Επιστροφή στο Forum : Αναγνώριση pleco
eve_gr2000
27-05-08, 18:01
Παιδιά έχω 2 τέτοια όπως στη φωτο, το ένα λίγο μεγαλύτερο, πιο μαύρο και με πιο ασπρες και χοντρές βούλες...Αυτό είναι το μικρό...
Έχω βάλει φλας επειδή εκεί που το πέτυχα δε φαινόντουσαν και πολλα διαφορετικά....
Εχει κανείς ιδέα ποιο είναι? Μου τα είχαν δώσει σαν κοινά ancistrus όταν τα είχα πρωτοπάρει...Και δεν ξέρω και εγώ πολλά από Pleco...
Μπορείς να πας εδω http://www.jjphoto.dk/fish_archive/mall12.htm και να το αναγνωρίσεις καλήτερα μόνος γιατί προφανώς είναι 2 διαφορετικά είδη τα pleco σου!!!
eve_gr2000
27-05-08, 18:13
Επειδή όπως προείπα δεν τα πάω καλά με τα plecostomus....Γι αυτό στη φώτο μπορεί να βοηθήσει κανείς?
eve_gr2000
28-05-08, 22:17
Κανείς...???
Υπομονη μεχρι να μπουνε οι γνωστες....:)
Ancistrus dolichopterus..............
για τσεκαρε και πες μας...........
http://www.aqua-fish.net/show.php?h=bushymouthcatfish
eve_gr2000
28-05-08, 23:16
Ancistrus dolichopterus..............
Ναι gohn1990, αυτό πρέπει να είναι! Απλά το ένα που είναι λίγο μικρότερο δεν έχει εμφανίσει στην ουρά τόσο έντονα την ασπρη λωρίδα... Το άλλο όμως την έχει...
Κοινό plecostomus δεν είναι? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο? Και τέλος....ισχύει αυτό το 14-16cm???
Ναι gohn1990, αυτό πρέπει να είναι! Απλά το ένα που είναι λίγο μικρότερο δεν έχει εμφανίσει στην ουρά τόσο έντονα την ασπρη λωρίδα... Το άλλο όμως την έχει...
Κοινό plecostomus δεν είναι? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο? Και τέλος....ισχύει αυτό το 14-16cm???
μην νομιζεις οτι και εγω εχω τεραστια εμπειρια με αυτα τα ψαρια...λιγακι εχω διαβασει πιο παλια,οποτε οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες....αν ειναι οντως Ancistrus dolichopterus τοτε το τελικο μεγεθος του ψαριου ειναι πραγματι γυρω στα 15cm....σταδιακα θα εμφανιστει και στο πιο μικρο η λωριδα και θα μεγαλωσουν και τα μουστακια τους.......ειναι τρομερο ψαρι και αναπαραγεται σχετικα ευκολα.....
Αυτό της φωτό δεν είναι Ancistrus dolichopterus...Πιθανότατα είναι Ancistrus sp. "Rio Ucayali" (http://planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=638)...Τώρα για το άλλο σου δεν ξέρω να σου πώ καθώς δεν έχω φωτό του...
κωστα αυτον ποσο συχνα τον βρισκουμε ελλαδα και σε τι τιμουλες?
Το Pet City στη Τατοίου έχει μπόλικους αυτή τη στιγμή αν θες να πάρεις...Προφανώς και ο φίλος eve_gr2000 από κάποιο pet City θα τους πήρε μιας και γενικά δεν είναι και τόσο κοινά ψάρια για να τα βρεις σε πολλά μέρη ταυτόχρονα...
Από τιμές δεν ξέρω...Πάντως φθηνοί πρέπει να είναι μιας και τους λέει κοινούς Ancistrus...Δεν θα έβαζε την λέξη κοινοί αν τους πούλαγε ακριβά:D
ειναι η φιλη eve:D απο χομπιστα τους πειρε βασικα σαν κοινους μιλα μαιρουλα μην ντρεπεσαι χαχαχαχα
κωστα εχεις στο μυαλο σου πανω κατω ποια ανκιστρους βλεπουμε σχετικα στην ελλαδα?εγω δεν τον εχω δει ποτε αυτον και να σου πω την αληθεια μολις πρωτοειδα το ψαρι σαν υβριδιο sp3 με dolichopterus μου κανε αλλα δεν ξερω καν αν υβριδιζουν απλα μορφολογικα και μονο εκανα αυτη τη σκεψη..
eve_gr2000
29-05-08, 18:48
Kostas G ευχαριστώ για την απάντηση.
Όντως, μοιάζει περισσότερο με αυτό που λες εσύ.
Για να πάρουμε με τη σειρά όμως το θέμα αναγνώρισης, βάζω ακόμη 2 φωτος από αυτό που έβαλα και την πρώτη φορά, το πέτυχα σε καλύτερη φάση τώρα.
Απλά για τελική επιβεβαίωση ότι οντως πρόκειται γι΄αυτό, και μετά θα ανεβάσω και από το 2ο αν είναι...
Ευχαριστώ πολύ!
Sorry Μαίρη...:roll:
Βλέπεις,σαν κοινούς Ancistrus τους τις έδωσε πως σημαίνει πως έτσι τους αγόρασε...
Όχι,δεν είναι υβρίδιο και μάλιστα είναι πολύ πιο αυθεντικό είδος από τους A. sp.(3) που δεν ξέρουμε με ακρίβεια από που προέρχονται...Τα Ancistrus sp. "Rio Ucayali" είναι σχετικά κοινά πλέον στο εξωτερικό και όπως βλέπεις ξέρουμε ακριβώς την προέλευση σε αυτό το είδος...Πρόσφατα έγινε έτσι κοινό...
Ναι,αυτός είναι,είμαι 100% βέβαιος...;)
Το συγκεκριμμένο ψάρι είναι μάλιστα κατα 99% θηλυκό...:) Και λέω μόνο τόσο γιατί δεν ξέρω το μέγεθός του αυτή τη στιγμή...:D
το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι αρσενικο οτι και να ναι:D
eve_gr2000
29-05-08, 18:52
[quote=steady;267903]ειναι η φιλη eve:D απο χομπιστα τους πειρε βασικα σαν κοινους μιλα μαιρουλα μην ντρεπεσαι χαχαχαχα
Kosta G. όντως τους είχα πάρει από χομπίστα μαζί με ενυδρείο που είχα πάρει το Γενάρη, και εκείνος μου είπε "οι κοινοί ancistrus είναι μωρέ", οπότε και εγώ δεν ασχολήθηκα περαιτέρω...μέχρι που ο steady μου είπε ότι δεν παίζει να είναι κοινοί.
Steady ασε τα "Μαιρούλα" στο forum μη γίνουμε από 2 χωριά!
αυτος κωστα σε τι θερμοκρασιες παει?27 μονο εγραφε προς τα πανω η προς τα κατω ομως το περιθωριο του?εχεις ιδεα για τον βιοτοπου που ζει χοντρικα να μας πεις?
-------------------------
Steady ασε τα "Μαιρούλα" στο forum μη γίνουμε από 2 χωριά!
:p:p:p:p:p:p ειπα και γω δεν το σχολιασε
Κώστα,δεν το περίμενα αυτό από σένα...Αρσενικός σου φαίνεται;:smt108:D;)
27 είναι το ανώτερο άκρο κρίνοντας από το βιότοπο που ζει στο Rio Ucayali...Μια θερμοκρασία μεταξύ 24 και 27C πιστεύω είναι η καλύτερη για αυτό το είδος...:)
μα αφου εχει αρχισει να βγαζει μουστακια και ειναι σχετικα μικρος τι να ειναι θυληκος?:confused:απο που τον αναγνωρισες απο την φαρδια ''μυτη'' σαν θυληκο?
να τανε σε τελικο μεγεθος να λεγα και ακομα ειναι μονο του το καθενα στο ενυδρειο οποτε χωρις ανταγωνισμο δεν περιμενεις να χει και κανα σορο μουστακια...
Στη φωτό δεν φαίνεται και τόσο μικρός σε σύγκριση με το ξύλο...Τον κάνω γύρω στα 8εκ....Πόσο είναι;
Ο λόγος που λέω οτι είναι θηλυκό είναι πως έχει αρκετά μεγάλα αγκάθια στο περίγραμμα του στόματος και κανένα πάνω στο κεφάλι...Συνήθως αυτά του κεφαλιού βγαίνουν πολύ πριν τα αγκάθια του περιγράμματος μεγαλώσουν τόσο πολύ...
Στη φωτό δεν φαίνεται και τόσο μικρός σε σύγκριση με το ξύλο...Τον κάνω γύρω στα 8εκ....Πόσο είναι;
Ο λόγος που λέω οτι είναι θηλυκό είναι πως έχει αρκετά μεγάλα αγκάθια στο περίγραμμα του στόματος και κανένα πάνω στο κεφάλι...Συνήθως αυτά του κεφαλιού βγαίνουν πολύ πριν τα αγκάθια του περιγράμματος μεγαλώσουν τόσο πολύ...
συμφωνω σε αυτο οντως ειναι ενα θεμα..παντως τα χει ξεχωριστα σε αλλα ενυδρεια και το ενα ειναι ετσι με μουστακια το αλλο δεν εχει καθολου ναι οντως μεγεθος καπου εκει θα ναι αλλα και εμενα το sp3 μου με ανταγωνισμο και τωρα με δυο θυληκα στα 8-9 cm και πριν κανα δυο μηνες αρχισε να βγαζει αγκαθακια στο πανω μερος αλλα δεν ειχε ουτε γυρω γυρω:confused:
μαλλον καλλο ειναι να τους βαλει μαζι τωρα να δειξει σγουρα τι παιζει...
ενα ζευγαρακι σε ενυδρειο 60*30 κανει για αναπαραγωγη?
eve_gr2000
29-05-08, 19:19
Από μουστάκι ως ουρά είναι 8cm.
Βάζω και μία τελευταία φωτο ενώ είναι κολλημένο μπας & καταλάβετε τπτ για γένος.
Αυριο θα προσπαθήσω να τραβήξω και το άλλο, αν και δύσκολο επειδή κρύβεται πολύ.
Περιπτώσεις σαν αυτή που αναφέρεις είναι γενικά σπάνιες...Θα δείξει σε λίγους μήνες το πολύ πάντως χωρίς καμμιά αμφιβολία...
Ας βάλει πρώτα φωτό για να βεβαιωθούμε οτι είναι το ίδιο είδος και να συγκρίνουμε και χαρακτηριστικά...
Ναι,σε ένα 60αρι θα μπορούσε να ζήσει ένα ζευγος αλλά μετά δεν θα έχεις που να βάλεις τα μωρά...Ενώ σε 1μέτρου μπορείς να τα αφήνεις με τους γονείς μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και να τα δώσεις χωρίς πρόβληματα στην ανάπτυξη των μικρών λόγω υπερβολικής ιχθυοφόρτισης...
Από τη φωτό δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για το φύλο καθώς για vent sexing θέλω πιο κοντινή και λεπτομεριακή φωτό από τη genital papilla...
eve_gr2000
29-05-08, 19:27
Kosta G. σε ευχαριστώ πολύ. Αυριο θα παλέψω να βγαλω και το άλλο φωτο να μου πεις και για εκείνο....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.