!!

xontros
12-06-08, 16:26
Απίθανος, Πάνο! Πολύ ωραίες φωτό! Με το καλό εύχομαι να προχωρήσεις και σε αναπαραγωγή (που ξέρω ότι το σχεδιάζεις..)!

(με έχετε βάλει καιρό στη μπρίζα, με τα μονομαχάκια σας που τα έχω ζηλέψει, κι εσύ, και η lucy, και ο imichal, και ο chemical_mac, και ο delta, και όποιος άλλος δε θυμάμαι.. αλλά ένα κυβάκι 25x25x25 που προσπάθησα να κολλήσω μόνος μου (για την εμπειρία περισσότερο, παρά για το κόστος), τελικά, χτες που το δοκίμασα, δεν τα κατάφερα καλά, και χάνει νερό.. είδομεν..)

lucy
12-06-08, 18:24
Στην Δράμα υπάρχει κιτρινωπή θηλυκιά! Την προλάβα και την άρπαξα! Πάνο είναι δική σου!

Πάνος
12-06-08, 18:27
Στην Δράμα υπάρχει κιτρινωπή θηλυκιά! Την προλάβα και την άρπαξα! Πάνο είναι δική σου!

λουσυ εισαι αστερι!!!:p
ψαχνουμε ακομη λευκη αλλα θυληκες ειναι πιο ευκολο να κρατησω...βαζω και στο κοινωνικο και στο 56αρι....οποτε ας εχω καβαντζα....και λευκος με κιτρινο ωραιοτατος συνδυασμος......την κυριακη θα ανταλλαξουμε ψαρια...(θα φερω τα κριμπς)
ευχαριστωωωωω!!!!!!!!!;)

chemical mac
12-06-08, 18:33
http://www.aquaspace.gr/as/cgi-bin/index.cgi?action=viewnews&id=61

Πάνος
12-06-08, 18:41
ευχαριστω μακη...θα το μελετησω μολις γυρισω το βραδυ...

με το φως της μερες εβγαλα καποιες πιο καλες φωτο του λευκου.....οριστε..(ειναι σχεδον διαφανος..)

κι ενα βιντεακι που τρωει ζωντανα grindal.. http://s270.photobucket.com/albums/jj92/panos-alex-poli/?action=view&current=P1010385.flv (εδω δεν ακουγονται οι κοτες της γειτονισσας αλλα οι παπαγαλοι μου..)

Tolis
13-06-08, 01:24
Πολλα του βαζεις, λογοστεψε κατα το 1/3ο την μεριδα.
Τα grindal ειναι πολυ πλουσια σε λιπαρα.

Πάνος
13-06-08, 01:26
Πολλα του βαζεις, λογοστεψε κατα το 1/3ο την μεριδα.
Τα grindal ειναι πολυ πλουσια σε λιπαρα.

ευχαριστω για την παρατηρηση.....τοσα λιγα εστω κι αν του δινω μια φορα τη βδομαδα??

Tolis
13-06-08, 01:28
Καλυτερα 2-3 φορες τη βδομαδα, τοσο λιγο.

Πάνος
13-06-08, 01:29
Καλυτερα 2-3 φορες τη βδομαδα, τοσο λιγο.

θα το καθιερωσω..;)

lucy
13-06-08, 08:57
Είδα έναν αρσενικό μπεζ- άσπρο με καφεδί λεκέδες στα πτερύγια!!! :smt007
Κούκλος είναι αλλά που να τον βάλω αν τον πάρω;;; Λέω να πετάξω τα ψάρια στο ποτάμι!!!:D

Πάνος
13-06-08, 10:54
Είδα έναν αρσενικό μπεζ- άσπρο με καφεδί λεκέδες στα πτερύγια!!! :smt007
Κούκλος είναι αλλά που να τον βάλω αν τον πάρω;;; Λέω να πετάξω τα ψάρια στο ποτάμι!!!:D

στη θαλασσα καλυτερα για να εχουν πιο πολλα λιτρα...:D:D

επειδη αν το σκεφτω λογικα δε θα παρω....εγω παιρνω το ψαρι και μετα απλα πρεπει να σπαω το κεφαλι μου που θα το βαλω...χα χα...κανε το ιδιο....ολο και καποιο ενυδρειακι θα βρεις να στησεις...
λουσυ ποσταρε καμια φωτο απο την κινεζα θηλυκια....:rolleyes:

lucy
13-06-08, 19:00
στη θαλασσα καλυτερα για να εχουν πιο πολλα λιτρα...:D:D

επειδη αν το σκεφτω λογικα δε θα παρω....εγω παιρνω το ψαρι και μετα απλα πρεπει να σπαω το κεφαλι μου που θα το βαλω...χα χα...κανε το ιδιο....ολο και καποιο ενυδρειακι θα βρεις να στησεις...
λουσυ ποσταρε καμια φωτο απο την κινεζα θηλυκια....:rolleyes:
Τελικά τον άρπαξα και τον μπεζούλη! έρωτας είναι όχι αστεία! :rolleyes:

Θα βγάλω φωτο το βράδυ, να την δεις αύριο το πρωί. Δεν είναι και τόσο κίτρινη τελικά! Με γέλασε το φως του ενυδρείου!!!

Πάνος
13-06-08, 22:56
Τελικά τον άρπαξα και τον μπεζούλη! έρωτας είναι όχι αστεία! :rolleyes:

Θα βγάλω φωτο το βράδυ, να την δεις αύριο το πρωί. Δεν είναι και τόσο κίτρινη τελικά! Με γέλασε το φως του ενυδρείου!!!

και πολυ καλα εκανες...αν δεν τον επαιρνες μετα δε θα σου εβγαινε απο το μυαλο....και μια καλη μαμα σαν εσενα θα του φτιαξει μια χαρα σπιτι....;)
οσο για την θηλυκια ειμαι περιεργος να δω το χρωμα....
θα περιμενω φωτο...βεβαια οτι και να ειναι πολυ πολυ καλοδεχουμενη.,...
(και μην ξεχνιομαστε οτι θελω και μια απο τις κοριτσαρες σου!!!)

lucy
14-06-08, 08:11
Να κι η μπεζοκιτρινούλα. Κι αν δεν σε βολεύει το χρώμα, κανένα πρόβλημα, έχω τον μπεζούλη και ταιριάζουν (αν και θα το σκεφτώ πολύ να τους ζευγαρώσω )

Πάνος
14-06-08, 13:40
Να κι η μπεζοκιτρινούλα. Κι αν δεν σε βολεύει το χρώμα, κανένα πρόβλημα, έχω τον μπεζούλη και ταιριάζουν (αν και θα το σκεφτώ πολύ να τους ζευγαρώσω )

κουκλα ειναι...ευχαριστω λουσυ!! κι εδω επεσα σε μια φουρνια με αρκετες λευκες στο σωμα αλλα με κοκκινα πτερυγια....βρηκα μια σχεδον ολολευκη.....θα εχω και τη δραμινια..απο χρωματα νομιζω ειμαστε οκ.....;)
τα λεμε αυριο...:D:smt041:smt041

mariah
15-06-08, 19:45

Μπραβο Lucy να την χαιρεσαι κουκλιτσα ειναι.Ωραια χρωματα εχει διοτι συνηθως οι θηλυκες δεν εχουν ωραια χρωματα.Σε βλεπω για δευτερη αναπαραγωγη.:p

panagiotis265
15-06-08, 20:22
Καλησπέρα! Εψαξα χθές και προχθές για θυλικό μονομάχο λευκού χρώματος αλλά εδώ στη Σαλόνικα δέν βρήκα καθόλου θυλικές:(:(:(
Σε όλα τα μαγαζιά είχαν μόνο αρσενικούς. Και έτσι πήρα και εγώ ένα καινούριο αρσενικό :D για το δέυτερο μονομαχοενυδρείο μου. . . Ψάχνουμε τώρα για ταίρι...

Σπύρος Μ
15-06-08, 22:01
Δεν πρόλαβα να την πάρω σήμερα απο το Πανηγύρι.Ήταν σε κακή κατάσταση και λέω άστην:(

water polo
16-06-08, 09:28
φιλε πηγαινε στο Quicko, εχει, βεβαια τις εχουν ακριβες κ ειναι ασχετοι με το αθλημα. Ειδα κ μια λευκη

panagiotis265
16-06-08, 10:15
Στο quiko ήμουν το σάββατο το πρωί και μου είπαν οτι δέν έχουν καθόλου θυληκές.

chemical mac
16-06-08, 22:57
την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ένα ενυδρείο μόνο θηλυκές, τι έγινε ξαφνικά; τέλος αν ψάχνεσαι έχω μια πανέμορφη royal blue vail tail. άμα ψήνεσαι στείλε μου πμ

panagiotis265
17-06-08, 00:04
Μπαίνει σε κοινονικό ή θα έχει πρόβλημα?Σε κανένα μήνα θα έχω έτοιμο καινούριο μονομαχοενυδρείο.

stav
17-06-08, 09:46
Στο quiko ήμουν το σάββατο το πρωί και μου είπαν οτι δέν έχουν καθόλου θυληκές.

Ειναι τοσο ασχετοι που μπορει να εχουν και να μη το ξερουν.

panagiotis265
17-06-08, 10:27
Λές??? Εμένα ο ένας μου φαίνετε οτί έχει αρκετές γνώσεις.

george
17-06-08, 11:01
O ένας είναι ο Χάρης που παλαιότερα δούλευε σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο άλλος ο Βασίλης που είχε το κατάστημα ΠΙΡΑΝΧΑ γνωστός και ως man ;)

panagiotis265
17-06-08, 17:42
Ναί αυτός ο Βασίλης.Εμένα μου φαίνετε πολύ εντάξει.