Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Η γέννα των scalare και το δείλημα....

noe
20-05-08, 08:50
Χαίρετε, έχω ένα δείλημα και χρειάζομαι τη συμβουλή σας.

Πριν μερικούς μήνες, έστησα ένα ενυδρείο με σκοπό να έχω επιτυχημένη αναπαραρωγή scalare.

Σήμερα στο ενυδρείο υπάρχουν 8 corrydoras και 4 σκαλάρια, τα 2 ειναι συμβατό ζευγάρι γιατι την περασμένη εβδομάδα γεννήσανε(αλλά οι συγκάτοικοι κανανε τα αυγά μεζε), τα αυγά ήτανε γονημοποιημένα, οι γονείς στοργικοί, εργατικοί και επιθετικοί. To συμπέρασμα είναι ότι το συμβατό ζευγάρι πρέπει να απομονοθεί ώστε να αναλάβει γονικά καθήκοντα.... και εδώ έρχεται το δείλημα:

Έχω ένα άλλο μικρότερο ενυδρείο 80λτρ που κατοικουν 2 μόλυ,
α) να μεταφέρω το ζευγάρι σε αυτό το 80λιτρο ενυδρείο και να πάω τα μολυ στο μεγάλο ή μήπως το σοκ της μετακόμησης θα κάνει τα σκαλάρια να αργήσουν να γεννήσουν?
β) να αφήσω το ζευγάρι στο ενυδρείο που είναι τώρα και να μεταφέρω τους συγκατοίκους τους στο μικρότερο ενυδρείο (σε αυτή την περίπτωση θα είναι λίγο στριμογμένα.)?

Να σημειώσω ότι, θέλω τα σκαλάρια να ξαναγεννήσουν το συντομότερο γιατί αν πιασουν οι ζέστες τα πράγματα θα είναι πολύ δυσκολότερα.

theofilos
20-05-08, 08:53
Χαίρετε, έχω ένα δείλημα και χρειάζομαι τη συμβουλή σας.

Πριν μερικούς μήνες, έστησα ένα ενυδρείο με σκοπό να έχω επιτυχημένη αναπαραρωγή scalare.

Σήμερα στο ενυδρείο υπάρχουν 8 corrydoras και 4 σκαλάρια, τα 2 ειναι συμβατό ζευγάρι γιατι την περασμένη εβδομάδα γεννήσανε(αλλά οι συγκάτοικοι κανανε τα αυγά μεζε), τα αυγά ήτανε γονημοποιημένα, οι γονείς στοργικοί, εργατικοί και επιθετικοί. To συμπέρασμα είναι ότι το συμβατό ζευγάρι πρέπει να απομονοθεί ώστε να αναλάβει γονικά καθήκοντα.... και εδώ έρχεται το δείλημα:

Έχω ένα άλλο μικρότερο ενυδρείο 80λτρ που κατοικουν 2 μόλυ,
α) να μεταφέρω το ζευγάρι σε αυτό το 80λιτρο ενυδρείο και να πάω τα μολυ στο μεγάλο ή μήπως το σοκ της μετακόμησης θα κάνει τα σκαλάρια να αργήσουν να γεννήσουν?
β) να αφήσω το ζευγάρι στο ενυδρείο που είναι τώρα και να μεταφέρω τους συγκατοίκους τους στο μικρότερο ενυδρείο (σε αυτή την περίπτωση θα είναι λίγο στριμογμένα.)?

Να σημειώσω ότι, θέλω τα σκαλάρια να ξαναγεννήσουν το συντομότερο γιατί αν πιασουν οι ζέστες τα πράγματα θα είναι πολύ δυσκολότερα.

Αυτο που υπογραμμισα ειναι οτι, εφοσον το εκανες για αναπαραγωγη σκαλαριων προυποθετει μονο τους γονεις μεσα για να κανεις απροβληματιστα αυτο που θες.

noe
20-05-08, 09:07
δίκιο έχεις αλλά όταν πήρα τα σκαλάρια ήταν ανήλικα, επομένως έπρεπε να πάρω 6-7 σκαλάρια και μεγαλώνοντας τα, να καταλήξω σε ένα συμβατό ζευγάρι. τελικά κατέληξα να έχω 4 σκαλάρια (2 πιθανα "συμβατά" ζευγάρια) από τα 4 τώρα πρέπει να απομονώσω το ζευγαρι που δημιουργήθηκε. Τα corry δεν είναι πρόβλημα, ανήκουν στο 80λιτρο απλά τα είχα βάλει με τα σκαλάρια για καθαρισμό του βυθού.

theofilos
20-05-08, 09:19
Μολις αφησεις το ζευγαρι μονο του θα κανουνε τη δουλεια τους τελεια :D. Απο οτι καταλαβα τα πηγανε πολυ καλα στη πρωτη γεννα τους. Αντε καλες γεννες :).

noe
20-05-08, 09:25
στη πρώτη γέννα τα πήγανε τέλεια, τρώγανε τα ασπρα αυγά, όσα αυγά πέφτανε τα βάζανε στη θέση τους, αερίζανε τα αυγά, διώχνανε τους εισβολέις.... αλλα τα corry είχανε μαζευτεί κάτω από τον εχινόδορο και ότι έπεφτε το κανανε μεζε.Ο γόννος έβγαλε και ουρίτσες, άρχισε να φαίνεται και το κεφάλι και τα ματια τους αλλά δυστηχώς όταν γεννήσανε ήμουν εντελώς απροετοίμαστος και γιαυτό δεν έμεινε τπτ από τον γόννο.

theofilos
20-05-08, 10:06
Πιστευω απο την επομενη φορα θα τα πανε τελεια!