Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : 96litre Revolution!!!

Σπύρος Μ
27-05-08, 16:57
Πληροφορίες

Διαστάσεις:Μηκος:80/Υψος:40:30
Όγκος:96lt μεικτά/90 καθαρά
Κατηγορία:.......
Φυτά:κερατόφυλλο
Ψάρια / Άλλα είδη:Γκάπι:10/χήρες:4/gyrinocheilus aymonieri albino:1/glyptopterichthys gibbiseps:1
Διακοσμητικά υλικά:3 πέτρες,ενα πυθάρι,ψυλόκκοκο και λεπτό ανακατεμμένο χαλίκι
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:τιποτα
Φωτισμός:carrefure
Διάρκεια φωτισμού:12 ωρες
Φιλτράρισμα:600lt/h εσωτερικό
Θερμοστάτης:100w hydor
Λίπανση:......
Παροχή CO2:.....

Παράμετροι:

pH:7
Γενική σκληρότητα (GH):10
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):.....
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):..........
Νιτρικά (ΝΟ3):.........
Αλλαγές νερού:κάθε ευδομάδα 40%
Θερμοκρασία:26
Άλλες πληροφορίες:έχω δέσει λίγο κερατόφυλλο με σπάγγο/καλούμπα για να δω αν θα πιαστεί απο τ χερούλι της στάμνας.Βέβαια στη θέση της στάμνας θα μπούν ξύλα και πέτρεςhttp://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=14957&d=1211891350

gohn1990
27-05-08, 17:07
αυτο το φιλτρακι εκει δεξια ειναι τα 600lt/h????

Σπύρος Μ
27-05-08, 17:09
Ναι.Έτσι λέει.Χωρεσα με δυσκολία λίγο σιποράξ 1 μπλε και 1 πράσινο σφουγγάρι.Μεχρι να βάλω ένα eheim ή ενα καλό εξωτερικό

gohn1990
27-05-08, 17:19
αν βλεπω καλα ειναι απο το 54λιτρο καρφουρισιο....παντως σιγουρα δεν θα εχεις καλη φιλτρανση σε 96 λιτρα με αυτο το φιλτρακι....τωρα για το κερατοφυλλο,καλυτερα ξεδεσε το απο τη "σταμνα" αφου ετσι και αλλιως δεν ειναι φυτο που πιανεται,δηλαδη δεν προκειται να σου ''ντυσει'' την σταμνα σε καμια περιπτωση....καλυτερα αφησε το για λιγο καιρο στην επιφανεια να φουντωσει (δεν αργει ειναι πολυ γρηγορης αναπτυξης) και υστερα βλεπεις τι κανεις.......παντως για εμενα αυτο που προεχει ειναι να αντικαταστησεις το φιλτρο σου.......

Σπύρος Μ
27-05-08, 17:40
Δεν ειναι απο το 54λιτρο.Απλά το πήρα για ένα 8λιτρο που είχα και μολις το άνοιξα έγινε ένας τεράστιος στρόβυλος.Παει η άμμος γέμισε το ράφι νερά και το είχα 1 χρόνο στο 800αρι του αδελφού μου σαν 4ο βοηθητικό φίλτρο και δουλευε μια χαρά.
-------------------------
Θα το αντικαταστήσω με ενα εξωτερικό.Εχεις να προτείνεις κανένα;
Το κερατόφυλλο δεν επιπλέει αλλα περιφερεται σε ολο το ενυδρείο.
Μπορείς να μου πεις κανένα κατάστημα που να πουλάει ανούμπιες και Ceratophyllum demersum.Αυτό το κερατόφυλλο τι διαφορά έχει με αυτό που επιπλέει δηλ. αυτό που έχω;Θα βάλω και Ludwigia repens και ξύλα.Σκέφτομαι και για κανένα μόλυ

Iann_is
27-05-08, 17:41
Το πρόβλημα του φίλτρου δεν είναι τα Λ/ω αλλά η ποσότητα υλικών που χωράει...
Κάνε υπομονή και τσέκαρε τις αγγελίες. Όλο και κάποιο θα σκάσει...

Πάνος
27-05-08, 17:41
φιλε westie..διορθωσες την συνθεση των ψαριων σου(οσων αφορα τον πληθυσμο ΟΧΙ ομως και τις απαιτησεις των ψαριων) και αυτο ειναι ενα μεγαλο βημα μπραβο...αρκει να μεινεις βεβαια σε μια σωστη συνθεση...επισης αν τηρεις τις αλαγες νερου οπως γραφεις παλι μπραβο γιατι ετσι βοηθας το ανεπαρκες φιλτρο σου....
μολις λοιπον μπει ενα ικανοποιητικο φιλτρο και βαλεις μερικα ευκολα φυτα (με ενα γενικο λιπασματακι) θα ειναι μια οχι μονο σωστη αλλα και ομορφη παρουσιαση... συνεχισε σωστα....
(λυσε το κερατοφυλλο και κυριως βγαλε τον κιτρινο σπαγγο γιατι μπορει να ελευθερωνει επικινδυνες χρωστικες στο νερο...)

gohn1990
27-05-08, 17:59
οπως ειπανε και οι πιο εμπειροι προλαλησαντες το φιλτρο ειναι προβλημα και σιγουρα μεσα στο καλοκαιρι θα βρεις κατι να το αντικαταστησεις...τωρα κατι μου λεει οτι εχεις μπερδεψει το κερατοφυλλο με τη java moss.....παντως για τα molly θα σου ελεγα να μην βαλεις γιατι τα 15 ψαρια που εχεις ειναι ηδη αρκετα (και απαγορευτικα για το φιλτρακι σου).....

Apostolis
27-05-08, 18:41
οπως ειπανε και οι πιο εμπειροι προλαλησαντες το φιλτρο ειναι προβλημα

...και να'ταν μόνο το φίλτρο... κοιτάω... ξανακοιτάω... κάτι "σόϊκο" ΔΕΝ μπορω να δώ σ'αυτή τη γυάλα...!? :smt120

Σπύρος Μ
27-05-08, 18:51
To φίλτρο θα το αντικαταστήσω άμεσα.Τις χήρες θα τις βγάλω όπως και τον πλέκο που θα πάει στο μεγαλύτερο ενω θα βάλω και σε ενα καινούριο 20λιτρο τον γλύφτη.Δεν θα βάλω άλλα ψάρια.Τον σπάγγο τον έβγαλα.Το πυθάρι είναι σαν κρυψώνα για τον πλέκο αφού δεν χωράει στα κενα που έχω με τις πέτρες.Εξωτερικό φίλτρο θα βάλω αλλά δεν ξέρω πιο και ποσα lt/h πρέπει να είναι.Μπορείτε να μου προτείνετε εσεις κανένα καλό γι'αυτά τα λίτρα;

kotsis
27-05-08, 18:56
ΕHEIM 2213 πουλιέται και ένα μεταχειρησμένο στα 45euro στης αγγελίς ψαξτο θα το βρεις!

Σπύρος Μ
27-05-08, 19:10
Υπάρχει μια σειρά προτερεότητας οπότε δύσκολα αν και έκανα προσφορά.
Αν δεν υπάρξει άλλος αγοραστής το πήρα.
...και να'ταν μόνο το φίλτρο... κοιτάω... ξανακοιτάω... κάτι "σόϊκο" ΔΕΝ μπορω να δώ σ'αυτή τη γυάλα...!? :smt120

Aσχολίαστο!!!
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=14956&d=1211887497ο σπάγγος βγήκε.Το Σάββατο μάλλον θα παρω τα άλλα διακοσμητικά,τα φυτά και τα ξύλα

tasinio
27-05-08, 20:28
guppy me xires:confused::confused::confused::confused::conf used::confused:

AKIROOOO

Πάνος
27-05-08, 20:42

AKIROOOO

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23973&highlight=tetra+%EA%E1%E9+%E6%F9%EF%F4%EF%EA%E1

alexinio
27-05-08, 21:07
Πρέπει να τακτοποιήσεις τα φυτά σου και να αφήσεις στα ψάρια σου χώρο να κινούνται...+-7
Πώς έχεις ph 7?
Το καταβάζεις με τύρφη?
Θές επειγώντος αλαγή φίλτρου γιατί θα έχεις σύντομα προβλήματα αμμωνίας...
Απο πού και ως που έχεις νιτρικά μηδέν...?

xontros
28-05-08, 01:12
Γεια και χαρά! Δεν έχω παρακολουθήσει την προϊστορία, αλλά θέλω να πω ένα μπράβο γιατί διαβάζω παραπάνω ότι έκανες αλλαγές στη σύνθεση των ψαριών σου, και ότι ετοιμάζεσαι να διώξεις και κάποια ψαράκια ακόμα.. Αν με το καλό κατασταλλάξεις σε τέτρα ή ζωοτόκα και ασχοληθείς με την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών, θα είναι ό,τι καλύτερο.. Αν πάντως επιλέξεις ζωοτόκα, τα 10 γκάπι που έχεις (αν τηρείς τη σωστή αναλογία αρσενικών θηλυκών) είναι πάρα πολλά! Αν αρχίσουν να γεννάνε, σε ελάχιστο χρόνο θα έχεις πρόβλημα χώρου!

Σε ότι αφορά στο ενυδρείο:
- Για το φίλτρο στα είπανε τα παιδιά..
- Θα έδειχνε σίγουρα πιο όμορφο αν αύξανες λιγάκι τη στάθμη, όπως επίσης αν έβαζες κάποιο σκούρο κατά προτίμηση χαρτονάκι ως φόντο..
- Οι πέτρες έλεγξες αν είναι ασβεστολιθικές? Αν επιλέξεις ζωοτόκα, θα είναι καλό να είναι ασβεστολιθικές, αλλιώς δε θα πρέπει..
- Κάτι κοχυλάκια διακρίνω (αν δεν κάνω λάθος)..
- Η στάμνα είπες κι εσύ ότι θα φύγει..
- Το κερατόφυλλο που έχεις μπορείς να το δέσεις σε μία πετρούλα (π.χ. με πετονιά για να μη φαίνεται), έτσι ώστε να μήν περιφέρεται γύρω γύρω.. Κράτα το μεγάλο κομμάτι και τα μικρά πέτα τα.. Μην αγοράσεις, δε χρειάζεται, μεγαλώνει σα διαολεμένο αυτό και σε λίγο δε θα έχεις τι να το κάνεις!
- Όπως αναφέρεται και παραπάνω, το pH 7 είναι χαμηλό αν δεν έχεις κάνει κάτι για να το αλλάξεις (π.χ. τύρφη ή CO2).. Με τι κάνεις τις μετρήσεις?
- Το να έχεις NO3=0 χωρίς φυτά, μπορεί να σημαίνει ότι το ενυδρείο σου δεν έχει στρώσει ακόμα! Αλήθεια, πόσο καιρό τρέχει? Πώς το έστρωσες?
- Και τέλος (ελπίζω να μήν ξέχασα κάτι..), αν προσέθετες φυτά, με τον καιρό θα γίνει κουκλί..

Εύχομαι καλή συνέχεια, και περιμένουμε όλοι να δούμε εξελίξεις! :p

AKIROOOO

Φίλε κιθαρίστα! Ψυχραιμία κατ'αρχήν.. Δύο επισημάνσεις (καλοπροαίτετα πάντα):
- Έχουμε ξαναπεί ότι οι agglikoi xaraktires είναι ενάντια στους κανονισμούς του forum..
- Σκοπός είναι να μάθει και ο westie για ποιο λόγο έχει κάνει λάθος, αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος δει την παρουσίαση.. Οπότε, θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί δεν ταιριάζουν αυτά τα δύο.. Ή, έστω να δώσεις κάποιο link.. Δεν υπερασπίζομαι ούτε τους mods, ούτε το forum (ας γίνει και καυγάς, δεν είναι δικό μου θέμα αυτό..), αλλά τα ψαράκια αυτά καθ'εαυτά.. Ο westie ίσως να μή θιχτεί από αυτό, αλλά είναι πολύ πιθανό κάποιος δεχόμενος αρνητική κριτική και μάλιστα χωρίς αιτιολογία, να απομακρυνθεί, και να χάσει τη δυνατότητα/ευκαιρία να ασχοληθεί περαιτέρω με το ενυδρείο και να προχωρήσει σε κάτι καλύτερο.. Και είναι κρίμα..

Φιλικά πάντα, οκ? :p

Σπύρος Μ
28-05-08, 09:00
Nα και μια γκαπίνα.Δεν είναι σαν τις άλλες είναι πολυ μεγάλη,πολυ χοντρή και εχει κόκκινα μάτια

Σπύρος Μ
28-05-08, 09:21
Δυστυχώς επειδή το ενυδρείο είναι σχεδόν ενωμένο με τον τοίχο δεν τραβιέται{ασε που φοβάμαι μην πέσει}αρα θα πάω να πάρω κανένα background με πέτρες.Τις πέτρες δεν τις εχω ελέγξει γιατί δεν βρισκω σε σουπερ μαρκετ ακουα φορτε αλλά πρέπει να είναι απο ασβεστόλιθο γιατί ιδιες είχε πάρει και ενας φίλος για ζωοτόκα και απ'οτι ξέρω αρέσει το σκληρότερο νερό στα ζωοτόκα.Το ph το μέτρησα και μου έβγαλε τόσο αλλά μετρησα νερό βρύσης και μου έβγαλε 8.Μήπως να το ανεβάσω λίγο;Νιτρώδη και άλλα δεν έχω μετρήσει αλλά θα μετρήσω οταν πάρω το σετ της σερα με ολα τα τεστ.Μερικές έχουν ενα σημάδι στην κοιλιά τους.Απο οτι εχω διαβάσει υπάρχει περίπτωση να είναι έγγυες.Για δείτε και αν ναι ποτε θα βγουν τα μωρά για να κανωνίσω να πάω για υπέρηχο να δω φύλα και να κλείσω εκλησσία

gohn1990
28-05-08, 09:36
Δυστυχώς επειδή το ενυδρείο είναι σχεδόν ενωμένο με τον τοίχο δεν τραβιέται{ασε που φοβάμαι μην πέσει}αρα θα πάω να πάρω κανένα background με πέτρες.
πως θα το κολλησεις το background???.....αφου εχει νερο το ενυδρειο,ασε που μπλεκεις με κολλες και θελεις και πολυ χρημα......καλυτερα αδειασε το μεχρι τη μεση και με τη βοηθεια ενος μεγαλυτερου μετακινησε το επιπλο και βαλε μια αφισα......
Τις πέτρες δεν τις εχω ελέγξει γιατί δεν βρισκω σε σουπερ μαρκετ ακουα φορτε αλλά πρέπει να είναι απο ασβεστόλιθο γιατί ιδιες είχε πάρει και ενας φίλος για ζωοτόκα και απ'οτι ξέρω αρέσει το σκληρότερο νερό στα ζωοτόκα.
Σωστος
Το ph το μέτρησα και μου έβγαλε τόσο αλλά μετρησα νερό βρύσης και μου έβγαλε 8.
Αυτο ομολογω οτι δεν καταλαβαινω πως γινεται,αφου δεν χρησιμοποιεις CO2,ουτε καποιο σκευασμα για να ριξεις το ph,δεν εχεις ουτε ξυλα(ολα τα παραπανω ριχνουν τις τιμες του ph) και επιπλεον εχεις και τις πετρες που αν ειναι ασβεστολιθικες ανεβαζουν......
Μήπως να το ανεβάσω λίγο;
Για ξανακανε μετρησεις μηπως εχεις κανει λαθος.....
Μερικές έχουν ενα σημάδι στην κοιλιά τους.Απο οτι εχω διαβάσει υπάρχει περίπτωση να είναι έγγυες.
Ναι θα γεννησουν,οχι αυριο βεβαια....σε κανα δυο εβδομαδες ομως.......

...........

Σπύρος Μ
28-05-08, 09:46
Eκανα μετρήσεις με άλλο τεστ και μου έβγαλε 8.Το παλιο τεστ που είχα έβγαζε παντού 7.Μάλλον είχε χαλάσει ήταν υγρό

crazyio
28-05-08, 09:46
10.000.000 φορές έχει γραφτεί πως τα τεστ της ΣΕΡΑ είναι αναξιόπιστα !!
Πάρε άλλης μάρκας τεστ !!
ΥΓΡΑ όμως ΠΑΝΤΑ!

Σπύρος Μ
28-05-08, 09:51
Δεν εχω βρει αλλη μάρκα.Αλλα θα παω στο πετ-σιτι να κοιτάξω

tasinio
28-05-08, 11:42
Γεια και χαρά! Δεν έχω παρακολουθήσει την προϊστορία, αλλά θέλω να πω ένα μπράβο γιατί διαβάζω παραπάνω ότι έκανες αλλαγές στη σύνθεση των ψαριών σου, και ότι ετοιμάζεσαι να διώξεις και κάποια ψαράκια ακόμα.. Αν με το καλό κατασταλλάξεις σε τέτρα ή ζωοτόκα και ασχοληθείς με την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών, θα είναι ό,τι καλύτερο.. Αν πάντως επιλέξεις ζωοτόκα, τα 10 γκάπι που έχεις (αν τηρείς τη σωστή αναλογία αρσενικών θηλυκών) είναι πάρα πολλά! Αν αρχίσουν να γεννάνε, σε ελάχιστο χρόνο θα έχεις πρόβλημα χώρου!

Σε ότι αφορά στο ενυδρείο:
- Για το φίλτρο στα είπανε τα παιδιά..
- Θα έδειχνε σίγουρα πιο όμορφο αν αύξανες λιγάκι τη στάθμη, όπως επίσης αν έβαζες κάποιο σκούρο κατά προτίμηση χαρτονάκι ως φόντο..
- Οι πέτρες έλεγξες αν είναι ασβεστολιθικές? Αν επιλέξεις ζωοτόκα, θα είναι καλό να είναι ασβεστολιθικές, αλλιώς δε θα πρέπει..
- Κάτι κοχυλάκια διακρίνω (αν δεν κάνω λάθος)..
- Η στάμνα είπες κι εσύ ότι θα φύγει..
- Το κερατόφυλλο που έχεις μπορείς να το δέσεις σε μία πετρούλα (π.χ. με πετονιά για να μη φαίνεται), έτσι ώστε να μήν περιφέρεται γύρω γύρω.. Κράτα το μεγάλο κομμάτι και τα μικρά πέτα τα.. Μην αγοράσεις, δε χρειάζεται, μεγαλώνει σα διαολεμένο αυτό και σε λίγο δε θα έχεις τι να το κάνεις!
- Όπως αναφέρεται και παραπάνω, το pH 7 είναι χαμηλό αν δεν έχεις κάνει κάτι για να το αλλάξεις (π.χ. τύρφη ή CO2).. Με τι κάνεις τις μετρήσεις?
- Το να έχεις NO3=0 χωρίς φυτά, μπορεί να σημαίνει ότι το ενυδρείο σου δεν έχει στρώσει ακόμα! Αλήθεια, πόσο καιρό τρέχει? Πώς το έστρωσες?
- Και τέλος (ελπίζω να μήν ξέχασα κάτι..), αν προσέθετες φυτά, με τον καιρό θα γίνει κουκλί..

Εύχομαι καλή συνέχεια, και περιμένουμε όλοι να δούμε εξελίξεις! :p

Φίλε κιθαρίστα! Ψυχραιμία κατ'αρχήν.. Δύο επισημάνσεις (καλοπροαίτετα πάντα):
- Έχουμε ξαναπεί ότι οι agglikoi xaraktires είναι ενάντια στους κανονισμούς του forum..
- Σκοπός είναι να μάθει και ο westie για ποιο λόγο έχει κάνει λάθος, αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος δει την παρουσίαση.. Οπότε, θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί δεν ταιριάζουν αυτά τα δύο.. Ή, έστω να δώσεις κάποιο link.. Δεν υπερασπίζομαι ούτε τους mods, ούτε το forum (ας γίνει και καυγάς, δεν είναι δικό μου θέμα αυτό..), αλλά τα ψαράκια αυτά καθ'εαυτά.. Ο westie ίσως να μή θιχτεί από αυτό, αλλά είναι πολύ πιθανό κάποιος δεχόμενος αρνητική κριτική και μάλιστα χωρίς αιτιολογία, να απομακρυνθεί, και να χάσει τη δυνατότητα/ευκαιρία να ασχοληθεί περαιτέρω με το ενυδρείο και να προχωρήσει σε κάτι καλύτερο.. Και είναι κρίμα..

Φιλικά πάντα, οκ? :p

λυπάμαι παχύ αγόρι.:cool::grin::grin:

westie sorry,δεν το έκανα me σκοπό,εντάξει;

Σπύρος Μ
28-05-08, 12:22
Οπότε, θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί δεν ταιριάζουν αυτά τα δύο..

Mπορείς να εξηγήσεις γιατί;Δεν το λεω ειρωνευτικά απλώς για να ξέρω.Στον tasinio απεφθύνωμαι

alexinio
28-05-08, 12:38
Εγώ έχω μερικές επισημάνσεις...
-Ο πλεκό πολύ μεγάλος για τα λίτρα θα ήταν καλυτερο να βγει...
-Το χοντροχάλικο που έχεις θα ήταν καλύτερο να αντικατασταθεί με ψιλόκοκο χαλικάκι γιατί είναι και πιο ωραίο αισθητικά και βοηθάει να αναπτυχθούν καλύτερα οι ρίζες των φυτών.Και εφόσον πας για φυτεμένο είναι μονόδρομος πιστεύω.
-Αντικατέστησε τα κανάτια με ξύλα για ενυδρειακή χρήση και φτιάξε μια ωραία σύνθεση με πέτρες και ξύλα...όχι όμως πολλές πέτρες μιας και δεν πας για malawi
-Τώρα όσο αναφορά τα ψάρια πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα βγάλεις όχι τόσο επειδή τα τέτρα θέλουν λίγο πιο όξινο και μαλακό νεράκι αλλά για να μην κάνεις το ενυδρείο σαλάτα.Βάλε καλύτερα μόνο ζωοτόκα ή ακόμα καλύτερα μόνο γκάππυ
Αυτά από εμένα και καλή συνέχεια

Σου απάντησα και για αυτό που είπε ο Τάσος...

Σπύρος Μ
28-05-08, 12:48
Oι χήρες θα βγουν.Ο πλεκο θέλω να μείνει και μάλλον θα μπει στο 180αρι και στη χειρώτερη αν κρατηθεί αφού θα έρθει ο μεγάλος μου αδελφός του χρονου απο Καρλσρούη και θα στήσει μια δεξαμενή 1000-1200lt θα μπει μέσα.Τον εχω πολυ καιρό και δεν μπορώ να τον αποχωριστώ.Ο μικρός ο γλύφτης θα μπειψγια κανα χρόνο σε ενα 20λιτρο μαζί με μερικά μωρά.Μετά θα μπει στο 96λιτρο.Επειδή όμως δεν βρίσκω ψάρι βυθού για ζωοτόκα και τα γκαπάκια δεν τα βλέπω επειδή είναι σχεδόν συνέχεια στην επιφάνεια του νερού θέλω να βάλω ενα ψάρι βυθού ή ενα ψάρι μεσης ζώνης.Tωρα για ψιλόκοκο λίγο δύσκολα.Το χαλίκι είναι ανακατεμένο με ψιλο και χοντρό.Αλλα αν είναι για το καλό των ψαριών.

alexinio
28-05-08, 12:53
Τα γκάππυ δεν πάνε μόνο πάνω.
Παντού πάνε...πάνω κάτω στην μέση δεξιά αριστερά κέντρο κ.ο.κ.
Ο γλύφτης άμα είναι ο κλασσικός ο CAE τότε τα 20 λίτρα είναι υπερβολικά λίγα για αυτόν...
Άσε που δεν είναι και κατάλληλος για κοινωνικό ενυδρείο επειδή μεγαλώνοντας γίνεται λίγο επιθετικός.
Γνώμη μου είναι να "περιοριστείς" μόνο στα γκάππυ.
Αφού δεν θα αλλάξεις χημεία νερού στα λίτρα σου μπορεί να μπει ένα κοπαδάκι corydoras αλλά μην κάνεις το ενυδρείο σαλάτα...

gohn1990
28-05-08, 12:55
Τα γκάππυ δεν πάνε μόνο πάνω.
Παντού πάνε...πάνω κάτω στην μέση δεξιά αριστερά κέντρο κ.ο.κ.
Ο γλύφτης άμα είναι ο κλασσικός ο CAE τότε τα 20 λίτρα είναι υπερβολικά λίγα για αυτόν...
Άσε που δεν είναι και κατάλληλος για κοινωνικό ενυδρείο επειδή μεγαλώνοντας γίνεται λίγο επιθετικός.
Γνώμη μου είναι να "περιοριστείς" μόνο στα γκάππυ.
Αφού δεν θα αλλάξεις χημεία νερού στα λίτρα σου μπορεί να μπει ένα κοπαδάκι corydoras αλλά μην κάνεις το ενυδρείο σαλάτα...

Σωστος..........

Σπύρος Μ
28-05-08, 12:57
Γιατι κάνουν τα γκάπι με κορυ;Τα κορυ δεν θέλουν λεπτή άμμο;

accnt
28-05-08, 12:59
H δικιά μου «συμβουλή» είναι ότι πριν ρωτήσεις για κάτι που δεν ξέρεις, να κάνεις ένα search στο forum. Το πιο πιθανό είναι να βρεις απαντήσεις… ;)
Και αν υπάρχουν απορίες ρωτάς.

Πάντα φιλικά...

gohn1990
28-05-08, 13:00
ναι λεπτο χαλικι ή αμμο....ο alexinio στο προτεινε με την προοπτικη οτι θα αλλαξεις και το χαλικι σου (νομιζω...).....

alexinio
28-05-08, 13:01
Γιατί κάνει ο πλεκό με γκάππυ...?οι χήρες?ο cae με τα νεογέννητα ?
Οι παραμέτροι νερού που χρειάζονται τα περισσότερα cory συναντούν οριακά τις παραμέτρους νερού που θέλουν τα γκάππυ.
Από άποψη περιοχών δεν πάνε...

ναι λεπτο χαλικι ή αμμο....ο alexinio στο προτεινε με την προοπτικη οτι θα αλλαξεις και το χαλικι σου (νομιζω...).....
H δικιά μου «συμβουλή» είναι ότι πριν ρωτήσεις για κάτι που δεν ξέρεις, να κάνεις ένα search στο forum. Το πιο πιθανό είναι να βρεις απαντήσεις… ;)
Και αν υπάρχουν απορίες ρωτάς.

Πάντα φιλικά...
:smt023

gohn1990
28-05-08, 13:04
αν διατηρεις μια θερμοκρασια στους 26 και ph 7-7.5 πιστευω οτι γινεται να συνυπαρξουν...τωρα το θεμα των περιοχων ειναι προβλημα...εμενα παντως συμβιωνουν αρμονικα εδω και καιρο.....

Σπύρος Μ
28-05-08, 13:36
Γιατί με άκουσες να λεω πως πανε τα γκαπι με χηρες και με πλεκο;Κορυ επειδή δεν πιστεύω πως θα βρω πουθενά θα έχω μονο γκάπι και τον γλύφτη.Αν και μπορεί να βάλω στο 180lt τον γλύφτη τον αλμπινο.Οι χήρες θα φύγουν το συντομότερο δυνατό όποιος τις θέλει τις πέρνει.

alexinio
28-05-08, 13:40
:smt041:smt080Έτσι μπράβο...
Μόνο γκάπυ

nickthegreek
28-05-08, 14:21
Mπράβο ρε αδελφέ!!!

Σπύρος Μ
28-05-08, 15:04
Mπράβο ρε αδελφέ!!!

Τι θέλει αυτός εδω;Θα τον σκοτώσωzw
gappy only.With amano or cherry of course χαχαχα

alexinio
28-05-08, 15:09
Amano ναι...
cherry όχι

Σπύρος Μ
29-05-08, 09:31
Εντάξει.Και παμε για full planted με ζωοτοκα και γαρίδες.Παω να πάρω φυτά και υποστρομμα αύριο.Κανενα μαγαζί εχει δει κανεις με αυτες;Η να πάρω κατι μπλε γαρίδες που έχει το πετ-μπουμ με 8ευρώ per κομμάτι;
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=221301&userid=E9bf2SVVwJACZQ9rtSPSeTaBzJ6lnJn1nKx&t=temartic_e

Αυτό το φίλτρο μάλλον θα πάρω.Ειναι καλά ή να έχω και άλλο ένα εξωτερικό π.χ το 2215;Αυτό το φίλτρο το 2213 θα δώσω στο aquaristikshop 43 ευρώ και θα είναι κομπλέ και θα θέλει μόνο siporax και σφουγγάρια;Ευχαριστώ!!!

kotsis
29-05-08, 15:46
Καλά θα είναι με το 2213 δεν χρειάζεσε άλλο φίλτρο. Γνώμη μου είναι ότι δεν συμφέρει για ένα προιον να κανεις παραγγελία απ έξω. γιατή 44ευρώ το φίλτρο +13 τα μεταφορικά που λέει μεσα =57ευρω + καμια 20αριά τα υλικά = 77ευρώ εκτος και αν πάρεις και τα σφουγκάρια και τα μακαρόνια κτλ... απο εκεί και πέσει το συνολικό κόστος.

Σπύρος Μ
29-05-08, 16:01
Aρα το παίρνω απο πατρίς.Ζοωφιλία Περιστερίου λοιπόν

kotsis
29-05-08, 16:22
Τι τιμή το έχει εκεί;

Σπύρος Μ
29-05-08, 16:29
60 euro μάλλον.
Ρε παιδιά πως είναι το λατινηκό ονομα του κερατοφυλλου;

Πάνος
29-05-08, 16:31
60 euro μάλλον.
Ρε παιδιά πως είναι το λατινηκό ονομα του κερατοφυλλου;

Ceratophyllum demersum

alexinio
29-05-08, 16:31
ceratophyllum demersum

Σπύρος Μ
29-05-08, 17:05
Το γράψατε μαζι.Κατα τη γνώμη σας ποιο ή ποιά είδη ανούμπιας να βάλω;

xontros
29-05-08, 18:14
Φίλε westie..

Πολύ πιθανό να έχω άδικο.. Αλλά μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βιάζεσαι.. Και το χόμπι του ενυδρείου θέλει υπομονή.. Και επειδή διαβάζω για ελεύθερο χώρο, ελεύθερο χρόνο, όρεξη για κατασκευές, διάθεση χρημάτων για εξοπλισμό, κ.τ.λ. πιστεύω πως μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ όμορφο ενυδρείο.. Πρέπει όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, και να τα συγκεκριμενοποιήσουμε κάπως:

1. Τελικά, τι μετρήσεις έχει το ενυδρείο σου (δε νομίζω ότι βγήκε άκρη με τα παραπάνω.. ασβεστόλιθος από τη μία, pH=7 από την άλλη..) Αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα αυτό, δεν έχει νόημα να προχωρήσεις σε επόμενες κινήσεις.. Βήμα-βήμα..
2. Η 1η ερώτηση δεν αφορά τόσο το pH, όσο το αν τελικά το ενυδρείο είναι στρωμένο ή όχι.. Μπορείς να εξηγήσεις πόσο καιρό τρέχει? Πώς έκανες το στρώσιμο?

Και μετά πολύ ευχαρίστως να σου πούμε όλοι ό,τι θέλεις και για ανούμπιες, και για κερατόφυλλο και για τα πάντα.. Αν θέλεις μάλιστα, να γεμίσουμε το ενυδρείο σου και με κλαδέματα! :p

Σπύρος Μ
29-05-08, 18:28
Τελευταίες μετρήσεις με τεστ αλλης μάρκας που έφερε ενας φίλος
ph=8
gh=10
kh=6
Aμμωνια=0
Νιτρώδη=0
Νιτρικά=7
Ελπίζω να σας κάλυψα.Απο οτι νομίζω τα τεστ πρέπει να ήταν της A.P.I.
Δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστα.Δεν ξέρω αν έχω καλές μετρήσεις.
Το στρώσιμμο είχε αρχίσει με 2 γκουράμι.Μετά διάβασα πως δεν γίνεται έτσι το καλύτερο δυνατό στρώσιμο έβγαλα τα ψάρια και κράτησα 20ημερο στρώσιμο με αμμωνία.Το ενυδρείο τρέχει σχεδον λιγο παραπάνω απο χρόνο.

xontros
29-05-08, 18:44
Άψογος!

Άρα το ενυδρείο είναι στρωμένο!
Όπως υποθέτω ότι θα έχεις διαβάσει εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Filters3.htm
(αν δεν τα έχεις διαβάσει καλό είναι να τα διαβάσεις.. ξέρω ότι είναι "μανούρα" το διάβασμα, και ακόμα περισσότερο αν έχεις παράλληλα και σχολεία και τέτοια, αλλά δυστυχώς είναι αναγακαίο κακό..)
Το ότι έχεις NH4=0, NO2=0 και NO3>0 σημαίνει ότι ο κύκλος του αζώτου εξελίσσεται κανονικά..

Τα τεστάκια της API είναι πολύ καλά, και θα πρότεινα να αγοράσεις και δικά σου, για να μπορείς να κάνεις συχνές μετρήσεις και μόνος σου..
Το αν οι μετρήσεις σου είναι καλές ή όχι, θα το μάθεις διαβάζοντας και εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=6988

Το θέμα του φίλτρου τώρα, βλέπω ότι προχωράει.. Να έχεις υπ'όψιν σου, ότι δε θα κάνεις την αλλαγή μπαμ και κάτω! Θα πρέπει ή να τα αφήσεις για κάποιο καιρό να λειτουργούν παράλληλα, είτε ακόμα καλύτερα να βάλεις βιολογικό υλικό από το παλιό φίλτρο στο καινούριο, μεταφέροντας τα υλικά του παλιού στο καινούριο..

Με τη σύνθεση τι αποφάσισες να κάνεις? Τι ψαράκια έχει τώρα το ενυδρείο?

Σπύρος Μ
29-05-08, 19:02
Λοιπον.Το φίλτρο μάλλον μεχρι το τέλος της ευδομάδας θα το εχω πάρει.Βιολογικό υλικό να βάλω μπλε σφουγγάρι και σιποράξ;Θα κάνω μπόλι απο το παλιο και θα μεταφερω το πράσινο σφουγγαράκι του μικρόυ στο εξωτερικό.Απο ψάρια σκέφτομαι να βάλω 6 κορυντόρας και μερικές γαρίδες amano.Οι χήρες οπως έχω πει εκ.φορές θα βγούν όπως και ο πλέκο και ο γλύφτης{gyrinocheilus}θα μετακομίσει σε άλλο ενυδρείο μου.Τώρα έχω ενα gyrinocheilus ayomieri albino,1 common pleco,10 guppy,4 gymnococrymbus ternetzi.
Θα μείνω δηλαδή με 10γκάπι{μπορεί και λιγότερα αφού θα μοιραστούν και σε άλλα ενυδρεία μου},6 κορυ και 2-3 γαρίδες.

gohn1990
29-05-08, 19:10
Βιολογικό υλικό να βάλω μπλε σφουγγάρι και σιποράξ;Θα κάνω μπόλι απο το παλιο και θα μεταφερω το πράσινο σφουγγαράκι του μικρόυ στο εξωτερικό.
Εγω θα σου προτεινα για βιολογικο substrat pro ενω για μηχανικη eheim ehfi fix + οτι αλλο θελεις
Απο ψάρια σκέφτομαι να βάλω 6 κορυντόρας και μερικές γαρίδες amano
Αφου τα cory θα τα βαλεις μαζι με ζωοτοκα η καλυτερη θερμοκρασια πιστευω οτι ειναι 25-26 βαθμοι,ενω καλο θα ειναι να ριξεις και λιγο το ph σου.....

..............

xontros
29-05-08, 19:15
To φίλτρο της EHEIM, αν δεν κάνω λάθος, έχει συγκεκριμένα υλικά με τα οποία σου λέει να το γεμίσεις.. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, ας ακολουθήσεις το default του κατασκευαστή, και βλέπουμε μετά για τροποποιήσεις.. One thing at a time, με άλλα λόγια..

alexinio
29-05-08, 19:16
Tα κόρυ με ph 8 να τα αφήσεις...
Είπαμε να μην τα έχεις και σε όξινο και μαλακό περιβάλλον αλλά όχι και σε βασικό και σκληρό.
Βάλε μπόλικα φυτά και άσε τα γκάππυ να κάνουν την δουλειά τους.
Βάλε και αμάνο καθώς πάνε πολύ καλά με τα γκάπυ και άσε το ενυδρείο να αποκτήσει την ισσοροπία του.
Όσο αναφορά το καινούριο φίλτρο βάλε μέσα μπλε σφουγκάρι και siporax και filter wool (για τα χοντρα) και άμα παίρνει βάλει kai substrat για βιολογικό καθαρισμό.
Το 2213 θα είναι?
Κάνε αναζήτηση για τα υλικά πάντως πριν κάνεις καμιά κίνηση.
Όταν είναι έτοιμο για χρήση άστο να λειτουργεί με το μικρό μέχρι να αποκτήσει βιολογία και μετά κατήργησε το μικρό τελείως.
Από τις μετρήσεις το ενυδρείο σου πρέπει να είναι στρωμένο.
Καλή συνέχεια και πάνω από όλα υπομονη για να έχεις ένα υγιές και όμορφο ενυδρείο

Σπύρος Μ
29-05-08, 19:21
Tα κόρυ με ph 8 να τα αφήσεις...
Είπαμε να μην τα έχεις και σε όξινο και μαλακό περιβάλλον αλλά όχι και σε βασικό και σκληρό. εντάξει
Βάλε μπόλικα φυτά και άσε τα γκάππυ να κάνουν την δουλειά τους. παλι εντάξει
Βάλε και αμάνο καθώς πάνε πολύ καλά με τα γκάπυ και άσε το ενυδρείο να αποκτήσει την ισσοροπία του. οκ
Όσο αναφορά το καινούριο φίλτρο βάλε μέσα μπλε σφουγκάρι και siporax και filter wool (για τα χοντρα) και άμα παίρνει βάλει kai substrat για βιολογικό καθαρισμό. δεν ξέρω αν θα είναι τοσο μεγαλο να χωραει τόσα
Το 2213 θα είναι?ναι
Κάνε αναζήτηση για τα υλικά πάντως πριν κάνεις καμιά κίνηση.εντάξει
Όταν είναι έτοιμο για χρήση άστο να λειτουργεί με το μικρό μέχρι να αποκτήσει βιολογία και μετά κατήργησε το μικρό τελείως.εντάξει
Από τις μετρήσεις το ενυδρείο σου πρέπει να είναι στρωμένο.το ξέρω(εδω και ενα 15λεπτο)
Καλή συνέχεια και πάνω από όλα υπομονη για να έχεις ένα υγιές και όμορφο ενυδρείο(οk)
Ποσες αμάνο;

alexinio
29-05-08, 19:26
Καμιά 5αριά

Σπύρος Μ
29-05-08, 19:28
Αρα θα ξαναβάζω φωτο κατά την διάρκεια των αλλαγών.Μακαρι να φτιάξω ένα ενυδρείο σαν το δικό σας.

xontros
29-05-08, 19:28
Φίλε westie.. Εγώ πιστεύω πώς ανεξαρτήτως τι σου λέω εγώ και οι υπόλοιποι για τα ψάρια, πρέπει να καταλάβεις και μόνος σου τι σημαίνει όξινο/βασικό και τι μαλακό/σκληρό νερό.. Και να μάθεις κι εσύ τι θέλει το κάθε ψάρι.. Να αξιολογείς καθε πληροφορία που ακούς, και κυρίως από τα πετ σοπ! ΟΚ?

Στο παραπάνω link, εξηγεί τι σημαίνει PH, GH, KH.. Το διάβασες αυτό? (την αλήθεια θέλω! :D)

Τώρα, με ΚΗ=6, εγώ δε θα βιαζόμουνα να μιλήσω για το pH.. Γιατί αν πας σε φυτεμένο, και βάλεις CO2, έστω και DIY (που απ'όσο διαβάζω πιάνουν τα χέρια σου, και σε βλέπω σύντομα να το κάνεις κι αυτό), θα πέσει το pH.. Με άλλα λόγια, το CO2 κάνει τo νερό όξινο (ξυνό με απλά ελληνικά), όπως η coca cola (που έχει ανθρακικό), και που έχει pH γύρω στο 3 (όσο πιο μικρό, τόσο πιο όξινο).. Όχι ότι θα σου πέσει το pH από 8 σε 3, αλλά το 3 θα σε βοηθήσει να θυμάσαι (σα μνημονικός κανόνας που λένε και στο σχολείο) ότι pH<7 = όξινο, και pH>7 = βασικό..

Σπύρος Μ
29-05-08, 19:32
Ναι το διάβασα
Σκέφτομαι να ρίξω φοσφωρικό οξυ(είμαι διαβασμένος) γιατί co2 θα βάλω μετά το καλοκαίρι και μετά τις ανακατασκευές του ενυδρείο.

alexinio
29-05-08, 19:34
H3PO4?
Τι να το κάνεις?
Για να ρίξεις το ph που δεν χρειάζεται κιόλας....?
ή για να γεμίσεις άλγες από τα φωσφορικά ιόντα (PO4)?

xontros
29-05-08, 19:41
Πάμε λοιπόν στα ψαράκια (ένα ένα είπαμε! ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΚΟΜΑ! ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!)

Έχεις γκαπάκια, λοιπόν, και θες να τα κρατήσεις! ΟΚ? Κι εμένα μου αρέσουνε πάρα πολύ.. Και γεννάνε και εύκολα, θα χαρείς και γέννες και θα γουστάρεις φουλ! Όταν θα αρχίζουν τα νεογέννητα να παίρνουνε και χρώμα, είναι όλα τα λεφτά! Και γνώμη μου, μήν τα μοιράσεις σε άλλα ενυδρεία.. Κράτα τα όλα μαζί.. Ένα γκαπο-ενυδρείο δηλαδή! Πολύ όμορφο νομίζω ότι θα γίνει! Και δε χρειάζεσαι και τίποτα άλλο.. Μην ανησυχείς για τα "βαθιά στρώματα" που λες παραπάνω.. Τα γκαπάκια πηγαίνουνε παντού, και είναι και πολύ κινητικά, και το ενυδρείο σου θα δείχνει γεμάτο.. :p

Πρώτα απ'όλα λοιπόν, διαβάζεις για τα γκαπάκια!
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/guppy.htm

Ξεκινάμε με το φύλλο.. Έχεις μάθει να ξεχωρίζεις αρσενικά και θηλυκά? Πόσα είναι τα αρσενικά σου, και πόσα τα θηλυκά?

Υ.Γ.1. Σαφώς και θα φτιάξεις ωραίο ενυδρείο! Εγώ πιστεύω πως έχεις πολύ καλές προοπτικές, στο έγραψα άλλωστε και παραπάνω! ;)
Υ.Γ.2. Τα ψάρια που λες ότι "διώχνεις", τα γυρίζεις πίσω στο πετ-σοπ? Τι τα κάνεις? Τα δέχεται πίσω αυτός?
Σκέφτομαι να ρίξω φοσφωρικό οξυ(είμαι διαβασμένος) γιατί co2 θα βάλω μετά το καλοκαίρι και μετά τις ανακατασκευές του ενυδρείο.

ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Υπομονή είπαμε!

Και αν θες να μας πεις αν είσαι διαβασμένος ή όχι (αν και προσωπικά επαναλαμβάνω ότι πιστεύω ότι είσαι), θα αρχίσουμε quiz! :D
Για κάθε επιπλέον συμβουλή, θα πρέπει να απαντάς και μία ερώτηση! :D
Είσαι μέσα? ;)
H3PO4?
Τι να το κάνεις?
Για να ρίξεις το ph που δεν χρειάζεται κιόλας....?
ή για να γεμίσεις άλγες από τα φωσφορικά ιόντα (PO4)?

Φίλε alexinio.. Ψυχραιμία.. Εδώ είμαστε για να μαθαίνουμε, όχι για να κρίνουμε.. Μπορούσες απλούστατα να γράψεις:

Δε χρειάζεται Η3PO4, γιατί:
- Ρίχνει το pH και τα γκαπάκια θέλουνε μεγάλο pH.
- Είναι επικίνδυνο να αυξήσει τα PO4, και να οδηγήσει σε προβλήματα με άλγες..

Μήν είσαι επιθετικός, ο φίλος ο westie προσπαθεί να βγάλει μια άκρη και να βελτιώσει το ενυδρείο του.. Συμβουλές ψάχνει, όχι κριτική..

alexinio
29-05-08, 19:44
Φίλε alexinio.. Ψυχραιμία.. Εδώ είμαστε για να μαθαίνουμε, όχι για να κρίνουμε.. Μπορούσες απλούστατα να γράψεις:
Μήν είσαι επιθετικός, ο φίλος ο westie προσπαθεί να βγάλει μια άκρη και να βελτιώσει το ενυδρείο του.. Συμβουλές ψάχνει, όχι κριτική..

Έχεις δίκιο...
Ήμουν λίγο απότομος με τον φίλο westie αν και δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση...Είναι ένα από τα μείων του γραπτού λόγου άλλα γράφεις και αλιώς διαβάζονται :cool:

Σπύρος Μ
29-05-08, 19:51
Πάμε λοιπόν στα ψαράκια (ένα ένα είπαμε! ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΚΟΜΑ! ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ!) Βέβαια.Πρώτα ο εξοπλισμός

Έχεις γκαπάκια, λοιπόν, και θες να τα κρατήσεις! ΟΚ? Κι εμένα μου αρέσουνε πάρα πολύ.. Και γεννάνε και εύκολα, θα χαρείς και γέννες και θα γουστάρεις φουλ! Όταν θα αρχίζουν τα νεογέννητα να παίρνουνε και χρώμα, είναι όλα τα λεφτά! Και γνώμη μου, μήν τα μοιράσεις σε άλλα ενυδρεία.. Κράτα τα όλα μαζί.. Ένα γκαπο-ενυδρείο δηλαδή! Πολύ όμορφο νομίζω ότι θα γίνει! Και δε χρειάζεσαι και τίποτα άλλο.. Μην ανησυχείς για τα "βαθιά στρώματα" που λες παραπάνω.. Τα γκαπάκια πηγαίνουνε παντού, και είναι και πολύ κινητικά, και το ενυδρείο σου θα δείχνει γεμάτο.. :p

Πρώτα απ'όλα λοιπόν, διαβάζεις για τα γκαπάκια!
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/guppy.htm

Ξεκινάμε με το φύλλο.. Έχεις μάθει να ξεχωρίζεις αρσενικά και θηλυκά? Πόσα είναι τα αρσενικά σου, και πόσα τα θηλυκά?
ναι βέβαια.Επειδή πέθαναν μερικά κατά τη μεταφορά έχω 5 θυληκές 5 αρσενικούς{βέβαια μερικοί αρσενικοί είναι μικροί σε ηλικια και δεν γονιμποιουν ακόμα}.

Υ.Γ.1. Σαφώς και θα φτιάξεις ωραίο ενυδρείο! Εγώ πιστεύω πως έχεις πολύ καλές προοπτικές, στο έγραψα άλλωστε και παραπάνω! ;)
ευχαριστώ
Υ.Γ.2. Τα ψάρια που λες ότι "διώχνεις", τα γυρίζεις πίσω στο πετ-σοπ? Τι τα κάνεις? Τα δέχεται πίσω αυτός?
Θα τα δώσω σε χομπίστες οχι πετ-σοπάδες

ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Υπομονή είπαμε! εντάξει

Και αν θες να μας πεις αν είσαι διαβασμένος ή όχι (αν και προσωπικά επαναλαμβάνω ότι πιστεύω ότι είσαι), θα αρχίσουμε quiz! :D
Για κάθε επιπλέον συμβουλή, θα πρέπει να απαντάς και μία ερώτηση! :D
Είσαι μέσα? ;)
Καλά λένε πως οι εξετάσεις είναι ατελείωτες.Αλλά είμαι μέσα

Εχω ακούσει και πολυ χειρώτερα.Αυτό δεν ήταν τίποτα

Ευχαριστώ και πάλι

xontros
29-05-08, 20:01
Τι, τελείωσαν οι εξετάσεις του σχολείου? Την πάτησες φίλε! Έμπλεξες εδώ τώρα! Είμαστε χειρότεροι εμείς από τους καθηγητές! Ετοιμάσου.. :D

Για την επόμενη πληροφορία λοιπόν, η ερώτηση είναι:
"Τι κερδίζουμε με το κερατόφυλλο στο ενυδρείο?"

Τελικά τι θα γίνει με το δικό σου, θα το κάνεις φυτεμένο? Θα προσπαθήσεις να μπεις στη διαδικασία του φυτεμένου? Θα τα καταφέρεις με τη συντήρηση?

Σε ότι αφορά τα ψαράκια σου:
- Τις χήρες τουλάχιστον δύσκολα θα βρεις χομπίστα να τις πάρει, πιστεύω.. Ίσως λοιπόν χρειαστεί να επιστρέψεις κάποια ψαράκια λοιπόν σε πετ-σοπ.. Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνεις μια κίνηση και να ρωτήσεις τι μπορεί να δεχτεί πίσω..

- Μην τους βλέπεις μικρούς τους αρσενικούς "γκάπηδες".. Την κάνουνε μια χαρά τη δουλειά τους κι αυτοί! :D
(άμα μου βρεις και από ποια ηλικία αρχίζουνε να ζευγαρώνουν τα γκαπάκια, κάθε πότε γεννάνε, και πόσα μωρά βγάζουνε, παίρνεις extra bonus! ;))

Σπύρος Μ
29-05-08, 20:12
Οι εξετάσεις δεν τελειωσαν.Λοιπόν απότι ξέρω για το κερατόφυλλο είναι σαν καταφύγιο για τις πρώτες μέρες των μωρών για να μην τα φάνε τα μεγαλύτερα.Τα γκάπι αρχιζουν να γονιμοποιούν απο 3μηνες και μετα τα αρσενικά και κάτι λιγότερο τα θυληκά.
Για τις χήρες έχω βρεί σπίτι.Φυτεμένο εντάξει οχι και full planted και γεμάτο με τα δυσκολότερα φυτά.

xontros
29-05-08, 20:24
Ωραίος! :p

Να προσθέσω λοιπόν ότι το κερατόφυλλο λόγω της ταχείας ανάπτυξης που έχει, ρουφάει τα νιτρικά (NO3) και γενικά τα πλεονάσματα θρεπτικών συστατικών που έχεις στο ενυδρείο σου, με αποτέλεσμα να βοηθάει στο να μήν έχεις προβλήματα με άλγες.. ;)

Καλή συνέχεια με τις εξετάσεις (ρε φίλε τι μου θύμησες τώρα.. σας πεθαίνουνε στα διαβάσματα ρε γαμώτο.. τέλος πάντων, καλά κουράγια..).. :p

Άρα τα επόμενα βήματα είναι:
- φίλτρο
- φεύγουνε τα ψάρια που είπες
- αγοράζεις τεστάκια για δικές σου μετρήσεις (για αρχή πάρε αμμωνία και νιτρικά, και βλέπουμε για τα υπόλοιπα..)
- αποφασίζεις αν θα πας για φυτεμένο, και αρχίζουμε να συζητάμε τις επόμενες κινήσεις σου.. εγώ προτείνω να ασχοληθείς με τα φυτά.. και προτείνω να επικεντρωθείς στο συγκεκριμένο ενυδρείο, και να βάλεις όλη σου την προσπάθεια, για να το κάνεις τέλειο.. ξεκινάς λοιπόν να μαθαίνεις για τα φυτά:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/Fyta.htm
και διαλέγεις τι φυτά θέλεις να βάλεις:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
http://www.tropica.com/plant_print.asp
και συζητάμε (πριν τα πάρεις) για το τι χρειάζεσαι για να το κάνεις φυτεμένο.. ΟΚ?

Για να έχουμε μια σειρά, καλύτερα να συνεχίσουμε στο thread αυτό εδώ.. και να επαναλάβω, τέλος, ότι προχωράς με αργά βήματα! ένα πράγμα τη φορά.. και θα πρότεινα, για να μήν πετάξεις λεφτά άσκοπα (όπως έκανα κι εγώ και πολλοί άλλοι), καλύτερα να ρωτάς πριν από κάθε κίνηση σου, οκ?

Σπύρος Μ
29-05-08, 20:37
Ωραίος! :p

Να προσθέσω λοιπόν ότι το κερατόφυλλο λόγω της ταχείας ανάπτυξης που έχει, ρουφάει τα νιτρικά (NO3) και γενικά τα πλεονάσματα θρεπτικών συστατικών που έχεις στο ενυδρείο σου, με αποτέλεσμα να βοηθάει στο να μήν έχεις προβλήματα με άλγες.. ;)

Καλή συνέχεια με τις εξετάσεις (ρε φίλε τι μου θύμησες τώρα.. σας πεθαίνουνε στα διαβάσματα ρε γαμώτο.. τέλος πάντων, καλά κουράγια..).. :p

Άρα τα επόμενα βήματα είναι:
- φίλτρο
- φεύγουνε τα ψάρια που είπες
- αγοράζεις τεστάκια για δικές σου μετρήσεις (για αρχή πάρε αμμωνία και νιτρικά, και βλέπουμε για τα υπόλοιπα..)
- αποφασίζεις αν θα πας για φυτεμένο, και αρχίζουμε να συζητάμε τις επόμενες κινήσεις σου.. εγώ προτείνω να ασχοληθείς με τα φυτά.. και προτείνω να επικεντρωθείς στο συγκεκριμένο ενυδρείο, και να βάλεις όλη σου την προσπάθεια, για να το κάνεις τέλειο.. ξεκινάς λοιπόν να μαθαίνεις για τα φυτά:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/Fyta.htm
και διαλέγεις τι φυτά θέλεις να βάλεις:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
http://www.tropica.com/plant_print.asp
και συζητάμε (πριν τα πάρεις) για το τι χρειάζεσαι για να το κάνεις φυτεμένο.. ΟΚ?

Για να έχουμε μια σειρά, καλύτερα να συνεχίσουμε στο thread αυτό εδώ.. και να επαναλάβω, τέλος, ότι προχωράς με αργά βήματα! ένα πράγμα τη φορά.. και θα πρότεινα, για να μήν πετάξεις λεφτά άσκοπα (όπως έκανα κι εγώ και πολλοί άλλοι), καλύτερα να ρωτάς πριν από κάθε κίνηση σου, οκ?
Αμέσως αρχηγέ
Το ενυδρείο θα γίνει φυτεμένο.Θέλω να είναι σαν το δικό σου(χωρίς τον Λουα-λουα)οπότε θα βάλω σαν τα δικά σου φυτά και σαν το δικό σου μηλοσαλίγγαρο.Η λάμπα μου είναι καρφούρ.Υπάρχει πρόβλημα για φυτά σαν τα δικά σου;Για να βάλω υπόστρομμα πρέπει να αδειάσω το ενυδρείο απο νερό ή μονο να βγάλω το χαλίκι και να το αντικαταστήσω στη συνέχεια απο ψιλό;Τεστάκια της A.P.I λοιπον.Θα πάρω ολο το σετ των τεστ για να κανω μετρήσεις.Αν γίνεται να βάλω τις γαριδες αλλά και αν αν γίνεται να βάλω 3 πλάτι(απο τα πορτοκαλί ή xiphophotus variatus).
http://www.tropica.com/productcard_1_popup.asp?id=001&mode=close αυτό το φυτό είναι το αγαπημένο μου.Θα μπει σύγουρα

xontros
29-05-08, 20:42
Φυτεμένο λοιπόν.. So be it!

Δώσε πληροφορίες full:
1. Τι χαλίκι έχεις, και τι πάχος έχει (πόσα cm)?
2. Τι λάμπες έχεις, πόσες, πόσα watt, τι μήκος?

Για σαλιγκάρια που λες, στα συνιστώ! Είναι ό,τι πρέπει για γκαποενυδρεία (το σκληρό νερό περιέχει άλατα που κάνουν καλό στο κέλυφός τους!), και θα δεις ότι είναι τρελοί χαβαλέδες.. πέρα δώθε όλη την ώρα, και πολύ όμορφα γενικά.. ενώ γαρίδες (δεν έχω τέτοιες βέβαια), διαβάζω ότι κρύβονται γενικά και δεν τις πολυβλέπεις..

Υ.Γ. Δεν είναι και τόσο απλή η riccia, για αρχή.. Θα πρότεινα java moss σε πρώτη φάση..

Σπύρος Μ
29-05-08, 20:51
Ειναι 40εκατοστά 18w σε Τ8.Θα βάλω τζάβα μος εντάξει.Το χαλίκι είναι 1,1.5 εως 2 εκ.Είναι χοντρό και ψιλό αναμιγμένο.Θα το αντικαταστήσω με πολύ λεπτόκοκκο.

xontros
29-05-08, 21:13
Λοιπόν.. άκου τι θα κάνεις (αρκεί βέβαια να έχεις κατασταλλάξει στο φυτεμένο, γιατί διαβάζω ότι έχεις αλλάξει χίλιες δυο γνώμες..):

Έχεις να βάλεις κάπου τα ψαράκια σου, για να κάνεις την αλλαγή?

Θα πας να πάρεις υπόστρωμα (π.χ. sera floredepot), και 5cm πάχος λεπτόκοκκο χαλίκι (ΟΧΙ ΑΜΜΟ) - (νομίζω με 10Kgr θα είσαι OK), το οποίο να προτιμήσεις να είναι φυσικό χρώμα.. Το quiz είναι τι διάμετρο θα πρέπει να έχει το χαλίκι! ;)
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/boden.htm
Αν έχει συσκευασίες υποστρώματος για 50 λίτρα, και για 100 λίτρα (για παράδειγμα), για το ενυδρείο σου προτίμησε τη μικρή συσκευασία.. Γιατί αν το παρακάνεις, μπορεί να έχεις προβλήματα με άλγες.. Δες κι εδώ:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/NewTank.htm

Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις seachem flourite, που θεωρείται πολύ καλό.. Χαλίκι είναι βασικά, μόνο που περιέχει και θρεπτικά συστατικά για τα φυτά (δε χρειάζεται δηλαδή υπόστρωμα από κάτω).. Αν βέβαια θέλεις κόρυ, το ξεχνάς, γιατί είναι αιχμηρό, και θα τα τραυματίζει..
http://www.seachem.com/products/product_pages/Flourite.html

Τα αγοράζεις, λες τι πήρες, και σου λέμε πώς θα κάνεις την αλλαγή (είναι μια διαδικασία, και θέλει προσοχή, για να μήν έχεις προβλήματα, οκ?)!

Από λάμπα, θα χρειαστείς και δεύτερη στο μέλλον, και αν πας για υψηλών απαιτήσεων και 3η.. Αλλά για αρχή είναι μια χαρά.. Μη βιαστείς δηλαδή να πειράξεις το φωτισμό σου..
(χωρίς τον Λουα-λουα)

Τώρα το πρόσεξα αυτό! Ρε δε ντρέπεσαι? Βάζελος είσαι? :D

Σπύρος Μ
30-05-08, 10:17
Όχι Θρύλος.Απλά δεν θέλω να μπει στο Παρθεναγωγίο μου ένας μαύρος.
Τα γκαπάκια οσο θα βάζω το υπόστρομμα να τα βάλω σε άλλο ενυδρείο;
Το ενυδρείο να το αδειάσω απο νερό;
Τελικά είναι 4 αρσενικοί 6 θυληκές.Τα γκαπάκια θα τα βάλω σε ενα 20λιτρο μαζί με τα άλλα ψαρια βέβαια και θα βάλω το υπόστρομμα και το χαλίκι.Πρέπει να αδειάσω απο νερό το μεγάλο ενυδρείο για να βάλω υπόστρομμα;Ευχαριστώ και πάλι.Όσο για το κουίζ μερικά χιλιοστά 5-6είναι οκ κατα την γνώμη μου
Λοιπόν ξέρω οτι δεν πρέπει να βιάζομαι αλλά διάβασα πως οι carifina japonica ζουν εως 2 χρόνια και τις βλέπεις σπάνια.Μπορώ αντι για αυτές
http://www.petshrimp.com/amanoshrimp.html να βάλω αυτές http://www.petshrimp.com/redcherryshrimp.html ή κάτι μπλέ γαρίδες που είδα στο πετ μπουμ;

gohn1990
30-05-08, 10:25
Λοιπόν ξέρω οτι δεν πρέπει να βιάζομαι αλλά διάβασα πως οι carifina japonica ζουν εως 2 χρόνια και τις βλέπεις σπάνια.
Μια χαρα θα τις βλεπεις.....σε εμενα τουλαχιστον εχουν ενα συγκεκριμενο στεκι που καθονται......
Μπορώ αντι για αυτές
http://www.petshrimp.com/amanoshrimp.html να βάλω αυτές http://www.petshrimp.com/redcherryshrimp.html ή κάτι μπλέ γαρίδες που είδα στο πετ μπουμ;
Αν βρεις τις δευτερες(red cherry shrimp..) πες το και σε μας που ψαχνουμε τοσο καιρο.....:D

................

xontros
30-05-08, 10:33
Καλημέρα boy!
Λοιπόν, για να κάνεις την αλλαγή, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, για να γίνουν όλα γρήγορα!
- Ξεπλένεις καλά το χαλίκι, σε έναν κουβά να είναι έτοιμο..
- Μαζεύεις κουβάδες, λεκάνες, ό,τι έχεις.. Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα!
- Δεν ταϊζεις 2 μέρες πριν! Γιατί μπορεί με την αλλαγή να καταστραφεί μέρος της βιολογίας, οπότε καλό είναι το νερό να μήν είναι επιβαρυμένο..
- Αδειάζεις όσο νερό μπορείς από το ενυδρείο στους κουβάδες/λεκάνες!
- Βγάζεις τα ψαράκια σου σε ένα κουβά, τον οποίο σκεπάζεις με μια πετσέτα (για να μειώσεις κάπως το στρες των ψαριών..)
- Βάζεις το φίλτρο να δουλεύει σε έναν άλλο κουβά (ή και στον ίδιο αν χωράει..)
- Βγάζεις το παλιό χαλίκι..
- Βάζεις το υπόστρωμα.. Το απλώνεις καλά κάτω..
- Βάζεις το καινούριο χαλίκι που έχεις ήδη ξεπλύνει! (δεν τρέχουμε τελευταία στιγμή!)
- Βάζεις ένα πιάτο/μπολ στον πάτο, και γεμίζεις ρίχνοντας το νερό πάνω στον πάτο.. Έτσι θα μειώσεις το ανακάτεμα του υποστρώματος.. που αν ανακατευτεί θα γίνει το νερό καφέ! Προσοχή πολλή εδώ!
- Γεμίζεις ένα μέρος του ενυδρείου σου με καινούριο νερό, και ρίχνεις και το παλιό νερό που έχεις φυλάξει..
- Βεβαιώνεσαι ότι είναι οκ η θερμοκρασία..
- Βάζεις και το φίλτρο και τα ψάρια στο ενυδρείο και είσαι jet!
- Και πάλι δεν ταίζεις για 2 μέρες μετά!

Και αρχίζεις ψάξιμο μετά για το τι φυτά θέλεις! (σου έδωσα links παραπάνω..) Μήν αγοράσεις ό,τι βρεις.. Πρώτα σκέψου το, τι θα βάλεις, πού θα το βάλεις, τι aquascape θες να κάνεις.. Και μετά αγοράζεις (ή βρίσκεις κλαδέματα έστω..)

Απορίες??

Για τα γκαπάκια, κανονικά τα θηλυκά σου θα έπρεπε να είναι παραπάνω, σε σχέση με τα αρσενικά.. Αλλά είναι ήδη πολλά νομίζω αυτά.. Σε λίγο καιρό θα τιγκάρει το ενυδρείο με γκαπάκια, και θα έχεις πρόβλημα χώρου, οπότε μήν προσθέσεις άλλα..

Έχεις μπόοοοολικη δουλειά λοιπόν να κάνεις! Ανακεφαλαιώνω:
- νέο φίλτρο
- απομάκρυνση ψαριών
- προετοιμασία για αλλαγή υποστρώματος
- αλλαγή υποστρώματος
- αγορά τεστάκια
- επιλογή φυτών και σχεδιασμός aquascape
- αγοράζεις αν θες και καμια ρίζα (μήν την βάλεις ούτε αυτήν στο ενυδρείο πριν ρωτήσεις! θέλει πολύ καλό ξέπλυμα! καλύτερα να μείνει μερικές μέρες σε ένα κουβά με νερό, και να αλλάζεις κάθε μέρα το νερό.. αλλιώς το ενυδρείο σου θα γίνει καφέ! αν πάρεις ρίζα.. πάλι μή βιαστείς.. πολύ ψάξιμο στα μαγαζιά να εντοπίσεις καμια ωραία!)

Άντε, καλά κουράγια εύχομαι, καλή δουλειά και τα λέμε, οκ?
Τη συζήτηση για τις γαρίδες, επειδή σε βλέπω ικανό να πας να τις πάρεις και σήμερα ακόμα με την ανυπομονησία που έχεις.. Την αναβάλλουμε μέχρι να ανεβάσεις φωτογραφία με το καινούριο φίλτρο να δουλεύει! ;)

Σπύρος Μ
30-05-08, 10:37
Λοιπόν μπερδέφτηκα λιγο.Βάζω υπόστρομμα και πάνω στο υπόστρομμα τοποθετό ενα μπολ.Το νερο το ρίχνω μεσα στο μπολ ετσι ώστε να πηγαίνει αργα το νερό(ξεχυλίζει)για να μην κάνει ανακάτεμα και γεμίσει το ενυδρείο υπόστρομμα;Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.Τωρα για τη ρίζα μου αρέσει το καφέ χρωμα στο ενυδρείο.Αλλα αν κάνει τίποτα κακό δεν υπάρχει θέμα.
Οσο για τις red cherry shrimps μπορούμε να παραγγείλουμε.Δείτε εδω:
http://www.petshrimp.com/store.html

xontros
30-05-08, 10:42
Λοιπόν μπερδέφτηκα λιγο.Βάζω υπόστρομμα και πάνω στο υπόστρομμα τοποθετό ενα μπολ.Το νερο το ρίχνω μεσα στο μπολ ετσι ώστε να πηγαίνει αργα το νερό(ξεχυλίζει)για να μην κάνει ανακάτεμα και γεμίσει το ενυδρείο υπόστρομμα;Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.Τωρα για τη ρίζα μου αρέσει το καφέ χρωμα στο ενυδρείο.Αλλα αν κάνει τίποτα κακό δεν υπάρχει θέμα.

Υπόστρωμα κάτω.
Χαλίκι από πάνω. Με πάχος 5εκ (για να συγγρατεί το υπόστρωμα κάτω)
Μπολάκι, και όπως τα είπες..

Για τη ρίζα, ούτως ή άλλως θα βγάλει χρώμα.. Εγώ θα την ξέπλενα καλά, να βγάλει το πολύ εκτός ενυδρείου, και μετά τη βάζεις..

Σπύρος Μ
30-05-08, 11:40
Για 96λιτρα ποσες και τι μεγέθη ρίζες προτείνετε;Θα κοιτάξω να κάνω το aquascaping σαν βιοτοπο γκάπι.

Πάνος
30-05-08, 11:43
Για 96λιτρα ποσες και τι μεγέθη ρίζες προτείνετε;Θα κοιτάξω να κάνω το aquascaping σαν βιοτοπο γκάπι.

αν βρεις κατι για τον βιοτοπο των γκαπυ βαλε το λινκ να το δουμε westie... αν δε βρεις...κανε το ενυδρειο οπως σου αρεσει αρκει να ειναι λειτουργικο για το ειδος και την αναπαραγωγη του...

george
30-05-08, 11:49

Είδαμε :
I only ship to the United States and do not take international orders
:smt120:smt120:smt120

Εσύ το είδες ;
http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?t=9177

Σπύρος Μ
30-05-08, 11:52
Εχω ξαδέλφια απο Αμερική.Μπορώ να τους πω να τα παραγγέίλουν και να τις στείλουν.Αλλά μάλλον θα ψοφισουν οποτε...

george
30-05-08, 11:53
Εχω ξαδέλφια απο Αμερική.Μπορώ να τους πω να τα παραγγέίλουν και να τις στείλουν.Αλλά μάλλον θα ψοφισουν οποτε...

....να μην το γράφεις ;)

Σπύρος Μ
30-05-08, 11:55
http://naturalaquariums.com/plantedtank/0604.html
Λέει εδώ!!!

alexinio
30-05-08, 13:04
Φίλε westie...
Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις το υπόστρωμα.
Βοηθάει πολύ τα φυτά αλλά με μία απρόσεχτη κίνηση βγένει άνετα στην στήλη νερού και αυτό σημαίνει...άλγες πολλές άλγες.
Επίσης άμα βάλεις υπόστρωμα μετά άμα θες να το ξεστήσεις θα σε δυσκολεύσει πάρα πολύ και θα είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις από το χαλίκι.
Εξάλλου υπάρχουν τόσα όμορφα φυτά που τρέφονται από το φύλλωμα...Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα σου πιάσουν και αυτά που τρέφονται από την ρίζα.
Red cherry shrimps θα σου πρότεινα να μην βάλεις γιατί μετα από αναζητήσεις στο inτernet κατέληξα ότι αυτές οι γαρίδες επειδή είναι πολύ μικρές κινδυνεύουν να φαγωθούν από τα άλλα ψάρια.Οπότε όταν τελιώσεις με το 96 λιτρο και έχεις όρεξη κάνε και ένα ενυδρειάκι με γαριδούλες :D

xontros
30-05-08, 13:22
Ας ξεχάσουμε τις γαρίδες λοιπόν κι ας επιστρέψουμε στο θέμα μας..

Ο alexinio έχει δίκιο.. Μπορείς να προχωρήσεις και χωρίς υπόστρωμα.. Και να χρησιμοποιήσεις ταμπλέτες, ενδεχομένως, για φυτά που τρέφονται από τις ρίζες (έχουμε καιρό γι'αυτά, δεν είναι του παρόντος).. Εγώ δε νομίζω ότι θα έχεις τόσο έντονο πρόβλημα με άλγες λόγω υποστρώματος βέβαια, ειδικά αν πάρεις μικρή ποσότητα, όπως γράφω και λίγο παραπάνω.. (λίγο μικρότερη δηλαδή από αυτήν που αντιστοιχεί στα λίτρα σου)..

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πάχος του χαλικιού πρέπει να αυξηθεί, για να έχουνε χώρο να αναπτυχθούν οι ρίζες των φυτών σου!

Στη διακόσμηση τώρα.. Αν καταφέρεις και βρεις πληροφορίες για
"βιότοπο γκάπι", σίγουρα μας ενδιαφέρει όλους.. Ακόμα όμως και το site που έβαλες παραπάνω, λέει ότι τα γκάπι ζουν σε πάρα πολλές περιοχές, και είναι δύσκολο να ορίσει κανείς ένα "βιοτοπικό" περιβάλλον για αυτά.. Εξάλλου, τα ίδια τα χρώματά τους προέρχονται από επιλεκτικές αναπαραγωγές, και στη φύση δεν είναι τόσο έντονα.. Άρα λοιπόν, στη διακόσμηση, έχεις αρκετή ελευθερία.. Μόνο να προσέξεις να είναι λειτουργικό το ενυδρείο, δηλαδή να σχηματίζει π.χ. κρυψώνες για τα μικρά (και ό,τι άλλο διαβάσεις στο αρθράκι σου! - το οποίο παρεπιπτόντως είναι πολύ ωραίο! μπράβο!)

Αν επιλέξεις πάντως να πάρεις ρίζες, εξαρτάται από το τι θα βρεις.. Μεγάλες, μικρές, τι σχήματα.. Πήγαινε σε πετ σοπ και χάζεψε αρκετά, κοίτα τις ρίζες, φαντάσου τες στο ενυδρείο, και διάλεξε μία που να σου αρέσει..

..και πάλι καλή συνέχεια!

Σπύρος Μ
30-05-08, 14:09
Θα πάρω υπόστρομμα για 100λίτρα.Δεν θα το βάλω ολο στο 96λιτρο αλλά θαμπει και στο 20λιτρο και στο 8λιτρο.Θα βάλω αρκετό σε αυτά και οτι περισεψει κάπου για 60λιτρα ακόμα θα μπει στο μεγάλο.Πόσο εκατοστά θα πιάνει σε πάχος το χαλίκι;

dizio
30-05-08, 16:05
με 5 εκ. πάχος χαλίκι είσαι ΟΚ πιστεύω..

Σπύρος Μ
31-05-08, 12:17
Εχω ενα γκάπι το οποίο είναι στρουμπουλό πολύ,είναι κατακίτρινο,δεν κάνει παρέα με άλλα γκάπι και έχει κόκκινα μάτια.Στην απόδηξη του μαγαζιού δεν έγραφε φανσι γκάπι αλλά κατι άλλο.Υπάρχει διαφορετική ποικιλία εκτός απο τα αγρια και τα φανσι;

Tolis
31-05-08, 12:28
Ειναι albino, αλφικη μορφη του ιδιου ειδους.

Σπύρος Μ
31-05-08, 16:04
Δεν γίνεται ναζευγαρώσει με τα άλλα γκαπάκια;Δεν πάει μαζί τους αλλά με το γιρινόχυλο που είναι και αυτός αλμπίνο

theofilos
31-05-08, 16:07
Δεν γίνεται ναζευγαρώσει με τα άλλα γκαπάκια;Δεν πάει μαζί τους αλλά με το γιρινόχυλο που είναι και αυτός αλμπίνο

Εννοεις οτι ζευγαρωνει με το γιρινοχυλό?

asourtzo
31-05-08, 16:08
Δεν γίνεται ναζευγαρώσει με τα άλλα γκαπάκια;

Γινεται ;);) με τα γκαπακια ενοειτε!!!!!!

Σπύρος Μ
31-05-08, 16:20
Δεν ζευγαρώνει με αυτόν αλλά κάθονται μαζί συνεχώς και τρώνε άλγες.

gohn1990
31-05-08, 17:16
μηπως δεν ειναι γκαπυ...???γιατι και εγω που ειχα μια albino μου γεννουσε.....συνεχεια μαλιστα......

Σπύρος Μ
31-05-08, 19:47
Γκαπίνα είναι οficial.Το εσωτερικό φίλτρο καρφούρ θα ξαναμπεί αυριο λόγο του οτι θα πάρω ενα 120αράκι και λευτά δεν με αφήνουν να σηκωσω άλλα.
Το φιλτρο το έφτιαξα και τρέχει απο τοτε που το έβγαλα σε ένα κουβά με νερό ενυδρείο για κάθε έκτακτη περιπτωση.Το είχα βγάλει για εσθητικούς λόγους επειδή έπιανε ολη την γωνία.Θα το βάλω τώρα στην πλάτη οπου θα κρίβεται απο τα φυτά.Ολα θα γίνουν όμως οπως τα είπατε.Απο τη Δευτέρα αρχίζουν οι εργασίες για το 96αρι αφου θα μου έρθουν μερικά φυτά απο την Αλεξανδρούπολη και τον φίλο Πάνο.Ρίζες θα πάρω επισης την Δευτέρα.Ξέρετε που μπορώ να βρώ βεντούζες γιατί του καρφουρίσιου το φίλτρο είχε βεντουζες και τώρα είναι πολύ σκληρές και δεν κολλάνε.Μήπως να το κολλήσω με συλληκόνη;Υπόστρομμα δεν βάζω γιατί θέλει πολυ κόπο και φυτά θα βάλω που να μην χρειάζονται υπόστρομμα.Θα αλλάξω όμως το χαλίκι σε ψιλό.

Πάνος
31-05-08, 21:23
Ξέρετε που μπορώ να βρώ βεντούζες γιατί του καρφουρίσιου το φίλτρο είχε βεντουζες και τώρα είναι πολύ σκληρές και δεν κολλάνε.Μήπως να το κολλήσω με συλληκόνη;.

μη το κολλας με σιλικονη γιατι σου αρεσει να αλλαζεις και ευκολα σχετικα γνωμες...
ειχα το ιδιο προβλημα με σενα westie..αλλα αν εχεις κρατησει τα κουτια απο τον εξοπλισμο θα βρεις μεσα σε ενα κουτι και 2 σαν "αγγιστρα"...στην αρχη δεν ειχα καταλαβει τι ειναι...
αφαιρεις λοιπον τις 2 επανω βεντουζες και τα αγκιστρα αυτα εχουν απο τη μια μερια τετοιο σχημα που μπαινουν στις ειδικες εκεινες τρυπουλες που εμπαιναν οι βεντουζες.....και απο την αλλη μερια εχουν τετοιο σχημα "Π" ωστε να κρεμανε το φιλτρο στο χειλος του τζαμιου....και εισαι οκ...:p

Σπύρος Μ
31-05-08, 21:52
Εχω μονο το κουτι του θερμοστάτη.

Πάνος
31-05-08, 21:54
Εχω μονο το κουτι του θερμοστάτη.

τσεκαρε και ψαξε αν τα εχεις κρατησει...αν οχι καπως θα πρεπει να το στηριξεις....

Σπύρος Μ
31-05-08, 21:57
Δεν τα εχω

Πάνος
31-05-08, 21:59
Δεν τα εχω

επειδη εχω βαλει μακαρονι το βαρος ειναι μεγαλυτερο της ανωσης και δεν επιπλεει...αν βαλεις κι εσυ υλικο παρομοιο (substrat..siporax...κ.α.) θα μενει ακουμπησμενο στον πυθμενα λογω βαρους...αλλα θα πρεπει να το στηριξεις με καποιο τροπο ωστε να μη γερνει προς τα εμπρος.....

Σπύρος Μ
31-05-08, 22:01
Δεν θα βραχυκυκλώσει κανένα καλώδιο;

Πάνος
31-05-08, 22:08
τα καλωδια που κολλανε?? :confused:

Σπύρος Μ
01-06-08, 14:03
Αν θα κατεβεί κάτω το φίλτρο τα καλώδια δεν θα είναι μεσα στο νερό;
Θα βάλω αρκετά φυτά.Να σας πω πως μετά το καλοκαίρι(Σεπτέμβρη-Οκτώμβρη)θα τους κάνω μια αλλαγή στο σπίτι τους αφού θα τα βάλω σε 2 54αρια που θα έχει ο αδελφός μου στο σπίτι του.Με κέρδισαν τα βιοτοπικά tanganyika.

PascM
01-06-08, 14:08
Με κέρδισαν τα βιοτοπικά tanganyika.

Διάβασμα όμως! Καλό διάβασμα και για πραγματικές απορίες πόσταρε και ζήτα βοήθεια! ΄

ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!:rolleyes:

Σπύρος Μ
01-06-08, 14:13
Προς το παρών τις αφήνω τις κιχλήδες και κοιτάζω το κυνονικό μου.

dizio
01-06-08, 15:25
....κοιτάζω το κυνονικό μου....
έχεις ενυδρείο με σκυλιά????:smt120:smt082

(πλακίτσα,μην θιχτείς;))

Σπύρος Μ
01-06-08, 15:39
έχεις ενυδρείο με σκυλιά????:smt120:smt082

(πλακίτσα,μην θιχτείς;))

Πλακίτσα αλλά δεν κατάλαβα.Δεν θύγωμαι τοσο εύκολα.

dizio
01-06-08, 15:43
κοινωνικό = κοινωνία, κυνωνικό-κύων = σκύλος;)

Σπύρος Μ
02-06-08, 09:34
Θα βάλω αυριο φωτο με τα φυτά του Πάνου(ευχαριστώ πολυ που θα μου τα στείλεις).Ετοίμασα και τη σύνθεση του 120λιτρου βιοτοπικό με πολλά ξυλα και με χαμηλό φωτισμό να η ψαροσύνθεση: (6) Cardinal Tetra - Paracheirodon axelrodi (6) Rummy Nose Tetra - Hemigrammus bleheri (Pair) Cupid Cichlid - Biotodoma cupido (Pair) German Blue Ram - Mikrogeophagus ramirezi (3) Otto Cat - Otocinclus sp. (Pair) Butterfly Pleco - Dekeyseria sp. (L052) (2) Clown Pleco - Panaque maccus (1) Hypancistrus inspector - L201 (1) False Clown Pleco - Peckoltia sp. (L147) (1) Common Bushy Nose - Ancistrus sp.(3) (1) Gold Spot Bushy Nose - Ancistrus sp.(3)

jimfytakis
02-06-08, 10:49
Ολα αυτα τα ψαρια για 120λιτρα?Μηπως να το ξανασκεφτοσουν?

Σπύρος Μ
02-06-08, 11:02
Θα βάλω 3 ραμιρέζι μέχρι να βγάλω ζευγάρι.
Clown Pleco - Panaque maccus (1)
Paracheirodon axelrodi (6)
Cupid Cichlid - Biotodoma cupido (Pair)
Otto Cat - Otocinclus sp. (Pair)

Η ιδέα ήρθε απο τον διαγωνισμό aquascaping στη στήλη με τα βιοτοπικά αυτό το ενυδρείο που κατέκτησε το 3ο βραβειο

xontros
02-06-08, 11:49
Καλημέρα!

Τι γίνεται? Πώς προχωράει το γκαπο-ενυδρείο? Βλέπω θα πάρεις φυτάκια από τον Πάνο, κ.τ.λ. Τι σκέψεις έχεις κάνει για το aquascape? Τι φυτά θα βάλεις, και πού θα μπει το κάθε ένα?

Επίσης, τι έγινε τελικά με το φίλτρο? Δεν κυκλοφορούνε βεντουζάκια στα pet-shop, για να τα αντικαταστήσεις? (ενός φίλου, πάντως, που φαινόντουσαν "ξερά", μετά από 1-2 μέρες στο ενυδρείο κολλούσαν μια χαρά)

Τι χαλίκι πήρες, τι χρώμα? Τα ψάρια τα άλλα έφυγαν? Χαρτονάκι για φόντο έβαλες?

Άντε, περιμένουμε φωτογραφία!

(όσο για το καινούριο ενυδρείο, δεν το σχολιάζω, το ξέρεις πολύ καλά ότι είμαι της άποψης "ένα πράγμα τη φορά", και δεν καταλαβαίνω γιατί ανοίγεσαι κι άλλο, τη στιγμή που με το υπάρχον ενυδρείο έχεις τόσα πράγματα ακόμη να κάνεις.. και πιστεύω πως κακώς έριξες χρήματα εκεί, γιατί έχεις ακόμη πολλή δουλειά για να βάλεις το φυτεμένο σε μια καλή ρουτίνα.. θα χρειαστούν επεμβάσεις στο φωτισμό, θα χρειαστείς CO2, λιπάσματα ίσως, κ.τ.λ... ΟΚ, δε θα το κάνεις, λες, πολύ υψηλών απαιτήσεων, αλλά αφού έχεις χρόνο και όρεξη για κατασκευές, είναι κρίμα να μήν ασχοληθείς και να το κάνεις κουκλί.. ξαναλέω, περιμένω φωτογραφία για να προχωρήσουμε!)

Σπύρος Μ
02-06-08, 11:57
Καλημέρα!

Τι γίνεται? Πώς προχωράει το γκαπο-ενυδρείο? Βλέπω θα πάρεις φυτάκια από τον Πάνο, κ.τ.λ. Τι σκέψεις έχεις κάνει για το aquascape? Τι φυτά θα βάλεις, και πού θα μπει το κάθε ένα? ludwigia repens....hydrophila polysperma....leucocephala...egeria densa....ceratophyllum demercum...pistia strtiotes...limnophilla aquatica... με 3-4 ρίζες.Η εγγέρια λέω να μπει στα αριστερά.Θέλω να υπάρχει μια άνοση στο ενυδρείο και στα αριστερά και πίσω θα μπούν τα μεγαλύτερα φυτά.

Επίσης, τι έγινε τελικά με το φίλτρο? Δεν κυκλοφορούνε βεντουζάκια στα pet-shop, για να τα αντικαταστήσεις? (ενός φίλου, πάντως, που φαινόντουσαν "ξερά", μετά από 1-2 μέρες στο ενυδρείο κολλούσαν μια χαρά) βεντουζακια θα παω αύριο να πάρω γιατί θα κάνω αλλαγή νερού και θα προσθέσω τα φυτά αύριο(εκτός αν φτάσουν σήμερα).Τα βεντουζάκια έχουν γίνει σκληρά σαν σκέτο παχύ πλαστικό δεν κολλάνε με τίποτα

Τι χαλίκι πήρες, τι χρώμα? Τα ψάρια τα άλλα έφυγαν? Χαρτονάκι για φόντο έβαλες?Θα το βάλω αυριο στο ενυδρείο μάλλον ή οποτε βρω χρόνο.Είναι καφε με άσπρο ασβεστοληθικό και αρκετά ψιλό καλό για κορυντόρας.

Άντε, περιμένουμε φωτογραφία!Θα δείτε σύντομα

(όσο για το καινούριο ενυδρείο, δεν το σχολιάζω, το ξέρεις πολύ καλά ότι είμαι της άποψης "ένα πράγμα τη φορά", και δεν καταλαβαίνω γιατί ανοίγεσαι κι άλλο, τη στιγμή που με το υπάρχον ενυδρείο έχεις τόσα πράγματα ακόμη να κάνεις..)Δεν θα το στήσω τώρα το μεγάλο αλλά μετά το καλοκαίρι

alexinio
02-06-08, 12:02
Aυτά που σκέφτεσαι είναι πολλά για τα λιτράκια σου.
Εγω σου προτείνω αν τελικά δεν αλλάξεις γνώμη για το βιοτοπικό νότιας αμερικής να βάλεις ένα κοπάδι των 15 ατόμων cardinal τετρα και ένα ζευγάρι από νανοκιχλίδες.
Τους πλεκό άστους και όλα τα άλλα...
Τύρφη στο φίλτρο και στην προετοιμασία νερού, πολλά ξύλα μερικά εύκολα αμερικάνικα φυτά και θα βγει άμα προσέξεις και τα συνδιάσεις ωραία ένα πολύ καλο αποτέλεσμα.
=]
Αυτά που βλέπεις σε ξένα site με φωτογραφίες συνθέσεις και όλα τα παρελκόμενα είναι αποτελέσματα μηνών από διαβασμένους και υπομονετικούς χομπίστες.
Σχεδίασε προσεκτικά την κάθε σου κίνηση και θα σε ανταμείψει ο βιοτοπάκος σου...

Φιλικά Αλέξανδρος

xontros
02-06-08, 12:05
ΟΚ, μετά το καλοκαίρι το μεγάλο..
Το 96άρι σε τι κατάσταση βρίσκεται?
Κάνε μας βρε συ μια ενημέρωση για τις εξελίξεις, να μαθαίνουμε!
Όλο λόγια βλέπω, post από δω, post από κει, ιδέες για το μέλλον, στην πράξη τι κάνεις? Δώσε φωτογραφίες στο λαό! :D

Σπύρος Μ
02-06-08, 12:44
H μονη αλλαγή είναι οτι έβαλα και μπλε σπογγο στο φιλτράκι.Δεν έχω κάνει αλλαγή στην εμφάνιση(έχω πάρει ομως χαλίκι και σκούπα βυθού για τα κακαρίσματα του πλέκο που γεμίζει το ενυδρείο.Το μεγάλο θα το στήνω πολυ καιρό θα βάλω αυτά τα ψάρια που προανέφερα(αλλα θα βάλω νεον αντι για καρδινάλιους).Θα τελειώσω την ιχθυοφόρτιση σε 1 χρόνο δηλαδή κάπου Οκτώμβρη 2009.

xontros
02-06-08, 13:12
Ακόμα δηλαδή δεν άλλαξες το φίλτρο! Επειγόντως είχαμε πει! Μήν ταλαιπωρείς τα ψαράκια σου! Μη νομίζεις ότι η έκθεση σε αμμωνία θα φανεί άμεσα, θα αντέξουν λίγο καιρό, και μετά θα αρχίσουν οι απώλειες, και είναι κρίμα να απογοητευτείς τότε.. Τεστάκια πήρες? Τι έγινε? Και τα ψάρια που δεν ταιριάζουν, κακώς είναι ακόμη εκεί μέσα!

(δε σου τη λέω τώρα, απλά προσπαθώ να σε κινητοποιήσω, αφού είσαι διαρκώς στο forum και ψάχνεσαι, νομίζω ότι καλύτερα είναι να κάνεις τα λόγια πράξη, παρά να χάνεσαι σε ιδέες για 1-2 χρόνια μετά!)

Σπύρος Μ
02-06-08, 13:17
Tεστ πήρα τις A.P.I.Η αμμωνία είναι στο μηδέν.Εχω βάλει και αλλο ενα εσωτερικό φίλτρο που έτρεχε στο ενυδρείο του ξάδελφού μου και το έχω προσωρινά.Τα ψάρια θα τα δώσω στο τέλος των εξετάσεων σε ένα φίλο.

xontros
02-06-08, 13:27
Τι άλλα τεστ πήρες (εκτός από αμμωνία), και τι μετρήσεις έβγαλες τελικά? Συμφωνούνε με αυτές που είχες κάνει?

Σπύρος Μ
02-06-08, 13:46
ph:8
gh:0
NH3:0
NO3:7
Είναι ίδιες οι μετρήσεις με το άλλο σετ με τεστ της ΑΠΙ.Πήρα γι'αυτα ph,gh,αμμωνία και ΝΟ3

xontros
02-06-08, 14:11
Ξανακάνε μετρήσεις! Κάτι πρέπει να κάνεις λάθος!

1ον: GH=0 δεν παίζει!

2ον: Τα NO3 δε μπορεί να είναι σταθερά! Λογικά μέσα στη βδομάδα θα πρέπει να αυξάνονται! Αφού έχεις αρκετά ψάρια στο ενυδρείο (μιας και δεν έχεις διώξει ακόμα ό,τι είπαμε), από τάισμα και τις ανάγκες των ψαριών, πρέπει να δημιουργείται αμμωνία (NH3), την οποία τα βακτηρίδια του φίλτρου σου τη μετατρέπουν σε νιτρώδη (ΝΟ2) και μετά σε νιτρικά (ΝΟ3)! Το διάβασες τον κύκλο του αζώτου, ή μας κοροϊδεύεις? Αφού λοιπόν δεν έχεις φυτά να σου καταναλώνουν τα νιτρικά (μου φαίνεται απίθανο να τα τρώει το ελάχιστο κερατόφυλλο που είδα στις φωτογραφίες), λογικά θα πρέπει να αυξάνονται.. Και να κατεβαίνουν σε κάθε αλλαγή νερού!

ΞΑΝΑ-ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ LINKS ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
Και να μας λες την αλήθεια.. Είναι τόσος κόσμος εδώ με καλή διάθεση να σε βοηθήσει, αν λες ψέματα ότι πήρες τεστάκια, και παρουσιάζεις τις μετρήσεις του φίλου σου, είναι σαν να εκμεταλλεύεσαι την καλή θέληση όλων! Ρίξε μια ματιά, τουλάχιστον εγώ πόσο προσπαθώ να σε βοηθήσω.. Ο άλλος από Αλεξανδρούπολη, σου έστειλε και φυτά (μιλήσαμε προηγουμένως και μου είπε ότι πήγε στο courrier)! Πρέπει να κάνεις όμως κι εσύ αυτά που πρέπει, για να είναι όλοι εντάξει μαζί σου, πρέπει να είσαι κι εσύ εντάξει!
(φιλικά πάντα, και με κάθε καλή διάθεση!)

Σπύρος Μ
02-06-08, 14:26
Ξέχασα το 1 στο γκεχα είναι 10 απλός δεν το πάτησα δυνατά το 1(γράφω απο τον κεντρικό υπολογιστή).Το κερατόφυλλο έχει απλοθεί σχεδόν σε ολο το ενυδρείο και είναι τεράστιο γιατί αγορασα και μεγάλη ποσότητα και καλύπτει το 1/4 του ενυδρείου.Τεστάκια πήρα αλήθεια και ήταν ολα όπως ήταν πριν απο οτι θυμάμαι. Μόνο το ph ανέβηκε λίγο 8.κάτι μάλλον 5.
Οι μετρήσεις έγιναν ψες.Δεν μπορώ να κάνω μετρησεις τώρα γιατί αναγκάστηκα και έκανα σήμερα την αλλαγή λόγου πως το πεχα ανέβηκε.
Ήδη ο πλεκόστομος φυλοξενείτε στο ενυδρείο του φίλου μου(100 λίτρα μόνομε αυτό το ψάρι)ενώ οι χήρες και ο γλύφτης μετακώμησαν σε ενα καρφουρίσιο 54αρι του αδελφού μου που απέκτησε 2 και τα στρώνει στο σπίτι του(τα ψάρια προσωρινά είναι εκεί).Πήγε ακόμα η μητέρα μου σε μια έκθεση λουλουδιών και πήρε δράκαινα και την εχω πρωσορινά στο ενυδρείο μέχρι να την βάλω σε γλάστρα.

xontros
02-06-08, 14:34
Δώσε φωτό στο λαό!

Σπύρος Μ
02-06-08, 14:40
Δεν εχω τον δικό μου P/Cσίστρατο και δεν βρίσκω τα συντάκια για να συνδεθει η usb με τον Υπο.Λέει κάτι πως η σύνδεση με την θύρα d είναι ανεπετυχής όπως και με ολες τις άλλες θύρες.Αυριο μάλλον που θα έρθει επισκευασμένο και με καινούριο αντιβάιρους το λαπτοπ θα περάσω μερικές με bluetooth

Σπύρος Μ
03-06-08, 08:32
foto απο το καινούριο ενυδρείο και το ψιλό χαλίκι:

alexinio
03-06-08, 09:25
Πόσα λίτρα είναι?
Τι θα βάλεις μέσα?

Σπύρος Μ
03-06-08, 09:30
120 είναι.Κατ'αρχήν θα βάλω πολλά φυτά όταν το βάλω να αρχίσει να στρώνει όπως κερατόφυλλο και egeria densa,ludwigia repens....hydrophila polysperma....leucocephala...egeria densa....ceratophyllum demercum...pistia strtiotes...limnophilla aquatica... μερικά αμαζονιακά φυτά.
Απο ψάρια που θα βάλω μετά το καλοκαίρι θα βάλω 1 ζεύγος ραμιρέζι,ενα ζεύγος απιστο cacatuoides,8 καρδινάλιους και 6 κορυντόρας μαζί με τον αγαπημένο μου πλεκο(που θα αποκτήσω)σαν τον δικό σου.

Σπύρος Μ
03-06-08, 10:03
Ήρθαν τα φυτά.Ξαναήρθαν και οι παλαιοί κάτοικοι χθες το βράδυ ο πλέκο σήμερα οι χήρες που μπορεί να μπουν στον βιότοπο.Οι φωτο είναι απο κινητό.Βαριέμαι να φορτίζω τις μπαταρίες της φωτογραφικής.

Neoklis
03-06-08, 10:06
Αν βάλεις 1 ζευγάρι ραμ και 1 ζευγάρι απιστογραμμα τοτε πολύ απλά μετα απο λίγο καιρό θα σου μείνει μονο το 1 απο τα 2 ζευγαρια, γιατι πολυ απλα θα πλακωθουν στο ξύλο...
Επισης αν ειτε βάλεις ραμ ειτε απιστο ξεχνα τα κορυ...
Σε περιοδους αναπαραγωγής θα σου τα χτυπάνε πολυ...

Αναθεώρησε λίγο τις σκέψεις σου για την ιχθυοφόρτιση και πες μας τι σου αρέσει πιο πολύ, για να σε βοηθήσουμε...

Σπύρος Μ
03-06-08, 10:23
Aν το κάνω full planted με πολλά ξύλα και πολλές κρυψόνες;Τα κορυ θα τα παρω για το 96λιτρο γιατί μου αρέσουν.
Ποια θεωρείς εσυ καλυτερα για βιότοπο Αμαζονίου.Εγώ νομίζω πως τα απιστο μιας και είναι απο εκεί και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πρέπει να είναι πιο ανθεκτικά.

Neoklis
03-06-08, 10:26
Κάθε αλλο απο ανθεκτικά είναι...

Καταρχήν για να βάλεις απιστο πρέπει να έχεις Α.Ο. ή να παίξεις με τύρφη...

Μελέτησε λίγο πρώτα τις αναγκες/συνθήκες των ψαριών που σκοπεύεις να βάλεις και εμείς εδώ είμαστε...;)
Αλλά πρώτα πολύ +-4.

Σπύρος Μ
03-06-08, 10:29
Το Apistogramma cacatuoides είναι αρκετά ευπροσάρμοστο σε σχέση με τις συνθήκες του νερού και αυτό φαίνεται και από τις διαφορετικές περιοχές που ζει στην φύση. Για παράδειγμα, στον ποταμό Rio Ucayali, η ανθρακική σκληρότητα είναι 10-12°και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ΡΗ να ευρίσκεται σε ελαφρά αλκαλικά επίπεδα (7,4 - 7,6).Το ΡΗ μπορεί να κυμαίνεται στο ενυδρείο από 6,5 έως 7,5 και η σκληρότητα του νερού 3° - 13° dGH. Η κατάλληλη θερμοκρασία για αυτά τα ψάρια είναι 27° C και αντέχουν χωρίς πρόβλημα θερμοκρασίες μέχρι 30° C, αλλά αυτό αν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει επίδραση στην διάρκεια ζωής τους, που φτάνει περίπου τα 4 χρόνια. Δεν πρέπει να πέφτει βέβαια κάτω από 24° C.

Πρέπει να κατευάσω ph πολυ μάλλον.Οπότε πάμε για άλλο είδος;Δέν θέλω να είναι πολύ απαιτητικο.Ευχαριστώ.

alexinio
03-06-08, 11:49
Bιότοπος αμαζονιου...καθόλου φυτά πολλά ξύλα κατακίτρινο νερό άμμο και ph <6.5 και πολύ μαλακό νεράκι.

Σπύρος Μ
03-06-08, 12:18
Bιότοπος αμαζονιου...καθόλου φυτά πολλά ξύλα κατακίτρινο νερό άμμο και ph <6.5 και πολύ μαλακό νεράκι.

Mάλλον πρέπει να αλλάξω ιδέα και γρήγορα.Κατσε να το στρώσω πρώτα.Για εξωτερικό 2215 ή 2213;Στο 96αρι θα βάλω ενα εξωτερικό φίλτρο κινέζικο θα μου πάει 20ευρώ 600λιτρα την ώρα.

xontros
03-06-08, 16:48
Γέμισες ενυδρεία westie! Και φυτούλια φουλ! Άντε, καλή αρχή! Περιμένουμε τα καλύτερα και ευχόμαστε τα καλύτερα!

Λοιπόν.. Επειδή σου έγραψα κάτι αντίστοιχο και στο άλλο post, για τη λάμπα.. Αποφάσισε τί θα κάνεις με το καθένα.. Αν για φυτεμένο προορίζεται μόνο το ένα από τα δύο, θα πρότεινα το μεγάλο, που θα βάλεις και τη 2η λάμπα.. Αποφάσισε όμως, και (ελπίζω-εύχομαι) αυτή τη φορά η απόφαση να είναι οριστική, γιατί από κάποια στιγμή και μετά καταντάει εκνευριστικό :D!

Μία παρατήρηση: τα φυτά βλέπω τα έβαλες στο 96άρι, χωρίς να αλλάξεις όμως το υπόστρωμα.. αν θυμάμαι καλά, το χαλίκι σου είναι λίγο (σε πάχος) για να αναπτυχθούν οι ρίζες.. αποφάσισε σε ποιο ενυδρείο θα τα βάλεις, και βάλε και το κατάλληλο χαλίκι που κουβεντιάσαμε παραπάνω.. και προτείνω να κάνεις και κάποιες σκέψεις για το aquascape σου, για να μή μετακινείς συνεχώς τα φυτά.. είναι κρίμα όχι μόνο τα φυτά, αλλά και ο κόπος του φίλου που στα έστειλε! ΟΚ?

Άντε, περιμένουμε τις αποφάσεις σου!

Σπύρος Μ
03-06-08, 16:54
Eίναι κάπου 8-9-10εκ. απλά δεν φένεται λόγο της μαύρης κόντρας που βρισκεται κάτω κάτω.Και τα 2 φυτεμένα μόνο που το 120αρι θα είναι ακόμα περισσότερο

xontros
03-06-08, 17:02
Eίναι κάπου 8-9-10εκ. απλά δεν φένεται λόγο της μαύρης κόντρας που βρισκεται κάτω κάτω.Και τα 2 φυτεμένα μόνο που το 120αρι θα είναι ακόμα περισσότερο

ΟΚ, λοιπόν.. Μη βιαστείς να αγοράσεις φυτά.. Γρήγορα αυτά που έχεις θα πάρουνε τα πάνω τους, θα μεγαλώσουν, και με κλαδέματα θα γεμίσεις και τα δύο ενυδρεία..

Απόφαση για τις συνθέσεις του καθενός δεν ακούω ακόμα!

Σπύρος Μ
03-06-08, 17:53
Φυτά δεν θα βάλω άλλα εκτός απο ανούμπια και βαλισνερία και μερικές ρίζες.Σύνθεση δεν ετοιμάζω γιατί δεν βρισκω κανένα εύκολο και ομορφο κιχληδόψαρο.

xontros
03-06-08, 18:18
Πρόταση:

Το ένα από τα δύο, να το κάνεις ζωοτόκα.. Γκάπι (που έχεις ήδη), ή αν θέλεις και πλάτυ/μόλυ/ξιφοφόρους (προσοχή: όχι πλάτυ με ξιφοφόρους μαζί, γιατί υβριδίζουν).. Σκληρό νεράκι, ίσως και λίγο αλατάκι.. Πολλές γέννες, μωράκια, χρώματα, κ.τ.λ. Θα είναι και πολύ καλές συνθήκες για apple snail..

Και το δεύτερο, να το κάνεις με μαλακό νερό.. Με τύρφη στην αρχή, και μελλοντικά βλέπεις και για Α/Ο.. Με κάποιο ζευγαράκι νανοκιχλίδες (π.χ. apistogramma ή ramirezi), και κάποιο κοπαδάκι tetra (π.χ. τις χήρες σου, αν δεν τις έδωσες ήδη, αν και εγώ μάλλον θα τις έδινα και θα έβαζα cardinal ή neon, που δίνουν πολύ όμορφο χρώμα στο ενυδρείο)..
Δες π.χ. το υπέροχο ενυδρείο του Νεοκλη:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24505
Ίσως και ένα ancistrus (ο pleco σου γίνεται τεράστιος.. 30εκατοστά! (αν είναι ο common pleco, αλήθεια, ξέρεις ποιος είναι? δεν ποστάρεις καμία φωτό για αναγνώριση?) δε γίνεται να τον ανταλλάξεις στο pet-shop ή με αγγελία, με κάποιο μικρόσωμο ancistrus? - ρώτα εδώ και τους ειδικούς στα γατόψαρα..)

Τι λες?

Σπύρος Μ
03-06-08, 18:46
Λοιπόν ενα ζεύγος απο ραμιρέζι
10νέον ή καρδινάλια
6 κορυντόρας
1 L81 ή Pleckoltia vitttata
Αν γίνετα και τις χήρες

xontros
03-06-08, 19:17
Στο post 126 (σ'αυτό το thread), ο Νεοκλής σου λέει OXI ramirezi+corydoras.. Δες το ενυδρείο του (στο link που σου έβαλα παραπάνω), το έχει δει με τα μάτια του, κάτι θα ξέρει..
Και ξεκίνα βρε το στήσιμο! Δε θέλουμε να βλέπουμε ερωτήσεις! Πράξη να βλέπουμε!

alexinio
03-06-08, 19:44
Oύτε πλεκό καλύτερα άστο...
Κάνε μία απλή σύνθεση με ένα ζευγαράκι ραμιρέζι και ένα κοπαδάκι καρδινάλιους.
Όπως σου λέει και ο xontros με το να αλλάζεις καθημερινά σχέδια και να τα ποστάρεις εδώ δεν κερδίζεις τίποτα...
Βάλε μπροστά ένα από τα σχέδια σου και ρώτα μας πάνω σε αυτό...

Σπύρος Μ
03-06-08, 19:50
Ουτε στ 96λιτρο δεν μπαίνουν κορυντόρες;Το 120λιτρο δεν βρίσκω βάση να το βάλω.Βρήκα μία βάση που εκεί είχαμε παλιά μια ραπτομηχανή αντέχει και τώρα θα βάλουμε βίδες και θα κλείσουμε με ουπα.Στη θέση των κορυ μπορώ να βάλω οτο ή ζεύγος L81 ή Pleckoltia vitttata

Neoklis
03-06-08, 19:56
Ναι!!
Εγώ θα σου πρότεινα τα εξής:

1 ζευγάρι ραμιρέζι
10 καρδινάλιους (ή ροδόστομους)
6-7 οτόκυκλους
και μερικές γαρίδες αμάνο...

Και είσαι υπερ-κομπλε!!!
Αυτά από μένα...

Σπύρος Μ
03-06-08, 19:59
Thanks.Αυτή τη σύνθεση δεν την είχα σκεφτεί αλλά είναι σούπερ.Μόνο που φοβάμαι στα οτο γιατί έχω ακούσει πως αν δεν κάνεις καλή προσαρμογή :smt051 απο την πρώτη week.Να κάνω προσαρμογή μέσα σε κουβά και νερό ενυδρείο μέσα για μια μέρα και να κυκλοφορεί(το νερό)αργά;

xontros
03-06-08, 20:02
Στήνεις ενυδρεία, στρώνεις ενυδρεία, βάζεις φυτά στα ενυδρεία, ξεκαθαρίζεις τα ψάρια που έχεις, μετά (σταδιακά πάντα, και όχι όλα μαζί) προσθέτεις αυτά που συμφωνήσαμε, και μετά βλέπουμε..

Στο ενυδρείο με τις νανοκιχλίδες (ραμιρέζι τελικά), κάποιο ancictrus, ή μερικά ottos νομίζω μπορούν να μπουν.. Τα κόρυ απ'ότι λέει ο φίλος ο Νεοκλής, θα φάνε πολύ ξύλο..

Στο γκαπο-ενυδρείο τώρα, ίσως μπορείς να βάλεις κάποια κορυντοράκια.. Εξαρτάται αν θα ρίχνεις ή όχι αλάτι, τι σκληρότητα/pH θα έχεις, κ.τ.λ., επιλέγοντας με άλλα λόγια παραμέτρους κατάλληλες και για τα δύο είδη.. Αν δεν κάνω λάθος, γκάπι με κόρυ είχα δει σε κάποια παρουσίαση του ενυδρείου του χαλβά..

Σπύρος Μ
03-06-08, 20:04
Πάλι ευχαριστώ.Στο 96αρακι μου το μικρό τελικά θα φτάσω αρκετά γκάπι παραπάνω απο 10 γιατί μάλλον η γκαπίνα μου γενεί.

xontros
03-06-08, 20:06
Thanks.Αυτή τη σύνθεση δεν την είχα σκεφτεί αλλά είναι σούπερ.Μόνο που φοβάμαι στα οτο γιατί έχω ακούσει πως αν δεν κάνεις καλή προσαρμογή :smt051 απο την πρώτη week.Να κάνω προσαρμογή μέσα σε κουβά και νερό ενυδρείο μέσα για μια μέρα και να κυκλοφορεί(το νερό)αργά;

Είπαμε, one thing at a time.. Αλλά επειδή είμαι καλό παιδί :D, μπορείς να κάνεις την πατέντα που σχολίαζες σε κάποιο άλλο σου post, με τον κουβά, το σωληνάκι της αεραντλίας και το σφουγγαράκι! ;)

alexinio
03-06-08, 20:25
Σε όλα τα ψάρια ανεξερέτως πρέπει να κάνεις καλή προσαρμογή είτε αυτή γίνεται σε ξεχωριστό δοχείο είτε με το σακουλάκι στο ενυδρείο.
Τώρα σε ρωτάω εγώ...πως θα βρεις ζευγάρι baryancistrus L81 ή pecoltia vittata και πόσα είσαι πρόθυμος να δώσεις για αυτά?
Τα όττο είναι αευαίσθητα ψάρια επειδή είναι wild caught...(αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό...)
Χαίρομαι που κατέληξες σε μία σύνθεση επιτέλους!
Θα πρέπει όμως αφού θα ασχοληθείς με νοτιοαμερικάνικα ψαράκια να έχεις μαλακό και όξινο νεράκι με την χρήση τύρφης στο ενυδρείο και στην προετοιμασία νερού.
:cool:

Σπύρος Μ
04-06-08, 06:01
Σε όλα τα ψάρια ανεξερέτως πρέπει να κάνεις καλή προσαρμογή είτε αυτή γίνεται σε ξεχωριστό δοχείο είτε με το σακουλάκι στο ενυδρείο. εντάξει
Τώρα σε ρωτάω εγώ...πως θα βρεις ζευγάρι baryancistrus L81 ή pecoltia vittata και πόσα είσαι πρόθυμος να δώσεις για αυτά? 40-50ευρώ
Τα όττο είναι αευαίσθητα ψάρια επειδή είναι wild caught...(αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό...)τα περισώτερα γι'αυτό αν επιζήσυν το πρώτο 3ήμερο είναι καλά και δεν ανυσηχείς για στρεσαρισμένους θανατους
Χαίρομαι που κατέληξες σε μία σύνθεση επιτέλους! Και εγω
Θα πρέπει όμως αφού θα ασχοληθείς με νοτιοαμερικάνικα ψαράκια να έχεις μαλακό και όξινο νεράκι με την χρήση τύρφης στο ενυδρείο και στην προετοιμασία νερού.Το ξερω.Τύρφη θα βρώ σε πετ σοπ;
:cool:
!!!!

PascM
04-06-08, 07:21
Φυσικά!

Σπύρος Μ
04-06-08, 10:07
Μόλις τελειώσω την βάση και το βαλω σπίτι μου αρχίζει στρώσει και θα στρώσω με αμμωνία.Φίλτρο θα πάρω ένα μεγαλύτερο το 2215 γιατί διάβασα πως τα είδη που θα βάλω θέλουν πιο δυνατή ροή.Το φίλτρο του 120λιτρο θα το βάλω στο 96λιτρο αφού θα είναι λίγο πιο αποδοτικό.
Kατι άσχετο:Τι διαφορά έχει ένας κυκλοφριτής απο ένα φίλτρο;

Πάνος
04-06-08, 10:23
Kατι άσχετο:Τι διαφορά έχει ένας κυκλοφριτής απο ένα φίλτρο;

ο κυκλοφορητης παιρνει νερο απο την εισοδο και το βγαζει απο την εξοδο...μετακινει νερο μονο δε κανει κατι αλλο....
αντιθετα το φιλτρο ειναι το ολοκληρωμενο συστημα που εχει και κυκλοφορητη για να αναγκαζει το νερο να περνα απο τον καδο με τα υλικα φιλτρανσης και να "καθαριζει" το νερο..

Σπύρος Μ
04-06-08, 10:40
Tώρα θα κάνω αλλαγή.Επειδή θα βάλω το ψιλό χαλίκι να βγάλω τα φυτά και να τα βάλω σε εναν καθαρό κουβά και να τα αφήσω μέχρι να τελειώσω την αλλαγή υποστρόματος;Θα βάλω για βοήθεια και το φίλτρο του 120λιτρου για να έχω καλύτερο φιλτράρισμα.

Πάνος
04-06-08, 10:43
Tώρα θα κάνω αλλαγή.Επειδή θα βάλω το ψιλό χαλίκι να βγάλω τα φυτά και να τα βάλω σε εναν καθαρό κουβά και να τα αφήσω μέχρι να τελειώσω την αλλαγή υποστρόματος;.

η να τα βαλεις σε δοχειο κλειστο η αν τα βαλεις σε κουβα να εχεις και νερο μεσα....ετσι η αλλιως δε πρεπει να στεγνωσουν..επειδη θα σου παρει μαλλον ωρες μεχρι να αλλαξεις το χαλικι....εγω τα κλαδεματα τα διατηρω σε λεκανη με νερο ενυδρειου

Σπύρος Μ
04-06-08, 10:45
To φίλτρο του aqua-atlantis 120λιτρο θα κάνει για το 96αρι πιστεύω.Να κάνω μπόλιασμα απο το σπόγγο;

Πάνος
04-06-08, 10:58
To φίλτρο του aqua-atlantis 120λιτρο θα κάνει για το 96αρι πιστεύω.Να κάνω μπόλιασμα απο το σπόγγο;

βαλε και τα 2 φιλτρα να δουλευουν μαζι για μερικες μερες αλλα βαλε στο καινουριο και μπολι....

Σπύρος Μ
04-06-08, 18:59
Tο 120αροφιλτρο έχει μόνο έναν σωλήνα eheim.Μπορώ εγώ να βάλω μπλε σφουγγάρι αλλά και κεραμικά μακαρόνια απο το 96αρόφιλτρο αλλά δεν έχει ούτε βεντούζες.Να ρωτήσω τον bandit4 πως να το στηρίξω;Θα γίνει η αλαγή τελικά το απογευμα για να πάρω και άλλον ένα κουβά για να κάνω εναλλαγή χώματος
Εγινε η αλαγή νερού.Θα βάλω τελικά ενα καλό και μικρό εσωτ.φίλτρο

xontros
04-06-08, 19:04
Όταν λες αλλαγή νερού, εννοείς όλη τη διαδικασία-αλλαγή του χαλικιού?
Για το 96άρι μιλάμε πάντα, έτσι? Έλα ρε θηρίο! Μπράβο!

Τα φυτά πώς τα τοποθέτησες τελικά? Έβαλες και καμία ρίζα/πέτρα?

Αν θέλεις βοήθεια με το aquascape, ανέβασε φωτό να δούμε πώς είναι η διάταξη των φυτών, για να κάνεις τις όποιες βασικές αλλαγές όσο το δυνατόν πιο νωρίς, για να αφήσεις μετά τα φυτάκια σου ήσυχα να αναπτυχθούν, και να μήν τα ταλαιπωρείς με μετακινήσεις.. Αν και.. με τα φυτεμένα, οι αλλαγές δε σταματούν ποτέ!

Σπύρος Μ
04-06-08, 19:27
Όταν λες αλλαγή νερού, εννοείς όλη τη διαδικασία-αλλαγή του χαλικιού? ναι
Για το 96άρι μιλάμε πάντα, έτσι? Έλα ρε θηρίο! Μπράβο!
το έκανα λίγο χάλια το σπίτι
Τα φυτά πώς τα τοποθέτησες τελικά? Έβαλες και καμία ρίζα/πέτρα
Δεν πρόλαβα να πάω στην Κηφησιά(σε ενα πετ)αλλά πρόσθεσα μερικές ακόμη

Αν θέλεις βοήθεια με το aquascape, ανέβασε φωτό να δούμε πώς είναι η διάταξη των φυτών, για να κάνεις τις όποιες βασικές αλλαγές όσο το δυνατόν πιο νωρίς, για να αφήσεις μετά τα φυτάκια σου ήσυχα να αναπτυχθούν, και να μήν τα ταλαιπωρείς με μετακινήσεις.. Αν και.. με τα φυτεμένα, οι αλλαγές δε σταματούν ποτέ! Θα βάλω.
Θα βάλω φωτο αύριο γιατί σήμερα είναι το νερό θολό με τόσο μεγάλη αλλαγή καπου στο 45%.Δεν βλέπω σχεδον τίποτα.Να βάλω λίπασμα της σερα ή kai excel?

alexinio
04-06-08, 19:30
Όχι τώρα στην αρχή...
Με την πάροδο του χρόνου θα δεις τι ανάγκες έχουν τα φυτά σου και θα προσθέσεις κάτι ανάλογο.
Εγώ τους πρώτους τέσσερεις μήνες δεν είχα βάλει ζουμί στο ενυδρείο.
Τώρα βάζω που και που ένα γενικό και excel

Σπύρος Μ
04-06-08, 20:14
Δηλαδή καθόλου λίπασμα;Θα τα χάσω ολα:(

PascM
05-06-08, 00:38
Γιατί να τα χάσεις ?

Σπύρος Μ
05-06-08, 06:47
Mετα την αλλαγή χαλικιού χάθηκαν 3 γκάπι.Δεν είμαι σύγουρος αλλά μέτρησα 7.Της θυληκιάς το μαύρο στην κοιλιά έχει γίνει ανοιχτό ροζ οποτε μάλλον τα έχασε ή γέννησε.Το χαλίκι το χοντρό βγήκε σχεδόν ολο εντός απο 50γραμμάρια.Τα κακά τως ψαριών είχαν φτάσει κάτω απο τοχαλίκι με αποτέλεσμα το ενυδρρείο οταν του αλλαξα το νερό ήταν σαν βάλτος.Θα πάρω γιατί πρέπει(ο πετ-σοπας μου είπε πως η τρόμπα τα καθαρίζει όλα)μια σκούπα βυθού γιατί έχω γεμίσει ακαθαρίες και υπολειματα τροφής.Έβαλα πολύ χαλίκι 2 τσουβάλια αρα καπου στα 15κιλά.Ειναι 13εκ. με το μέτρο το πάχος του χαλικιού.Να βάλω μερικές θυληκιές γκαπινες ακόμα ή τωρα που έχω 7 μπορώ να βάλω xiphophorus helleri,xiphophorous variatus,platys,mollys(ενα είδος απο αυτά)και τα κορυντόρας(αν βρώ sterbai)μια 5αδα-6αδα;

Σπύρος Μ
05-06-08, 08:26
Φοτος:Τελικά τα γκαπάκια τα μέτρησα 8 μπορεί να είναι και περισσότερα

tasinio
05-06-08, 11:58
1foto:

leopardalis????pleco???

Σπύρος Μ
05-06-08, 12:13
Ναι;Δηλαδή είναι josemailanus pleco(καπως έτσι);Αρα πρέπει να φτιάξω μια δεξαμενή για να τον στεγάσω.Στενοχωριέμαι να τον δώσω αλλά τον έχω 1 χρόνο 3 μέρες και κάτι ώρες(απο τοτε που πείρα το ενυδρείο).Λοιπάμαι και αυτόν.Μπορώ να τον βάλω και αυτόν προσωρινά στο 120αρι;

tasinio
05-06-08, 13:39
τον έχω 1 χρόνο 3 μέρες και κάτι ώρες(απο τοτε που πείρα το ενυδρείο).

:D:D:D
http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=177

θα gini πολύ μεγάλο:smt009 έτσι:smt039 bye bye pleco...sorry

xontros
05-06-08, 13:44
Άρα λοιπόν, αλλαγή χαλικιού εξετελέσθη..
Το φίλτρο θέλει αλλαγή, ελπίζω ότι το έχεις δρομολογήσει το θέμα..
Τα ψαράκια που δεν ταιριάζουν θα φύγουν είπες.. Περιμένουμε..

Τώρα: τα γκαπάκια πόσα είναι αρσενικά vs θηλυκά?
Και.. Βάλε και καμία γενική φωτό + τα είδη των φυτών για να κουβεντιάσουμε το aquascape!
Λίπασμα όχι ακόμα.. Άσε να προσαρμοστούνε τα φυτά και να αρχίσουν να αναπτύσσονται και βλέπουμε..

Είσαι σε καλό δρόμο πάντως, καλή συνέχεια!

Σπύρος Μ
05-06-08, 13:48
Για φίλτρο σκέφτομαι της εχέιμ αυτό http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=221002&t=temartic_e&userid=wm9YTte6fT0BApEJg9XrGIJDmhTdyRTLAmz
Φυτά έχω αυτά:...ludwigia repens....hydrophila polysperma....leucocephala...egeria densa....ceratophyllum demercum...pistia strtiotes...limnophilla aquatica...
Γκάπι 3 αρσενικά και ολα τα άλλα θυληκά.Νομίζω 5-6 θυληκά

xontros
05-06-08, 14:30
Φίλτρο θα πρότεινα εξωτερικό.. Το εσωτερικό, πέραν του ότι θα σου τρώει χώρο, θα σε δυσκολέψει (μελλοντικά) και στο aquascape..

Η αναλογία αρσενικών-θηλυκών γκάπι είναι μια χαρά! Σύντομα θα έχεις και γέννες!

Τα φυτά που έχεις είναι ταχείας ανάπτυξης, οπότε κάποια στιγμή θα χρειαστείς και CO2.. Και φωτισμό.. Και λιπάσματα.. (με τη σειρά που τα γράφω) Θα σου αρέσει η όλη φάση, θα φτιάξεις τα DIY συστηματάκια σου και θα την καταβρείς εσύ που είσαι και των κατασκευών..

Προτείνω τα stem plants να τα φυτέψεις σε ματσάκια των 3-4, με τα όμοια φυτά όλα μαζί.. Μή βιαστείς να τα απλώσεις, όταν αρχίσουνε να μεγαλώνουνε θα κλαδεύεις, θα ξαναφυτεύεις και σύντομα θα τιγκάρει το ενυδρείο! Προς τα πίσω γενικά να τα βάλεις (αφού παίρνουν μπόι τα περισσότερα από αυτά), για να αφήσεις ελεύθερο χώρο μπροστά και στο κέντρο για να κολυμπάνε τα ψαράκια.. Να φορτώσεις περισσότερο τις δύο πίσω γωνίες σου, δημιουργεί έτσι πιο ωραία αίσθηση του βάθους..

Σπύρος Μ
05-06-08, 16:04
Δεν είναι και τόσο μεγάλο φίλτρο.Θα κρίβεται απο τη λουτβίτζια και και μια μεγάλη βαλισνερία που θα αγοράσω.Θα τα μετακομίσω τα φυτά.Δεύτερο φωτισμό επειδη δεν ξέρω να βάζω μπορεί να παω το καπάκι σε εναν ηλεκτρολόγο και να μου βάλει 2-3 υποδοχές έτοιμες και να βάλω αλλες 2-3 λαμπες 18w οπότε 18x4=72w=0,75w per litre.Απλά ψάχνω για εναν φθηνό για να μου φτιαξει και τα δυο καπάκια

xontros
05-06-08, 16:17
Μπορείς να μετρήσεις διαστάσεις?
Μήκος & πλάτος, εσωτερικά, και ύψος από το πάνω μέρος του χαλικιού, μέχρι την επιφάνεια του νερού (η οποία πρέπει να είναι μέχρι εκεί που ξεκινάει το καπάκι)..

Και μία φωτό το καπάκι από μέσα ίσως βοηθούσε να σου πούμε πώς μπορείς να το κάνεις και μόνος σου (και να μήν τρέχεις σε ηλεκτρολόγους)..

Σπύρος Μ
05-06-08, 16:46
Θα βάλω λάμπες μάλλον μαζί με τον πατέρα μου αφού ξέρει και αυτός.
Αντε το πολυ να χαλάσει και το καπάκι και να βάλει κανλεναν προβολέα.

xontros
05-06-08, 17:03
Μπορείς να μετρήσεις διαστάσεις?
Μήκος & πλάτος, εσωτερικά, και ύψος από το πάνω μέρος του χαλικιού, μέχρι την επιφάνεια του νερού (η οποία πρέπει να είναι μέχρι εκεί που ξεκινάει το καπάκι)..

Και μία φωτό το καπάκι από μέσα ίσως βοηθούσε να σου πούμε πώς μπορείς να το κάνεις και μόνος σου (και να μήν τρέχεις σε ηλεκτρολόγους)..

Διαστάσεις? Φωτό?

Σπύρος Μ
05-06-08, 18:09
60εκ.
Φωτο δεν μπορώ να βρω αυτή τη στιγμή εκτός απο αυτή ου εχω ανεβάσει παλιότερα:
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=14825&d=1211111528
Το ξέρω πως δεν φαίνετε καλά.Δεν βρίσκω το κινητό μου η τη φωτογραφική μου για να βγάλω καινούρια

xontros
05-06-08, 18:22
Διαστάσεις εννοούσα του ενυδρείου! zw

Τώρα, έτσι όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, πρέπει να είναι πολύ εύκολο να μπει λάμπα:

Η 1η εναλλακτική είναι να αφήσεις την υπάρχουσα όπως είναι, να πάρεις έναν ανακλαστήρα, πιατράκια (συνήθως υπάρχουν μαζί με τον ανακλαστήρα), βιδίτσες με παξιμαδάκια, και ένα συστηματάκι με ballast, starter & στεγανά ακροφύσια (όπως σου γράφουν εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25418), και να κάνεις πατέντα παρόμοια με του Χρήστου ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22222 ), όπως είναι και στο άλλο σου το ενυδρείο..

Και φυσικά υπάρχει και η 2η εναλλακτική, να ξηλώσεις το σύστημα που έχει και να κάνεις το παραπάνω 3 φορές, για ακόμη περισσότερο φως!

Σπύρος Μ
05-06-08, 18:44
Λοιπόν το 96λιτρο είναι 80*30*40
το 120λιτρο είναι 100*30*40

xontros
05-06-08, 19:17
Διαβάζεις αυτά που σου γράφω, ή τσάμπα παιδεύομαι?

Ύψος σου είπα από το πάνω μέρος του χαλικιού, μέχρι εκεί που ξεκινάει το καπάκι (όπου θα πρέπει να είναι και η στάθμη του νερού).. zw

Δε μπορεί να είναι 40cm! 80x30x40 κάνει 96 λίτρα, όσα δηλαδή είχες και με 7-8cm χαλίκι! Τώρα έχεις 13! Για μέτρα ξανά να δούμε!
Και αν είναι 5χιλιοστά το τζάμι σου, οι εσωτερικές διαστάσεις θα είναι 79x29x40, οπότε άλλα 5 λίτρα λιγότερα!
Μέτρα σωστά! Και μή βιάζεσαι να απαντήσεις!
Ή αλλιώς, πες μου να μήν ασχολούμαι!

dizio
05-06-08, 19:32
μπορείε να κάνεις και αυτό. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24981

xontros
05-06-08, 19:42
Πάει ο μικρός μας φίλος.. Τσάμπα κόπος τελικά.. :(

theofilos
05-06-08, 19:45
1 εβδομαδα ρεπω πηρε να ηρεμησει ;).

nickthegreek
05-06-08, 19:48
Αν περειμένεις μέχρι τις 12 του μήνα απο οτι μου είπε θα σου πει.
Δεν επιτρέπεται να γράφει απο το δικό μου προφίλ!!!
Οπότε θα του κάνω την χάρη να του μετρήσω εγώ.
Και θα τον βοηθήσω να βάλει και την πρόσθετη λαμπα!

Υ.Γ:Δεν έπρεπε να μιλάει σε ποστ που δεν είναι δικά του.Τα ήθελε.Και του εξήγησα πως σε αυτό το φόρουμ υπάρχει μια 'Ιεραρχία' και πως θα την πληρώνει αυτός.Δεν με άκουσε.Κρίμα.Και οταν ξαναμπει θα του κάνω μια παρατήρηση στα φυτά.Καλύτερα να πιάσει φυτά του ίδιου είδους σαν ματσάκι και να τα τοποθετεί σε άκρες και να κρύβει τα τζαμια και οτι αλλο δεν σχετίζεται με το φυσικό τους περιβάλλον.Αυτά απο εμενα;)

Σπύρος Μ
12-06-08, 19:42
Αν περειμένεις μέχρι τις 12 του μήνα απο οτι μου είπε θα σου πει.
Δεν επιτρέπεται να γράφει απο το δικό μου προφίλ!!!
Οπότε θα του κάνω την χάρη να του μετρήσω εγώ.
Και θα τον βοηθήσω να βάλει και την πρόσθετη λαμπα!

Υ.Γ:Δεν έπρεπε να μιλάει σε ποστ που δεν είναι δικά του.Τα ήθελε.Και του εξήγησα πως σε αυτό το φόρουμ υπάρχει μια 'Ιεραρχία' και πως θα την πληρώνει αυτός.Δεν με άκουσε.Κρίμα.Και οταν ξαναμπει θα του κάνω μια παρατήρηση στα φυτά.Καλύτερα να πιάσει φυτά του ίδιου είδους σαν ματσάκι και να τα τοποθετεί σε άκρες και να κρύβει τα τζαμια και οτι αλλο δεν σχετίζεται με το φυσικό τους περιβάλλον.Αυτά απο εμενα;)
Παλι βλακείες λέει!!!

Λοιπόν γύρισα.Το 120λιτρο επειδή δεν έχω αρχίσει καν την μετακόμιση του δωματιου μου το έχω άδειο.Σαν βάση θα μπεί μία βάση απο σύδερο που ήταν παλιά μερος ραφτικής μηχανής.Ένα ξύλο μαύρο σκαλιστό μήκους 110εκ. πλάτους 35 και πάχουν 10εκ.Στο 96λιτρο μου μετά απο μια αλλαγή νερού πέθανε μια ετοιμόγενη γκαπίνα!!!Τώρα έχω 7 γκάπι και τον πλέκο με τον γυρινόχυλο(οι χήρες φυλοξενούνται σε ενυδρείο φίλλου).Έχω κάνει μια αλλαγή για το 120λιτρο σε σύνθεση βάζοντας κριμπ ή σκαλάρια απο τον τζιμι ωστε να βοηθήσω και τον σύλλογο.Αυτήν την ευδομάδα θα σωσω και εναν μονομάχο που φυλοξενίται σε μια 200μιλιλιτρ μονομαχιέρα εκτός αν βρω λευκή θυληκιά να την στήλω στον Πάνο(να το χαιρεσαι:p)για να έχω και εγώ λευκά!!!Νομίζω και είμαι εσυόδοξος πως θα βρω και θα αν βρω θα σου την κάνω δωρο μαζί με τα μεταφορικά γιατί μου έδωσες πολυ καλά φυτά!!!
Ευχαριστώ!!!

alexinio
12-06-08, 19:48
Έχω κάνει μια αλλαγή για το 120λιτρο σε σύνθεση βάζοντας κριμπ ή σκαλάρια απο τον τζιμι ωστε να βοηθήσω και τον σύλλογο.Αυτήν την ευδομάδα θα σωσω και εναν μονομάχο που φυλοξενίται σε μια 200μιλιλιτρ μονομαχιέρα εκτός αν βρω λευκή θυληκιά να την στήλω στον Πάνο(να το χαιρεσαι:p)για να έχω και εγώ λευκά!!!Νομίζω και είμαι εσυόδοξος πως θα βρω και θα αν βρω θα σου την κάνω δωρο μαζί με τα μεταφορικά γιατί μου έδωσες πολυ καλά φυτά!!!
Ευχαριστώ!!!

Καλωσήρθες πάλι αδειούχε!
Τον σύλλογο με τα σκαλάρια θα τον ενυσχήσεις...τα σκαλαράκια πάλι όχι...
Θέλουν περισσότερο ύψος και γενικότερα λίτρα.
Βάλε καμιά φωτογραφία από το ενυδρείο να δούμε την βελτίωση του και πως έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα...
Σε τί λίτρα θα τον βάλεις τον μονομάχο?Είναι στρωμένο και στημένο?

Καλή συνέχεια...αναμένουμε φωτογραφίες:D

Α! και κάτι άλλο...revolution είναι επανάσταση...evolution μάλλον θα εννοείς!

Σπύρος Μ
12-06-08, 19:53
Το ενυδρείο είναι κάπου 20λιτρα μεικτά περίπου 16καθαρά(το έφτιαξα το Σαββατοκύριακο).Θα βάλω ενα φίλτρο κάπου στα 200λιτρα/ώρα.Θερμοστάτη έχω 50αρι.
Καλωσήρθες πάλι αδειχούχε!
Τον σύλλογο με τα σκαλάρια θα τον ενυσχήσεις...τα σκαλαράκια πάλι όχι...
Θέλουν περισσότερο ύψος και γενικότερα λίτρα.
Βάλε καμιά φωτογραφία από το ενυδρείο να δούμε την βελτίωση του και πως έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα...
Σε τί λίτρα θα τον βάλεις τον μονομάχο?Είναι στρωμένο και στημένο?

Καλή συνέχεια...αναμένουμε φωτογραφίες:D

Α! και κάτι άλλο...revolution είναι επανάσταση...evolution μάλλον θα εννοείς! σωστά το είπα Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 96ΛΙΤΡΟΥ!!!
Οσο για τα σκαλάρια εντάξει δεν τα πέρνω.Οπότε θα πάρω απο τον τζιμι κανενα κριμπ.Αλλα δεν θα βρω θυληκά!!!Εχω άξει και μόνο αρσενικούς βρίσκω.Τα ραμιρέζια τα παράτησα.Καλύτερα αφρικάνα!!!

alexinio
12-06-08, 19:54
Ο θερμοστάτης ο 50άρης ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται...καλύτερα ένας 25άρης.
Άμα γίνει καμία στραβή θα ο μονομάχος θα γίνει βραστός.
200λίτρα/ώρα για μονομαχοενυδρείο είναι πολύ ...αλλά άμα υπάρχει δυνατότητα μείωσης ροής πάο πάσο.
Από ότι κατάλαβα δεν είναι στρωμένο...θα το μπολιάσεις?Κάνε μετρήσεις πρώτα πριν βάλεις τον μονομάχο για να είσαι σίγουρος ότι θα έχει μπολιαστεί.
Από διακόσμηση ξέρεις,φυτάκια κανά ξυλαράκι και είσαι jet

Σπύρος Μ
12-06-08, 20:03
Τον 50αρι θα τον έχω στους 26(τον είχα και σε 10λιτρο χωρίς πρόβλημα).
Το φίλτρο θα μπορεί να αυξομειώσει την ροή του.
Θα μπολιαστεί απο το 96λιτρο όταν το 96λιτρο γίνει εντελώς καλά μετά απο μια βλακεία του αδελφού μου να ρίξει τα φιλαράκια όλα προσπαθώντας να ρίξει 2-3:mad:.Η αμμωνία πήγε λίγο πάνω και με καθημερινές αλλαγές 75% ισιώνει κατά πολυ.Φίλτρο θα μπει το εχέιμ 2210(στο 96λιτρο).

Πάνος
12-06-08, 20:04
εκτός αν βρω λευκή θυληκιά να την στήλω στον Πάνο(να το χαιρεσαι:p)για να έχω και εγώ λευκά!!!Νομίζω και είμαι εσυόδοξος πως θα βρω και θα αν βρω θα σου την κάνω δωρο μαζί με τα μεταφορικά γιατί μου έδωσες πολυ καλά φυτά!!!
Ευχαριστώ!!!

σε ευχαριστω πολυ σπυρο!!!:p..βρες εσυ και τα εξοδα δικα μου...και φυτα σου ξαναστελνω αν θες....αν και ..αν επιασαν οσα σου εστειλα δε θα χρειαστεις...μεγαλωνουν γρηγορα...
υ.γ. κοιτα να μην ξαναπαρεις "αδεια"...

Σπύρος Μ
12-06-08, 20:21
Aδεια θα πάρω 3μινη.Μετά απο τις 20 Ιουνη θα μπω πάλι 20Σεπτέμβρη!!!

Πάνος
12-06-08, 20:23
Aδεια θα πάρω 3μινη.Μετά απο τις 20 Ιουνη θα μπω πάλι 20Σεπτέμβρη!!!

:D:D:D

Σπύρος Μ
12-06-08, 20:34
Ε.Θα περάσετε ενα καλοκαίρι καλό.Ιδικα ο mod admin:D

PascM
12-06-08, 20:38
Ε.Θα περάσετε ενα καλοκαίρι καλό.Ιδικα ο mod admin:D
Σε βλέπω να αναζητάς νωρίτερα την άδεια πάλι!?

Σπύρος Μ
12-06-08, 20:48
Εντάξει αν δεν θελετε να σταματήσω να γράφω θα μείνω:D

Σπύρος Μ
15-06-08, 18:43
Eίδα μια προσφορά το εχέιμ 2210 με 30ευρώ.Να τοπάρω ή να αφήσω το 700λ/ω που είναι ρυθμισμένο στα 600λ/ω.Για καλύτερο φιλτραρισμα πιστευώ πως αυτό που έχω είναι καλό.Θα πάρω αλλο ενα μικρό 300 για να βάλω και μακαρονακι ή σιποράξ

PascM
16-06-08, 02:01
Πως το πες αυτό?

Σπύρος Μ
16-06-08, 12:18
Εδώθηκαν τελικά οι χήρες και ο γλύφτης θα μπει προσωρινα στο ενυδρείο του μονομάχου.Σκεφτομαι να πάρω το 2210 της εχέιμ απο μια αγγελία.Το 700lt/h το έδωσα και άφησα στο μεγάλο μόνο το 400lt/h.Μου έδωσε ο πετ-σοπάς ενα φίλτρο με ριθμηστη ροής μάξιμουμ 350λ/ω.Το έβαλα να βγαζει νερό προς το τζάμι και το έφτιαξα το μονομαχοενυδρείο.Έμειναν στο 96λιτρο τώρα 5-6γκάπι(τώρα όμως θα γεννήσουν και οι θυληκές) με αναλογία 2 αρσενικά και τα υπόλιπα θυληκά και ο γλύφτης με τον πλέκο.
Επειδή μάλλον το 120λιτρο θα έχει τους νέους κατοίκους απο Σεπτέμβριο θα έχει τον πλέκο μόνο του το καλοκαίρι.Στο 96λιτρο να βάλω άλλο είδος ψαριού ή να αφήσω μόνο τα γκάπι;

alexinio
16-06-08, 12:22
Εδώθηκαν τελικά οι χήρες και ο γλύφτης θα μπει προσωρινα στο ενυδρείο του μονομάχου.Σκεφτομαι να πάρω το 2210 της εχέιμ απο μια αγγελία.Το 700lt/h το έδωσα και άφησα στο μεγάλο μόνο το 400lt/h.Μου έδωσε ο πετ-σοπάς ενα φίλτρο με ριθμηστη ροής μάξιμουμ 350λ/ω.Το έβαλα να βγαζει νερό προς το τζάμι και το έφτιαξα το μονομαχοενυδρείο.Έμειναν στο 96λιτρο τώρα 5-6γκάπι(τώρα όμως θα γεννήσουν και οι θυληκές) με αναλογία 2 αρσενικά και τα υπόλιπα θυληκά και ο γλύφτης με τον πλέκο.
Επειδή μάλλον το 120λιτρο θα έχει τους νέους κατοίκους απο Σεπτέμβριο θα έχει τον πλέκο μόνο του το καλοκαίρι.Στο 96λιτρο να βάλω άλλο είδος ψαριού ή να αφήσω μόνο τα γκάπι;
Άσε τα guppy...
Άμα οι συνθήκες είναι καλές θα στο γεμίσουν πολύ σύντομα!
Φρόντισε στο 120λιτρο και στο μονομαχοενυδρείο πριν μπουν τα ψάρια να στρωθούν αναλόγως.
Καλη συνέχεια

Σπύρος Μ
16-06-08, 12:25
Το 120λιτρο θα στρωθεί με την αμμωνία.

Σπύρος Μ
18-06-08, 11:04
Το 120λιτρο ανέβηκε στο δωμάτιό μου.Θα γεμιστεί το Σαββατοκύριακο με νερό.Φίλτρο δεν έχω καταληξει πιο θα πάρω.Επιδή δεν θα εχω μεγάλη ιχθυοφόρτηση με 1 ζεύγος κριμπ θα βάλω ένα μικροτερο ή το 96λιτρο καρφουρίσιο.Ο 100w θερμοστατης είναι καλός ή να πάρω μεγαλύτερο;Που μπορώ να βρω valisneria americana?Ευχαριστώ.

sarcastic
18-06-08, 12:08
μια χαρά ειναι ο θερμοστάτης!!!!

(δεν ξερω αλλά εχω μια απίστευτη όρεξη για γεμιστά!!!)

gohn1990
18-06-08, 13:10
βασικα για τους επομενους 2-3 μηνες δεν θα χρειαστει θερμοστατη.......:D

Σπύρος Μ
18-06-08, 13:13
Να τον βγάλω ή να τον αφήσω τελικά στο 96λιτρο;

gohn1990
18-06-08, 13:19
Να τον βγάλω ή να τον αφήσω τελικά στο 96λιτρο;

τι θερμοκρασια εχεις????...........λογικα τη στιγμη που μιλαμε πρεπει να χτυπας 30αρια,οποτε αφησε τον μεσα απλα μην τον εχεις στην πριζα (ετσι κι αλλιως δεν θα δουλεψει)........απλα στην προκειμενη φαση πιο πολυ θα επρεπε να ανησυχεις για το πως θα ριξεις την θερμοκρασια........

Σπύρος Μ
18-06-08, 13:26
είμαι στο 96λιτρο στους 27 και στο 8λιτρο στους26.

gohn1990
18-06-08, 13:28
χωρις ανεμιστηρακια.........?????εγω ειμαι (χωρις ανεμιστηρακια) στο 120λιτρο στους 32 και στο 60λιτρο στους 34.......τεσπα μια χαρα ειναι η θερμοκρασιες σου............

Σπύρος Μ
18-06-08, 13:31
Με ενα 18αρι κλιματιστικό να χτυπάει όλη μέρα αλλά και ενα ανεμηστηρα να χτυπάει το 8λιτρο τα κρατάει.

theofilos
18-06-08, 13:33
Εγω στο 120λιτρο με τα φωτα ανοιχτα χωρις A/C ή ανεμιστηρακια παραμενω στα 28 προς το παρον. Για καλο και για κακο ετοιμαζω 2 ανεμιστηρακια να ειναι προχειρα... :o

Σπύρος Μ
18-06-08, 13:36
Κατι άσχετο:Ειδατε τώρα στο mega κάτι ρομπότ που έχουν αίσθηση του πόνου;Αηδία

gohn1990
18-06-08, 13:39
Εγω στο 120λιτρο με τα φωτα ανοιχτα χωρις A/C ή ανεμιστηρακια παραμενω στα 28 προς το παρον. Για καλο και για κακο ετοιμαζω 2 ανεμιστηρακια να ειναι προχειρα... :o

ετοιμαζε τα.......ετσι την πατησα και εγω....σταθερα στους 27 και ξυπναω ενα πρωι και βλεπω 31.......εχετε δει κακαβια απο clown loach και ζωοτοκα?????:D

Σπύρος Μ
18-06-08, 13:40
Εχεις σε 120λιτρα κλόουν;Θα σε μαλώσω:D

theofilos
18-06-08, 13:42
Μαλλον μπερδευτηκες :p, ο γκον δεν ειμαι εγω, εγω ειμαι εγω.

gohn1990
18-06-08, 13:44
Εχεις σε 120λιτρα κλόουν;Θα σε μαλώσω:D

δωρακι....τι να κανω????.........θα τον φτιαξω πιστευω μεσα στο καλοκαιρι......αν δεν μπορεσω θα πρεπει δυστυχως να τον αποχωριστω,εχει αρχισει να μεγαλωνει επικινδυνα........

theofilos
18-06-08, 13:46
δωρακι....τι να κανω????.........θα τον φτιαξω πιστευω μεσα στο καλοκαιρι......αν δεν μπορεσω θα πρεπει δυστυχως να τον αποχωριστω,εχει αρχισει να μεγαλωνει επικινδυνα........

Δηλαδη μπερδευτηκε και του βγηκε πραγματικο? η ηξερε το ενυδρειο σου? :grin:

gohn1990
18-06-08, 13:52
Δηλαδη μπερδευτηκε και του βγηκε πραγματικο? η ηξερε το ενυδρειο σου? :grin:

οχι,κοπελα βλεπεις.........μου λεει κατι σου πηρα για το ενυδρειο......λεω και εγω κανενα γκαπυ θα μου πηρε......και μου φερνει μια σακουλιτσα με ενα κλοουνακι,βαφτισμενο και ετοιμο να κολυμπησει στα νερα του ενυδρειου μου......

Σπύρος Μ
18-06-08, 13:53
Το έχω πει χίλιες φορές:D:Το 500λιτρο που το άφησες;

theofilos
18-06-08, 13:53
οχι,κοπελα βλεπεις.........μου λεει κατι σου πηρα για το ενυδρειο......λεω και εγω κανενα γκαπυ θα μου πηρε......και μου φερνει μια σακουλιτσα με ενα κλοουνακι,βαφτισμενο και ετοιμο να κολυμπησει στα νερα του ενυδρειου μου......

Ναι η απορια μου ειναι ο westie ηξερε οτι ειναι 120 λιτρο απο πριν του πεις για το κλοουν?

Σπύρος Μ
18-06-08, 13:55
Ενυδρεία: 120 λιτρα (under construction)
60 λιτρα (under construction)
30 λιτρα γεννηστρα
δεν θέλει κόπο.:D

theofilos
18-06-08, 14:01
Ενυδρεία: 120 λιτρα (under construction)
60 λιτρα (under construction)
30 λιτρα γεννηστρα
δεν θέλει κόπο.:D

Θελει τροπο :smt041.

Σπύρος Μ
18-06-08, 15:35
:Dε!!!
Μηπως να αρχίσω να ρίχνω λίπασμα στα φυτά;

xontros
18-06-08, 16:42
Ναι.. Θα πρέπει κάποια στιγμή.. Μάλιστα, πολλά από τα φυτά σου είναι ταχείας ανάπτυξης.. Κάποια θεωρούνται και δυσκολούτσικα.. Θα χρειαστείς λοιπόν και CO2, και θα πρέπει να ασχοληθείς και με το φωτισμό σου.. Και για να δούμε και το θέμα των υγρών λιπασμάτων, θα χρειαστούν μετρήσεις ΝΟ3 και PO4 (μήν επαναλάβεις τις παλιές τιμές! αυτά μεταβάλλονται κάθε μέρα!), και μια γενικότερη παρατήρηση στα φυτά σου (π.χ. αν έχουν τρύπες στα φύλλα, αν έχουν κιτρινίσει, κ.τ.λ.)

Το ερώτημα είναι, αν ξεκινήσεις λίπανση τώρα, τι θα κάνεις το καλοκαίρι που θα φύγεις?

Το πότε θα ξεκινήσουμε τη σχετική κουβέντα και θα τα πάρουμε ένα ένα με τη σειρά, εξαρτάται από σένα.. ό,τι πεις.. :p

Σπύρος Μ
18-06-08, 16:51
Λίπασμα δεν είχα πάρει γιατι μου είχαν πει πως πρέπει πρώτα να ''πιάσουν'' τα φυτά.Μερικές τρύπες έχουν αλλά απειροελάχιστες.Δυσκολα θα βάλω παροχή co2 σε ενα ενυδρείο που θα ξεστιθεί σε 2 μήνες.

xontros
18-06-08, 17:02
Γιατί θα το ξεστήσεις κατ'αρχήν?

Και αφού θα το ξεστήσεις, γιατί να ρίξεις λίπασμα στα φυτά (αν το πάρουμε έτσι)?

Γνώμη μου: μαθαίνεις για λιπάσματα, ρίχνεις λιπάσματα, φτιάχνεις DIY CO2, και όταν τα μετακινήσεις στο μεγαλύτερο ενυδρείο, μεταφέρεις και το CO2 μαζί με τα φυτά και όλα.. Δεν είναι τίποτα.. Το μόνο που δεν κάνεις, αν είναι να το ξεστήσεις, είναι να πειράξεις το φωτισμό.. Αποφάσισε όμως τι θέλεις, να μην παιδευόμαστε και γράφουμε τσάμπα.. Πες μας τα σχέδιά σου, και ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε (δε νομίζω να έχεις παράπονο, ε?)! :p

Σπύρος Μ
18-06-08, 17:18
Γιατί θα το ξεστήσεις κατ'αρχήν?
Θα αντικατασταθεί απο ενα 700λιτρο με άγριους δίσκους
Και αφού θα το ξεστήσεις, γιατί να ρίξεις λίπασμα στα φυτά (αν το πάρουμε έτσι)? Για να μεταφέρω μερικά στο μεγάλο και να μεγαλώσουν ωστε να μεταφερθούν στο 120λιτρο

Γνώμη μου: μαθαίνεις για λιπάσματα, ρίχνεις λιπάσματα, φτιάχνεις DIY CO2, και όταν τα μετακινήσεις στο μεγαλύτερο ενυδρείο, μεταφέρεις και το CO2 μαζί με τα φυτά και όλα.. Δεν είναι τίποτα.. Το μόνο που δεν κάνεις, αν είναι να το ξεστήσεις, είναι να πειράξεις το φωτισμό.. Αποφάσισε όμως τι θέλεις, να μην παιδευόμαστε και γράφουμε τσάμπα.. Πες μας τα σχέδιά σου, και ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε (δε νομίζω να έχεις παράπονο, ε?)! :p

Αυτά!

PascM
18-06-08, 17:28
OEO πάμε γερά για westie discus breeder and the ultimate discus from Greece.

Σπύρος Μ
18-06-08, 17:31
E,τωρα.

xontros
18-06-08, 17:33
OK.. Ή μιλάμε σοβαρά, ή σαχλαμαρίζουμε..

Ζωοτόκα, ραμιρέζι, απιστόγραμμα, κοπαδόψαρα, ταγκανίκα, θαλασσινό, και τώρα άγριοι δίσκοι.. Τη μία δεν έχεις χρήματα για λάμπες και τέτοια, την άλλη ετοιμάζεσαι για θαλασσινά και για δίσκους..

Στα έχω ξαναπεί και παραπάνω.. Αν δεν έχεις υπομονή, και δεν προχωράς βήμα βήμα, ωραία και σταθερά, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα.. Το ξέρεις πολύ καλά, στο έχω αποδείξει, ότι έχω κάθε διάθεση να σε βοηθήσω όσο μπορώ.. Όσο δε μιλάμε επί συγκεκριμένης βάσης και ό,τι λέμε είναι στον αέρα, δεν πρόκειται να κάθομαι να σπαταλάω το χρόνο μου για συμβουλές σε πράγματα που μπορεί και να μη γίνουν και ποτέ.. Καλό ψάξιμο λοιπόν, καλό διάβασμα, και αν βρεις ανθρώπους με υπομονή για να σε βοηθήσουν και να σε υποστηρίξουν, με γεια σου με χαρά σου!

alexinio
18-06-08, 17:42
11 σελίδες!
Αυτά είναι.
Εγώ westie μπορώ να πω πως σε καταλαβαίνω.
Απλά μέσα σε τόσο μικρό διάστημα που έχεις αρχίσει να ψάχνεσαι για τα ενυδρεία γενικότερα έχεις βρεί τόσες συσωρευμένες πληροφορίες που αλλάζεις συνέχεια γνώμη και στόχους και τους ποστάρεις εδώ.

Σπύρος Μ
18-06-08, 17:43
Με ρώτησες για ποιο λόγο το ξεστηνω.Σου απάντησα.Τελείωσε.
Εγώ ρώτησα για το αν βάλω λίπασμα και μου έκανες ενα σωρό ερωτήσεις που δεν έχουν σχέση πχ γιατί το ξεστηνω(τι σχέση έχει αν το ξεστήσω δεν ξέρω).Θελω να πάρω όμως ένα λίπασμα και δεν ξέρω τι μάρκα.
Και οσο για αυτό: (Τη μία δεν έχεις χρήματα για λάμπες και τέτοια, την άλλη ετοιμάζεσαι για θαλασσινά και για δίσκους..)
Σου είπα πως δεν έχω χρήματα για λάμπες;Δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια(δεν ειρωνεύομαι).Μπορεί να το είχα πει οταν πήρα το 120λιτρο και το mountain bike που είχα ξεμήνει.Ρώτησα τι μάρκας λίπασμα να πάρω.Τι το κακό να πω πως θα πάρω ενα 700αρι αφού το έφερε η κουβέντα και εσυ το ρώτησες;
Υ.Γ:Δεν μιλάω ειρωνικά και ούτε θα μιλήσω ποτέ γιατι είμαι άντρας και κυρίως Ολυμπιακος:D.Μπορεί να φαίνεται ειρωνία αλλά φταίει ο γραπτός λόγος στο P/C

xontros
18-06-08, 18:22
Επειδή είσαι γαύρακι :D, και επειδή σε πάω γενικά, και είμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνεις, από τον τρόπο με τον οποίο κουβεντιάζουμε, το "κράξιμο" παραπάνω, δεν το έκανα κακοπροαίρετα, αλλά με καλό σκοπό, σαν "ταρακούνημα" περισσότερο.. Το "σπορ" του ενυδρείου θέλει υπομονή.. Είσαι μικρός ακόμα, και έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου και για άγριους δίσκους, και για θαλασσινά, και για ό,τι άλλο θέλεις!

Η συμβουλή μου είναι να ασχοληθείς με ένα ενυδρείο, ΕΝΑ μόνο, να επικεντρώσεις όλη σου την προσπάθεια σε αυτό, και να ασχοληθείς για να το κάνεις όσο καλύτερο μπορείς.. Το καταλαβαίνω ότι βλέπεις πράγματα εδώ μέσα, και σου μπαίνουνε διαρκώς καινούριες ιδέες, αλλά έχεις καιρό για όλα αυτά! Εγώ έχω ένα μόνο ενυδρείο, μικρούλι μάλιστα, και μέρα με τη μέρα μαθαίνω καινούρια πράγματα.. Αντιμετωπίζω διαρκώς προβλήματα, τη μία άλγες, την άλλη υψηλές θερμοκρασίες, και μέσα από αυτά, αποκτώ εμπειρία.. Κι εσύ θα πρέπει να κάνεις το ίδιο.. Επικεντρώσου στο γκαποενυδρείο, και μόλις φτάσεις σε βαθμό να είναι όσο καλύτερο μπορείς, τότε κοιτάζεις για το δεύτερο.. Μήν τα μπλέκεις, γιατί δε θα βγάλεις άκρη ποτέ! Μην φτιάχνεις ενυδρεία με σκοπό να τα ξεστήσεις, να τα φτιάχνεις με σκοπό να μείνουν χρόνια, για καλό στο λέω, γιατί πιστεύω πως έτσι θα εξελιχθείς με τον καιρό σε ένα πολύ καλό χομπίστα!

Βλέπεις, πολλοί σε ειρωνεύονται για το ότι αλλάζεις συνεχώς ιδέες και σχέδια, και το ότι βγάζεις αγγελίες τις οποίες σε λίγο αποσύρεις, ή τις αλλάζεις.. Είναι μεγαλύτεροι από σένα, έχουν πολλές εμπειρίες, κάτι θα ξέρουν κι αυτοί.. Να ακούς γενικά, διάβασε προσεκτικά ό,τι γράφω, και αν τα ακολουθήσεις όλα αυτά, νομίζω ότι θα πας πολύ καλά!

Τώρα, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας.. Πιστεύω ότι με ένα λίπασμα δε θα κάνεις τίποτα.. Είσαι έξυπνο παιδί, έχεις όρεξη, τα πιάνεις όλα εύκολα, και έχεις τη δυνατότητα να μάθεις να χειρίζεσαι και τα πιο δύσκολα φυτά.. Οπότε, νομίζω ότι πρέπει να μπεις σε μία πλήρη ρουτίνα λιπασμάτων, να αποκτήσεις εμπειρία στα φυτεμένα.. Και γι'αυτό θα πρέπει να ασχοληθείς με όλα.. Μετρήσεις NO3 και PO4, παρατήρηση φυτών, φωτισμό, διοξείδιο, πλήρη σειρά υγρών λιπασμάτων, ταμπλέτες αν και όπου χρειάζονται, κ.τ.λ.

Για να τα ξεκινήσουμε όμως όλα αυτά, πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα.. Για συγκεκριμένα φυτά, σε συγκεκριμένο ενυδρείο, με συγκεκριμένες συνθήκες, συγκεκριμένη ιχθυοφόρτιση, κ.τ.λ. Γι'αυτό και σε ρώτησα τι σκοπεύεις να κάνεις.. Γιατί αν είναι να βγάλεις τα φυτά σε ένα-δύο μήνες για να τα πας αλλού, τσάμπα η διαδικασία.. Δε θα προλάβεις καν να δεις τα αποτελέσματα της λίπανσης.. Και από την άλλη, αν ξεκινήσεις τώρα λίπασμα, μπεις σε ρουτίνα, και σε ένα μήνα φύγεις για διακοπές και τη διακόψεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γεμίσεις με άλγες! Όπως επίσης, για να μπορούμε να κρίνουμε το πως τα πάνε τα φυτά, πρέπει να έχεις σωστή κυκλοφορία νερού (άρα και το σωστό φίλτρο), που αν δεν κάνω λάθος δεν έχει λυθεί ακόμη αυτό το θέμα..

Καλά δεν τα λέω? Κάνω κάπου λάθος?

Σπύρος Μ
18-06-08, 18:31
Φίλτρο θα προσπαθήσω να βάλω το παλιο αλλά πρέπει να κάνω τις βεντουζες να κολανε.Στο co2 δεν βρίσκω το σωλινάκι που το περναν απο το καπάκι και καταλήγει στο ενυδρείο.Επισης φοβάμαι μην χαλάσει και χάσω τα ψάρια.Τα 2 ενυδρεία μπορω να τα συντηρίσω το 700αρι όμως θα είναι δουλειά των 2 μεγαλύτερων αδελφών μου εγώ απλά θα το απολαμβάνω.
Λίπασμα θα ρίχνει ο αδελφός μου και στη συνέχεια ο πατέρας μου που με βοηθάνε και στις αλλαγές και στ'άλλα.Μπορώ όμως για φυλτράρισμα ναφτιάξω ενα φίλτρο τύπου αμβούργου αφου εχω κυκλοφοριτάκι αλλά και ολα τα απαραίτητα.Γίνεται ο πλέκο ή ο γυρινόχυλος να φάει τα μωρά;

xontros
18-06-08, 19:05
Τώρα μιλάς σωστά! Πάμε να τα πάρουμε ένα ένα!

1. Η αγορά καινούριου εξωτερικού έχει αποκλειστεί, έτσι?

2. Αν έχεις, όπως λες, κάποιο παλιό φίλτρο που δουλεύει κανονικά, και το πρόβλημα είναι στα βεντουζάκια, σου είχα γράψει και παραπάνω να δοκιμάσεις να τα αφήσεις λίγο στο νερό.. Ίσως έχουν ξεραθεί.. Αν μείνουν στο νερό, μπορεί μετά από λίγο να ξανακολλάνε (έτσι έγινε και με έναν φίλο μου).. Αλλιώς, πιστεύω πως αν πας σε κάποιο πετ-σοπ, υπάρχουν βεντουζάκια, θα βρεις κάποια που να ψιλοταιριάζουν, έστω και "σφηνωτά", και θα κάνεις τη δουλειά σου!

3. Τα μωράκια γκαπάκια ούτως ή άλλως κινδυνεύουν και από τους ίδιους τους γονείς, οπότε πρέπει να δημιουργήσεις τις κατάλληλες κρυψώνες με τα φυτά σου.. Τα ψάρια που λες, είναι κι αυτά ένας ακόμη κίνδυνος.. Ούτως ή άλλως όμως θα φύγουν, μέχρι και αγγελία έχεις βάλει, άρα δεν έχει νόημα να το κουβεντιάζουμε..

4. Μια και μιλάμε για ψαράκια.. Τώρα που πια έμεινες με τα γκαπάκια, και φύγανε τα τέτρα, και θα φύγουνε και οι γλείφτες.. Έχεις ασχοληθεί καθόλου με μετρήσεις και με το να τους παρέχεις τις καλύτερες συνθήκες?

5. Για το CO2, έχεις καταλάβει πώς θα το φτιάξεις? Μπουκάλι Coca-cola κ.τ.λ.? Σωληνάκι θα βρεις εύκολα σε πετ-σοπ, απλό σιλικόνης, αυτό που βάζουμε και στις αεραντλίες.. Θα χρειαστείς και μία βαλβιδούλα αντεπιστροφής.. Κι αυτή από πετ-σοπ.. Πολύ φθηνά είναι και το σωληνάκι, και η βαλβιδούλα.. Το θέμα είναι πώς θα κάνεις τη διάχυση.. Που θα εξαρτηθεί και από το φίλτρο.. Αν είναι εξωτερικό, θα μπορείς να βάλεις το CO2 στην είσοδο του φίλτρου, αλλιώς θα πρέπει να βρεις κάτι για να κάνεις διάχυση, για τα λίτρα σου είναι πολύ καλές (και οικονομικές) οι σκαλίτσες, είτε της Hagen, είτε της JBL.. Το κοιτάς, διαβάζεις, και μου λες για απορίες..

6. Από φώτα πώς τα πάς? Watt, τι τύπου λάμπα είναι, κ.τ.λ.

7. Για λιπάσματα θα πρέπει να διαβάσεις.. Γνώμη μου είναι να μή ρίξεις τίποτα αν δεν καταλάβεις πλήρως τι κάνει το καθένα.. Και επίσης, γνώμη μου είναι να μή ρίχνει λιπάσματα στο ενυδρείο κάποιος άλλος, κύριως αν δεν ξέρει τι κάνει.. Γιατί εύκολα παρασύρεσαι και ρίχνεις παραπάνω, με το σκεπτικό να πάρουν τα πάνω τους τα φυτά, και τελικά παίρνουν τα πάνω τους οι άλγες! Τα λιπάσματα θέλουν τσιγκουνιά! Για να ξεκινήσεις διάβασμα, ρίξε μια ματιά εδώ: (και κυρίως στα links που έχω βάλει!)
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=261448&postcount=6

Σε κάλυψα? :D

Σπύρος Μ
18-06-08, 19:29
Λοιπόν για το σωληνάκι ξέρω και έχω αρκετά.Όσο για το σύστημα αντεπιστρωφής μου έχουν δώσει 5-6.Μου είπε ο πετ-σοπας πως αν κοπεί το ρευμα αυτό ρίχνει το νερό πάλι στο ενυδρείο για να μην πλημιρίσεις.Αν είναι αυτό τότε αυριο θα το φτιάξω το συστηματάκι

xontros
18-06-08, 19:49
Οι βαλβιδούλες αντεπιστροφής, θέλουν προσοχή, εε?
Δλδ, έχουν ένα βελάκι πάνω, που δείχνουν προς τα πού πάει ο αέρας (άρα και το CO2).. Προσοχή λοιπόν μήν το συνδέσεις ανάποδα! Και για να πάρει μπροστά, στην αρχή, θέλει ένα δυνατό φύσηγμα με το στόμα, μέχρι να αρχίσει να περνάει αέρας..

Με τη διάχυση τι θα κάνεις τελικά?

Σπύρος Μ
19-06-08, 11:49
θα βάλω αυτές τις σκάλες
Πόσο πάχος πρέπει να έχει το φελιζόλ σε ενα ενυδρείο 120λιτρων και τι χρώμα άμμο και να βάλω φεγγαρόπετρες ή απλές πέτρες;Τώρα είδα ενα ενυδρείο και ξανάλαξα γνώμη για το 120λιτρο.Αλλα θα είναι αυτή η επιλογή γιατί έχω κλείσει ίδη ψάρια.
Eίδα αυτό (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25299) μου άρεσε πολύ και είναι το ιδανικό για μένα που δεν είμαι καλός συντηρητής φυτεμένων

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
19-06-08, 12:11
φιλε μου βλεπεις οτι καποια ατομα προσπαθουν να σε βοηθησουν.
εσυ γιατι προσπαθεις να μας τρελανεις?

chemical mac
19-06-08, 12:37
φιλε μου βλεπεις οτι καποια ατομα προσπαθουν να σε βοηθησουν.
εσυ γιατι προσπαθεις να μας τρελανεις?
:smt082:smt082:smt082
θα βάλω αυτές τις σκάλες
Πόσο πάχος πρέπει να έχει το φελιζόλ σε ενα ενυδρείο 120λιτρων και τι χρώμα άμμο και να βάλω φεγγαρόπετρες ή απλές πέτρες;Τώρα είδα ενα ενυδρείο και ξανάλαξα γνώμη για το 120λιτρο.Αλλα θα είναι αυτή η επιλογή γιατί έχω κλείσει ίδη ψάρια.
Eίδα αυτό (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25299) μου άρεσε πολύ και είναι το ιδανικό για μένα που δεν είμαι καλός συντηρητής φυτεμένωνπαίζει ένα καταπληκτικό screen saver με ενυδρεία διαφόρων τύπων, κοινωνικά, φυτεμένα, θαλασσινά κτλ. το κατεβάζεις, συνδέεις και τον υπολογιστή στην τηλεόραση και είσαι βούτυρο...ούτε συντηρήσεις ούτε έξοδα

Σπύρος Μ
19-06-08, 12:40
Tωρα το αξίζω το zw

chemical mac
19-06-08, 12:45
Tωρα το αξίζω το zwα) είτε είσαι σχιζοειδής προσωπικότητα β) ή μαζεύεστε παρέα και μη ξέροντας τι να κάνετε ποστάρετε ασύστολα με ότι σας έρθει στο κεφάλι.
όπως και να 'χει περαστικά σου :cool:

sofianos7
19-06-08, 12:55
236 και συνεχίζουμε....

Χαρης Χ.
19-06-08, 13:14
"Westie revolution" episode 238 κατι σαν δυναστεια να πουμε.

dizio
19-06-08, 14:04
Eίδα αυτό (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25299) μου άρεσε πολύ και είναι το ιδανικό για μένα που δεν είμαι καλός συντηρητής φυτεμένωννα γίνεις:smt084

xontros
19-06-08, 18:50
θα βάλω αυτές τις σκάλες
Eίδα αυτό (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25299) μου άρεσε πολύ και είναι το ιδανικό για μένα που δεν είμαι καλός συντηρητής φυτεμένων

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει το φυτεμένο σου και να γίνει όσο καλύτερο γίνεται! Το χρωστάς, αν όχι σε μένα και σε όσους άλλους έχουν φάει ώρες για να σε βοηθάνε, τουλάχιστον στον Πάνο που σου έστειλε από την άλλη άκρη της Ελλάδας τα φυτά! Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις να μεγαλώσουν, να θεριέψουν, και να δώσεις με τη σειρά σου κι εσύ κλαδέματα στους νεότερους! ;)

Κι αν δεν είσαι "καλός συντηρητής", καλά σου λέει ο dizio.. Να γίνεις!

chemical mac
19-06-08, 22:14
Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει το φυτεμένο σου και να γίνει όσο καλύτερο γίνεται! Το χρωστάς, αν όχι σε μένα και σε όσους άλλους έχουν φάει ώρες για να σε βοηθάνε, τουλάχιστον στον Πάνο που σου έστειλε από την άλλη άκρη της Ελλάδας τα φυτά! Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις να μεγαλώσουν, να θεριέψουν, και να δώσεις με τη σειρά σου κι εσύ κλαδέματα στους νεότερους! ;)

Κι αν δεν είσαι "καλός συντηρητής", καλά σου λέει ο dizio.. Να γίνεις!Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;

Σπύρος Μ
20-06-08, 10:13
Φτιάχνω και τα background.Τα φυτά έχουν ρίξει αρκετό μπόι σε μέσα σε 3 μέρες και δεν έχω δει ούτε κίτρινισμένο φυτό ούτε τρυπιμένο.Εφτιαξα και το μείγμα co2 και τώρα λείπει ο διαχυτήρας.Έκανα μετρήσεις για αμμωνια και έχω μιδενική.Έκανα ακόμα τεστ με ph και είναι λίγο πάνω απο 8.Θα ρίξω και άλλες ασβεστολιθηκές πέτρες να το πάω στο 9.Ακόμα ενας αρσενικός γκαπι πέρνει πηγαίνει συνεχώς οπου πηγαίνει μια εγγυος θυληκιά και προσπαθεί να τσιμπίσει το μαύρο που έχει στο κάτο μέρος της κοιλιάς.Για το 120λιτρο θα ανοίξω καινούριο ποστ και αν γίνεται να διαγραφούν οι συζητήσεις για αυτό και να πάνε στο νεο ποστ.Ευχαριστώ.

george
20-06-08, 10:14
Θα ρίξω και άλλες ασβεστολιθηκές πέτρες να το πάω στο 9

Και μετά στο 10...και μετά στο 11 zw

PascM
20-06-08, 10:59
good wines 5

Σπύρος Μ
20-06-08, 12:27
Αφού δεν κάνει τόσο υψηλό ph θα το κρατήσω στο 8.

xontros
20-06-08, 12:30
Φτιάχνω και τα background.Τα φυτά έχουν ρίξει αρκετό μπόι σε μέσα σε 3 μέρες και δεν έχω δει ούτε κίτρινισμένο φυτό ούτε τρυπιμένο.Εφτιαξα και το μείγμα co2 και τώρα λείπει ο διαχυτήρας.Έκανα μετρήσεις για αμμωνια και έχω μιδενική.Έκανα ακόμα τεστ με ph και είναι λίγο πάνω απο 8.Θα ρίξω και άλλες ασβεστολιθηκές πέτρες να το πάω στο 9.Ακόμα ενας αρσενικός γκαπι πέρνει πηγαίνει συνεχώς οπου πηγαίνει μια εγγυος θυληκιά και προσπαθεί να τσιμπίσει το μαύρο που έχει στο κάτο μέρος της κοιλιάς.Για το 120λιτρο θα ανοίξω καινούριο ποστ και αν γίνεται να διαγραφούν οι συζητήσεις για αυτό και να πάνε στο νεο ποστ.Ευχαριστώ.

Αδιάβαστο σε πιάνω πάλι westie! Το CO2 τι θα κάνει στο pH σου? Δε θα το επηρρεάσει? Από τι θα εξαρτηθεί η τελική τιμή του pH? Κάποιο πινακάκι ίσως? Για κάνε ένα search.. Χρειάζεσαι μία μέτρηση ακόμα.. Για να σε δούμε πόσο καλός είσαι στο ψάξιμο!

good wines 5

Έχεις χάσει το μέτρημα εσύ! Νομίζω έπρεπε να είναι 6! :D

Υ.Γ. Αφήστε τον ήσυχο ρε παιδιά, συμφωνώ να βάζουμε χέρι όταν πετάει άκυρα post σε άσχετα σημεία, αλλά όσο γράφει σ'αυτό εδώ το post και δεν ενοχλεί άλλους, δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε ακόμα μικρότερα παιδιά και να ενοχλούμε εμείς!

Σπύρος Μ
20-06-08, 12:36
σκαμπανευασμα ταξεως 0,3 το πολυ πολυ αντε 8,3 7,κατι.
Ξαναμέτρησα και το ph είναι 8 αφού έκανα αλλαγη και εβγαλα 3-4κιλά ασβεστολιθηκές πέτρες.Θα κοιτάξω όμως να μην έχω πολλά σκαμπανευάσματα.Ph και Gh θέλω να είναι σταθερά.

PascM
20-06-08, 12:39
Έχεις χάσει το μέτρημα εσύ! Νομίζω έπρεπε να είναι 6! :D

Απλά αφαιρώ και κάπου κάπου όταν γράφει και σωστά πράγματα!
Ας το δει ως βαθμολογία μια και ο βαθμός του πλέον στο ΓΑΒ δεν έχει καμία σημασία και θα καταλάβει και ο ίδιος οτι ούτε ο αριθμός των ποστ έχει.

sofianos7
20-06-08, 15:39
Φίλε και συνέδελφε xontros (100+). κοίτα να δεις ποιό είναι το πρόβλημα που με απασχολεί. Είπα ότι θα σου το αναφέρω όταν ο westie θα θέλει να βάλει Αφρικάνες ( αλήθεια σου λέω, έτσι μου είχε περάσει από το μυαλό ). Αφού λοιπόν ο συμπαθής westie θέλει αφρικάνες θα σου κάνω την ερώτηση. Πόσταρες επάνω από 40 φορές στο συγκεκρημένο θέμα (μερικά από τα πόστ σού έφαγαν κάμποσο χρόνο για να τα γράψεις ), για να βοηθήσεις το westie.
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

Υ.Γ Με όλο τα θάρρος, γιατί παραγματικά σε εκτιμώ διαβάζοντας τα γραφόμενά σου.

ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΚΗΣ

theofilos
20-06-08, 17:29
O xontros ειναι απιστευτο παληκαρι με τρομερη υπομονη. Τον εχω συμπαθησει ταμαλα. Δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην θελει να τον βοηθησει και οι απαντησεις του ειναι παντα ψαγμενες παρολο το μικρο χρονος ασχολιας του με το χομπυ. Keep it up mate :p.

Οσο για το westie μια χαρα παιδακι ειναι, νεαρουλης που πρεπει να κατσει λιγο να σκεφτει τα πραγματα. Οσο τον κακομαθενετε και του τα δινετε ολα στο πιατο τοσο δεν αποφασιζει. Westie χαλαρωσε η ζωη ολη μπροστα σου ειναι και θα ερθουν οι απαντησεις μονες τους, κανε οπως στη παλια διαφημιση του Jack Daniels που παιζουν με τις ταπες , γμτ δεν μπορω να τη βρω στο youtube :D. Aν τη βρει καποιος ας την βαλει παρακαλω να πιασει το νοημα ο Junior.