Επιστροφή στο Forum : μηπως ειναι αρρωστο??
το καρχαριακι μου που το εχω 3 μερες καθεται ολη την ωρα ψηλα στο ενυδρειο....ειναι μονο του στην οροφη και με το κεφαλι προς τα πανω..ολα τα αλλα ψαρια ειναι ενταξει οπως παλια.....μηπως ειναι αρρωστο??μπορω να κανω κατι??
AlexandraT
19-05-08, 15:09
βγάζει το κεφάλι να πάρει ανάσα από έξω?
Η απλά κάθεται ακίνητο ψηλά?
το σώμα του είναι κανονικό (ασπρες βούλες, πεταχτά μάτια, πρησμένη κοιλιά)?
Πόσο καιρό έχει στο ενυδρείο?
Οι συγκάτοικοι του?
Το ενυδρείο στρωμένο?
το ενυδρειο δεν ηταν στρωμμενο αλλα εβαλα μπολι εχτες απο στρωμμενο και εβαζα και πριν βακτηρια....καθετε καπως καθετα με το κεφαλι προς τα πανω.....δεν παρατηρω κατι αλλο πανω του....το αλλο καρχαριακι που εχω ειναι μια χαρα........:rolleyes:
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
19-05-08, 15:32
το ενυδρειο δεν ηταν στρωμμενο αλλα εβαλα μπολι εχτες απο στρωμμενο και εβαζα και πριν βακτηρια....καθετε καπως καθετα με το κεφαλι προς τα πανω.....δεν παρατηρω κατι αλλο πανω του....το αλλο καρχαριακι που εχω ειναι μια χαρα........:rolleyes:
πολλα και ψαρια και λιγα τα λιτρα σου.
πολλα και ψαρια και λιγα τα λιτρα σου.
λες να φταιει αυτο???τωρα τι μπορω να κανω για να το σωσω??αυτο ειναι το θεμα...
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
19-05-08, 15:41
ριξε μια ματια εδω : http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm
αποφασιζεις τι σου αρεσει και τι ταιριαζει στα λιτρα σου.;)
Και πριζεις τον Πανο.:D:D:D:D
AlexandraT
19-05-08, 15:50
Κοίτα, παγκάσιους είναι τα καρχαριάκια?
απο την μικρή μου εμπειρία τα ψάρια αυτά είναι πολύ πολύ ευαίσθητα.
Κατ΄ αρχήν για να το σώσεις (μάλλον έχει πάθει σοκ) κλείσε τελείως φως. Μην το ανάψεις για μια δυο μέρες.
Πάρε και άλλα βακτήρια απο στρωμένο ενυδρείο. Τα ψαράκια αυτά εχουν μηδενική ανοχή στην αμμωνία. Και μην κάνεις αλλαγή νερού, και μην βάζεις γενικά μέσα τίποτα ώσπου να ηρεμήσει.
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20 σκέφτομαι, πρέπει να το τοποθετήσετε εδώ
Κοίτα, παγκάσιους είναι τα καρχαριάκια?
απο την μικρή μου εμπειρία τα ψάρια αυτά είναι πολύ πολύ ευαίσθητα.
Κατ΄ αρχήν για να το σώσεις (μάλλον έχει πάθει σοκ) κλείσε τελείως φως. Μην το ανάψεις για μια δυο μέρες.
Πάρε και άλλα βακτήρια απο στρωμένο ενυδρείο. Τα ψαράκια αυτά εχουν μηδενική ανοχή στην αμμωνία. Και μην κάνεις αλλαγή νερού, και μην βάζεις γενικά μέσα τίποτα ώσπου να ηρεμήσει.
δεν ξερω ακριβως πως τα λενε....να κλεισω τελειως το φως??και τα φυτα??τι εννοεις να μην βαζω τιποτα μεσα??και τροφη??μηπως θα ηταν καλυτερα να το βγαλω τελειως μην αρρωστησει και τα αλλα???
-------------------------
α επισης να σας πω οτι δεν τρωει τιποτα!!!:rolleyes:
Θελουμε μετρησεις αμμωνιας και καμμια φωτό...
δεν ξερω πως να κανω τις μετρησεις και μαλλον δεν εχω τον καταλληλο εξοπλισμο.........η εικονα σε μισο λεπτο ερχεται........
-------------------------
ρε παιδια πως ανεβαζουν εδω στο φορουμ φωτο???δεν βρισκω.........:D
Και μην κάνεις αλλαγή νερού, και μην βάζεις γενικά μέσα τίποτα ώσπου να ηρεμήσει.
αν εχει αμμωνια στα υψη που ειναι και το πιο πιθανο με τοσα ψαρια σε αυτα τα λιτρα και αστρωτο φιλτρο....επιβαλλεται η αλλαγη νερου....σου εστειλα και πμ γιωργο...
ευχαριστω πολυ...το ειδα και σου απαντησα........
AlexandraT
20-05-08, 09:36
Πανο,
να ρωτήσω πληροφοριακά, αν το ενυδρείο ειναι αστρωτο δεν θα έχει αρκετά βακτήρια για τον κύκλο της αμμωνίας, έτσι? Άρα αν κάνει αλλαγές συχνές δεν θα επιδεινώνει και το πρόβλημα αφού θα πετάει και βακτήρια? Ή μήπως η βοήθεια που θα του δίνει με το να πετάει την αμμωνία είναι πιο σημαντική?
Συγνώμη αν έδωσα λάθος πληροφορία.
Πανο,
να ρωτήσω πληροφοριακά, αν το ενυδρείο ειναι αστρωτο δεν θα έχει αρκετά βακτήρια για τον κύκλο της αμμωνίας, έτσι? Άρα αν κάνει αλλαγές συχνές δεν θα επιδεινώνει και το πρόβλημα αφού θα πετάει και βακτήρια? Ή μήπως η βοήθεια που θα του δίνει με το να πετάει την αμμωνία είναι πιο σημαντική?
Συγνώμη αν έδωσα λάθος πληροφορία.
με αλλαγη νερου πετας αμμωνια...τα βακτηρια δεν ειναι στο νερο....ελαχιστα μονο...τα περισσοτερα ειναι στα υλικα του φιλτρου και καποια στις επιφανειες του ενυδρειου...τζαμια ξυλα πετρες..χαλικι ..κ.τ.λ.
δυστυχως ψωφησε το καρχαριακι αν και εκανα αλλαγες....δεν πειραζει...πανο αν θυμαμαι καλα ειχες πει οτι στο 20λιτρο θα μπορουσα να βαλω εναν μονομαχο????η οποιος αλλος ξερει.......
μπορεις αλλα πρωτα στρωσε αυτο που ηδη εχεις και παρε και τεστ υγρα.
μονομαχο μπορει να βαλεις.στα 20 λιτρα θα ειναι τελεια!αλλα νομιζω οτι εχεις αλλο ενα καρχαριακι μεσα?
μονομαχο μπορει να βαλεις.στα 20 λιτρα θα ειναι τελεια!αλλα νομιζω οτι εχεις αλλο ενα καρχαριακι μεσα?
ναι και 2 τιγρακια...δωσε τα ψαρια και βαλε εναν μονομαχο μεσα αφου σου αρεσουν...εχει αρχισει και το μπολι να κανει δουλεια οποτε ευχομαι να μην εχεις αλλο προβλημα...
ωραια.....θα αφησω για καποιον καιρο ακομα αυτα για να στρωθει το ενυδρειο και μετα θα παρω ενα μονομαχο...για να μαθω κιολας πρωτα...τετοια τεστ εχουν τα pet-shop?????και αν ναι ποια ειναι τα βασικα που πρεπει να εχω??
αμμωνια νιτρωδη νιτρικα και προτεινω της API.
είναι δηλαδη καποια συσκευη?????μπορω να βρω και να παραγγειλω μια μεσω ιντερνετ απο καποιο site για ενυδρεια και τετοια???
ειναι υγρα αντιδραστηρια γιωργο...ξερεις εσυ..δοκιμαστικοι σωληνες ml νερου σταγονες αντιδραστηριων και χρωματικες κλιμακες...μπορεις και απο ιντερνετ...αλεξ-πολη δυσκολα θα βρεις καλης εταιριας...
μηπως εχεις να προτεινεις κανενα site που εχεις τιμησει και καμια καλη εταιρια???ολοι σας ετσι...οι περισσοτερες γνωμες ειναι καλυτερα......:D
απο ακουαριστικ γινονται πολλες παραγγελιες...δεν εχω προσωπικη εμπειρια..
http://www.aquaristic.net/index.php?sid=b219fe81681a9dc3918d050c3d44760c&cl=search&searchparam=test+tetra
δες το λινκ...καλα τεστ ειναι και της API αλλα δε τα βρηκα στο ακουαριστικ...μαλλον δε ξερω να ψαχνω...:D
Αφού δεν έχει ΑΡΙ το aquaristic :D:D:D
μηπως ξερεις τοτε site που μπορω να ΑΡΙ που υποστηριζει ο πανος?
με εκανες να νιωσω καλυτερα....:D:D
γιωργο εγω τα πηρα απο θεσσαλονικη...αν θες σου δινω μερικα τηλεφωνα απο μαγαζια..συγκρινεις τιμες και ρωτας αν στελνουν επαρχια....
αλλα εκτος απο ΑΡΙ τα παιδια λενε οτι και της τετρα ειναι πολυ καλα..και ισως καποιος μας πει και για αλλη εταιρια....
με εκανες να νιωσω καλυτερα....:D:D
γιωργο εγω τα πηρα απο θεσσαλονικη...αν θες σου δινω μερικα τηλεφωνα απο μαγαζια..συγκρινεις τιμες και ρωτας αν στελνουν επαρχια....
αλλα εκτος απο ΑΡΙ τα παιδια λενε οτι και της τετρα ειναι πολυ καλα..και ισως καποιος μας πει και για αλλη εταιρια....
ωραια..στειλε μου αν ειναι ενα pm με τηλεφωνα και θα κανονισω εγω.......και οποιος αλλος ξερει για αλλες εταιριες ας μας πει!!!
SALIFERT
ρε παιδια και αλλο θανατο ειχα σημερα....πεθαναι το ενα τιγρακι...και σημερα στεναχωρεθηκα κιολας,γιατι τα εκανα ολα καθε μερα οπως ειπατε...και νερο 50%αλλαζα και λιγη τροφη εβαζα κτλ.....μηπως υπαρχει περιπτωση να τσακωθηκαν μεταξυ τους...γιατι και ενα φυτο ηταν βγαλμενο το πρωι και λιγο φοβισμενα εμοιαζαν...α και παλι δεν ειχε τα σημαδια που μου ειχατε πει για ασθενεια.....:(:(:(:(:(
αν δεν εκανες και αυτα προφανως θα ειχανε πεθανει ολα μεχρι τωρα....αντιχλωριο φανταζομαι εβαζες και προσεχες τη θερμκρασια του νεου νερου... χωρις τεστ αμωνιας βαδιζουμε και στα τυφλα...αν ειχες μεγαλη συγκεντρωση αμμωνιας και το 50% αλλαγη δεν αρκει....και το στρες σε τοσο μικρο ενυδρειο ειναι εντονο.....
καλυτερα να δωσεις τα ψαρια το συντομοτερο...εξαλλου θα τα δωσεις αργοτερα ουτως η αλλως...και να ξεκινησεις απο την αρχη σωστα...
αν οχι ελα οποτε μπορεις να σου δωσω αλλη μια δοση μπολι...
ναι και αντιχλωριο εβαζα και η θερμοκρασια ηταν παντα σωστη......οσο για το μπολι πες μου ποτε μπορεις και θα πεταχτω.....:grin:
Απο την αποψη μου, και να με διορθωσετε αν κανω λαθος, επιδη δεν εχεις βρει την κυρια αιτια του προβληματος που σκοτωνει τα ψαρια σου,(μπορει και τα ψαρια σου να ηταν αρρωστα) να ξανα αρχησεις απο την αρχη. Πριν βαλεις βακτηριδια, αλλαξε 80% νερο, αντιχλωριο, αστο να στρωσει παλι για 10 μερες, βαλε και τα βακτηριδια (θα εχεις δωσει τα ψαρια βεβαια), ξανα κανε τα τεστ και απο κει δες αν ειναι ενταξει. Η μπορεις να βγαλεις ολο το νερο, να ξανα πλενεις το χαλικι η την αμμο η οτι εχεις βαλει κατο (αλλα θα χασεις πολλα βακτηριδια ετσι και θα ξανα στρωσεις για 20-30 μερες).
Περιμενε να απαντησουν η πιο εμπειροι γιατι μπορει και να μη χρειαστεις να πας τοσο βαθια.
Εγω δεν ειχα τοση καλη εμποιρια με τα καρχαριακια. Ηταν τα πρωτα μου ψαρια στο ενυδρειο, και οταν εβαλα αλλα ψαρια αρχισαν να ψοφησουν σιγα σιγα, και σε 5-6 μερες ειχανε πεθανει. Ειχα αλλαξει νερο, φαρμακα, βιταμινες. Τιποτα. Ενο τα αλλα ψαρια ηταν μια χαρα.
δε νομιζω να χρειαζεται να μπει παλι στη διαδικασια.μαλλον πεθαναν επειδη ηταν αστρωτο.αν εννοειτε τα παγκασιους στρεσαρονται ευκολα και θελουν και λιτρα περα απο τις σωστες παραμετρους νερου.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.