PDA

Επιστροφή στο Forum : Όλα πάνω στο σωλήνα εξόδου?

kifinas
01-06-08, 14:00
Εχω ενα ενυδρειο 200lt και εχω το φιλτρο το xs4 της rena.

Στον σωληνα εξοδου του φιλτρου εχω συνδεσει το UV και μετα το reactor της aquamedic τον 1000αρι.

Αυτα ειναι συνδεδεμενα μετα την εξοδο του φιλτρου.

Τωρα που πιασαν οι ζεστες σκεφτομαι να απαλαγω απο τα ανεμηστηρακια και να βαλω ενα chiller της aquamedic που εχω καβα για ενα επερχομενο ενυδρειο που θα φτιαξω μετα το καλοκαιρι.

Ολα αυτα μπιανουν στην εξοδο του φιλτρου; Το chiller εχει δικο του κυκροφοριτη; Μειωνετε καθολου με ολα αυτα επανω η ενταση ροης της εξοδου του φιλτρου;
-------------------------
δεν ξερει κανεις?

alan boy
01-06-08, 15:34
τσιλερ σε γλυκο? (νομιζω ειναι υπερβολη)
γιατι να βγαλεις τα ανεμιστιρακια???
το σιγουρο ειναι οτι θα πεσει παρα πολυ η ροη του φιλτρου.
απ οτι ξερω τα τσιλερ δεν δουλευουν σαν εξ. φιλτρα.
οποτε αν το δουλεψεις πρεπει να δουλεψει με εξτρα κυκλοφοριτη μεσα στο τανκ ή με εξτρα εξ. φιλτρο

panikkos9
01-06-08, 23:02
καλα κανεις και θα βαλεις το chiller απλα πρεπει να χρησιμοποιησεις δευτερη αντλια η μεγαλυτερη.βαλτο γιατι ερχεται δυσκολο καλοκαιρι

kifinas
02-06-08, 00:51
σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Θα καθομουν με τα ανεμηστηρακια αλλα σε ρετιρε χωρις μονωση στην ταρατσα εξω εχει 26 και μεσα στο σπιτι 30. φαντασου να φτασει η θεμοκρασια πανω απο σαραντα εξω εγω θα ψησω αυγο μες το ενυδρειο.

netblues
02-06-08, 07:47
To chiller μπορει να μπει στην εξοδο του φιλτρου, αλλα μαλλον θα χρειαστει να βαλεις και εχτρα αντλια στη σειρα, αν η ροη πεσει πολυ.
Πρεπει να το δοκιμασεις..
Τωρα για την ταρατσα, με το κοστος του ρευματος (και τις επερχομενες αυξησεις) /πετρελαιου ισως να σε συμφερει να κανεις κατι για μονωση της ταρατσας γενικοτερα...
Το κοστος μπορει να αποσβεσθει πολυ γρηγορα, χωρις να υπολογισουμε τα οικολογικα πλεονεκτηματα.

kifinas
02-06-08, 14:14
Ειναι δρομολογημενο για την ταρατσα αλλα δεν ξερω αποτελεσματα. Καλα να παθω που απο το ισογειο πολυκατοικιας παντρευτηκα και ανεβηκα στον τριτο, και μαζι με εμενα ανεβηκε και η θερμοκρασια 5-6 βαθμους μεσα στο σπιτι.

steady
02-06-08, 14:27
To chiller μπορει να μπει στην εξοδο του φιλτρου, αλλα μαλλον θα χρειαστει να βαλεις και εχτρα αντλια στη σειρα, αν η ροη πεσει πολυ.

sir η αντλια αυτη αν ειναι 1000λ/ω και το φιλτρο 600λ/ω θα υπαρξει προβλημα?για να μπει δηλαδη αντλια σε σειρα με φιλτρο(να παρεμβαλεται στους σωληνες)υπαρχει καποιος περιορισμος?

kifinas
02-06-08, 14:34
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/bd2e4fc3f86800a22c50a96a579d3212/cl/details/cnid/15243fb742bf0ade9.96539197/anid/089022/ab%20Aqua%20Medic%20Ocean%20Runner%20PH%203000/
κατι τετοιο κανει? το φιλτρο μου λεει πως ανεβαζει 1200lt/h.

και αν ναι ποια η συνδεσμολογια. δηλαδη μετα την εξοδο του φιλτρου?

Εξοδος φιλτρου - UV - REACTOR - ΑΝΤΛΙΑ - ΨΗΚΤΙΚΟ?

Η Εξοδος φιλτρου - αντλια - uv - reactor - ψηκτικο?