Επιστροφή στο Forum : Tυρφη
Εχω παρει μια συσκευασια τυρφης και θα ηθελα να την χρησιμοποιησω για να βελτιωσω λιγο τις συνθηκες του νερου μου.Το προβλημα ειναι οτι στη θηκη του φιλτρου δεν υπαρχει αλλος χωρος.Μπορω να την βαλω σε καποιο σημειο του ενυδρειου ή στην θηκη του θερμοστατη?Αν την χρησιμοποιησω καθε ποτε θελει άλλαγμα?
αλλαγη ανα μηνα το πολύ. μπορεις να την βαλεις οπουδηποτε (αν δεν εχεις προβλημα αισθητικό) αρκει να εχει ροη νερου ωστε να "λειτουργει" για παραδειγμα μπροστα στην εξοδο του φιλτρου ή στην εισοδο (δεν το συνιστω θα βρωμισει πολυ γρηγορα)
Ευχαριστω!Για τη θεση οπως διαβασα δεν υπαρχει προβλημα να ειναι και εξω απο το φιλτρο.Στο μονο σημειο που δε θα υπαρχει αισθητικο προβλημα ειναι κατω απο το κουτι του φιλτρου.Ειναι 500γρ.Να τη βάλω ολη?Για τα 80 λιτρα καθαρα που εχω φτανει?
που θες να πας το ph και την σκληροτητα;
και τι ψαρια εχεις;
ειναι πολλη. βαλε το μισο κουτι για αρχη και μετρα καθε μερα το ph και τη σκληροτητα. δεν υπαρχει συνταγη. πειραματιζεσαι και βρισκεις ποσο χρειαζεσαι... αν χρησιμοποιεις αντιστροφη οσμοση (που απο οτι καταλαβα οχι) και το μισο κουτι πολυ ειναι. αν χρησιμοποιεις νερο βρυσης τοτε ξεκινα με μισο κουτι και καθημερινες μετρησεις και θα βρεις ποση τυρφη και για ποσο χρειαζεσαι
Εχω κριμπενσις και τσερυ μπαρμπς.Γενικα θέλω να μαλακωσω το νερο που ειναι πολυ σκληρο και να ριξω το pH λιγο πιο κατω απο το 7 καθως και τα 2 ειδη θελουν ελαφρα οξινο νερο.Δε ξερω ποσο μπορρει η τυρφη να ριξει τα παραπανω και σε τι ποσοτητα πρεπει να τη χρησιμοποιησω.Θελω τα φωτα σας.Δλδ pH: 7.1-7.3,Γενική σκληρότητα (GH): 11,Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 9 στα 80 μου λιτρα τι τιμες μπορουν να παρουν και με τι ποσοτητες τυρφης?
βαλε για αρχη 200 περιπου γραμμαρια και μετρα καθημερινα.με το πεχα στο 6,5-6,7 θα εισαι ενταξει και την σκληροτητα στο 5-6
Ευχαριστω πολυ παιδια!Μια τελευταια ερωτηση.Που μπορω να τη βάλω την τυρφη?Σε τουλι καλα θα ειναι?Ή να παω να παρω ειδκή κάλτσα?
εγω χρησιμοποιω το κλασικο μπεζ καλσον.κοβω ενα κομματι κανω εναν κομπο απο την μια,βαζω τυρφη και επειτα κανω εναν κομπο και απο την αλλη
τουλι, καλτσον, πανι, πολυ ψιλο διχτυ ψαρεματος, μπουκαλι κοκα κολας με τρυπες....εσυ αποφασιζεις
Για καλτσον το βλέπω.Αυριο θα τη βάλω.Υπαρχει περιπτωση να παθουν κανενα σοκ τα ψαρακια απο την αλλαγή?
με 200 γραμμαρια θα πεσει πολυ αργα,αν πεσει,για αυτο σου λεω για αρχη.αν δεν πεφτουν κεχα,γκεχα προσθετεις
Οκ ευχαριστω και παλι για την ανταποκριση.Βλεποντας και κανοντας απο αυριο.
Βλεποντας και κανοντας
το πιασες το νοημα
H τυρφη μπηκε σε ενα σημειο κατω απο το φιλτρο.Εγινα ρομπα στο σουπερ-μαρκετ με το καλτσον!Αλλα τι να κανουμε ορισμενα πραματα δεν κρυβονται!!!!:D:DΠηρα και καλιο και σιδηρο για τα φυτα μου!Ελπιζω ολα να πανε καλα!
Πάλι καλά που μένεις μακρυά από την Τήλο................ :D:D:D
γιωργο...(αφου αφησω ασχολιαστο το θεμα καλσον..:D)...επειδη εχω δει το ενυδρειο σου ...αν εβαλες την τυρφη ακριβως κατω απο το φιλτρο ...εκει δεν εχεις καλη ροη...οπως ειπαν τα παιδια στην εισοδο η την εξοδο του φιλτρου ειναι καλυτερα.....(μηπως χωραει και εκει που ειναι ο θερμοστατης μεσα στο φιλτρο ακριβως πριν την εξοδο??)
Eκει την έβαλα τελικά.Ωστοσο ειναι αρκετα στριμωγμενα και φοβάμια μηπως μαζευτουν σκουπιδια καποια στιγμή και βουλωσει.Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να λιωσει το καλτσον απο τον θερμοστατη?Να βαλω μισο στο θερμοστατη και μισο πανω απο τον κυκλοφορητη για να ειναι πιο ελευθερα?
δεν βουλωνει μην ανησυχεις
Tη χωρισα στα 2.Τη μιση την έβαλα στη θηκη του κυκλοφορητη και την αλλη μιση στη θηκη του θερμοστατη!Υπο νορμαλ συνθηκες απο ποτε θα πρεπει να δω καποια αισθητη αλλαγη?
Το ph δεν εχει πεσει κάτω απο το 7.Σημερα ειναι η μερα αλλαγης νερου.Ποτε θα επρεπε να δω αποτελεσμα αν ηταν επαρκης η ποσοτητα που έβαλα?Να βαλω λιγο παραπανω ή να περιμένω μεχρι την επομενη αλλαγη(ουσιαστικα 2 μερες μεσολαβησαν)?
αφου θα αλλαξεις και νερο βαλε μετα την αλλαγη περισσοτερη
Αυτή η τύρφη στο μπουκαλάκι σε υγρή μορφή κάνει τίποτα μόνη της για μονομαχοενυδρείο?
Η τυρφη που χρησιμοποιω εγω ειναι στερεη.Δε ξερω αν κανει.Ας σου απαντησουν τα παιδια που το κατεχουν!
Είχα ρωτήσει σε πετ σοπ και μου είχε πει ότι κανονικά βάζεις τη στερεή στο φίλτρο(ή τελοσπάντων κάπου με αρκετή ροή) και μετά τη συντηρείς με αυτά τα σκευάσματα... Άμα όμως χρησιμοποιούσα μόνο υγρή αφού δεν έχω και τρελές απαιτήσεις θα έκανε δουλειά?
Aπο οσο έχω καταλαβει (μπορει να λεω και βλακειες) η τυρφη περιεχει καποιες φυτικές ουσίες που αποσυντιθενται και βγαινει κυριως μια ουσια το χουμεικο οξυ(καπως ετσι τεσπα) που μαλακωνει το νερο και ριχνει το πεχα.Χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος η τυρφη δε χρησιμοποιειται για τη βιολογια του φιλτρου αλλα για τις παραπανω ιδιοτητες.Κατα συνεπεια δε νομίζω οτι αυξανεταο χρονος ζωης ή κατι τετοιο απλα μπορει να δρα επικουρικά.Ολα οσα λεω με μεγαλη επιφυλαξη.Περιμενε τους πιο εμπειρους!!!
το black water δινει απλα black water,τιποτα αλλο,δεν αλλαζει την χημεια του νερου.
Κάτι υγρά σκευάσματα που γράφουν πάνω τύρφη απευθύνονται στο black water? Δεν δουλεύουν σαν τύρφη στην χημεία του νερού?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.