Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με φυαλη CO2.
Αγορασα προσφατα ενα διπλο μανομετρο με ρυθμιση για μια φυαλη CO2 (μετατροπη απο πυροσβεστηρα). Σημερα αφου τα συνδεσα ολα και τα εσφιξα οσο πιο καλα μπορουσα, ανοιξα τη φυαλη και ειτε ειχα ανοιχτο η κλειστο το μανομετρο εχανε η φυαλη στο σημειο που συνδεεται με το μανομετρο. Καμμια ιδεα τι γινετε? :smt120
Αγορασα προσφατα ενα διπλο μανομετρο με ρυθμιση για μια φυαλη CO2 (μετατροπη απο πυροσβεστηρα). Σημερα αφου τα συνδεσα ολα και τα εσφιξα οσο πιο καλα μπορουσα, ανοιξα τη φυαλη και ειτε ειχα ανοιχτο η κλειστο το μανομετρο εχανε η φυαλη στο σημειο που συνδεεται με το μανομετρο. Καμμια ιδεα τι γινετε? :smt120
τεφλον εβαλες?? το γερο σφιξιμο δεν εγγυαται τιποτα...
Οχι, ο τυπος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται.... Μαλλον θα μπερδευτηκε?
Μια δευτερη ερωτηση, το μανομετρο παιζει ρολο αν θα ειναι ανοιχτο η κλειστο οταν ανοιγω τη κεντρικη παροχη της μπουκαλας?
Οχι, ο τυπος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται.... Μαλλον θα μπερδευτηκε?
Μια δευτερη ερωτηση, το μανομετρο παιζει ρολο αν θα ειναι ανοιχτο η κλειστο οταν ανοιγω τη κεντρικη παροχη της μπουκαλας?
θα βαλεις και τεφλον και θα εχεις κλειστα τα μανομετρα και ανοιχτη την παροχη της φιαλης για να δεις αν χανεις co2...αν εισαι οκ τοτε ανοιγεις και τα μανομετρα και παιζεις με τη βελονοειδη...
Εγω μονο μια ρυθμιση εχω στο μανομετρο μου. Και εννοειται μια της φυαλης. Δεν εχω κατι αλλο...
Εγω μονο μια ρυθμιση εχω στο μανομετρο μου. Και εννοειται μια της φυαλης. Δεν εχω κατι αλλο...
ναι λεω μανομετρα επειδη ειναι διπλα..το ενα μετραει πιεση φιαλης και το αλλο πιεση εξοδου προς βελονοειδη.....αλλα η ρυθμιση ειναι μια...και μια η ρυθμιση της βελονοειδους...
Αν δεν εννοεις βελονοειδη αυτη που εχει το μανομετρο, τοτε μου λειπει ακομα μια βαλβιδα? :confused:
Αν δεν εννοεις βελονοειδη αυτη που εχει το μανομετρο, τοτε μου λειπει ακομα μια βαλβιδα? :confused:
οχι βρε...για να μη μπερδευομαστε...τα διπλα μανομετρα ενωνονται με τη φιαλη και η βαλβιδα ρθμιζει την πιεση εξοδου..(που φαινεται στο μανομετρο με τις μικρες ενδειξεις)...μετα ειναι η βελονοειδης που εχει κι αυτη βαλβιδα για να ρυθμιζεις φυσαλιδες...μαζι με τη βαλβιδα παροχης της φιαλης συνολικα 3 βαλβιδες....η βανες οπως θελεις πες τες...
Ωραια εγω εχω 2 :cool:, που πηγε η 3τη ΟΕΟ? Οι δυο μου βανες ειναι οι εξης, η μια της φυαλης και μια του μανομετρου. Αρα παμε για 3τη και μαλλον ειναι η βελονοειδης?
Ωραια εγω εχω 2 :cool:, που πηγε η 3τη ΟΕΟ? Οι δυο μου βανες ειναι οι εξης, η μια της φυαλης και μια του μανομετρου. Αρα παμε για 3τη και μαλλον ειναι η βελονοειδης?
ετσι ειναι τα δικα μου τουλαχιστον....
Δεν πηρα ενυδρειακο, πηγα και πηρα απο ειδη με φυαλες και ειπε οτι ειναι για CO2, οντως βιδωνει κανονικα επανω. Μαλλον δεν εχει βελονοειδη ομως, τι κανω σε αυτη τη περιπτωση μπορω να βαλω εξτρα η θελω αλλο μανομετρο?
Δεν πηρα ενυδρειακο, πηγα και πηρα απο ειδη με φυαλες και ειπε οτι ειναι για CO2, οντως βιδωνει κανονικα επανω. Μαλλον δεν εχει βελονοειδη ομως, τι κανω σε αυτη τη περιπτωση μπορω να βαλω εξτρα η θελω αλλο μανομετρο?
επειδη τα δικα μου ειναι ενυδρειακα...εδω πρεπει να βοηθησουν αλλοι με τις γνωσεις τους...
σε βλεπω για καινουργια ουτε βελονοειδη και χανει κιολας αστο καλυτερα θα λεγα... ποσα εδωσες για αυτα?
εγω δηλαδη δεν θα τα κραταγα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο
σε βλεπω για καινουργια ουτε βελονοειδη και χανει κιολας αστο καλυτερα θα λεγα... ποσα εδωσες για αυτα?
εγω δηλαδη δεν θα τα κραταγα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο
Δεν εβαλα τεφλον για αυτο χανει λογικα, 70 εδωσα. Κοιτα αν μπορω να βαλω βελονοειδη ανεξαρτητα απο το μανομετρο προτιμαω οπως ειμαι απλα να το σιγουρεψω απο καποιον.
δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα τοσο πειρα τα pappilion απο δω
http://www.aquadiskont.com/shop/product_info.php/cPath/155_204/products_id/613
που θεωρουνται απο τα πολυ καλα ενυδρειακα εχει και φτηνοτερα δηλαδη...
τι να σου πω δεν ξερω αλλα απο το να κανει πατεντες να χαλασεις και extra χρηματα και παλι να μην εχεις το κεφαλι ησυχο εγω θα προτιμουσα να τα δωσω πισω αμα τα δεχεται φυσικα και να παρω καινουργια που και να μην τα δεχοταν θα ππροτιμουσα να παρω καινουργια δηλαδη:D
Πηρα στο IGUANA και μου ειπε οτι μπαινει και βελονοειδης μετα το μανομετρο, χωρις προβληματα κοστος 10 ευρω περιπου. Οποτε βαζω τεφλον και αν δεν χανει με την βελονοειδη ειμαστε ΟΚ. Η :smt073?
:grin:
αν δε χανει και μπαινει βελονοειδης θα εισαι οκ.....
Βελονοειδης μπαινει το τσεκαρα... αλλα εβαλα τεφλον και παλι χανει. Παω αυριο να μου το αλλαξουν η να παρω τα λεφτα μου πισω.
Βελονοειδης μπαινει το τσεκαρα... αλλα εβαλα τεφλον και παλι χανει. Παω αυριο να μου το αλλαξουν η να παρω τα λεφτα μου πισω.
σωστος!!!
Εχω μια ανυσηχια μην μου πει οτι δεν μου το αλλαζει.... αλλα οτι και να γινει εγω δεν φευγω απο εκει αν δεν μου δωσει κατι που να δουλευει η τα λεφτα μου, 70 ευρα δεν ειναι και λιγα!
Βελονοειδης μπαινει οπουδηποτε φτανει να ταιριαξει κανεις τα πασα...
(δλδ να εχει προσβαση σε μηχανουργειο.)
Το τεφλον οντως δεν ειναι απαραιτητο αλλα πρεπει εσωτερικα τα μανομετρα να εχουν μια φλαντζα οταν βιδωσουν πανω στη βαλβιδα της φυαλης.
Μηπως σου επεσε στο δρομο?
Θεωρητικα μπορεις να βαλεις και λαστιχακι απο βρυση, αλλα θελει αντικατασταση σε καθε αναγεμιση γιατι μπορει το co2 να την καψει..
Οχι δεν την εχασα τη φλατζα κανονικα την ειχα βαλει επανω. Θα του παω τη φυαλη εκει το πρωι να δω τι θα γινει. Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον :).
-------------------------
Την πηγα απο εκει και τελικα εχανε απο τι μπουκαλα μου. Μολις το σφιξαμε δεν ξαναεχασε. Επ' ευκαιριας του την αφησα για γεμισμα και να κανει ενα τεστ γιατι ειχε ληξει. Οποτε ειμαι ετοιμος, η βελονοειδης παρραγελθηκε και ειμαστε ΟΚ. ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.