Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ενοψη καλοκαιριου

Apollwnas
30-05-08, 21:02
Θελω αν κανω δυο ερωτησεις!
1)γιατι το καλοκαιρι ταιζουμε τα ψαρια μας περισσοτερο απο 2 φορες 3?Αν λειπω για καιρο και παραμελησω τις αλλαγες γινεται να ταιζονται μια φορα την μερα με προετοιμασμενα γευματα??
2)επειδη δεν εχω ανεμιστηρες κτλ σκεφτηκα το πιο απλο να γεμισω αποχλωριομενο νερο ενα 2λιτρο μπουκαλι και να το βαλω στην καταψυξη οταν παγωσει να το αφησω στο ενυδρειο ανοιχτο χωρις πωμα και λιωνοντας αυτο να κρυωνει το νερο κτλ,αφου θα το εχω αποχλωριωσει λογικα θα ειναι οκ.Και εδω τηθεται ενα ερωτημα,μιλωντας γιαυτο το παραπανω με ενα χομπυστα και υπαλληλο σε πετ μου ειπε οτι εχουν μετρηθει ποσοστα αμμωνιας σε παγωμενο νερο(σαν και αυτο που θα λιωσει απο το μπουκαλι και θα εισαχθει στο ενυδρειο)κατι τετοιο ισχυει??

halvas69
30-05-08, 21:09
Είναι λογικό λόγω υψηλώτερων θερμοκρασιών να ανεβαίνει ο μεταβολισμός τους, αλλά δεν τους αλλάζω την ποσότητα ή την συχνότητα που ταΐζω.
Αυτό που λες είναι καλό σε μία λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά πρώτα είναι τελείως προσωρινό μέτρο (θα λιώσει γρήγορα ο πάγος) και από την άλλη δημιουργείς και ένα πρόβλημα καθώς κοντά στο μπουκάλι θα πέσει πολύ η θερμοκρασία και θα έχεις ζώνες με διαφορετικές θερμοκρασίες με σχετικά μεχάλη διαφορά.
Για την αμμωνία είναι αληθές και αυτό, αλλά δεν είναι συνήθως σε μεγάλα ποσοστά.
Το ότι είναι σε παγωμένο μπουκάλι δεν αλλάζει τίποτα, αμμωνία δέχονται και όταν κάνεις και κανονικές αλλαγές νερού και εκεί βέβαια αναλαμβάνει το φίλτρο σου.

_antonis_
30-05-08, 21:17
Βέβαια το να πέφτει το κρύο νερό μέσα στο νερό του ενυδρείου δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο το να το αφήσεις το μπουκάλι με το καπάκι μέσα στο ενυδρείο (σαν παγοκύστη ας πούμε) ώστε απλά να μεταφέρει χαμηλότερη θερμοκρασία στο νερό. Δηλαδή μπορείς να γεμίζεις μπουκάλι με νερό, να γίνεται πάγος στην κατάψυξη και όπως είναι χωρίς να βγάζεις το καπάκι του να το βάζεις στο ενυδρείο. Έτσι μπορείς να το τοποθετείς και σε σημεία (όπως πχ το φίλτρο αν είναι εσωτερικό) ώστε να μεταφέρεται εκεί η χαμηλή θερμοκρασία και να μήν επηρεάζει άμεσα τα ψάρια όπως είπε ο halvas με ζώνες θερμοκρασίας. Πάλι θα έχεις, αλλά όχι τόσο έντονες. Πάλι δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά αν εκεί προσανατολίζεσαι, έτσι είναι καλύτερα.

Apollwnas
30-05-08, 21:27
Ηδη εχει ανεβει αισθητα η θερμοκρασια οποτε θα πραξω αναλογα,ηδη στα 3 ενυδρεια μου αφηνω απο πανω ανοιχτα(χωρις κινδυνος αλματος απο κανα ψαρι προς τα εξω) για να υπαρχει καποια εξατμιση,ομως στο μεγαλο μου εχει ανεβει 28(το μεγιστο απο τα ενυδρεια σε βαθμους) βαθμους και εκει δεν μπορω να αφησω ανοιχτο καπακι ουτε να βαλω κατι ωστε να μην πηδηξει κανενα απεξω,σαυτη την περιπτωση υπαρχει καμια πατεντα?Εκτος απο το κατεβασμα σταθμης νερου??

halvas69
30-05-08, 21:29
Τα κλασσικά ανεμιστηράκια.
Έχουν γράψει τα παιδιά πολλά ποστ.

Apollwnas
30-05-08, 21:33
Χαχα το ξερα αυτο!!Απλα ειπα μηπως επαιζε καμια πατεντουλα εξω απο τα ανεμιστηρια!!!οκ !!!

netblues
30-05-08, 21:54
Με μπουκαλια απο την καταψυξη δεν γινεται απολυτως τιποτε....

steady
31-05-08, 04:51
και εχω ακουσει οτι αν ακουμπσει ψαρι στο μουκαλι του πεφτει το ματι αν δεν κανω λαθος καποιος το χε παθει

netblues
31-05-08, 06:15
Δυσκολο μεν, αλλα οχι αδυνατο...

aaaooll
31-05-08, 11:59
ειναι οπως κολάς την γλώσσα σου πανω σε κατι παγομένο και κολάει...

netblues
31-05-08, 12:01
Γυναικα ας πουμε?

aaaooll
31-05-08, 12:02
Γυναικα ας πουμε?
:grin: πες το και ετσι... :grin:

Πάνος
31-05-08, 12:05
Γυναικα ας πουμε?

αχα χα χα χαχα :D:D:D
τελειο!!!