PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέος κάτοικος!

kotsis
19-05-08, 13:14
Μόλις έβαλα μια κανούρια θυλική κυχλίδα κάτοικο στο ενυδρείο μου. Τα παλιά ψάρια κυχλίδες και αυτά συγκεκριμένα ένα μικρό διαολάκι της επιτύθεται διαρκώς. Είναι λ'ογω ότι ειναι νέα ακόμα και πρέπει να περάσει τα καψώνια της; η θα την βρω μισή; να τονίσω ότι ειναι μεγαλύτερη απ' τα άλλα.

PascM
19-05-08, 13:29
Τι είδους????

imichal
19-05-08, 14:03
βαλε μια φωτο.... Τοσο αυτης οσο και των υπολοιπων ψαριων του ενυδρειου σου...

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
19-05-08, 14:40
Τελικα τι ψαρια εχεις στο 120λιτρο σου?

theofilos
19-05-08, 17:18
Τελικα τι ψαρια εχεις στο 120λιτρο σου?

Κιχλιδοσουπα? :smt052

kotsis
20-05-08, 00:00
Ελπίζω να μην μιλάς ειρωνικά γιατί μπορώ κι εγώ να γίνω ειρωνικός με αυτά που βλέπω και ακούω εδώ μέσα.

Μπορεί να είμαι αρχάριος αλλά γνώμη και κρίση έχω, δεν μαθαίνω τώρα να περπατάω.

Εδώ είμαστε για να βοήθα ο ένας των άλλων πιστεύω και όχι για να κάνουμε καλλιστεία ενυδρείων και να προσπαθούμε να δείξουμε πως είμαστε κάποιοι και οι ξερόλες (βάση ύφους ομιλίας).

Απευθύνομαι σε όλους όχι σε εσένα προσωπικά. Απλά πιστεύω πως άλλως είναι ο ρόλος του Forum παρά απΆ το να μπαίνουμε και να μιλάμε ειρωνικά στα post.
Όποιος κάνει ειρωνείες καλύτερα να κοιτάξει το ενυδρείο του γιατί σήγουρα θα βρει να ειρωνευτεί κάτι και ας αφήσει των άλλων.
Σεβαστή η γνώμη και δεχτεί όλων, καλή η κακή δεν έχει σημασία αρκεί να είναι καλοπροαίρετη!

Αυτή είναι η άποψη μου και μ' αρέσει να μιλάω ανοικτά!

theofilos
20-05-08, 00:13
Δεν ξερω τιποτα για το ενυδρειο σου και δεν μπορω να το κρινω. Ουτε να σχηματισω αποψη απο αυτο. Ειμαι λιγο καλαμπουριτζης και εκανα πλακα στο ποστ του αντωνης.

moros
20-05-08, 00:15
eytixos poy einai kapios kai ta leei sta isia;););)..alla ti perimenes,,karkyreos pragma sta isia tha sto pei:smt038:smt068:smt027:smt023

kotsis
20-05-08, 00:15
Αν πρόσεξες δεν απευθυνόμουν σε έσενα προσωπικά. Απλά εχώ δει κάτι σχόλια μέσα στο Forum και μου δωθηκέ πάτημα να σχολιάσο γενικότερα. Μην παρεξηγήσε δεν υπάρχει τέτοιος λόγος.
Φιλικά

theofilos
20-05-08, 00:19
Δεν ειμαι απο τους τυπους που θα σου πουνε τι να κανεις με το ενυδρειο σου. Πχ βγαλε αυτο το ψαρι ΤΩΡΑ κλπ οπως καποιους που εχω δει κατα καιρους. Δικο του ενυδρειο ειναι του καθενος εμενα τι με κοφτει τι θα βαλει ;). Εξαλλου ολοι καναμε λαθη και θα κανουμε και μελλοντικα.

kotsis
20-05-08, 00:23
Χαίρωμαι πραγματικά που μιλάς έτσι. Έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Δεχτή όμως η άποψη όλων αρκεί να είναι καλοπροαίρετει. Αλλιώς δεν θα είμασταν εδώ.

zagorakis
20-05-08, 01:17
Έχουμε ξεφύγει λίγο επί του θέματος ε?Φίλε γιατί δεν ανεβάζεις μία photo από τα ψάρια σου να δούμε τι έχεις?

kotsis
20-05-08, 01:24
Ναι όντος ξεφύγαμε αλλά δεν μπορούσα να μην το σχωλιάσω. Φώτο ναι σωστό θέλω να τελειώσο πρότα με την διακόσμηση πιθανών αύριο και τις ανεβάζω;) Όσων αφορά τη κυχλίδα ήταν καθαρά απ το οτι ήταν νεα. :D

zagorakis
20-05-08, 01:25
Ωραία φίλε!Οπότε τελείωσε το ενυδρείο σου και ανέβασε φωτογραφίες για να σε βοηθήσουμε!

theofilos
20-05-08, 01:31
Και χωρις φωτογραφιες γινετε αρκει να δωσεις πληρη περιγραφη του ενυδρειου των ψαριων κλπ. Ετσι θα εχουμε μια αποψη του τι γινεται περιπου εκει μεσα.

kotsis
20-05-08, 02:13
Λοιπόν ξέρω οτι θα ακούσω τα γνώστα δεν πάνε κτλ... πριν πείτε αυτό όμως να σας πω οτι συμβιώνουν μια χαρά το ενυδρείο είναι ήρεμο.

2. Oscar
2. Convict (περιμένω γέννα και μεθαύριο μπαίνουν σε καραντίνα)
1. Blue acara
1. Fire mouth (το οποίο πέρνει μεταγραφή αύριο)
1 πλακόστομο

αυτα υπάρχουν μέσα τώρα.

Υ.Γ Μην ακούσο πάλι για τα λίτρα έλεος. Είπα ετοιμάζο 600αρι σε κάνενα μήνα!

smernaros
20-05-08, 02:40
φιλε οταν λες ετοιμαζεις 600αρι σε ενα μηνα.. σκεφτεσε να το φτιαξεις εσυ θα το αγορασεις ετοιμο? εχεις καποιο υποψιν σου?

kotsis
20-05-08, 02:48
Ιδιοκατασκευή θα γίνει καθός το κόστος πέφτει πολήηηη χαμηλά. Όσων αφορά το ενυδρείο γιατι των εξοπλισμό δεν των γλυτόνο!

smernaros
20-05-08, 03:13
ωραιος.ειμαι και εγω υπερ των ιδιοκαταστευων.να σου πω τι μου συνεβη ομως.ξεκινησα με 2 οσκαρ σε ενα 100λιτρο σαν εσενα. μεχρι να φτιαξω ενα 400αρι μου πηρε εναμισι χρονο με καποιες ατυχιες που ειχα και με καθυστερησαν. αναγκαστικα και τα εδωσα τα ψαρακια μου:smt088. ευχομαι να το τελειωσεις γρηγορα το δικο σου:grin:

kotsis
20-05-08, 03:19
Δεν πρόειται να τα δώσο να είσαι σήγουρος ;)

theofilos
20-05-08, 07:42
Λοιπόν ξέρω οτι θα ακούσω τα γνώστα δεν πάνε κτλ... πριν πείτε αυτό όμως να σας πω οτι συμβιώνουν μια χαρά το ενυδρείο είναι ήρεμο.

2. Oscar
2. Convict (περιμένω γέννα και μεθαύριο μπαίνουν σε καραντίνα)
1. Blue acara
1. Fire mouth (το οποίο πέρνει μεταγραφή αύριο)
1 πλακόστομο

αυτα υπάρχουν μέσα τώρα.

Υ.Γ Μην ακούσο πάλι για τα λίτρα έλεος. Είπα ετοιμάζο 600αρι σε κάνενα μήνα!

Απο αυτες ποια ειναι η κιχλιδα? Αν δεν ειναι καποια απο αυτες τοτε τι ειδους ειναι η αλλη?

Σπύρος Μ
20-05-08, 07:59
Eδώ δεν παίζει το θεμα λίτρα.Αν είναι τα ψάρια σου σε τελικό μέγεθος φαντάζομαι το ενυδρείο σου στάνη.:D

Υ.Γ:Δεν το λεω να σε κοροιδέψω αλλά το λέω φιλικά για να καταλάβεις .
Η φύλτρανση που έχεις στο ενυδρείο σου πιστεύω πως είναι μηδαμινή.Τουλάχιστον για οσο καιρό τις έχεις πάρε ένα καλό εξωτερικό φίλτρο για να έχεις και περισσότερο χώρο αλλά και να φυλτράρεται καλύτερα το ενυδρείο σου.Απ'οτι ξέρω τα απορήματα που βγάζουν τα OSCAR είναι σε μέγεθος γκάπι!!!

Dinos-
20-05-08, 10:52
Γιατι πιστευεις οτι η φιλτρανση του ειναι μηδαμινη ? Δεν εχει πει τι φιλτρο χρησιμοποιει.

Σπύρος Μ
20-05-08, 12:12
Αυτά τα ψάρια θα χρειάζονται τουλ. 1000λιτρα ανακυκλωτή.Αν βάλεις τοσο σε 120λίτρα θα γίνει πλυντήριο ρούχων

PascM
20-05-08, 12:20
Μην βιάζεσε να προτείνεις westie.

Τα ψάρια αυτά θέλουν καλή φίλτρανση και αυτό δεν σημαίνει μεγάλη ροή.

Σπύρος Μ
20-05-08, 12:26
Καλή φυλτρανση δηλαδή είναι 500-600lt/h στα 120{με τέτοια ενυδρεία τέτοια δίνουν συνίθως} για ψάρια μικρομεσσαία που χωράνε σε 120 λιτρα μεικτά.Τώρα αν ένα ψάρι οως τα όσκαρ που θέλουν τουλ. 250-300λιτρα νερό θέλουν και μια πολύ καλή φυλτρανση αφού δεν θα παράγουν τόσο μικρά σ.... οσα παράγουν πχ τα γκουράμι.Φαντάσου με τοσα πολλά και μεγάλα ψάρια που έχει ο φίλος μας τι φίλτρο χρειάζεται.

theofilos
20-05-08, 12:29
Δεν εχεις καταλαβει τη διαφορα μεταξυ ταχυτητα ροης και χωρος υλικων φιλτρανσης, επισης γιατι το θεωρεις δεδομενο οτι τα οσκαρ που εχει ειναι φουλ μεγεθος? Μπορει να ειναι μικρα ακομα και δεν εχει καμμια σχεση τα αποβλητα ενος μικρου οσκαρ με ενα ενηλικου.

kotsis
20-05-08, 14:09
Δεν θα απαντήσω για το φίλτρο και πληντύρια ρούχων γιατί το βρίσκω χαζώ δεν ασχωλούμαι καν, απάντησαν πολύ καλα άλλοι για μένα αν κατάλαβες τι θέλουν να πουν καλώς. Όσο για τα Oscar είναι 8εκ ακόμα. Αν πιστεβείς ότι έχουν περιτόματα όσο 1 γκάμπι τι να πω δεν ξέρω σηκώνο τα χέρια ψηλά!
-------------------------
Θεόφιλε η κυχλιδα είναι η Convict και η άλλη είναι η Firemouth.

Σπύρος Μ
20-05-08, 14:15
Νταξ ρε φίλε δεν σε είπαμε και καμπούρη!!!

kotsis
20-05-08, 14:18
Όχι μην το πέρνεις έτσι καμία σχέση, δεν μίλισα επιθετικά συγχωρεσέμε αν σου έδωσα τέτοια εντύπωση. απλά σου εξήγησα πως το μέγεθος το οποιο είναι τώρα δεν έχω τέτοια προβλήματα.

theofilos
20-05-08, 14:34
Το μονο που θα σου πω με απολυτη σιγουρια (περα απο το οτι ξερεις οτι θες μεγαλυτερο ενυδρειο :cool: ) ειναι οτι οταν τα convict γεννησουν μπαινουν σε Killer mode ON. Γινονται απιστευτα προστατευτικοι γονεις, για αυτο εχε το νου σου να δεις πως θα πανε. Η κιχλιδα που χτυπηθηκε ποια ειναι ?

kotsis
20-05-08, 14:37
Δεν χτυπήθηκε την ενοχλουσε το Firemouth και η κυχλίδα είναι η Convict! Το ξέρω αυτό που ειναι στο On και τα έχω υπό επιτιρησεί ;)

gleboukas
20-05-08, 14:46
Απλα να σου πω οτι τα convict γεννανε σαν τρελα εγω ειχα καποτε ενα ζευγαρι και μεσα σε 2 μηνες ειχα 3 γεννες

Moutralewn
20-05-08, 14:49
Δεν χτυπήθηκε την ενοχλουσε το Firemouth και η κυχλίδα είναι η Convict! Το ξέρω αυτό που ειναι στο On και τα έχω υπό επιτιρησεί ;)

Επίσης, τα convicts είναι χειρότερα απο κουνέλια όσον αφορά τις γέννες.

Οπότε σκέψου τί θα κάνεις τα μωρά.

Βέβαια με τους άλλους συγκατοίκους που έχουν (Oscar κλπ) δεν θα επιζήσουν όλα αλλά με την υπερπροστατευτικότητα των γονέων θα σου ζήσουν πολλά.
Οπότε άρχισε να σκέφτεσαι τί θα κάνεις τα μωρά γιατί σύντομα θα γίνεται χαμός στο ενυδρείο σου.

kotsis
20-05-08, 15:00
Έχω ένα μικρό ενυδρείο 40lt το προοριζα για καραντίνα-νοσοκομείο λέτε να πάρω φίλτρα κτλ και να το κάνω μια ώρα αρχήτερα... και να τα βάλω εκεί μόνα τους?

Apollwnas
22-05-08, 21:16
Μηπως εννοειτε οτι δεν θα επιζησουν τα Οσκαρ και ολα τα αλλα ψαρια του ενυδρειου???Γιατι τα κονβικτ πριν γεννησουν θα ξεπαστραψουν ανετα οτι κινειται και ας ειναι σε μεγαλυτερο μεγεθος απο αυτα.Ειχα και γω με οσκαρ παλια και πολυ μεγαλυτερα τους(τα οσκαρ) και τους ειχαν κοψει ακομα και πτερυγιο τα (κονβικτ) μεχρι που τ χωρησα και τωρα χαιρομαι ενα ζευγαρι κονβικτ με πολλα μικρα!!!