PDA

Επιστροφή στο Forum : "Προχωρημενες" Αγγελιες


delta66
27-05-08, 04:58
Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται με καποιο τροπο να κανουμε στις αγγελιες του φορουμ (τουλαχιστον για τα ζωντανα) αυτο που ζητανε πολλοι να γινεται στα πετσοπ.
Δηλαδη υποχρεωτικα, ενημερωση απο τον πωλητη για τις απαιτησεις του ζωντανου που πουλαει, για το περιβαλον, τις συνθηκες νερου και κυριως για το μινιμουμ ενυδρειο που χρειαζονται καθως και για το τελικο μεγεθος του.
Ειτε με Links (και επιτηδες links στο πληθυντικο γιατι καποια προφιλ στο ιντερνετ δεν ειναι και πολυ "ακριβη") ειτε με απευθειας περιγραφη απο τον πωλητη υπευθυνα τουλαχιστον για τα βασικα που ειπα.
Το συζηταμε φυσικα τι πρεπει να γραφεται και πως. Εκτος κι αν φτιαχτει και μια μικρη φορμα για να συμπληρωνεται.

Ας δωσουμε το παραδειγμα για την προοδο του χομπυ μας.

Φιλικα Δελτα

Jeepas
27-05-08, 08:02
Καλημέρα. Δεν έχεις και άδικο Σπύρο. Γνώμη μου είναι ότι μόνο θετικά έχει η πρότασή σου. Μια φόρμα (όσο το δυνατόν απλούστερη) θα βοηθούσε και τις 2 πλευρές :smt023
Από την άλλη, θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει και υπευθυνότητα από μέρους του κάθε χομπίστα, ειδικά αφού πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς...
Όμως για τον άπειρο, για τον νέο...αλλά και γι'αυτόν που δεν είναι γνώστης το θεωρώ σημαντικό να υπάρχει στην αγγελία και μια περιγραφή, ένα τουλάχιστον link και ορισμένες πληροφορίες.
Από εκεί και πέρα, ορισμένα στοιχεία μπορεί και να είναι σχετικά...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24809 πχ για συνθήκες νερού, ph κλπ. Μπορούν όμως να παραθέτουν τις ας πούμε ιδανικές τιμές που χρειάζεται ο οργανισμός. (Άλλωστε φαντάζομαι ότι θα καταλήξουν όλοι σε έτοιμες φόρμες, ένα απλό copy/paste δλδ είτε στη φόρμα είτε στα links)
Επίσης θα αποφευχθούν και οι πολλές, συνεχόμενες απορίες/εξηγήσεις και κόντρα εξηγήσεις...αφού η κάθε αγγελία θα είναι αρκετά πιο διαφωτιστική.

Αυτά τα ολίγα από εμένα.

Φιλικά, Χρήστος.

Ronnie21
27-05-08, 08:34
+ σε όλα αυτά καλό είναι να αναφέρεται και το περιβάλλον του ψαριού στην παρούσα φάση

mikenuke
27-05-08, 09:24
Ετσι οπως το εγραψες "προχωρημενες", σκεφτηκα "εχει πλακα, να εννοει "ροζ"" χαχαχαχαχα:grin:

crazyio
27-05-08, 09:41
Εγώ από την άλλη πιστεύω πως ο αγοραστής οφείλει να ξέρει τις απαιτήσεις του ζωντανού που πάει να αγοράσει ...
Τόσα και τόσα ποστ υπάρχουν εδώ με "κράξιμο" ακόμα και σε νέους χομπίστες που πήγαν να αγοράσουν ενυδρείο/ψάρια και δεν είχαν ενημερωθεί καλά για τις απαιτήσεις τους..

Ψηφίζω λοιπόν υπέρ της λιτής αγγελίας και το βάρος να πέφτει στον αγοραστή ...
Φυσικά και αν κάποιος έχει στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν τον αγοραστή μπορεί να τα γράφει και να βοηθάει την κατάσταση.... αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πώς πρέπει να γίνει must το να γράφεις πολλά για να πουλήσεις λίγα ...

jimfytakis
27-05-08, 09:58
Τασομαι υπερ με το Σπυρο.Φυσικα ομως το φορουμ δεν μπορει να υποχρεωσει το καθε εναν μας να κανει λεπτομερη περιγραφη του καθε ειδους,οποτε ειναι ουσιαστικα μια φιλοσοφια που πρεπει να υιοθετησουμε.Ισως αν και ο Σπυρος γινοταν μοντερεητορ στις αγγελιες να βοηθουσε η κατασταση

crazyio
27-05-08, 10:07
Ισως αν και ο Σπυρος γινοταν μοντερεητορ στις αγγελιες να βοηθουσε η κατασταση

Δια της βίας δεν μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα .. :rolleyes:
Αν αυτό εννοείς φυσικά .... απλά κάποιος μπορεί να το πάρει και έτσι ..
λανθασμένα μέν ... αλλά μπορεί !
Ας μην παρεξηγηθώ από το ποστ αυτό ... αλλά ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει ... :)

Πάνος
27-05-08, 10:59
σαν "παθων" θα ηθελα να πω κι εγω τη γνωμη μου.....καταρχην οι αγγελιες αυτες ονομαστικαν μικρες αγγελιες ακριβως για το λακωνικο τους περιεχομενο και οχι γιατι ειναι μικρες στην ηλικια..:D
οπως τα ενοικιαστηρια..τα πωλητηρια....ετσι και για ενυδρειακα θεματα...μηχανηματα αλλα και ζωντανα...ο υποψηφιος αγοραστης πρεπει να μπορει να διαβασει πολλες αγγελιες σε συντομο διαστημα κι οχι κατεβατα ολοκληρα....αν το ειδος τον ενδιαφερει υπαρχει το πμ η το τηλεφωνο για συννενοηση....με αυτη την λογικη εγω βαζω συντομες αγγελιες οποτε βαζω...εννοειται οτι εχω ολη την καλη διαθεση να ενημερωσω για οτι γνωριζω πανω στο θεμα....
ΟΜΩΣ επειδη καταληγουμε να κανουμε τις αγγελιες μπαχαλο :smt120 (λογικο ειναι )..νομιζω πως μια φορμα συμπληρωσης στοιχειων δε θα ηταν ασχημη ιδεα....βεβαια τη συμπληρωνει οποιος θελει.....ισως να εκανε και την αγγελια του να ξεχωρισει και να πετυχει την πωληση-αγορα-δωρεα πιο συντομα...

chrisx
27-05-08, 11:39
Φιλτράροντας τις γνώμες των προλαλήσαντων που ΙΜΟ είναι όλες σωστές ίσως από διαφορετικές βέβαια οπτικές, θα παραθέσω και εγώ την άποψή μου :

1) Σχετικά με την "υποχρεωτική" ενημέρωση δεν τα πήγα ποτέ καλά με την συγκεκριμένη λέξη :D οπότε το ξεπερνώ.

2) Για την περίπτωση φόρμας δεν συμφωνώ γιατί η κατάσταση εμπλέκεται πχ σε περιπτώσεις αγγελιών εξοπλισμού ή σε περιπτώσεις αγγελιών εξοπλισμού ΚΑΙ φυτών ΚΑΙ ψαριών θα πρέπει να συμπληρώνεται μια διαφορετική φόρμα ή τρεις διαφορετικές φόρμες κλπ.

3) Σίγουρα είναι καλό ο πωλητής να ενημερώνει αλλά ΚΑΙ ο αγοραστής να αναζητεί τις κατάλληλες πληροφορίες τις απαιτησεις, το περιβαλον, τις συνθηκες νερου και κυριως για το μινιμουμ ενυδρειο που χρειαζονται καθως και για το τελικο μεγεθος του.

Κατόπιν αυτών :
α) θεωρώ ότι 1-3 links κάτω από την αγγελία είναι εύκολο να τα τοποθετήσει ο πωλήτής και βοηθάει ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο αγοραστής είναι αρχάριος ώστε όπως λέει ο Jeepas να αποφευχθούν - όχι όλες αλλά - ΠΟΛΛΕΣ, συνεχόμενες απορίες, διευκρινήσεις, εξηγήσεις.

β) Επίσης μια φωτογραφία στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθάει, ενώ βοηθά και αυτό που λέει ο Ronnie21 (να αναφέρεται και το περιβάλλον του ψαριού στην παρούσα φάση) αν και ένας έμπειρος αγοραστής πιθανόν δεν ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο, γιατί μέσω κατάλληλης προσαρμογής μπορεί να το ξεπεράσει (με εξαίρεση τραγικές περιπτώσεις όπου θα χρειασθεί μακρόχρονη προσαρμογή).

Βέβαια όλα αυτά προυποθέτουν μια υπευθυνότητα από τους δύο ή περισσότερους εμπλεκομένους, που δυστυχώς κάποιες φορές δεν υπάρχει, αλλά όπως λέει και ο Σπύρος μπορούμε σιγά-σιγά να δώσουμε οι περισσότεροι να δώσουμε το παραδειγμα.

Με την ευκαιρία να πω και 2-3 πράγματα ακόμη σχετικά με τις αγγελίες :

1) Σε αποστολές (πώληση-χάρισμα-ανταλλαγή) φυτών ΜΗΝ βάζετε νερό στην σακούλα, φθάνει ένα κομμάτι βρεγμένο βαμβάκι, δεν υπάρχει έτσι κίνδυνος να φύγει νερό και το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ, αν μιλάμε για πολλά κλαδέματα, πληρώνετε λιγότερα μεταφορικά!

2) Μην λέτε ΠΟΤΕ στην courier τι περιέχει το κουτάκι γιατί δεν θα το πάρουν (δεν αναλαμβάνουν ευθύνη κλπ - κλπ). Αν σας πούνε γιατί ακούγονται υγρά να τους πείτε ότι είναι σφραγισμένα μπουκάλια με υγρά φρένων :D.

3) Για τον τρόπο αποστολής ψαριών έχουν γραφεί αρκετά post. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι αυτό που πολλές φορές μου έχουν απαντήσει σε περιπτώσεις που ήθελα να αγοράσω ψάρια. "Δεν μπορώ να τα στείλω τόσο μακριά θα ταλαιπωρηθούν". Σκεφθείτε λίγο από που ήρθαν αρχικά τα περισσότερα από αυτά τα ψαράκια (Ασία, Αμερική, Γερμανία, Ολλανδία κλπ) οπότε το να στείλεις κάπου εντός Ελλάδας (εννοείται με κατάλληλη συσκευασία και σε χομπίστα που αποδεδειγμένα θα το φροντίσει) θα είναι η πιο "ευχάριστη" ταλαιπωρία τους.
Ακόμη αναρωτηθείτε ΠΩΣ εμείς στην επαρχία πέρνουμε τα ψάρια από τα καταστήματα της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας;

4) Το να στείλεις σε άλλη πόλη κάτι δεν είναι δύσκολο από την στιγμή που ετοιμάσεις το δεματάκι. Αν είναι δύσκολο να το πας στην courier μπορείς (αφού συννενοηθείς με τον αγοραστή και το δεχθεί) να είσαι σπιτάκι σου με τις πυτζάμες, να πάρεις τηλέφωνο την courier να έρθει σπίτι σου να παραλάβει το δέμα και να πεις "με χρέωση παραλήπτη". Τίποτα άλλο.

PS : Προς Θεού, μην βάλετε τον Σπύρο μοδεράτορα στις αγγελίες! Φαντάζεστε αγγελία :
"ζιταο θιλοικο γκαλαχαιρ για να κανοι παραια στο αρσαινεικο μου στο 80αρι ενιδροιο μου"
Φωτιά που τον έκαψε τον τυπάκο :D:D:D

orck
27-05-08, 14:29
ειμαι συμφωνος με τον crazyio
ο αγοραστης ωφειλει να ψαξει, να ρωτησει σχετικα με αυτο που θελει να αγορασει και να αποφασισει εαν του ταιριαζει

δεν ειμαστε μικρα παιδια να ριχνουμε συνεχεια αλλου τις ευθυνες

nikman
28-05-08, 00:39
Εγώ πιστεύω αυτός που πουλάει κάτι μέσω αυτού του forum, που θεωρητικά και ουσιαστικά παρέχει την καλύτερη, πληρέστερη και αφιλοκερδή ενημέρωση, στο χομπίστα κι όχι μόνο, να είναι τουλάχιστον ειλικρινής απέναντι στον υποψήφιο αγοραστή.
Διαφορετικά δε θα διαφέρουμε περισσότερο από τους κακούς επαγγελματίες pet-shopαδες, που όλοι μας κατακρίνουμε, γιατί προσπαθούν να πουλήσουν οτιδήποτε σε οποιονδήποτε αδιαφορώντας για τα πάντα.
Αυτοί βέβαια έχουν το άλλοθι ότι με αυτές τις πωλήσεις ζούνε, ταΐζουν τα παιδιά τους κ.λ.π
Εμείς δεν έχουμε κανένα άλλοθι. :(

delta66
28-05-08, 00:49
....Αυτοί βέβαια έχουν το άλλοθι ότι με αυτές τις πωλήσεις ζούνε, ταΐζουν τα παιδιά τους κ.λ.π
Διαφωνω καθετα. :cool:

steady
28-05-08, 02:04
δεν εχω καταλαβει γιατι θεωρειται οτι οποιος ασχολειται με το χομπι σε αυτο το forum εχει τα απειρα χρηματα οποτε οτι πουλαει το δινει σε μια συμβολικη τιμη αφου δεν το θελει αλλο γιατι αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει
αυτοι<πετσοπ> προσπαθουνε να βγαλουνε τα προς το ζην πολλοι απο μας προσπαθουνε να πουλησουνε τα αχρηστα οχι για να τα φανε στους καφεδες αλλα για να μπορεσουνε να συντηρισουνε υπαρχοντα ενυδρεια η να κανουν κατι νεο οχι για κερδοσκοπια συνεπως ο καθενας που πουλαει για τετοιο λογο θελει να πουλησει στην καλυτερη τιμη που μπορει φυσικα χωρις να κοροιδεψει ως προς την ποιοτητα κτλ η να εξαπατησει αλλα στα ορια του να βλαψει τον αλλον

πολλοι απο σας μπορει να μην το καταλαβαινεται αυτο γιατι τα 10-20-30ε να τα μην τα θεωρειται σημαντικα αλλα εχω περασει 10 μερες με 30ε οπως και πολλοι αλλοι φοιτητες εδω μεσα φανταζομαι για να παρω ενα μηχανημα η κατι αλλο για το ενυδρειο μου και οχι μια και δυο

σκευτειται λοιπον πως θα ενοιωθα αν πουλουσα κατι για το οποιο εχω κανει καποιες θυσιες με σκοπο να παρω κατι αλλο και να μου ριχνε ενα λινκ απο ebay καποιος με φτηνοτερη τιμη και επιβλητικο υφος οτι παω να κοροιδεψω τον νεο ανυποψιαστο χομπιστα...


ολα αυτα μπορει να μην εχουν αμεση σχεση με το θεμα του ποστ και να γυρναω παλι πισω σε παλιες συζητησεις αλλα βλεπω ολο τραγικες σκηνες στις αγγελιες τελευταια

ασχοληθειτε με κατι αλλο παιδια δεν θα φτιαξουνε οι αγγελιες το χομπι με το να κανουμε τους ντεντεκτιβ οι αλλοι σε οποιον πουλαει κατι και να τον κραζουμε μαζικα δεν προσφερουμε κατι

nikitasp
28-05-08, 06:44
αυτοι<πετσοπ> προσπαθουνε να βγαλουνε τα προς το ζην
παρενθεση βγαινω λιγο εκτος θεματος και λεω οτι αυτο ειναι μια πονεμενη ιστορια...εκτος ελαχιστων περιπτωσεων, οι περισσοτεροι πετσοπάδες "φτιαχτηκαν" τα τελευταια 3 χρονια. επεκτειναν τα μαγαζια τους αγορασαν αυτοκινητα και μηχανες εκατομμυριων(porche, mercedes κτλ) βγάζοντας τα προς το ζειν. γιατι τα τελευταια 3 χρονια εγινε μοδα το χομπυ. δεν μπορει εγω ως απλος καταναλωτης να βρισκω το χ προιον 30 Ε και το πετσοπ να το πουλα 70 Ε(χωρις υπερβολες και ισως να λεω και λιγα) που ειναι και εμπορος και σιγουρα θα μπορει να το παρει φθηνοτερα. προς θεου δεν λεω να πεθανουν απο την πεινα...να βγαλουν λεφτα...αλλα να μην πεθανουμε εμεις απο την πεινα (ενταξει το παρακανα λιγο, αλλα καταλαβατε τι θελω να πω). κλεινω την παρενθεση.
καλημερα

netblues
28-05-08, 07:07
Για τις αγγελιες, το να υποχρεωσεις ειναι μια κουβεντα, η εφαρμογη της ομως εχει θεματα. Θεωρητικα θα μπορουσε να φτιαχτει ηλεκτρονικη φορμα εντος του φορουμ οποτε αν δεν συμπληρωθει, δεν ανεβαινει η αγγελια...
Αλλα, το αποτελεσμα ειναι μικρο μπροστα στον κοπο, και εχω και αλλες δουλειες τα βραδια :D

Να θυμισω το συχνο φαινομενο του χρηση με 1 ποστ που πουλαει 2 shilver shark 3 pagasius και 5 παπαγαλοψαρα...
Να τους κανουμε ban αυτοματως? Μην εχουμε αυταπατες, τετοια ψαρια εδω μεσα γενικως δεν εχουν καμμια τυχη..

Τωρα για τους petshopαδες με τις ferrari, μαλλον τα παραλλες.
Μπορει να ασχολειται περισσοτερος κοσμος (που δεν ειμαι και πολυ σιγουρος) αλλα αυτο περιμενε για να "φτιαχτει" ?
Αμα εισαι καλος επαγγελματιας μπορεις να το κανεις ασχολουμενος με σκυλους και γατες που εχουν απειρως μεγαλυτερο κοινο εδω και παρα πολλα χρονια.
Και επειδη τυχαινει να το ξερω το θεμα λιγακι απο μεσα, υπαρχουν απο ολα.
Απο μπατιρηδες μεχρι πετυχημενους... Αλλα Ferrari δεν εχει κανεις.
Γενικοτερα ευτυχως που υπαρχει το Internet που επιβαλει καποιο πλαφον στις τιμες...

nikitasp
28-05-08, 07:31
σωτηρη δεν ειπα για φεραρι αλλα σιγουρα μιλαω για ακριβα οχηματα. και σιγουρα δεν ειπα ολοι. οσοι ηταν εξυπνοι (πολλοι) πιασανε την καλη. μιλωντας για πετ σοπ δεν εβγαλα στην απεξω ερπετα, τραποδα κτλ. απλως τα ψαρια αποτελεσαν ενα εξτρα εσοδο

egeorgiou
28-05-08, 09:12
Θεωρητικολογόντας αυτό είναι σωστότατο.
Πρακτικά απλά δεν ...

crazyio
28-05-08, 09:34
Εγώ από την άλλη απορώ γιατί θέλετε να κάνετε την ζωή σας πιο δύσκολη από ό,τι είναι .....

Stelios_Rjk
28-05-08, 10:15
Σαν ιδεα ειναι πολυ καλη. Προκυπτει ομως το θεμα που αναφερει ο Netblues (2 shilver shark 3 pagasius και 5 παπαγαλοψαρα).

Επειτα θα συμφωνησω με τον crazyio.

Kotsos
28-05-08, 11:08
Εγώ θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω. Μια προερετική φόρμα θα είναι οκ... Καλό είναι όλοι να την συμπληρώνουν αλλά αν κάποιος δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε.

Επίσης πιστεύω πως ο χομπίστας που έχει μεγαλώσει κάποιο ψάρι από μικρό θα πεί από μόνος του τις συνήθειες του, χωρίς φόρμα. Όπως φυσικά κάνουν και αρκετοί εδω μέσα:D

delta66
28-05-08, 11:33
Το θεμα της φορμας που εθεσα το ανεφερα για τα ζωντανα, που δεν ειναι δυσκολο απο τα τοσα προφιλ που υπαρχουν στο νετ να κανουμε μια περιληψη απο τα βασικα (συνθηκες ενυδρειου και νερου, μινιμουμ λιτρα και συμβιωσης, τελικο μεγεθος ψαριου)
ή ακομα πιο απλα 2-3 λινκ.
Αν ισχυε οτι δεν χρειαζεται να το κανουμε γιατι ολοι ξερουμε εδω για τα ψαρια και οτι οφειλει ο αγοραστης να ξερει κλπ, το ιδιο θα μπορουσε να πει και ο πετσοπας.
Οποτε μην εχουμε απαιτησεις απο τους επαγγελματιες και εμεις ειμαστε χειροτεροι.:grin:
Επαναλαμβανω μιλαω για τα ζωντανα.

:smt052 φιλικα Δελτα

ΥΓ δεν κανω την προταση μονο για τα ψαρια, αλλα και για τους χομπυστες που ερχονται σε δυσκολη θεση, οταν καταλαβουν τα λαθη που εχουν κανει και δεν μπορουν να τα διορθωσουν.
Και ενταξει εγω θα βρω (?) να δωσω ενα κλοουν που γινεται 25-30 ποντους και ενα πλεκο που γινεται 30-35.
Ενας με ενα pangasius ή ενα Pacu κλπ τι θα το κανει?
τηγανητο?
ή θα περιμενει να κερδισει το λοττο και να φτιαξει πισινα?
Εκτος και αν δεχεται να τα εχει στην "απομονωση" και τρελλαμενα και παραμυθιαζεται οτι τους παρεχει "καλες συνθηκες" και τα χαιρεται.
Αυτος δεν ειναι ο σκοπος του χομπυ μας?
Πολλοι αρχαριοι (και εγω οταν ημουν) οταν παιρνουν ενα ψαρι νομιζουν οτι θα μεινει ετσι για παντα αντε να μεγαλωσει λιγο ακομα.
Δεν ξερει οτι αγοραζει μωρα.
-------------------------
... Καλό είναι όλοι να την συμπληρώνουν αλλά αν κάποιος δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε.....
Φυσικα :p
Αλλα αν καποιος (αν δεν προλαβαινει ο mod) εχει την καλη διαθεση να το κανει γι'αυτον, να το δεχτουμε και να μη θεωρησουμε το ποστ του ως "χαλαστρα" ;)

halvas69
28-05-08, 11:37
Mε αφορμή αυτό να πω και 2-3 λόγια παραπάνω.
Οι αγγελίες είναι στο χέρι του πωλητή να τις συντάξει όπως θέλει και δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να γράψει πέρα από τα βασικά που υποχρεούται βάση των κανονισμών.
Μπορείτε να ρωτήσε σε κάθε αγγελία ότι θέλετε, για αυτό έχει το κουμπί post reply.
Όχι όμως να βάζουμε ψεύτικες αγγελίες και υποτιθέμενες-ψεύτικες διευκρινήσεις.

Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων και βήμα για ειρωνίες και χλευασμό.
Πέφτει γκρίνια για την συμπεριφορά απέναντι σε νεαρά μέλη, αλλά οι ίδιοι δουλεύουν ψιλό γαζί άλλον χρήστη για την πώληση ψαριών.
Όπως και το γιατί το πουλάς τόσο αφού στο e-bay το βρίσκω λιγότερο.
Δεν μπορεί να σταματήσει η προκλητική συμπεριφορά ?

Αρκετές ημέρες τώρα δεν αντιδρώ να δω που θα φτάσει το ζήτημα.
Βασικά περίμενα να ξεφουσκώσει αυτή η κάκιστη και παιδαριώδης συμπεριφορά, αλλά μόνο αυτό δεν γίνεται.
Βλέπω ότι δέχομαι και "υποδείξεις" να μην τα σβύσω......λαμπρά.
Η ελαστικότητα μετατρέπει τα συμβάντα σε ασυδοσία και εδώ δεν είμαστε για να λέμε βάλε σωστή επικεφαλίδα μόνο, αλλά και να προστατεύουμε τα μέλη μας.
Δεν είναι αμελητέοι σε αριθμό όσοι προτίμησαν την φυγή ή την σιωπή λόγω τέτοιων ζητημάτων, καθώς δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση.

nikman
29-05-08, 02:28
Αρκετές ημέρες τώρα δεν αντιδρώ να δω που θα φτάσει το ζήτημα.


Για να είμαι ειλικρινής δε κατάλαβα τις θέσεις σου αγαπητέ halvas69. Χωρίς να θέλω να σε θίξω μου φάνηκε ότι τα έγραψες κι έτσι και γιουβέτσι:D
Γιαυτό θα σε παρακαλούσα να αντιδράσεις και να πάρεις ξεκάθαρη θέση σαν mod που είσαι.

Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι αυτός που γράφει μια αγγελία θέλει πραγματικά να πουλήσει μέσω του gab κάτι (συνήθως ενυδρειακό είδος), έχω διαπιστώσει ότι κάποιοι (πωλητές) δίνουν υψηλή τιμή προφανώς λόγω της υπερτιμημένης αξίας που έχουν στο μυαλό για το αντικείμενο.
Αυτό, θέλω να πιστεύω ότι συμβαίνει είτε γιατί το έχουν αγοράσει ακριβά και κατόπιν έπεσε η τιμή και ίσως να μη το ξέρουν, είτε γιατί είναι δεμένοι συναισθηματικά μαζί του και πιστεύουν ότι αξίζει παραπάνω κ.λ.π

Σε αυτές τις περιπτώσεις δε θα πρέπει να ενημερώσει κάποιος αν όχι ο mod? γιατί ένα από τα δύο πράγματα θα συμβούν: ή δε θα το πουλήσει τελικά, ή θα τη :smt030 κάποιος άσχετος.
Θα μου πεις όλα μες στη ζωή είναι, όλοι μας έχουμε φάει "τάπες" αλλά το gab πιστεύω και το έχει αποδείξει ότι προστατεύει τα νέα μέλη και ενημερώνει τους μη γνώστες γιατί φυσικά σε κανένα δε περισσεύουν χρήματα, έτσι όπως έχει η οικονομία σήμερα, ούτε στους πωλητές αλλά ούτε και στους αγοραστές.

Βλέπω λοιπόν σε αγγελίες κάποια μέλη να επαινούν για διάφορους λόγους ένα προϊόν που πουλάει ένας άλλος χομπίστας και καλά κάνουν. Και από φιλική διάθεση να το κάνουν καλά κάνουν.
Άρα κάποιος που έχει να πει κάποιο "αρνητικό" σχόλιο και να το τεκμηριώσει είναι λάθος;

Τώρα ποιο είναι αρνητικό και ποιο θετικό σχόλιο για μια αγγελία είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά νομίζω ότι όλοι που διαβάσατε τα παραπάνω καταλαβαίνετε τι εννοώ. :cool:

halvas69
29-05-08, 11:09
Eίναι σαφές ότι δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα, καθώς εστίασες μόνο στο παράδειγμα με την τιμή.
Το οποίο μπήκε απλά στην λίστα "παραπόνων" μαζί με όλα τα άλλα.
Ξαναδιάβασε το χωρίς το παράδειγμα με τις τιμές γιατί έχασες την ουσία.
Μιλάω για συμπεριφορές για να σε διευκολύνω.

Θα σου πω πάντως την γνώμη μου για τις τιμές.
Την τιμή την ορίζει ο πωλητής και ο αγοραστής άμα θέλει και του κάνει με τα δικά του κριτήρια, αγοράζει.
Έρευνα αγοράς όλοι πρέπει να κάνουμε όταν ψάχνουμε να αγοράσουμε κάτι.
Έτσι δουλεύουν παντού οι αγγελίες, ακόμα και στις εφημερίδες.

steady
29-05-08, 14:14
Αυτό, θέλω να πιστεύω ότι συμβαίνει είτε γιατί το έχουν αγοράσει ακριβά και κατόπιν έπεσε η τιμή και ίσως να μη το ξέρουν, είτε γιατί είναι δεμένοι συναισθηματικά μαζί του και πιστεύουν ότι αξίζει παραπάνω κ.λ.π

Σε αυτές τις περιπτώσεις δε θα πρέπει να ενημερώσει κάποιος αν όχι ο mod? γιατί ένα από τα δύο πράγματα θα συμβούν: ή δε θα το πουλήσει τελικά, ή θα τη :smt030 κάποιος άσχετος.

αν οντως γινεται γιαυτο φιλε μου η παρατηρηση απο καποιον για να θυμισει κατι που ξεχασε η αγνοησε ο αλλος σε σχεση με την τιμη τοτε μπορει να γινει διαμεσου πμ οχι με τη μορφη της δημοσιας παρατηρησης με καχυποπτο βλεμα η ειρωνιας οπως γινεται συνεχως ακομα και εντελως ασκοπα
με αποτελεσμα να υπαρχουν συνεχως διαμαχες και απογοητευσεις και αντι να επικεντρονομαστε σε αυτο που μας ενωνει ολους και ειναι λογος που ειμαστε εδω το χομπι
και παρολαυτα ο πωλητης σε αγνοησει απο εκει και περα ειναι απλα στο χερι του αγοραστη να κανει ερευνα αγορας και να επιλεξει το σωστο προιον γιατι και αυτος που κανει την αγγελια εχει δικαιωματα και ελευθεριες

να πω οτι δεν υπηρχαν ποστ εδω μεσα παντου για τα γκαλαχερ η τα αλλα ακαταλληλα ψαρια να πω οτι δεν γινονταν μαζικες δεν υπηρχαν λινκ απο ολα τα eshop και σχολια να πω οτι δεν υπηρχαν οι προσφορες απο τα μαγαζια οκ ! στα χερια του αγοραστη ειναι εδω μεσα ολες οι πληροφοριες λοιπον και οφειλει και αυτος να κανει ερευνα αγορας δεν θα τον πιασουμε απο το χερακι να του πουμε αυτη ειναι καλη αγγελια αυτη οχι


εγω αντιθετα θα εβρισκα καλλη την ιδεα με αιτημα του πωλητη η αγγελια να μπορει να κλειδωθει απο το μοντ και οποιος θελει κατι με πμ η ελευθερια αυτη νομιζω δικαιωματικα πρεπει να ανηκει στον πωλητη

εκνευριζομαι πραγματικα γιατι εχουμε φτασει να κατηγορουμε και απο πανω mod που κανουν αριστα τη δουλεια τους ελεος
εχω την εντυπωση οτι γενικα σε ολα τα forum οποιουδηποτε ενδιαφεροντος η δουλεια του μοντ στις αγγελιες δεν ειναι να βαζει μια σταμπα σε καθε αγγελια κακη η καλλη

crazyio
29-05-08, 14:39
αν δεν απαγορευτεί βάση κανονισμού το να "πετάγεται" ο κάθε ένας και να σχολιάζει την τιμή δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει αυτό το κουσούρι "φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν"..

Όσο αφορά τους mod, όχι μόνο δεν είναι η δουλειά τους το να βάζουν ταμπέλα "καλή τιμή - κακή τιμή" αλλά δεν έχουν και το δικαίωμα να το κάνουν.
Άρα και δεν φταίνε και την ακούνε ...
Τυχερούληδες !!! :D

delta66
29-05-08, 15:15
Υπενθυμιζω, οτι δεν εθεσα το θεμα αυτο, με σκοπο να κρινουν οι mod τις τιμες :p:p
Αλλα να δινουν οι πωλητες μια πληροφορηση για τα ζωντανα τουλαχιστον που πουλανε.
Τα αψυχα υλικα δεν τα "παντρευεσαι" ουτε με νοιαζει τοσο αν πεσει και λιγο απατη στην τιμη.
Αυτον που την "εκανε" με τετοια πωληση θα τον καταλαβουν καποια στιγμη και θα την πληρωσει αργα ή γρηγορα.
Τι κανεις ομως οταν καταλαβεις οτι εχεις τρια elephant nose σε ενα 120αρι μαζι με δυο κοπαδια τετρα κλπ?
ή δεν χρειαζεται να παμε στα χοντρα (pangasius κλπ), ας πουμε για τα clown loaches που παιρνει καποιος 3-4 και τα βαζει στο 60αρι του για να το καθαρισει απο τα σαλιγγαρακια του ή τους "μικρους" γλυφτες για να καθαριζουν τα τζαμακια, και σε λιγο καιρο δεν μπορουν ουτε να στριψουν μεσα στα ενυδρεια. :D
Αν γινει μια δημοσκοπηση εδω στο φορουμ με θεμα αν "πρεπει στις αγγελιες, να ενημερωνει δημοσια ο πωλητης, για τα ζωντανα που πουλαει?" και βγει το αποτελεσμα "οχι", χαρας ευαγγελια για τα πετσοπ.
Καθε φορα που καποιος κανει παραπονα αργοτερα, θα του πεταει στη μαπα το λινκ της δημοσκοπησης και "αντε γεια".
:smt073

Tkagem
29-05-08, 16:43
Για κάποια ζωντανά δεν χρειάζεται επιπλέον πληροφόρηση, απο αλεπάλληλα πόστ ξέρουν πλέον όλοι συγκεκριμένα για κάποια ψάρια τα βασικά, οι περισσότεροι ξέρουν τι ψάχνουν. Επίσης υπάρχει και το 'μαγικό κουμπί' Αναζήτηση οπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρεί πληροφορίες για το ψάρι που θέλει, αλλιώς υπάρχει και το google που θα σου βγάλει όχι 1 αλλά δεκάδες link. Οι αγγελίες πρέπει να είναι ακριβής και σύντομες, τα υπόλοιπα λέγονται και με π.μ. και με mail και τηλεφωνικώς. Επειδή τυχαίνει να έχω αγγελία ενεργή με τα έρημα τα pangasius που τόσο μελετιούνται τελευταία, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω το ψάρι σε άτομο που δεν έχει τα κατάλληλα λίτρα, γι'αυτό και τα δίνω άλλωστε γιατί δεν μπορώ πλέον να τα συντηρήσω, και μερικοί που ενδιαφερθήκανε αλλά δεν είχαν αρκετά λίτρα δεν τα έδωσα.
Για τα υβρίδια το καταλαβαίνω οτι πρέπει να απαγορεύεται η πώλησή τους, για τα υπόλοιπα όμως καθαρόαιμα ψάρια τα οποία φθάνουν σε κάποιο Α μέγεθος, εφόσον κάποιος διαθέτει τα Χ λίτρα μπορεί να τους εξασφαλήσει μιά καλύτερη ζωή απο αυτή της γυάλας στο πετ-σοπ, γιατί για να σταματήσει η εισαγωγή μεγάλων ψαριών δύσκολο, κάπου πρέπει να καταλλήξουν απο την στιγμή που έρχονται εδώ. Επίσης η τιμή εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες, τα λεφτά σε τροφές το διάστημα που ο ιδιοκτήτης είχε το ψάρι και το τάιζε ίσως είναι πολλαπλάσια της τιμής που το δίνει, το έχει σκεφτεί ποτέ κανείς αυτό, ορισμένα καταναλώνουν 'ποσότητες'. Ακόμα, αν ένα τέτοιο ψάρι βρεθεί σε πετ-σοπ η τιμή του θα είναι απλησίαστη, αρκετές ήταν οι φορές που είδα τέτοια.
Τέλος πιστεύω πως οι συντονιστές και οι δημιουργοί αυτού του forum ξέρουν αν πρέπει να μπεί πλατφόρμα στις αγγελίες ή όχι, οι υποδείξεις από εμάς που απλά συμμετέχουμε είναι περιττές.

steady
29-05-08, 18:24
Αν γινει μια δημοσκοπηση εδω στο φορουμ με θεμα αν "πρεπει στις αγγελιες, να ενημερωνει δημοσια ο πωλητης, για τα ζωντανα που πουλαει?" και βγει το αποτελεσμα "οχι", χαρας ευαγγελια για τα πετσοπ.
Καθε φορα που καποιος κανει παραπονα αργοτερα, θα του πεταει στη μαπα το λινκ της δημοσκοπησης και "αντε γεια".

φιλε δελτα με το να ειρωνευεσαι καποιους που βαζουν αγγελιες και να κανεις τοσο ασχημα κοληματα σε διαφορα παιδια εκει θα φτασουμε να στραφουν ολοι στην αλλη ακρη και να ειναι φανατικα κατα της οποιας παρεμβασης

τωρα τι σχεση εχουν τα μαγαζια με τις αγγελιες δεν το πολυκαταλαβα

asourtzo
29-05-08, 19:26
"Πωλειται ενυδρειο 60 λιτρων καταληλο για δισκους στην τιμη των 250 ευρο"

Αμα μια τετοια αγγελια ,(ακραια μεν αλλα..) κανει την εμφανιση της στο φορουμ ,φυσικα και εχουμε το δικαιωμα και την υποχρεωση να ποσταρουμε και να σχολιασουμε το οτι οι δισκοι δεν μπορουν να μπουν σε 60 λιτρα !!!! αλλα οσον αφορα την τιμη ,να ποσταρουμε και να πουμε οτι στο ταδε μαγαζι για 250 ευρο μπορω να παρω ενυδρειο 200 λιτρα ειναι τελειως ασκοπο zw ολοι μας εχουμε μυαλο και μπορουμε να κανουμε μια ερευνα αγορας πριν παρουμε κατι ;). (αμα μας φαινετε κατι πολυ ακριβο απλα μην το παρουμε , δεν ειναι αναγκη να ποσταρουμε για να σχολιασουμε την τιμη:smt084)
Ο δελτα 66 ανοιξε αυτο το ποστ οπως διευκρινισε και ο ιδιος καποια ποστ ποιο πανω , μονο και μονο για τα ζωντανα και για τις συνθηκες στις οποιες θα πρεπει να φιλοξενουνται και το αν θα πρεπει να υπαρξει στο μελον καποια φορμα αγγελιων οσον αφορα τα ψαρια (θερμοκρασιες , σκληροτητες κ.ο.κ.)Πιστευω σαν ιδεα ειναι πολυ καλη αλλα δυσκολα πραγματοποιησιμη , αν λαβουμε υποψη αυτο που ειπε και ο σερ ( η αγγελια του χρηστη με 1 ποστ που πουλαει παγγασιους και σιλβερ σαρκ.....)ο οποιος δεν ξερει ουτε τα λατινικα ονοματα των ψαριων που εχει ουτε τις απαιτησεις τους, πως μπορεις να περιμενεις απο ενα τετοιο ατομο να ξερει να συμληρωσει μια οποιοδηποτε φορμα πανω σε αυτο το θεμα??

Kotsos
29-05-08, 19:55
Μια φόρμα που να ενημερώνει για τις συνθήκες στις οποίες βρισκόταν το ψάρι αλλά και με τι τρέφονταν είναι απαραίτητη...
Ο δελτα 66 ανοιξε αυτο το ποστ οπως διευκρινισε και ο ιδιος καποια ποστ ποιο πανω , μονο και μονο για τα ζωντανα και για τις συνθηκες στις οποιες θα πρεπει να φιλοξενουνται και το αν θα πρεπει να υπαρξει στο μελον καποια φορμα αγγελιων οσον αφορα τα ψαρια (θερμοκρασιες , σκληροτητες κ.ο.κ.)Πιστευω σαν ιδεα ειναι πολυ καλη αλλα δυσκολα πραγματοποιησιμη , αν λαβουμε υποψη αυτο που ειπε και ο σερ ( η αγγελια του χρηστη με 1 ποστ που πουλαει παγγασιους και σιλβερ σαρκ.....)ο οποιος δεν ξερει ουτε τα λατινικα ονοματα των ψαριων που εχει ουτε τις απαιτησεις τους, πως μπορεις να περιμενεις απο ενα τετοιο ατομο να ξερει να συμληρωσει μια οποιοδηποτε φορμα πανω σε αυτο το θεμα??
Αν δεν μπορεί να συμπληρώσει μια τέτοια φόρμα τότε πιθανότατα το ψάρι του θα είναι αρκετά ταλαιπωρημένο και δεν αξίζει να το αγοράσεις;)
Κι αυτή η "ανικανότητα" ας το πούμε δίνει κάποια στοιχεία για το χώρο στον οποίο ζούσε το ψαράκι...

halvas69
29-05-08, 20:45
Το θέμα ξεκίνησε με την ερώτηση.
Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται με καποιο τροπο να κανουμε στις αγγελιες του φορουμ ..............

Μετά γράφω.
......Οι αγγελίες είναι στο χέρι του πωλητή να τις συντάξει όπως θέλει και δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να γράψει πέρα από τα βασικά που υποχρεούται βάση των κανονισμών......

Έχω απαντήσει παίδες, τι κουβεντιάζετε ακόμα ?

delta66
29-05-08, 21:14
φιλε δελτα με το να ειρωνευεσαι καποιους.......
......τωρα τι σχεση εχουν τα μαγαζια με τις αγγελιες δεν το πολυκαταλαβα
Αν εκλαμβανεις ως ειρωνια το ενδιαφερον μου για το θεμα, δεν μπορω να σου αλλαξω μαλλον την γνωμη.
Τα μαγαζια εχουν σχεση με την ερωτηση-προταση που εκανα και το ανεφερα πιο πανω.
Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται με καποιο τροπο να κανουμε στις αγγελιες του φορουμ (τουλαχιστον για τα ζωντανα) αυτο που ζητανε πολλοι να γινεται στα πετσοπ.....ενημερωση ....για τις απαιτησεις του ζωντανου....
...Ας δωσουμε το παραδειγμα για την προοδο του χομπυ μας.




....Έχω απαντήσει παίδες, τι κουβεντιάζετε ακόμα ?
Ευχαριστω το θεμα απαντηθηκε για μενα.

steady
29-05-08, 22:22
σαν ειρωνια εκλαμβανω να γινονται καθε τοσο αγγελιες με ειρωνικο χαρακτηρα για αγγελιες αλλων οπως στην περιπτωση του φιλου Tkagem η να στηνουμε παγιδες γνωσεων σε νεους περιμενοντας τι θα απαντησουν για να κραξουμε μετα η γνωμη μου ειναι οτι αυτα ειναι παρατραβηγμενα πραγματα

ξερουμε και οι δυο για ποιες περιπτωσεις μιλαω

και για το που αναφεροταν το ποστ σε ζωα η πραγματα δεν καταλαβαινω γιατι επισημανθηκε εγω προσωπικα τα γραψα αυτα με αφορμη το ποστ του φιλου nikman αλλα νομιζω φιλε δελτα οτι η συζητηση αυτες τις μερες δεν γινεται μονο για το θεμα της φορμας αλλα γενικοτερα για το θεμα αγγελιες

Tkagem
29-05-08, 22:42
Το θέμα δεν είναι με μένα προσωπικά, τα προσπερνώ ούτε να ασχοληθώ δεν αξίζει....
Τι γίνεται όμως με την 'ψεύτικη' αγγελία? Η ενότητα ''Μικρές Αγγελίες’’ υπάρχει για να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό στα μέλη του forum, και όχι για να την καταπατά ο καθένας.
Αλήθεια όντως πουλιέται το ψάρι που αναφέρει 50cm 50 ευρώ? Αν κάποιος νέος που δεν έχει πάρει χαμπάρι το δούλεμα επικοινωνήσει για την αγορά του ζώου τί θα του πεί? Οτι κάνει πλάκα, ή οτι έχει πιάσει στο δούλεμα κάποιον/κάποιους? Παραπλάνηση σε όλο της το μεγαλείο....

steady
29-05-08, 22:43
και μετα μας πειραζουν τα 13 χρονα που γεμιζουν τον τοπο αχρηστα ποστ

delta66
29-05-08, 23:41
Δηλαδη το ποσο πωλειται το ψαρι μου, και αν πωλειται αληθινα μας ενδιαφερει ή αν πρεπει να πωλειται (http://www.planetcatfish.com/forum/viewtopic.php?t=10746) και τι απαιτησεις εχει?
Η διεκρινηση καποιων λεπτομεριων δεν "προστατευει" μονο το ψαρι αλλα και τον αγοραστη για τυχων ευθυνες που αναλαμβανει και ισως μετα δεν θα μπορει να καλυψει.
Το ψαρι σου των 40 εκατοστων που πωλειται 70€,
και περνωντας το δικαιωμα να ρωτησω και γω λεπτομερειες, οταν το αγορασες ηξερες τις απαιτησεις του?
Αν ναι,
αποφασισες να το αγορασεις και να το μεγαλωσεις μεχρι ενα μεγεθος που σε παιρνει και μετα να το πουλησεις?
Και αν δε βρεθει αγοραστης? τι θα το κανεις? θα το πας στον καλλιμανη?
Αν δεν ηξερες και την πατησες και συ, δεν θα ηθελες να ηταν καποιος "13χρονος" εξω απο το πετσοπ και να σου ελεγε "ξερεις τι ψαρι πας να παρεις?"

Και ενταξει, τοση φασαρια για μια αγγελια?
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23032
Εβαλες να σβησουν ολα τα ποστ απο κατω,
Και ενταξει βαση κανονισμων ειναι "αντικανονικα"
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=12625 (παραγραφος 6. Μηνύματα που είναι άσχετα με την μικρή αγγελία (για παράδειγμα, δεν ρωτούν λεπτομέρειες) θα σβήνονται άμεσα από τους συντονιστές.)

Η ερωτηση μου μετα απο ολα αυτα : "Ενδιαφερομαι για το ψαρι Pangasius.
Ποσο μεγαλο γινεται?"
Γιατι ανεβοκατεβαινε απο τους modaratores, ο ενας να τη σβηνει ως..... δεν ξερω, και ο αλλος να την ξεσβηνει ως "κανονικο" ποστ συμφωνο με τους κανονισμους?
Θα πειραζε να απαντησεις απλα γινεται 1,30 και θελει 1500 λιτρα? (για ακινητος):p
http://www.theaquariumwiki.com/Pangasius_hypophthalmus

nikman
30-05-08, 00:19
[quote=halvas69;267761]Eίναι σαφές ότι δεν κατάλαβες αυτά που έγραψα, καθώς εστίασες μόνο στο παράδειγμα με την τιμή.



Μα εγώ ο ίδιος το παραδέχτηκα ότι δεν κατάλαβα αυτά που έγραψες και σε παρακίνησα να γίνεις σαφέστερος.Πράγμα που δεν έκανες.:D
Στο ποστ 23 ξεκινάω ως εξής: "Για να είμαι ειλικρινής δε κατάλαβα τις θέσεις σου αγαπητέ halvas69." Και δε είχε καμία ειρωνεία αυτή η φράση μου, αντίθετα προβληματισμό κι αγωνία είχε.
Να φανταστώ ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποιες αγγελίες μπαίνουν μόνο στο συγκεκριμένο forum;
Φυσικά παρακάτω που με φωτογράφισες το κατάλαβα (είδα τη λάμψη από το φλάς και βγήκα σαν πόντιος με χαμόγελο:D) και πήρα θέση.

Η θέση μου για τις μικρές αγγελίες είναι ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν κάτι που γίνεται στη διπλανή πόρτα και δεν μας αφορά. Η γενική φιλοσοφία του gab νομίζω πως είναι άλλη.
Το gab περιλαμβάνει από αρχάριους μέχρι πολύ έμπειρους χομπίστες, διαφόρων ηλικιών και διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών τάξεων. Για να μην καταλήγουν λοιπόν οι όποιες διαφορές σε έντονες αντιπαραθέσεις και διαπληκτισμούς θα πρέπει να βάζουμε τον εαυτό μας και στη θέση του άλλου.

Διάφοροι είπαν για π.μ στις αγγελίες. Γνώμη μου είναι έτσι μπορεί να δημιουργηθούν χειρότερες παρεξηγήσεις και θεωρητικά δε θα μπορεί να επέμβει κανείς γιατί τα πμ είναι απόρρητα.
το χόμπι μας σίγουρα είναι αυτό που αγαπάμε και μας φέρνει κοντά ,μιλάμε, συναναστρεφόμαστε αλλά πέρα από αυτό τυχαίνει να έχουμε μεγάλες διαφορές όπως είπα και πριν.

Πάντως βλέπω δε λαμβάνετε υπόψιν σας αν και το έγραψα επανειλημμένως τις περιπτώσεις και είναι πολλές κατά τη γνώμη μου, που ο πωλητής λόγω άγνοιας, ή κάποιου άλλου λόγου δε γνωρίζει τη πραγματική αξία και βάζει μια τιμή συνήθως αρκετά ψιλή με αποτέλεσμα αν και το επιθυμεί να μη πουλήσει.

Tkagem
30-05-08, 00:29
Αντί να κάνεις την ειρωνική ερώτηση 'πόσο γίνεται' εφόσον ξέρεις, γιατί δεν έλεγες ντόμπρα πως αυτό το ψάρι γίνεται τόσο. Ρώταγες και καλά για να αναγκαστώ εγώ να απαντήσω μια ερώτηση την οποία ήδη ήξερες, και σου ξαναλέω πως το ψάρι δεν θα το δώσω σε κάποιον με λίγα λίτρα, υπάρχουν άτομα εδωμέσα που έχουν τα λίτρα να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο ψάρι, άλλο αν δεν θέλουν.
Δεν διαφωνώ οτι τα pangasius θα έπρεπε να μήν εισάγονται, απο τη στιγμή που αυτό γίνεται όμως τί να κάνουμε, να τα σκοτώνουμε? Μήπως να τα πετάξω, ή να τα αφήσω στο υπάρχον ενυδρείο μέχρι να αυτοκτονήσουν? Σε πληροφορώ όσες φορές έχω δεί τέτοιο ψάρι σε πετ-σοπ σε τέτοιο μέγεθος η τιμή του δεν πέφτει κάτω απο τα 150 ευρώ, είναι αρκετά δύσκολο να μεγαλώσεις αυτό το ψάρι καθώς στρεσσάρεται αρκετά εύκολα και τα περισσότερα ψοφάνε απο μικρά.
Εγώ ξέρω πως αν απο την αρχή η αγγελία έλεγε 'χαρίζεται' και όχι 'πωλείται' δεν πρόκειται να ανακατευόσουν, τόσο πολύ σε καίει? Ήταν αυτός λόγος να σηκώσεις ψεύτικη αγγελία? Αυτό δείχνει σεβασμό στο forum? Και στην τελική δικαίωμα μου να το πουλήσω και 1000 ευρώ, έχω ή δεν έχω αυτό το δικαίωμα? Τώρα για το τελικό μέγεθος του ψαριού που δήθεν εσύ ρώτησες λόγος δεν υπήρχε, ενημερώνω προσωπικώς για τα πάντα αυτόν που ενδιαφέρεται για το ψάρι....

steady
30-05-08, 00:44
Πάντως βλέπω δε λαμβάνετε υπόψιν σας αν και το έγραψα επανειλημμένως τις περιπτώσεις και είναι πολλές κατά τη γνώμη μου, που ο πωλητής λόγω άγνοιας, ή κάποιου άλλου λόγου δε γνωρίζει τη πραγματική αξία και βάζει μια τιμή συνήθως αρκετά ψιλή με αποτέλεσμα αν και το επιθυμεί να μη πουλήσει.

αν οντως γινεται γιαυτο φιλε μου η παρατηρηση απο καποιον για να θυμισει κατι που ξεχασε η αγνοησε ο αλλος σε σχεση με την τιμη τοτε μπορει να γινει διαμεσου πμ οχι με τη μορφη της δημοσιας παρατηρησης με καχυποπτο βλεμα η ειρωνιας οπως γινεται συνεχως

και επειδη η απαντηση ειναι αυτη

Διάφοροι είπαν για π.μ στις αγγελίες. Γνώμη μου είναι έτσι μπορεί να δημιουργηθούν χειρότερες παρεξηγήσεις και θεωρητικά δε θα μπορεί να επέμβει κανείς γιατί τα πμ είναι απόρρητα.


εγω εχω να πω οτι με το δημοσιο σχολιο τα πραγματα παρεξηγουνται χειροτερα γιατι ετσι υπονομευεις την αγγελια και αθελα και οι παρεξηγησεις ειναι πολλαπλασιες

και το θεμα τιμης εχει καποια ορια το ξαναπαμε με τι συγκρινεις με ebay?με γερμανια?η με ελληνικη αγορα?η μηπως θα ρωτησουμε πρωτα εσυ απο που το πειρες και μετα θα πεταξουμε το αναλογο φτηνοτερο λινκ?

με ολα τα παραπανω λοιπον ειναι δυσκολο να βρουμε τι ειναι δικαιο και τι αδικο εκτος απο περιπτωσεις που κανουν μπαμ τις οποιες νομιζω αναγνωριζει ευκολα ακομα και καποιος σχετικα αρχαριος

Το ψαρι σου των 40 εκατοστων που πωλειται 70,
και περνωντας το δικαιωμα να ρωτησω και γω λεπτομερειες, οταν το αγορασες ηξερες τις απαιτησεις του?
Αν ναι,
αποφασισες να το αγορασεις και να το μεγαλωσεις μεχρι ενα μεγεθος που σε παιρνει και μετα να το πουλησεις?
Και αν δε βρεθει αγοραστης? τι θα το κανεις? θα το πας στον καλλιμανη?

δεν μπορω να καταλαβω ολα τα παραπανω τι αφορουν καποιον που ουτε καν ενδιαφερεται για μια αγγελια και ακομα δεν εχω καταλαβει τι πρεπει να κανει ο φιλος που το δινει να το δωσει τσαμπα ειναι καλυτερα?εγω πιστευω ειναι χειροτερα το τσαμπα τραβαει ποιο πολυ τον αρχαριο ενω 70ε για να δωσει καποιος θα το ψαξει πρωτα

δινεται η αισθηση οτι η αγγελια πειραζει μονο που υπαρχει αλλα τι να κανουμε μερικοι πειρανε πανγκασιους αντι για clown χωρις να ξερουν τις απαιτησεις και επειδη τα πανγκασιους γινονται ποιο μεγαλα και ειναι ακαταλληλα ας βρουν τι θα τα κανουν τωρα δεν μας ενδιαφερει απλα να μην τα πουλανε και την πατησει αρχαριος οποτε χωρις να ξερει τι θα κανει ο φιλος μια δυο θα παει σε πετ να τα δωσει που θα βγαλει και τα διπλα χρηματα απο τα τερατα θα πει αντε και με τους μ****** στο forum και θα ληξει το ζητημα

βεβαια τελικα ουτε το ψαρι θα περασει καλυτερα και σιγουρα σε χειροτερα χερια θα παει αλλα δεν βαριεσαι

delta66
30-05-08, 01:17
Να τα παρουμε με τη σειρα? ειναι πολλα και ανακατεμενα.
Αντί να κάνεις την ειρωνική ερώτηση 'πόσο γίνεται' εφόσον ξέρεις, γιατί δεν έλεγες ντόμπρα πως αυτό το ψάρι γίνεται τόσο.Μα καλα τι λεμε τοση ωρα?
Εσυ δεν ζητησες απο τον mod να σβησει ολα τα ποστ κατω απο την αγγελια?
Ενα απο αυτα τα ποστ ελεγε ποσο γινεται το ψαρι ;)
Αν το ξαναεβαζα θα το αφηνες? :rolleyes:

....και σου ξαναλέω πως το ψάρι δεν θα το δώσω σε κάποιον με λίγα λίτρα, υπάρχουν άτομα εδωμέσα που έχουν τα λίτρα να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο ψάρι, άλλο αν δεν θέλουν.
Υπαρχουν ατομα εδω με ενυδρεια πισινες?
Γιατι αυτα που λεμε περι 1500 λιτρα φτανουν, ειναι ουτοπια.
Ενα ενυδρειο που φιλοξενει οπως ειπες και δεν βαζει στην απομονωση ενα ψαρι δεν πρεπει να ειναι 10 φορες το μεγεθος του?
και αλλες 3 φορες το μεγεθος του να ειναι το πλατος για να στριβει?
Αντε και επειδη ειναι βυθοψαρο (ασχετα οτι ειναι πολυ κινητικο) να μην βαλουμε μεγαλο υψος, ας πουμε 80 ποντους. (θα βγαζει το κεφαλι του 50 ποντους αν θελει απο πανω να μας χαιρεταει) :p
Να μην υπολογισουμε απο τωρα λιτρα, γιατι θα μας πεσει το σαγονι αν ξερουμε οτι το τελικο μεγεθος του ψαριου ειναι 130 εκατοστα.
Να το βαλουμε σε ενα μικροτερο ενυδρειο?
Ισα ισα να πηγαινει λιγο μπρος-πισω και να στριβει με το ζορι?
3 φορες το μεγεθος του και 2 φορες το πλατος?
Υψος πιο κοντο ακομα, 60 ποντους, αλλα να παρακαλαμε να μη ανεβει πανω απο το χαλικι γιατι θα βρεθει στο καναπε διπλα μας να βλεπει το ματς :p
6000 λιτρα.
Για ενα ψαρι.
Ξερεις πολλους που εχουν αυτα τα λιτρα στο φορουμ και θα τα διεθεταν για το ψαρι σου?
Πριν σκεφτει καποιος τα γνωστα που λενε στα πετσοπ, οτι αν το ψαρι το περιορισεις σε μικροτερο ενυδρειο απ'οτι πρεπει δεν θα μεγαλωσει στο τελικο μεγεθος ,τον ενημερωνω οπως ενημερωθηκα και εγω απο βιολογο οτι τα εσωτερικα οργανα συνεχισουν να μεγαλωνουν :grin: Το κινεζικα little feet τα εχετε ακουστα? http://en.wikipedia.org/wiki/Foot_binding
Κατι παρομοιο παθαινουν μεσα τους τα ψαρια.
Οσο πιο πολυ τα περιοριζεις τοσο πιο πολυ το παθαινουν.




Δεν διαφωνώ οτι τα pangasius θα έπρεπε να μήν εισάγονται, απο τη στιγμή που αυτό γίνεται όμως τί να κάνουμε, να τα σκοτώνουμε? Μήπως να τα πετάξω, ή να τα αφήσω στο υπάρχον ενυδρείο μέχρι να αυτοκτονήσουν? Τι να σου πω? ειναι δυσκολη κατασταση.:(


Σε πληροφορώ όσες φορές έχω δεί τέτοιο ψάρι σε πετ-σοπ σε τέτοιο μέγεθος η τιμή του δεν πέφτει κάτω απο τα 150 ευρώ, είναι αρκετά δύσκολο να μεγαλώσεις αυτό το ψάρι καθώς στρεσσάρεται αρκετά εύκολα και τα περισσότερα ψοφάνε απο μικρά. Οσες φορες εχεις δει τετοιο ψαρι ξερεις τελικα αν πουληθηκε? ή το εχει για μοστρα και οτι κατσει μετα.
Το πολυ πολυ να το κανουνε μπαρμπεκιου την κυριακη http://www.kallimanis.gr/web/pages.fds?page=125&langid=1

Εγώ ξέρω πως αν απο την αρχή η αγγελία έλεγε 'χαρίζεται' και όχι 'πωλείται' δεν πρόκειται να ανακατευόσουν, τόσο πολύ σε καίει? Γιατι θα χασω τα ποσοστα μου? Δεν εχεις καταλαβει τα κινητρα μου ακομα?

Ήταν αυτός λόγος να σηκώσεις ψεύτικη αγγελία? Αυτό δείχνει σεβασμό στο forum? Και στην τελική δικαίωμα μου να το πουλήσω και 1000 ευρώ, έχω ή δεν έχω αυτό το δικαίωμα? Τώρα για το τελικό μέγεθος του ψαριού που δήθεν εσύ ρώτησες λόγος δεν υπήρχε, ενημερώνω προσωπικώς για τα πάντα αυτόν που ενδιαφέρεται για το ψάρι....
Αν ειναι ψευτικη η αγγελια ειναι και αυτο δικαιωμα σου να το πιστευεις.
Κι εμενα ειναι δικαιωμα μου να βαζω αγγελια το δικο μου ψαρι.
ΠΜ?
Εμενα δεν ηρθε ακομα.
Ολα στην αγγελια τα ρωτανε αλλα δεν εχω προβλημα.
Ουτε στην αλλη εχω προβλημα που εχω βαλει εδω και καιρο. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23919
Τι θα πειραζε να βαλεις ενα λινκ και να γλιτωσεις το μισο γραψιμο? :p
Και να μη σε ενοχλει και ο καθενας σαν και μενα 13χρονος?

Tkagem
30-05-08, 01:32
Αν ειναι ψευτικη η αγγελια ειναι και αυτο δικαιωμα σου να το πιστευεις.
Κι εμενα ειναι δικαιωμα μου να βαζω αγγελια το δικο μου ψαρι.
ΠΜ?
Εμενα δεν ηρθε ακομα.
Ολα στην αγγελια τα ρωτανε αλλα δεν εχω προβλημα.
Ουτε στην αλλη εχω προβλημα που εχω βαλει εδω και καιρο. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23919
Τι θα πειραζε να βαλεις ενα λινκ και να γλιτωσεις το μισο γραψιμο? :p
Και να μη σε ενοχλει και ο καθενας σαν και μενα 13χρονος?
Επειδή ακόμα κοροϊδευόμαστε και άκρη δε θα βγεί, πρόβλημα δεν έχω να με ενοχλήσουν και 10 13χρονα, π.μ. θα σου έστελνα αν πραγματικά ενδιαφερόσουν και όχι επειδή κορόϊδευες και μποϊκόταρες την αγγελία. Α και αυτά περί 1,30cm ξέχνατα, αυτά τα ψάρια Ελλάδα άντε να φτάσουν τα μισά.
Καλή συνέχεια....

steady
30-05-08, 01:35
το 13 χρονος το γραψα εγω και αναφεροταν στην δημιουργια ασκοπων ποστ τωρα πως καταφερες να το κολησεις εκει που βολευε :confused::confused::confused:
που βασικα ο 13 χρονος εχει και το αλλοθι οτι λογο ηλικιας δεν καταλαβαινει καποια πραγματακια
στο κατω κατω μπορουσε να μπει στην γενικη κατηγορια που ο καθενας γραφει οτι να ναι και ειναι γιαυτο το σκοπο

οπως και να χει το να δημιουργηθει ολοκληρο ποστ με σκοπο να θιξει ενα συγκεκριμενο ατομο εγω το θεωρω ακραιο και τα ακρα μονο ακρα φερνουν

delta66
30-05-08, 01:38
Γενικα steady εισαι εκτος θεματος και ασχολεισαι πολυ με το ebay και τα υλικα που πωλουνται, , εμενα δεν με ενδιφερουν αυτα τοσο και θα επισημανω μονα αυτα που με νοιαζουν απο το ποστ σου.
...τι πρεπει να κανει ο φιλος που το δινει να το δωσει τσαμπα ειναι καλυτερα?εγω πιστευω ειναι χειροτερα το τσαμπα τραβαει ποιο πολυ τον αρχαριο ενω 70ε για να δωσει καποιος θα το ψαξει πρωτα
Εχεις απολυτο δικιο.
Ειπα εγω να το δωσει τσαμπα?
Να δωσει πληροφοριες ειπα.
Και να το δωσει και πιο ακριβα αν γινεται ακριβως για το λογο που ειπες.:smt023

.... οποτε χωρις να ξερει τι θα κανει ο φιλος μια δυο θα παει σε πετ να τα δωσει που θα βγαλει και τα διπλα χρηματα απο τα τερατα θα πει αντε και με τους μ****** στο forum και θα ληξει το ζητημα

βεβαια τελικα ουτε το ψαρι θα περασει καλυτερα και σιγουρα σε χειροτερα χερια θα παει αλλα δεν βαριεσαιΚαλο ειναι να ενημερωσει και το πετοπα καλου καλου γιατι μερικοι δεν ξερουν στ'αληθεια τιποτα :p:p:p
-------------------------
το 13 χρονος το γραψα εγω και αναφεροταν στην δημιουργια ασκοπων ποστ τωρα πως καταφερες να το κολησεις εκει που βολευε :confused::confused::confused:

Εκει που γραφτηκε φανηκε σαν να απευθυνοταν σε μενα. :rolleyes:
ΟΚ δεν τρεχει τπτ.

PascM
30-05-08, 01:40
Να δωσει πληροφοριες ειπα.

Γιατί έχω την εντύπωση οτι οι πληροφορίες δόθηκαν? Γιατί έχω την εντύπωση οτι αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση στο forum θα δει οτι υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες και γι' αυτό το ψάρι?


Καλο ειναι να ενημερωσει και το πετοπα καλου καλου γιατι μερικοι δεν ξερουν στ'αληθεια τιποτα :p:p:p

Τώρα έδεσες! Μια ερώτηση και η απορία μου βγαίνει από αυτήν εδώ ακριβώς την φράση σου!
Πόσο καιρό ασχολείσε με τα ενυδρεία?

delta66
30-05-08, 01:58
Α και αυτά περί 1,30cm ξέχνατα, αυτά τα ψάρια Ελλάδα άντε να φτάσουν τα μισά.
Καλή συνέχεια....
Ευχαριστω και κατι για να κλεισουμε φιλικα.
Καταλαβαινω οτι ηταν μεγαλο το ποστ δεν προλαβες να το διαβασεις καλα. Σου υπενθυμιζω τι γινεται οταν δεν μεγαλωνουν.

Πριν σκεφτει καποιος τα γνωστα που λενε στα πετσοπ, οτι αν το ψαρι το περιορισεις σε μικροτερο ενυδρειο απ'οτι πρεπει δεν θα μεγαλωσει στο τελικο μεγεθος ,τον ενημερωνω οπως ενημερωθηκα και εγω απο βιολογο οτι τα εσωτερικα οργανα συνεχισουν να μεγαλωνουν :grin: Το κινεζικα little feet τα εχετε ακουστα? http://en.wikipedia.org/wiki/Foot_binding
Κατι παρομοιο παθαινουν μεσα τους τα ψαρια.
Οσο πιο πολυ τα περιοριζεις τοσο πιο πολυ το παθαινουν.

εσυ τι λες ομως ειναι σωστο που δεν μεγαλωνουν? (δεν χρειαζεται να απαντησεις)
Και 60 εκατοστα να γινονται παλι δυσκολα τα πραγματα.
Δεν εχω τιποτα εναντιον σου και με το Πανο (απο αλεξανδρουπολη) ειχαμε ασυμφωνια στο θεμα σε αγγελια παρομοια και τα λεμε φιλικα παντα μετα απο τοτε, και μαλιστα πολυ πιο φιλικα.;)
Γιατι καταλαβε ο ενας τον αλλο.
Το ιδιο ευχομαι και για μας.


ΥΓ Με πειραξε το ανεβα κατεβα του ποστ μου στην αγγελια σου.
Μπορουμε να τα πουμε αυτα καποια μερα στο συλλογο απο κοντα, τωρα που ειμαι σε διακοπες και επιτελους θα βρω το χρονο να παω ενα σαββατο.:rolleyes:
-------------------------
Γιατί έχω την εντύπωση οτι οι πληροφορίες δόθηκαν? Γιατί έχω την εντύπωση οτι αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση στο forum θα δει οτι υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες και γι' αυτό το ψάρι?
Οσο ξερουν και το κυκλο του αζωτου, η με τι νερο να καθαριζουν τα υλικα του φιλτρου, ακομα και τι ειναι το αντιχλωριο, και μετα : τι εχουν και ψοφαν τα ερμα?
Αν εχετε παρατηρησει πολλοι γινονται μελη κανουν και μπαινουν στις αγγελιες για να πουλησουν ή αγορασουν κατι.
Δεν εχετε καταλαβει οτι πολλοι δεν κανουν αναζητηση ουτε ψαχνουν τα αρθρα, αλλα ψαχνουν την ευκολη λυση.

Τώρα έδεσες! Μια ερώτηση και η απορία μου βγαίνει από αυτήν εδώ ακριβώς την φράση σου!
Πόσο καιρό ασχολείσε με τα ενυδρεία?
Ναι, δεν λεω γι'αυτους που το παιζουν, λεω για καποιους που βαζουν και κανα ψαρι μεσα στο πετσοπακι ή για τον υπαλληλο που αναπληρωνει τον "ειδικο" στα ψαρια στο μεγαλο πετσοπ.
-------------------------
Γιατι το συζηταμε ακομα?
Αφου ο mod εδωσε απαντηση.
Mε αφορμή αυτό να πω και 2-3 λόγια παραπάνω.
Οι αγγελίες είναι στο χέρι του πωλητή να τις συντάξει όπως θέλει και δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να γράψει πέρα από τα βασικά που υποχρεούται βάση των κανονισμών.
Μπορείτε να ρωτήσε σε κάθε αγγελία ότι θέλετε, για αυτό έχει το κουμπί post reply.

nikman
30-05-08, 02:42
και το θεμα τιμης εχει καποια ορια το ξαναπαμε με τι συγκρινεις με ebay?με γερμανια?η με ελληνικη αγορα?η μηπως θα ρωτησουμε πρωτα εσυ απο που το πειρες και μετα θα πεταξουμε το αναλογο φτηνοτερο λινκ?

με ολα τα παραπανω λοιπον ειναι δυσκολο να βρουμε τι ειναι δικαιο και τι αδικο εκτος απο περιπτωσεις που κανουν μπαμ τις οποιες νομιζω αναγνωριζει ευκολα ακομα και καποιος σχετικα αρχαριος



Το κάθε αχρησιμοποίητο(καινούριο) επώνυμο καταναλωτικό αγαθό τις κοινωνίας μας, σε συγκεκριμένο χρόνο, πουλιέται σε ένα εύρος τιμών, που καθορίζεται κυρίως από τη προσφορά και τη ζήτηση αφού έχει υπολογιστεί το κόστος κατασκευής του.
Υπάρχουν μικροί περίοδοι με προσφορές και ο Έλληνας έχει και το ταμπεραμέντο του παζαριού.

Σίγουρα όλοι οι καταναλωτές σήμερα είναι αρκετά υποψιασμένοι και ψάχνουν να βρουν το καλύτερο προϊόν στη καλύτερη τιμή.
Αυτό δε σημαίνει ότι το καταφέρνουν πάντα γιατί συχνά παραπλανιούνται από τις διαφημίσεις ή από τους πωλητές που τις περισσότερες φορές είναι άσχετοι και τους ενδιαφέρει μόνο η πώληση.
Έτσι έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα διάφορες οργανώσεις προστασίας του καταναλωτή που πιστεύω ότι είναι ακόμα ανοργάνωτες και σε νηπιακό στάδιο.

Στην αγορά τα τελευταία χρόνια έχει μπει ενεργά και το ιντερνέτ με συχνά χαμηλότερες τιμές αλλάζοντας προς το καλύτερο τα δεδομένα για τον καταναλωτή. Όλοι μας έχουμε αγοράσει πράγματα on-line νομίζω κι εσύ.

Φίλε steady πιστεύω να σε έπεισα ότι οι τιμές επώνυμων καινούργιων προϊόντων είναι συγκεκριμένες.
Είδες δε μίλησα καθόλου για diy κατασκευές γιατί παράδειγμα μπορεί να φτιάξεις εσύ ή κάποιος φίλος σου ένα ενυδρείο πολύ ωραίο και να το πουλήσει/σεις για έργο τέχνης σε πολύ υψηλή τιμή.
Δε μίλησα και για έμψυχα όπως ψάρια γιατί μπορεί να είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με ένα ψάρι, στη τύχη θα πω παγκάρσιο και να πιστεύουμε ότι είναι ανεκτίμητο. Παρόλο που γεμίζει κουράδες το ενυδρείο.

Τώρα για τα μεταχηρισμένα επώνυμα είδη δε θα πω πολλά, εξυπακούεται ότι πωλούνται χαμηλότερα από τη τιμή που έχουν στην αγορά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το ιντερνέτ βοηθάει σίγουρα και στη πώληση των μεταχειρισμένων. Υπάρχουν διάφορα ενυδρειακά forum που μπορείς να πουλήσεις διάφορα.
Αλήθεια στο marine γιατί δε μπήκε η συγκεκριμένη αγγελία που τόσο κόβεσαι και στο κάτω-κάτω δε καταλαβαίνω από ποιά σκοπιά μιλάς.
Του πωλητή; ή του αγοραστεί;
Εγώ μίλησα από τη σκοπιά του υποψήφιου αγοραστεί :D

Πράγματι ενδιαφερόμουν για ένα ph κοντρόλερ και η τιμή του ήταν ανταγωνιστική αλλά μετά από τη πίτα που έφαγε ο φίλος Imichal από τον συγκεκριμένο κοντρόλερ, αγορασμένο καινούριο από e-bay το ξανασκέφτομαι. Μάλλον είναι ελαττωματικό προϊόν. :smt020

steady
30-05-08, 10:56
Γενικα steady εισαι εκτος θεματος και ασχολεισαι πολυ με το ebay και τα υλικα που πωλουνται, , εμενα δεν με ενδιφερουν αυτα τοσο και θα επισημανω μονα αυτα που με νοιαζουν απο το ποστ σου.

μαλλον εσυ εισαι εκτος θεματος και εχεις φαει κολημα με το ebay ισως απο προυγουμενο διαλογο μας για τον controler του φιλου νεοκλη σε δικια μου αγγελια δεν εχεις ποτε ποσταρει και δεν βασιζομαι σε δικο μου γεγονος οποτε και δεν εχω φαει κολλημα με κατι τωρα επειδη εσυ εκανες μια στροφη στα ζωντανα με αυτο το θεμα εμενα δεν ειναι μονο τα ζωντανα το θεμα μου ειναι γενικα οι αγγελιες

και δεν εχω καταλαβει αλλα ποστ δεν διαβαζεις?δεν αναφερομαι μονο σε σενα οταν ποσταρω ουτε αποκλειστικα στον φιλο νικμαν αναφερομαι σε μια νοοτροπια τις οποιας ειμαι κατα του να περιορισουμε καποιες ελευθεριες των αγγελιων και να φτανουμε στα ακρα με το κραξιμο το οποιο αντιπαθω

γενικοτερα δεν θελω να ασχολουμε παραπανω και να κανω πολυσελιδες αντιπαραθεσεις αλλα με το θεμα των αγγελιων επειδη ειμαι καποια χρονια εδω μεσα και εχω κανει αρκετες και το χω σκευτει πολυ και συζητησει και με αλλα μελη δεν μπορω να κανω υποχωριση οταν βλεπω οτι πειραζει πολυ κοσμο και ομως δεν μιλαει γιατι ξερει οτι αμα δεν γραφει πρωι μεσημερι βραδυ 10 σελιδες και δεν τσακωθει δεν θα βγαλει ακρη και μαλλον ουτε τοτε θα βγαλει ακρη

απορω γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις οτι τα πραγματα ειναι πολυ απλα καποιες συμπεριφορες πειραζουν καποια ατομα στο forum τα συζηταμε τα ξανασυζηταμε βλεπεις οτι κανεις δεν συμετεχει γιατι ολοι εδω μεσα εχουν βαρεθει τεοιους διαλογους μαζι και εγω με αποτελεσμα να μην ενδιαφερομαστε για καποια πραγματα παρατηρησεις παρακλησεις με ευγενικο υφος απο mod εσυ εκει επιμενεις δεν μπορεις να καταλαβεις οτι αν συνεχισει αυτη η τακτικη ενα ολοκληρο φορουμ θα ασχολειται με τις αγγελιες και θα γινεται ποστ και ξαναποστ και γενικα μπαχαλο?εχω την εντυπωση οτι σε διακρινει ενας ενθουσιασμος να εισαι σε ολα σωστος και καλα κανεις αλλα εχει φτασει σε υπερβολικο επιπεδο και εχεις γινει πολυ καχυποπτος
ο Tkagem ειπε να σβηστουν τα ποστ γιατι μεσα σαυτα ηταν λεει και το μεγεθος του ψαριου<αντι να σκευτεις οτι κανιβαλιστηκε το ποστ του παιδιου και σε καποιο σημειο εκνευριστηκε με τις υποδειξεις και τις δηθεν ερωτησεις σου και ειρωνιες>και λες να σκευτηκε τοσο μικρα?ειναι δυνατον να το δινε το ψαρι σε καποιον και να μην του λεγε κουβεντα?αποτι εχεις καταλαβει τα αγαπαει ιδιαιτερα και αμ ηταν ετσι καλυτερα να τα κραταγε

εγω παλι θελω να πλουτισω απο το ebay γιαυτο μιλαω αλλο και τυοτο παλι ας βγει καποιος να πει οτι του πουλησα κατι ακριβα η οτι δεν ηταν καλλης ποιοτητας
ο αλλος αγορασε απο ebay σιγουρα και πουλαει να κερδισει
μεχρι και ασχετα ποστ βλεπω συνεχως καχυποψια πχ εδω στο τελευταιο ποστ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24652 δειχνεις οτι θες να σου πει γιατι δεν την πιστευεις με το υφος που το λες κτλ κτλ

Τώρα για τα μεταχηρισμένα επώνυμα είδη δε θα πω πολλά, εξυπακούεται ότι πωλούνται χαμηλότερα από τη τιμή που έχουν στην αγορά τη συγκεκριμένη περίοδο

σε ποια αγορα φιλε νικμαν αυτο ειναι το θεμα μας?
ισα ισα που του νεοκλη ηταν δοκιμασμενο ενα χρονο και μαλιστα αυτο σου επισημανθηκε απο πολλους μετα οτι και το οτι ειναι δοκιμασμενο και δεν εχει εγγυημενα προβληματα πρεπει να εκτιμαται τα υπολοιπα ειναι απλα γενικοτητες και αυτο που ειπα τα λεει ολα

τους ακριβους τους αποβαλει η αγορα τους φτηνους και χαμηλης ποιοτητας να φοβαστε εκει χρειαζεται επεμβαση στην αχαμηλη ποιοτητα εκει παρεμβαινουν ολα τα κρατη στις οικονομιες οχι στο ακριβο παρθενο ελαιολαδο αλλα στο φτηνο ηλιελαιο που ειναι καρκινογονο εσεις κανετε το αντιθετο

και επειδη συνεχως συζηταμε συζηταμε απο την πλευρα μου οτι ειχα να πω το ειπα απο εκει και περα αν καποιος με πισμα πει εγω θα επιμενω να χτυπιοσαστε θα κραζω αγγελιες να ξερει οτι εμενα τουλαχιστον θα με βρισκει αντιμετωπο παντα δεν θα βαριεμαι να ποσταρω και να τον κραζω και εγω δηλωνω ξεκαθαρα τη θεση μου

george
30-05-08, 11:03
απορω γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις οτι τα πραγματα ειναι πολυ απλα καποιες συμπεριφορες πειραζουν καποια ατομα στο forum τα συζηταμε τα ξανασυζηταμε βλεπεις οτι κανεις δεν συμετεχει γιατι ολοι εδω μεσα εχουν βαρεθει τεοιους διαλογους μαζι και εγω με αποτελεσμα να μην ενδιαφερομαστε για καποια πραγματα παρατηρησεις παρακλησεις με ευγενικο υφος απο mod εσυ εκει επιμενεις δεν μπορεις να καταλαβεις οτι αν συνεχισει αυτη η τακτικη ενα ολοκληρο φορουμ θα ασχολειται με τις αγγελιες και θα γινεται ποστ και ξαναποστ και γενικα μπαχαλο?


+-3+-3+-3

Tolis
30-05-08, 20:25
Απαντω στα αρχικα ποστ κι οχι στις αντιπαραθεσεις που γινονται μετα και που ειναι λιγο... μαλλωνουμε σε ξενο αχυρωνα - κι επειδη δεν μ αρεσει που μαλλωνετε και δεν υπαρχει και λογος (δεν μπαινω και στον κοπο να διαβασω ολες τις επιμαχες τελευταιες αγγελιες, λειπω και δεκα μερες), αν συνεχιστει εστω με ενα ποστ η προσωπικη αντιπαραθεση θα το κλειδωσω κιολας κανοντας χρηση του φασιστικου επιθετου που κατα καιρους με τριγυριζει.

Δεν μπορει να συσχετιστει ενα μαγαζι, με εναν χωρο σαν αυτον εδω μεσα, που πηζει στην πληροφορια για το ψαρι, και δεν χρειαζεται ο καθενας που πουλαει-χαριζει ψαρια, να γραφει κι ενα αρθρο για αυτα. Αν θελει να το κανει τοσο το καλυτερο, αλλα οι πληροφοριες ειναι διπλα, ειτε σε ηδη γραμμενα ποστ, ειτε ανοιγοντας μια ερωτηση. Και στις ακραιες περιπτωσεις (τεραστια ψαρια, βαμμενα υβριδια κλπ) παντα παρεμβαινουμε.

Οσο για τις τιμες, σε οτιδηποτε, υποχρεωτικη η αναφορα τους (για να μη μπει στον κοπο ο επιδοξος αγοραστης να στειλει πμ και να λαβει απαντηση για να αποφασισει αν τον συμφερει η τιμη), αλλά μεχρι εκει. Ο καθενας μπορει να αποφασισει αν τον συμφερει μια αγορα (αμεση και πιο ακριβα, η απο το ιντερνετ και σε 20 μερες ή οποια παραλλαγη προτιματε) και δεν χρειαζεται συμβουλους να παρεμβαινουν.
Εκτος αν το ρωτησει.

Νομιζω καλυφθηκαμε, οτι αποριες εχετε σε εμενα.

delta66
31-05-08, 05:01
μεχρι και ασχετα ποστ βλεπω συνεχως καχυποψια πχ εδω στο τελευταιο ποστ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24652 δειχνεις οτι θες να σου πει γιατι δεν την πιστευεις με το υφος που το λες κτλ κτλ
Επειδη το θεμα εχει τελειωσει αλλα ακουω ακομα διαφορα, αναγκαζομαι και γραφω οφτοπικ τωρα για να δικαιολογησω τι? :smt073
Τεσπα.
Ο καθενας οπως τα βλεπει τα πραγματα.

Λοιπον κανεις μεγαλο λαθος.
Η φιλη εχει χοντρο χαλικι και εχει τη λυση για να βαλει corydoras.
Ειναι πολλοι που αποφασιζουν να βαλουν corydoras και ηδη εχουν χοντρο χαλικι στο ενυδρειο.
Πιστευεις οτι η πληροφορια που θα εδινε ειναι αχρηστη?
Εγω δεν ξερω πως θα γινοταν.
Εκτος και αν το αδειαζα και του αλλαζα χαλικι.
Αν γινοταν με αλλο τροπο αυτο, θα ηθελα πολυ να το μαθω.
Ουτε καχυποπτα ουτε ειρωνικα.
Οτι εχω μαθει απο το φορουμ, κανοντας καχυποπτες και ειρωνικες ερωτησεις τα εμαθα?
Τελος θεματος, κουρασαμε.
Ολα καλα.
Αλλαζουμε πλευση.
:smt020

nikman
01-06-08, 00:15
τους ακριβους τους αποβαλει η αγορα τους φτηνους και χαμηλης ποιοτητας να φοβαστε εκει χρειαζεται επεμβαση στην αχαμηλη ποιοτητα εκει παρεμβαινουν ολα τα κρατη στις οικονομιες οχι στο ακριβο παρθενο ελαιολαδο αλλα στο φτηνο ηλιελαιο που ειναι καρκινογονο εσεις κανετε το αντιθετο



Το ίδιο πράγμα λέω κι εγώ φίλε steady κι όχι το αντίθετο.

Όσο για τα ενυδρειακά είδη, εμείς που ασχολούμαστε, θα πρέπει να επισημαίνουμε κάποια αρνητικά ή θετικά σημεία που αντιληφθήκαμε μετά από τη χρήση τους.
Φυσικά μιλάμε για ενυδρεία, φίλτρα, φωτιστικά, θερμαντήρες, όργανα μέτρησης, χημικά συμπληρώματα κ.λ.π

Εγώ έχω γράψει για τα ενυδρεία της Kαρφούρ ότι ναι μεν έχουν χαμηλή τιμή αλλά έχουν και πολλά μείον που θα πρέπει να τα γνωρίζει ο χομπίστας πριν τα αγοράσει και να είναι τουλάχιστον ενημερωμένος.
Κάποια από τα αρνητικά είναι η πολύ μέτρια κατασκευή και η έλλειψη χρωματικών επιλογών πέρα του μαύρου. Το μέτριο φίλτρο, ο ελλιπής φωτισμός, ο κακός θερμαντήρας, το στενό πλάτος, η αστάθεια του επίπλου η παντελής έλλειψη εγγύησης μετά το πέρας των 10 (νομίζω) ημερών που έτσι κι αλλιώς έχει η Καρφούρ για όλα τα προϊόντα της,η χαμηλή μεταπώληση κ.α

Παρόλα αυτά κάποιους τους έχει βολέψει το συγκεκριμένο ενυδρείο αφού πρώτα φυσικά κατέφυγαν σε διάφορες, αυτοσχέδιες και μη πατέντες, σε φώτα, φίλτρα κ.λ.π Αυξάνοντας φυσικά το αρχικό κόστος.

Εμένα δε με βόλεψαν τα ενυδρεία αυτά για τους παραπάνω λόγους και γιαυτό το επισημαίνω. :cool: