Επιστροφή στο Forum : Είναι υπερβολικός ο φωτισμός;
Ενυδρείο 40λίτρα καθαρά
Έχει φυτά γρήγορης ανάπτυξης και εύκολα φυτά.
Δεν έχει CO2
Ο φωτισμός που του έχω είναι 2*24W τ5 coolight.
Είναι υπερβολικός και θα μου δημιουργήσει άλγες; Δεδομένου οτι δεν μπορώ να τον αλλάξω ποιες οι συμβουλές σας για να μην έχω προβλήματα;
Με αυτο το φωτισμο πας για υψηλη αναπτυξη, που σημαινει οτι πρεπει να αντισταθμιζεις το πολυ φωτισμο με CO2 και λιπασμα. Αν δεν θες να εισαι με μεγαλη αναπτυξη κρατα τη μια λαμπα μονο :p.
Δεν αναφέρεις τι ενυδρείο είναι ...
Πες μας και πιθανόν να υπάρχει καμία ιδέα για το πως μπορείς να ανάψεις την μία από της δύο λάμπες (εφόσον αυτό είναι εφικτό φυσικά .. )
γιτι δεν βαζεις diy co2 ? Πολυ ευκολο....
Αν θελεις να σου δωσω μια μπουκάλα ετοιμη μολις ερθεις.......
Έστω λοιπόν οτι βάζω CO2. Θα μου αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε συνδυασμό με κατάλληλα λιπάσματα; μήπως θα ήταν καλό να βάλω και φυτά επιφάνιας για να μειώσουν το φωτισμό που πάει στα κατώτερα τμήματα του ενυδρείου;
Όσον αφορά το να αφαιρέσω μία λάμπα πως μπορώ να το κάνω αφού το ballast μου είναι για δύο;
Το ενυδρείο είναι custom και το φωτιστικό το εφτιαξα μόνος μου. Έτρεχε με δύο τ8 τόσο καιρό.
Imichal εσύ έχεισ πολλα προβλήματα να ασχοληθείς οταν βρεθούμε.:D Αφού σκέφτομαι να τα καταγράψω να έχω σε χαρτί όλες τις απορίες μου:)
Για πες για πες να προετοιμαζομαι....:grin:
Stelios_Rjk
23-05-08, 11:45
Να σημειωθει οτι το diy CO2 δεν συνισταται οταν υπαρχουν ψαρια μεσα γιατι κανει σκαμπανευασματα στην παροχη συμπαρασερνοντας το ph οποτε με τις μεταβολες αυτες τα ψαρια κατα πασα πιθανοτητα θα παθουν ζημια. Αντι για diy CO2 μπορεις να προσθετεις flourish excel της seachem που ειναι συμπληρωμα ανθρακα για τα φυτα. Θα χρειαστεις σιγουρα λιπασματα ομως περα απο τον ανθρακα με τοσο φωτισμο. Αν τον μειωσεις μονο με excel εισαι οκ.
σε αυτα τα λιτρα ειναι καλλη λυση το excel το οποιο ομως γενικα κοστιζει
στελιο αν εχει kh μεγαλο που φανταζομαι εχει στην κρητη το diy ελαχιστα θα επιρεασει το ph<σκαμπανευασμα ταξεως 0,3 το πολυ πολυ> ποσο μαλλον να προκαλεσει προβληματα εδω προσπαθω με δικιλη φυαλη να το ριξω και τυρφη και δεν πεφτει ευκολα και φανταζομαι στην κρητη μπορει να εχουν και μεγαλυτερο kh..
Δεν ξερω τι εχει το Ηρακλειο αλλα τα Χανια παντως εχουν ΚΗ=5
Με Diy τοσο καιρο στα 100 λιτρα ειχα το ph στο 6.8....
Αν αλλάζεις την μαγια καθε 2 περιπου βδομάδες θα εχεις σταθερη απόδοση...
Βέβαια με μια σκετη μπουκαλα με CO2 θα κανεις πολύ καλυτερη δουλεια (καμμια σχεση με το excel) και δεν θα αναγκαζεσαι να μπαινεις και καθε τοσο στη διαδικασια της αλλαγής της μαγιας....
Ωραία νομίζω ότι μόλις με πείσατε να δοκιμάσω το CO2 και εάν δουλέψει να πάω και προς μπουκάλα...
Εάν έχω CO2 φαντάζομαι δεν το θέλω το excel ε?
Προς το παρόν θα το γεμίσω κερατόφυλλο.
Εάν έχω CO2 φαντάζομαι δεν το θέλω το excel ε?
οχι δεν το χρειαζεσαι....
Τα αλλα θα τα πουμε απο κοντα....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.