Επιστροφή στο Forum : κοχυλι για σκληροτιτα
καλησπερα παιδια. μπορω να φτιαξο την σκληροτιτα σε μαλαουι, αν βαλω μεσα στο φιλτρο κοχυλι? και να μπορεσει να σταθεροποιηθει?
Ευχαριστω!
Τι σκληροτητα εχει το νερο της βρυσης σου?? μπορεις να βαλεις αραγωνιτη σαν υποστρωμα (αντι αμου η χαλικιου ) στο ενυδρειο σου , αλλα γενικα στην αθηνα εχει σκληρο νερο δεν νομιζω να χρειαζετε να κανεις τιποτα απο ολα αυτα , κανε μετρησεις στο νερο της βρυσης σου πρωτα για να δουμε που βρισκεσε και μετα βλεπεις τι κανεις;)
Stelios_Rjk
25-05-08, 12:01
Ειναι πιθανο να ανεβει η σκληροτητα σου ετσι αν και συνηθως στα φιλτρα βαζουμε κοραλλιτη. Εγω σου προτεινω αυτο που λεει και ο asourtzo. Αραγωνιτη αντι καποιας αλλης αμμου. Ειναι εγγυηση. Εχω δοκιμασει και κοραλλιτη και ασβεστολιθικες πετρες αλλα δεν κανουν δουλεια, απο 7,5 μου το πηγε στο 7,8 με το ζορι. Ενω ο αραγωνιτης σε ενυδρειο φιλου το εκτοξευει κατευθειαν στο 8 ή λιγο πιο πανω.
το νερο τισ βρυσης 7,5 ενω εχω ph8,3 η σκληροτιτα δεν ξεπερναει το 7. και ποσο πρεπει να βαλω? απλα το στρωνεις πανω απο την αμμο?
-------------------------
θα μου επηρεασει και το ph?
Stelios_Rjk
25-05-08, 17:22
Sorry δεν καταλαβαινω ακριβως τι θες να πεις.
τον αραγωνιτη για να τον βαλω πρεπει να βγαλω ολη την αμμο που εχω? η να συμπληρωσω απλα , και ποση ποσοτητα αραγωνιτη πρεπει να βαλω?
Stelios_Rjk
26-05-08, 19:16
Καλα ειναι να βαλεις μονο αραγωνιτη, να βγαλεις δλδ την αλλη αμμο. Τωρα και μισο μισο να το κανεις λογικα θα δουλεψει αλλα μπορει το αισθητικο αποτελεσμα να μην ειναι πολυ καλο. Με δυο χουφτες βεβαια δεν πιστευω να γινει δουλεια. Θελει δλδ αρκετη ποσοτητα.
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/sand_greek.html
σημερα μια μετρηση που εκανα ειχα σκληροτητα 8 και ph 8,3. το θεμα ειναι οτι αμα κανω αυτα που μου προτεινατε παραπανω μηπως μου ανεβασει το ph στο θεο και εχω αλλα προβληματα! μπορω να κανω κατι μονο για σκληροτητα? το ph και μετα απο αλλαγη νερου δεν πεφτει κατω απο 8!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.