Επιστροφή στο Forum : μπαινει σε ενυδρεια;;;
asteris_veroia
05-06-08, 09:10
http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=62548
αυτο το ψαρι μπαινει σε ενυδρειο;;;
Θα το βλέπεις? ή θα το ψάχνεις με φακό? :)
Και που θα το βρεις για να στο φερουνε :p?
asteris_veroia
05-06-08, 09:19
αν μπαινει θα ψαζω να μου φερουνε πολλα.
Και αλλαγή νερού ξέρω πως να κάνεις.Θα τρυπήσεις την μύτη μιας καρφίτσας ψιλής ψιλής και θα την ενωσεις με ενα καλαμάκι:D.
Προσεχε μην βάλεις κανένα φιλτρο πανω απο 2lt/h γιατί πάει.Και να τα ταίζεις αμοιβαδες:D:D:D
παιδικη χαρα.....:confused:
θα το ρουφάει το φίλτρο......
ασε που θα χρειαστείς και μικροσκόπιο για να το βρίσκεις!
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα!!! Πραγματικά θα ήταν ωραίο να υπήρχε η δυνατότητα να το έχω σ' ένα ενυδρειάκι μινιατούρα!!! Αλλά ...
Εγώ άλλο σκέφτομαι...Δηλαδή σ'αρέσει αυτό το ψαράκι και θα μπείς και στον κόπο να ψάξεις να βρείς για να βάλεις στο ενυδρείο σου??? Γούστα είναι αυτά, δεν αντιλέγω, αλλά κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά...:confused:
Μην το βάλεις μαζί με κανένα νεον γιατί θα φαγωθεί.Σε ποιο ενυδρείο θα τα βάλεις;Μπορείς να τα χρησιμοποιείς και σαν ζωντανή τροφή για τα μωρά γκάπι.Πέρα απο την πλάκα όμως δύσκολα θα βρείς τα ψάρια αλλά και τον εξοπλισμό του ενυδρείου(λέμε τώρα):D
Και αλλαγή νερού ξέρω πως να κάνεις.Θα τρυπήσεις την μύτη μιας καρφίτσας ψιλής ψιλής και θα την ενωσεις με ενα καλαμάκι:D.
Προσεχε μην βάλεις κανένα φιλτρο πανω απο 2lt/h γιατί πάει.Και να τα ταίζεις αμοιβαδες:D:D:D
φοβερος!!!:D...και σωστος ταυτογχρονα....;)
ας το παμε σοβαρα μπορει να βαλει φιλτρο με σφουγγαρι και αεραντλια
Μωρε ας βρεθεί το ψάρι και .... θα βρεθεί κι ο τρόπος!!!
asteris_veroia
05-06-08, 12:01
απο αυριο αρχιζω το ψαξιμο.αν το βρω μετα βλεπουμε.
Εγώ άλλο σκέφτομαι...Δηλαδή σ'αρέσει αυτό το ψαράκι και θα μπείς και στον κόπο να ψάξεις να βρείς για να βάλεις στο ενυδρείο σου??? Γούστα είναι αυτά, δεν αντιλέγω, αλλά κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά...:confused:
Επαναλαμβάνω.
asteris_veroia
05-06-08, 12:51
δεν ειναι θεμα ομορφιας απλος θελω να εχω στο ενυδρειο μου αυτο το ψαρακι γιατι ειναι το μικροτερο του κοσμου.
Αααα...θέμα γοήτρου λοιπόν, με το μικρότερο ψαράκι...:D:D:D Ελπίζω να είναι πανάκριβο (λέμε τώρα) όοοοοταν το βρείς βέβαια, ώστε να μή το βάλεις. Νομίζω οτι δε 'λέει' καθόλου...:rolleyes:
Γιατί τόσο μένος Αντώνη;;;;;;;;;;;;; Κι εγώ το θέλω γιατί μου αρέσουν γενικά τα μικρά μικρούλια! Τι αντίρηση θα φέρεις για την άποψή μου;;;;
Kαι καλά πως το παραγγελνεις αυτο? Λες ας πουμε : βάλε μου 200 γραμμαρια ?
:grin::grin::grin:
Εγώ νομίζω παντως οτι μπορει και να ειναι ενδιαφερον.....
Αν γίνει κι αυτό το θρεντ πεδίο αντιπαράθεσης :smt102
Πάντως κι εγώ θα το ήθελα αυτό το ψαράκι. Να αξιοποιήσω κάτι γυάλες που είχα στα πρώτα μου βήματα ως χομπίστας...+-6
Μπορείς να δεις περισσότερα στοιχεία για αυτό το ψάρι στο άρθρο μου εδω :
http://www.aquaspace.gr/as/cgi-bin/index.cgi?action=viewnews&id=41
Θα δείς ότι πέρα από το δύσκολο του να το βρεις υπάρχει θέμα με τις συνθήκες που ζει ..... βέβαια όλα μπορούν να γίνουν .... :cool: εαν τα βεις πάντως θα με ενδιέφερε το θέμα ... αυτός ηταν και ο λόγος που έγραψα το άρθρο.
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
05-06-08, 13:08
Ρε παιδια ο φιλος εκανε μια ερωτηση για το αν αυτο το ψαρι μπαινει σε ενυδρεια.
Τωρα ΑΝ θα το βαλει , ΠΟΥ θα το βρει , ΠΟΣΟ θα το βρει και ΠΟΣΑ θα παρει ειναι δικο του θεμα.ΔΕν χρειαζεται να ανοιγουμε αντιπαραθεσεις εκει που δεν υπαρχουν.
Φιλικα παντα;)
Μην ξεχνάς όμως πως οι γυάλες πρέπει να έχουν φίλτρο,θερμοστατη,και φυτά.Αν θες να ρίξεις την τροφή μην την ριξεις ολόκληρη αν είναι σε φλέικς ή σκουλίκι ή οτι άλλη τροφή γιατί μπορεί να κάνει ανατάραξη το νερό και μετα ασε.Και ποιος ο λόγος να πάρεις τέτοιο ψάρι μπορεί να σου αρέσει αλλά μόνιμες επισκέψεις στον οφθαλμίατρο δημιουργεί.Ειχε φερει το πετ που είναι κοντα στο σπίτι μου.Μετα παραγγελίας και αν το φέρει
Νομίζω οτι οι επιλογές τον φίλων μας συγχομπιστών εάν δεν έχουν άσχημο αποτελεσμα για τα ψαράκια τους δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ειρωνεία. Ούτε εμένα μου αρέσει αλλα αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Οπότε νεαρέ westie απέφυγε να ποστάρεις ΑΚΟΜΑ ένα ειρωνικό ποστ σε αυτό το θέμα.
Φιλικα...
PeLeCaN
Είναι πρόκληση αυτό το ψάρι εκτός του οτι είναι το μικρότερο σε μέγεθος!
@westie ΚΟΦΤΟ
Για να μην το κουράζουμε άλλο, και επειδή έχουν αρχίσει ήδη τα όργανα να ακούγονται, όποιος βρει αυτό το ψαράκι ας το γράψει και ας τελειώσει εδώ το όλο θέμα. Εδώ παίρνουνε παγκάσιους και στα Paedocypris progenetica θα υπάρξει τέτοια αντιπαράθεση; :confused::confused::confused:
http://images.google.gr/url?q=http://budak.blogs.com/the_annotated_budak/images/danionella_sp_01_01_1.jpg&usg=AFQjCNEpCEi6jtw5vAosmSl-fXzzmJwvWQ
Πάντως είναι ωραίο ψάρι απο κοντά.Και μπορεις να πάρεις απο τα hondos centre διαφημιστική κολόνια σαν αυτή και να τα βάλεις για μεταφορά
http://3quarksdaily.blogs.com/3quarksdaily/images/fish_1.jpg
Πιστεύω πως αν πάτε στο water in ή σε άλλο καλό ενυδρειομάγαζο και παραγγείλετε υπάρχει περίπτωση να σας φέρουν.Σημασία έχει ποσο θα κοστίζουν αφού δεν έρχονται συχνα Ελλάδα.Μπορείτε επεισης να πατε σε λύσεις απο εξωτερικό ή απο το aquabid.
Westie....θα πάμε και για άλλη μια κίτρινη ;
Ειχε φερει το πετ που είναι κοντα στο σπίτι μου.Μετα παραγγελίας και αν το φέρει Δεν νομιζω... και westie, με φερνεις πια σε δυσκολη θεση παρα τις προειδοποιησεις...κανονισε.
Το ψαρακι αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει στο εμποριο οποτε ασκοπως το συζηταμε, αλλά απο την αλλη, δεν χρειαζεται τετοια επιθεση επειδη καποιος τολμησε να το θελει...
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
05-06-08, 14:26
Ρε παιδια ο φιλος εκανε μια ερωτηση για το αν αυτο το ψαρι μπαινει σε ενυδρεια.
Τωρα ΑΝ θα το βαλει , ΠΟΥ θα το βρει , ΠΟΣΟ θα το βρει και ΠΟΣΑ θα παρει ειναι δικο του θεμα.ΔΕν χρειαζεται να ανοιγουμε αντιπαραθεσεις εκει που δεν υπαρχουν.
Φιλικα παντα;)
Το ψαρακι αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει στο εμποριο οποτε ασκοπως το συζηταμε, αλλά απο την αλλη, δεν χρειαζεται τετοια επιθεση επειδη καποιος τολμησε να το θελει...
+-3+-3+-3
jimfytakis
05-06-08, 16:09
Πολυ ομορφο ψαρακι παρα το ελαχιστο μεγεθος του ΑΛΛΑ:
1)ph 3 πως να διατηρησεις τοσο χαμηλο ΡΗ??
2)ειναι υπο εξαφανιση αρα μπορει να απαγορευεται κ η εξαγωγη του
3)υπαρχει στο stocklist καποιου πετ σοπ?δεν το νομιζω...
Αν καποιος καταφερει παντως κ το βρει με οποιοδηποτε τροπο να λαβει πολυ σοβαρα υποψιν τις απαιτησεις του καθως και το οτι ειναι υπο εξαφανιση.Τετοια ψαρια δεν πρεπει να αγοραζονται γιατι απλα μας αρεσουν,αλλα πρεπει να δειξουμε ενα στοιχιωδη σεβασμο προς το περιβαλλον και τηρωντας τις απαιτησεις τους να επιδιωξουμε αναπαραγωγη,η τουλαχιστον να εξασφαλισουμε τις σηνθυκες που μπορει να γινει αναπαραγωγη
Δεν αντέχω θα μιλήσω!!!!
Τόλη μην τους κόβεις πάνω που αποφάσισα να κάνω χαβαλέ μ' αυτούς που ειρωνεύονται!!!
Να σας πω μια ποντιακή ιστορία:
Κάποτε ένα άτεκνο ζευγάρι, ονειρευόταν τι καλά που θα ήταν να είχαν ένα παιδάκι.
-Αν ήταν αγόρι θα το έλεγα Τίτο, λέει ο άντρας, θα του μάθαινα όργωμα, καλλιέργεια ... κ.τ.λ. κ.τ.λ.
.... να μην πολυλογώ με τα "θα" φτάσανε και στους κινδύνους
-Κι αν κοβόταν με το δρεπάνι;;;; κι αν .... κι αν ....
- Κι αν έπεφτε το τσεκούρι που έχουμε κρεμασμένο στην αποθήκη και τον σκότωνε;;;;
Κι αρχίσανε το μοιρολόι .... Τίτο μ', Τίτο μ', (με ποντιακό θρήνο)
Να κι αυτοί τώρα!!! Δώστε ειρωνία να χορτάσει η ψυχή σας!!!!!!
* Δεν εννοώ λογικά σχόλια, σαν του jimfytakis.
Γιατί τόσο μένος Αντώνη;;;;;;;;;;;;; Κι εγώ το θέλω γιατί μου αρέσουν γενικά τα μικρά μικρούλια! Τι αντίρηση θα φέρεις για την άποψή μου;;;;
Όχι ρε παιδί μου τι αντίρρηση να φέρω; Μάλλον lucy θ'αρχίσω να μή λέω την άποψη μου όταν κάτι δε μ'αρέσει ή διαφωνώ μή πάει και παρεξηγηθούμε...:D (γενικά μιλάω).
Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: δεν ειρωνευόμαι, αυτό που πιστεύω λέω!
Όχι ρε παιδί μου τι αντίρρηση να φέρω; Μάλλον lucy θ'αρχίσω να μή λέω την άποψη μου όταν κάτι δε μ'αρέσει ή διαφωνώ μή πάει και παρεξηγηθούμε...:D (γενικά μιλάω).
Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: δεν ειρωνευόμαι, αυτό που πιστεύω λέω!
Αν πίστευα πως υπάρχει ειρωνία στο λόγο σου θα έλεγα "γιατί τόση ειρωνία;"
εγώ διακρίνω πάθος, μένος, το οποίο ... δεν με σκοτώνει κι όλας, αλλά σίγουρα λίγο μου "την σπάει" :???: λίγο
Πάντα φιλικά και να ξέρεις ότι είναι πολύ δύσκολο να παρεξηγηθώ. ;) :)
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
05-06-08, 20:56
To πολυ πολυ να σε ματιασει.:D:D:D
Αν πίστευα πως υπάρχει ειρωνία στο λόγο σου θα έλεγα "γιατί τόση ειρωνία;"
εγώ διακρίνω πάθος, μένος, το οποίο ... δεν με σκοτώνει κι όλας, αλλά σίγουρα λίγο μου "την σπάει" :???: λίγο
Πραγματικά χαίρομαι, λέω και γώ τώρα θα ξαναμαλώσουμε στο φόρουμ (γενικά ξαναμιλάω-πάντα κάποιοι μαλώνουν...:)). Όχι, δεν έχω μένος, απλά το βρίσκω λίγο άδικο κόπο αυτό το θέμα με το ψαράκι. Τέλος πάντων, δε μπορούσα να μη πώ την άποψή μου, την είπα και ξαλάφρωσα! :D
To πολυ πολυ να σε ματιασει.:D:D:D
:smt082 :smt082 :smt082
Πραγματικά χαίρομαι, λέω και γώ τώρα θα ξαναμαλώσουμε στο φόρουμ (γενικά ξαναμιλάω-πάντα κάποιοι μαλώνουν...:)). Όχι, δεν έχω μένος, απλά το βρίσκω λίγο άδικο κόπο αυτό το θέμα με το ψαράκι. Τέλος πάντων, δε μπορούσα να μη πώ την άποψή μου, την είπα και ξαλάφρωσα! :D
:smt052
Πολυ ομορφο ψαρακι παρα το ελαχιστο μεγεθος του ΑΛΛΑ:
1)ph 3 πως να διατηρησεις τοσο χαμηλο ΡΗ?? Αυτό είναι το σχετικά εύκολο κομμάτι
2)ειναι υπο εξαφανιση αρα μπορει να απαγορευεται κ η εξαγωγη του Αυτό παίζει αρκετά έντονα
3)υπαρχει στο stocklist καποιου πετ σοπ?δεν το νομιζω... Ε δυστυχώς αυτό είναι σχεδόν σίγουρο!
.................................
ειχα καιρο να πμω και επεσα πανω σε καυγα:smt062
ακομα και να το βρεις ακομα και να επιτρεπεται εισαγωγη ακομα και να επιβιωσει στις συνθηκες των ενυδρειων μας θα γινει φυσικη τροφη μιας και θα ειναι στα τελευταια σκαλια της τροφικης αλυσιδας του ενυδρειου.....
οποτε αδικα ........:p:p:p
.......γιατι μη μου πεις οτι θα εχεις μονο τετοια.....?????
.......γιατι μη μου πεις οτι θα εχεις μονο τετοια.....?????
Γιατί mikele; άσχημα θα ήταν σ' ένα ενυδρείο μινιατούρα με βρυόφυτα μόνο και μπόλικη τύρφη για υπόστρωμα ( για το pH) να έχεις ένα κοπαδάκι τέτοια ψαράκια; :)
Εγώ προσωπικά αυτήν την εικόνα είδα μπροστά μου όταν πρωτοείδα το ψαράκι! Αν ήταν δυνατόν να έχω ένα τέτοιο ενυδρείο θα το κοιτούσα με τις ώρες!!!! :p
jimfytakis
06-06-08, 08:34
Μα ουτε οι κοντρολερς δεν εχουν στη κλιμακα τους ΡΗ3!
Για την ιδέα μιλάω βρε παιδιά! Αν, λέω αν υπήρχε δυνατότητα δεν θα ήταν όμορφο ένα τέτοιο νανο-ενυδρείο;
jimfytakis
06-06-08, 13:06
Νανο....Γιατι απαραιτητα νανο?!Και ενα 60λιτρο ισως και μεγαλυτερο με ενα μεγαλο κοπαδι θα ηταν ομορφο...Αλλα οι απαιτησεις που εχει σαν ψαρι ειναι μεγαλες
Αυτο το ψαρι το ειδα στο ZOO PLANET την προιγουμενη εβδομαδα πανω στη Βουλιαγμενης Βουλα/Γλυφαδα. Δεν θυμαμαι τιμη.
jimfytakis
06-06-08, 17:43
Το ΖΟΟ Πλανετ?Δεν νομιζω να ηταν αυτο το ψαρι.Ισως καποιο που του εμοιαζε σε μικρο μεγεθος
Με τα ματια κλειστα διαβαζετε ε?
υπαρχει και αυτο ..
http://www.fishbase.se/summary/SpeciesSummary.php?id=61060
λιγο μεγαλυτερο..αλλα πολυ πιο ευκολο για ενυδρειο...
asteris_veroia
08-06-08, 13:44
το αλλο δεν μπορεσα να το βρω.θα ψαξω για αυτο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.