Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : να και τα αλλα μου ζωα

NIKOL
18-05-08, 20:19
ελπιζω να μην σας κουρασουνε

http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/btadult7.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/gallery_119_25_1131790084.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/P5080539.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/rosea1.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/P5080558.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/P5080489.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/P4190295.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/Ptychozoonkuhli.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/l_8707b26f7265b4e9cdc60ead2f5530a4.jpg
http://i230.photobucket.com/albums/ee91/GOAT666_bucket/normal_TYPANNOD3AYPOD3.jpg

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
18-05-08, 20:21
:smt120:smt120:smt120Ολα αυτα τα εχεις στο σπιτι?

NIKOL
18-05-08, 20:23
εμ που να τα εχω βρε?προσεχως ερχονται και αλλα πολλα

Yiannis59
18-05-08, 20:23
Με συγχωρείτε εχω μια βιαστική δουλειά :D:D

klaz
18-05-08, 20:24
εμ που να τα εχω βρε?προσεχως ερχονται και αλλα πολλαχεχεχεεεχεεχε......ευτυχως ειμαι πανω απο 500 χλμ..μακρια....:rolleyes::D:D
ΥΓ.μετα την πλακα,εννοειται να σου ζησουν ολα,εεε??

Πάνος
18-05-08, 20:25
να σου ζησουνε....!! εισαι τυχερη που μπορεις και κρατας τετοια ποικιλομορφια στο σπιτι σου.......
επειδη λατρεια μου ειναι οι παπαγαλοι...κολλησα στη γαλαζομετωπη...τι ηλικιας ειναι? την εχεις μονιμα εξω? σου μιλησε?

NIKOL
18-05-08, 20:29
η κουκλαρα μου και ειναι και δεν ειναι μονιμα εξω,το κλουβι της ειναι παντα ανοιχτο και εχει ολο το ελευθερο να πηγαινοερχεται οποτε θελει,ειναι ημερη με λιγα ατομα χεχε,ειναι περιπου 1,5 χρονου,πολυ χαλαστρω,δεν αφηνει τπτ ορθιο χαχαχα.δεν εχει μιλησει απο τοτε που την εχω αλλα θα προσπαθησω να την κανω να μαθει.
Σας ευχαριστω ολους για τα λογια σας και μην φοβαστε καπιοι ολα ζωακια ειναι(μην κοιτατε που πολλα εχουνε δηλητηριο)χεχε

alexinio
18-05-08, 20:30
Nα σου ζήσουνε.
Μια ερώτηση μόνο...σου έχει τύχει να βγει κανένα από το κλουβί του?για τα φίδια απευθύνομαι...
Μπορείς και τα χαιδεύεις?

gohn1990
18-05-08, 20:31
ζωολογικος κηπος.......ειναι ολα πανεμορφα.....:smt041:smt041:smt041

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
18-05-08, 20:31
λυπαμαι τον κλεφτη(μακρυα απο ολους μας) που θα σκεφτει να σε επισκεφτει.
ταβλα στο πατωμα θα τον βρεις.:D:D:D

NIKOL
18-05-08, 20:36
χαχαχαχα ερχοντε συντομα και αλλα φιδια.
τα φιδια μου ειναι αυτα
το πρωτο ειναι βοας σφυκτηρας περιπου αυτην την στιγμη 2.30 μετρα συνολο γινεται 3 μετρα,ειναι απο τους μικρους γιγαντες,ενα θα σας πω,ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΑΚΙ.πολυ σπανιο να δαγκωσει,μια φορα εγινε και ηταν δικο μου το λαθος.Φυσικα μενει και ελευθερος μερικες φορες στο σπιτι,να κανει τις βολτες του.
Το δευτερο φιδι προσοχη δεν αγγιζεται,ειναι ενας Ασιατικος κροταλιας,αυτον τον χειριζομαι με αλλον τροπο.

gohn1990
18-05-08, 20:38
προσωπικα θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω λιγα παραπανω πραγματακια για τα ζωακια σου....οπως πχ συμπεριφορα,προελευση,διατροφη,επιθετικοτητα και αναπαραγωγη που ισως εχεις πετυχει......αν θελεις λοιπον και αν εχεις φυσικα χρονο κανε μας μια πληρη παρουσιαση....πιστευω θα ενδιαφερθουν πολλοι....

Πάνος
18-05-08, 20:40
πιστευω θα ενδιαφερθουν πολλοι....

ω ναι!!!

imichal
18-05-08, 20:41
Μπρρρρρρρ....:smt120:smt120:smt120:smt120 Τι να πω .....να σου ζησουν......

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
18-05-08, 20:48
πιστευω θα ενδιαφερθουν πολλοι....

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Πολλοι μεσω παρουσιασης απο το διαδυκτιο γιατι απο κοντα δεν.....:D:D:D:D:D

Ryu
18-05-08, 20:50
λατρευω τα ερπετα!κουκλια ολλα!να σιυ ζησουν!

NIKOL
18-05-08, 21:03
φυσικα,τιμη μου αλλωστε,σας ευχαριστω.Λοιπον η πρωτη σαυρα που βλεπετε με το χοντρο σωμα και τα κοντα ποδαρακια ειναι ενας αυστραλιανος σκιγγος με μπλε γλωσσα.Συγγενικο του ειδος εχουμε και στην ελλαδα και κυριως στην κρητη,απο την οικογενεια σκιγγων ειναι αυτος με το μεγαλυτερο μεγεθος,φτανει τα 60 εκα περιπου,ειναι παμφαγες σαυρες,αλλα κυριως τρεφονται με ποικιλια εντομων(μεσαιου κ μεγαλου μεγεθους)τρωκτικα,καταβροχθιζει ποντικια,αρουραιους αλλα και μικρα κουνελια,τρεφεται επισης και με ποικιλια λαχανικων,φρουτων καθως και αυγα.Το ταπεραμεντο τους ειναι ιδιοτροπο,πρεπει να εχεις υπομονη για να σε συνηθησει και να μην προσπαθει να σε δακγωσει,ειναι απο τις αγριες σαυρες και το δαγκωμα της ειναι ιδιαιτερα επωδυνο.
Στην δευτερη φωτο ειναι μια εδαφοβια ταραντουλα η combat blue απο ασια.
απο τις πιο επιθετικες ταραντουλες αλλα ταυτοχρονα και απο τις πιο εντυπωσιακες,με ομορφα ιριδιζων μπλε χρωματα της,κανει πολυ ιστο κυριως κοντα σε κρυψωνες και τρυπες,εχει αρκετα τοξικο δηλητηριο,τρεφεται με ποικιλια εντομων και με μικρα ποντικια καθως και νεογεννητους αρουραιους.
Στην 3 φωτο ειναι οι 3 μου αυτοκρατορικοι σκορπιοι απο την αφρικη,οι 2 θυληκιες μου και ο αρσενικος μου,σκορπιοι που πιανονται ευκολα με γυμαν χερια και δεν εχουνε πολυ υσχυρο δηλητηριο.Εμενα με εχουνε τιμπησει 4 φορες και ειχα μονο 4 μερες πρηξημο και τσουξιμο,βεβαια αν καπιος ειναι αλλεργικος πεθαινει κιολας οπως ακριβως και απο μια σφηκα.Τρεφονται με πολλα εντομα αλλα και ζουμερα κυριως φρουτα και νεογγενητα τρωκτικα.
στην 4 φωτο ειναι μια ευρωπαικη ταραντουλα η grammostola rosea,απο τις πιο ηρεμες ταραντουλες την πιανεις ευκολα και σπανια επιτιθεται,σε σχεση με αλλες ταραντουλες δεν κανει πολυ ιστο,ειναι και αυτη εδαφοβια και εχει ιδια διατροφη με την combat blue πιο πανω.
στην 6 φωτο με την παπαγαλινα μου ειναι ο κολομβιανος βοας σφηλτηρας μου αυτοκρατορικος,φτανει τα 3 μετρα,ειναι εδαφοβιος βοας,απο τους σχετικα ηρεμους βοες,ωστοσω εχω φαει και τις δαγκωνιες μου χεχε,οταν ηταν πιο μικρος τον ταιζα μεγαλους αρουραιους αλλα τωρα τρεφεται αποκλειστηκα με μεγαλα 5κιλα και 8κιλα κουνελια,αν δεν βρω κουνελι τοτε τρωει απανωτα 4 αρουραιους μεγαλους.
Επομενο φιδι ο ασιατικος κροταλιας με τα στιγματα,σχετικα ηρεμο και με μεγαλη υπομονη φιδι,θα επιτεθει μονο αν δεν του απομενει αλλη λυση,ειναι στην τσιτα γενικως και πολυ θαρραλεα φιδια,εχει πολυ τοξικο δηλητηριο με ενα δαγκωμα πεθαινεις σε καποια λεπτα,τα αρσενικα φτανουνε το 1,20 μετρο ενω τα θυληκα 1,50 μετρο,εμενα ειναι θηλικια,τρεφεται με 2 ποντικια η με εναν αρουραιο,πανεμορφο φιδι,προσεχως θα μου ερθουνε και αλλα δηλητηριωδη φιδια(ειναι το παθος μου)
η επομενη παραξενη σαυρα ειναι ενα ιπταμενο γκεκο απο την αφρικη,φτανει τα 20 εκατοστα,νευρικη σαυρουλα,τρεφεται με μικρα εντομακια και με ακριδες,εχει κολλητικες πατουσες και σκαρφαλωνει σε οιαδηποτε επιφανεια.τα γκεκο ειναι τα λεγομενα σαμιαμιδα που βλεπυμε τα βραδυα στους τοιχους μας,ειναι οι αγαπημενες μου σαυρες,συνολικα μεχρι σημερα εχουνε καταγραφει 1517 ειδη σε ολον τον πλανητη.
οι αλλες 2 γλυκητατες σαυρουλες απο κατω ειναι και αυτα γκεκακια,λεγονται γκεκο λεοπαρδαλη(leopard)eublephars macularius η επιστημονικη τους ονομασια,ειναι απο τα ειδη γκεκο που δεν εχουνε κολλητικες πατουσες και δεν σκαρφαλωνουνε συνεπως σε τοιχους τζαμια κτλ,μονο σε πετρες ξυλα λτπ.ειναι οπως το 95%των γκεκο μονο νυχτοβια,την ημερα κοιμουνται στις κρυψωνες τους,ειναι απο τα γκεκο που ειναι παρα πολυ φιλικα,τρεφονται με μικρα εντομα και αυτες,οι μεγαλυτερες και με νεογγενητα ποντικια,καταγονται απο ασια και κυριως τις ημιερημικες περιοχες του πακισταν και αφγανισταν.
τελος το πασιγνωστο πρασινο ιγκουανα,μονο χορτοφαγα αλλα δεν λεει οχι και στο κρεατακι αν της δωθει ευκαιρια,δεντοβια σαυρα,φτανει το 1,60 μετρο μαζι με την ουρα και παιρνει πολυ ογκο,τα πιο πολλα ιγκουανα ειναι νευρικα και αγρια,αλλα ηρεμουνε με τον καιρο και τις καταλληλες συνθηκες

αυτα συγνωμη αν σας κουρασα

gohn1990
18-05-08, 21:09
thanks για την παρουσιαση.....εντυπωσιαστηκα.....σιγα σιγα εχουν αρχισει να με κερδιζουν και τα ερπετα.....

NIKOL
18-05-08, 21:13
Για εμενα προσωπικα ειναι τα αγαπημενα μου:)

netblues
18-05-08, 21:15
Και που τα εχεις ολα αυτα? Σε σπιτι?

Πάνος
18-05-08, 21:16
μονο να προσεχεις πολυ γιατι τα εχεις φαει τα δαγκωματακια σου....πολυ προσοχη λοιπον μη γινει κανα φαλτσο και ξανα-γυρισουμε το "ονειρευτηκα την αφρικη"...την ειδες την ταινια? αν οχι τοτε πρεπει....αν και το βιβλιο ειναι πολυ καλυτερο....

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
18-05-08, 21:17
Και που τα εχεις ολα αυτα? Σε σπιτι?

ποστ 3 ;)

imichal
18-05-08, 21:18
Εντυπωσιακό.....! Ολα αυτα ειπες τα εχεις στο σπιτι ? Δηλαδή μεσα στο σπίτι? Δεν μπορώ να φανταστώ που εχεις πχ τον βοα ? Τοσο μεγαλος σε τι κλουβι ειναι ? Πόσο μεγαλο? Ελπιζω να μην τριγυρναει στο σπιτι ε?
(πλάκα κανω...) Απλά μου φαινεται περιεργο μην με παρεξηγεις.....
Με ενδιαφερουν να μαθω και αλλα πραγματα παντως.....

NIKOL
18-05-08, 21:23
ειναι ολα σπιτι μου βεβαι,,Τα δαγκωματα δεν με ενοχλουνε καθολου,ισα ισα ειναι πολυ καλο,οταν ενα ζωο ειναι επιθετικο και δαγκωνει αυτο σημαινει(στα ερπετα)πως ειναι υγειες,με τον κροταλια μονο προσεχω,εκει εχω αλλους τροπους χειρισμου του,την ταινια οχι δεν την εχω δει
-------------------------
ο βοας φιλε μου ειναι σε ενα ενυδριο που του εφτιαξα με μηκος και βαθος 3 μετρα και υψος 1,5 μετρο,αλλα ειπα πως ειναι απο τους μικρους σχετικα σφηκτηρες,τα ζωα που θα μου ερθουνε απο αυριο κ μεσα στην εβδομαδα φτανουνε ακομα μεγαλυτερο μεγεθος,εκτος απο τα δηλητηριωδη που τα πιο πολλα φιδια απο αυτα ειναι μικρα σχετικα

Πάνος
18-05-08, 21:24
την ταινια οχι δεν την εχω δει

αναμεσα στους αλλους χαρακτηρες...ειναι το παιδι της πρωταγωνιστριας....γνωστης των φιδιων....λατρεια του τα δηλητηριωδη....διατηρει πολλα και μαθαινει οσα μπορει γιαυτα.....τα χειριζεται με προσοχη...παραυτα δεχεται κατα καιρους διαφορα δαγκωματα (εδω μου θυμισε εσενα) και απο ιοβολα....προσεχει αλλα.......................................
ειναι πραγματικη ιστορια!!
εσενα ειδικα θα σου αρεσει.....σορυ που παρεκλινα το ποστ...παμε πισω στα ζωακια σου....

NIKOL
18-05-08, 21:27
προσοχη φυσικα και θελει,ξερω αρκετα ατομα που εχουνε δηλητηριωδη φιδια και μαλιστα δεχτηκαν δαγκωνιες αλλα το εσωσαν και τωρα ειναι ακομα πιο πορωμενοι με αυτα οπως και εγω αλλωστε χεχε,:p

lag
18-05-08, 21:30
απο ΟΛΑ το πιο νορμάλ μου φένεται ο παπαγαλος ...:D

NIKOL
18-05-08, 21:32
μεχρι και στα ψαρια θηρευτες διαλεγω πιο πολυ χαχαχα,δημοσιευσα σε αλλο φορουμ τα γατοψαρα μου και τα πιρανχας μου

kanarini
18-05-08, 21:40
το καθε ζωακι εχει την ομορφια του, παμε για καφε στην νικολ...αμα βαστα κανεις :D

egeorgiou
18-05-08, 21:42
Πάλι καλά που είχα φάει για βράδι.

Σε πια περιοχή είπαμε ότι είναι όλα αυτά; Να ξέρουμε που πηγαίνουμε και που όχι :smt120

Φιλικά

NIKOL
18-05-08, 21:45
μενω στην Αθηνα στους αμπελοκηπους χαχα

imichal
18-05-08, 21:51
Σε περιπτωση που σε δαγκωσει καποιο με δηλητηριο εχεις σπιτι σου και αντιδοτα ?
Γιατι φανταζομαι δεν θα ειναι και απιθανο να συμβει κατι τετοιο.....

smernaros
18-05-08, 22:11
να τα χαιρεσε και παντα αδαγκωτη.ειχα ψηθει για φριλ ντραγκον αλλα δε μπορω τα εντομα και το παρατησα..εψαξα για εναλακτικη τροφη αλλα δεν..

lion
18-05-08, 22:25
Ο βόας αυτά τα τρώει ζωντανά;

NIKOL
18-05-08, 22:25
παιδια συγνωμη για την αργοπορημενη μου απαντηση,εφτιαχνα μους σοκολατα,χεχε,λοιπον οσο για το δακγωμα απο δηλητηρωδη δεν υπαρχει στην ελλαδα κανενος εδους αντιδοτο,μονο αν το φερεις απο εξω,ειναι παρα πολυ ακριβο και εχει ημερομηνια ληξης επισης,αρα δεν συμφερει,αρα το μονο που κανεις ειναι να προσεχεις,
ο φριλντ ντραγκον ειναι ο χλαμυδοσαυρος υπαγεται στις αγαμιδες σαυρες,πανεμορφη σαυρα,τα εντομα κ γω δε τα γουσταρω αλλα τι να κανω?χεχε

Τσιόνογλου Σταύρος
18-05-08, 22:42
Να σου ζήσουν τα ερπετα ,ο παπαγάλος και τα ψαράκια σου ,δεν περίμενα να βρώ τόσο παθιασμενο άτομο με τα ερπετά στην Ελλάδα,και μάλιστα να διατηρεί στο σπίτι του και κάποιο φίδι το οποίο μας λες ότι είναι πολύ δηλητηριώδες.Έχω ενα φίλο στη Γερμανία με τον οποίο γνωριζομαστε εδώ και 40 χρόνια ,ο οποιός εργάζεται σε ζωολογικό κήπο στη Γερμανία και είναι προιστάμενος στο τμήμα ερπετων,(κροκόδειλοι ,φίδια και όλα τα σχετικά )και μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστικα με αυτά που είδα εκει,βέβαια σε συζητήσεις που κάναμε μου ανέφερε ότι εκτός απο την δουλειά που κάνει στο ζωολογικό κήπο,εχει καθήκοντα ελέγχου διαβίωσης των ερπετών σε Pet shop (κάτι αντίστοιχο που γίνεται και στην Ελλάδα :D:D)και ανα πάσα ώρα και στιγμή βρίσκεται στη διάθεση της αστυνομίας για να επέμβει για την περισυλλογή φιδιών που έχουν ξεφύγει,που πολλές φορές είναι και πολύ δηλητηριώδι,και μάλιστα μου ανέφερε ότι απαγορεύεται η εισαγωγή και πώληση δηλητηριωδών φιδιών ως Pet.Πολλά βέβαια απο τα φίδια που έχουν στον κήπο είναι απο κατασχέσεις σε τελωνεία και απο άτομα τα οποία δεν μπορούν πλέον να τα συντηρήσουν.Θα ήθελα να σε ρωτήσω λοιπόν αν και στην Ελλάδα υπάρχει αν ξέρεις κάποια αντίστοιχη νομοθεσία για τα δηλητηριώδη φίδια η και σε αυτόν τον τομέα είμαστε τριτοκοσμικοί και κάποια μερα πάμε εκδρομή και μας δαγκώσει κάποιο φίδι για το οποίο πιθανόν να μην υπάρχει και αντίδοτο στα νοσοκομεία μας. Γιατί όλα καλά και όλα ωραία μακάρι αυτοί που τα αγοράζουν να είναι παθιασμένοι και γνώστες σαν εσένα ,αλλά με τους άσχετους που θα πάρουν ενα δηλητηριώδες φίδι σαν παιχνίδι και όταν το βαρεθούν το αμολησουν τι γίνεται?

NIKOL
18-05-08, 22:53
συμφωνω απολυτα μαζι σου,ειναι μονο γι αυτους που ξερουνε,βεβεαια κανενας δεν γεννηθηκε μαθημενος,και εγω δεν ηξερα αρχικα με τα χρονια ομως ολα εγιναν με τον χρονο και τον τροπο τους.
αντιδοτο δεν υπαρχει ελλαδα,πιστεψε με υπαρχουνε πολλοι στη ελλαδα που εχουνε οχι 1 και 2 αλλα ξερω ατομο που εχει 50 δηλητηριωδη σπιτι τουαλλος εχι 10,20 κλπ
ολοι ημαστε υπευθυνοι βεβαια και οι αλλοι ειναι μεγαλυτεροι μου,εγω ειμαι μονο 21,οι αλλοι βγαζουνε και γεννες και ολα,ειναι οικογενιαρχες,και ενω μου λενε οτι τα παω πολυ καλα δυσκοευομαι να τους πιστεψω,απλα εχω μερακι και προσεχω,ασχολουμαι με ερπετα απο 9 ετων,με δηλητηριωδη ζωα 2 χρονια μονο,εχω ακομα.
τωρα οσο αφορα τις νομοθεσιες ναι ειναι παρανομη η πωληση τους,υπαρχουνε ομως αλλοι τροποι νομιμοτατοι με χαρτια τιμολογια και ολα:rolleyes:

Τσιόνογλου Σταύρος
18-05-08, 23:02
Πιστεύω να κατάλαβες οτι η ερώτηση μου δεν είναι εκ του πονηρού,αλλά καθαρα και μόνο για να δώ πως λειτουργούμε στην Ελλάδα ,δηλαδη μου λες στην απάντηση σου οτι αν αυριο θελήσω μπορώ με τιμολόγιο κανονικά να πάρω απο κάπου μια κόμπρα για παραδειγμα να πούμε χωρίς να την έχω δηλωμένη πουθενά και αν μου φύγει και δαγκώσει κανένα και αυτός πεθάνει μπορώ να κάνω τον +-3 χωρίς να έχω καμμία επιπτωση.

NIKOL
18-05-08, 23:10
καταλαβα πως εκανες την ερωτηση,αλιμονο βεβαια.
επιπτωσεις σιγουρα θα υπαρηουνε,οπως για καθε ζωο που μπορει να ψλαψει εναν ανθρωπο,ακομα και για εναν επικυνδυνο σκυλο.
απο εξωτερικο μπορεις να τα φερεις με καπιους τροπους.
τωρα που ειπες κομπρα ειναι ενα απο τα φιδια που περιμενω:D:D:D

asourtzo
18-05-08, 23:21
Νικολ , ποια ειναι η λατινικη ονομασια του ασιατικου κροταλια????

Τσιόνογλου Σταύρος
18-05-08, 23:23
Αμαν μαυρο φίδι που μας έφαγε χεχε :p.Ακου λοιπόν την εμπειρία του φίλου μου Harald Aberle που δουλεύει στι ζωολογικό κηπο της Στουτγάρδης με μία κόμπρα .Τον παίρνει τηλέφωνο η αστυνομία βραδιάτικα και του λέει οτι σε 10 λεπτα θα πάνε σε ένα σπίτι οπου μια γυναίκα ειδε ενα φίδι να βγαίνει απο την τουαλλέτα,οταν πήγαν εκει διαπίστωσαν οτι επρόκειτο περι κόμπρας (τώρα τι μάρκα δεν θυμάμαι την έχουν στον κήπο τώρα και την είδα ένα πράγμα γύρο στα 2με 3 μέτρα και στρουμπουλό και επιθετικό)οταν ο Harry πήγε να την πιάσει παρόλι την εμπειρία του (25 χρόνια)κατάφερε και τον δάγκωσε στο χέρι ,ευτυχώς φορούσε διπλά χοντρα δερμάτινα γάντια και τρύπησε μόνο το πρώτο ζευγάρι,το παραπάνω φιδι έφυγε απο το τεράριουμ του πάνω ορόφου που ο ιδιοκτήτης έλειπε διακοπές και απο το σιφώνι της τουαλλέτας κατέβηκε στον κάτω όροφο,βέβαια με την επιστροφή απο τις διακοπές ο ιδιοκτήτης του φιδιού έκανε άλλου είδους διακοπές.Για αυτό φίλοι ερπετολάτρες (και σε μένα αρέσουν μόνο να τα βλέπω βέβαια εστω και απο κοντα)πάρτε ακίνδυνα φιδάκια cornsnake,milksnake,kingsnake άντε το πολύ πολύ τον Διαμαντή.

NIKOL
18-05-08, 23:28
και οι μικροι σφηκτηρες των 1 με 3 μετρων ειναι ακυνδυνοι.
η κομπρες φτανουνε μικρο μεγεθος.
η μονη που γινεται ανω των 2 μετρων και φτανει συνολο τα 6 μετρα ειναι η βασιλικη κομπρα.
πολυ ομορφο φιδι και ιδιεταιρα οξυθιμο.
οι κομπρες ανηκουνε σε μια οικογενεια που λεγονται ελαπιδες.
οι ελαπιδες φημιζονται για την επιθετικοτητα τους.
οι κροταλιες ομως ανηκουνε στις βιπεριδες(viper=οχια)καθως οχιες και κροταλιες ειναι παρα πολυ στενοι συγγενεις.
με πιο θανατηφορο δηλητηριο απλα

Τσιόνογλου Σταύρος
18-05-08, 23:36
Αν ανέβεις ποτέ Β.Ελλάδα πάνε μια βόλτα απο Έδεσσα στο Δημοτικο ενυδρείο έχουν μια πολύ καλή συλλογή απο ερπετα ξένα και δικά μας πιο πολλά ερπετά παρα ψάρια ,εκει είναι ο Δουρβάνης Δημήτρης εχει ψύχωση με τα φίδια τηλ.ενυδρείου 2381028626.Και αν χειαστείς τίποτε πληροφορίες μεσω του φίλου στη Γερμανία και μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστηση μου.

asourtzo
18-05-08, 23:36
Το γνωριζω οτι λεγονται γενικα viper το συγκεκριμενο ειδος δεν μπορω να βρω πως λεγετε;)

NIKOL
18-05-08, 23:41
εννοια σου το επισκεφτηκα 3 φορες και του εκανα αγρια παρατηρηση για τις συνθηκες των ερπετων,εκατσα και του φωτοτιπησα για καθε ερπετο ξεχωριστα τι πρεπει να εχει για να μην πεθανουνε,τους ειπα θα επιστρεψω σε 2 μηνες.
πηγα λοιπον παλι τον απριλιο,μηδεν βελτιωση,μην σου πω χειροτερα,κ τους ειπα θα ξαναρθω παλι μετα απο καιρο κ αν τα δω παλι ετσι θα γινει καταγγελια,τοτ φανηκαν συνεργασιμοι,συν οτι εχουνε κ μερικα φιδια που απαγορευεται απο την νομοθεσια της ελλαδας να τα αιχμαλωτιζεις,
η ρινοκερατη οχια αμμοδυτης(η κλασικη μας οχια)κ ο αστριτης(οχια β.ελλαδος)συνολο εχουμε 5 ειδη οχιας στην ελλαδα

Apostolis
18-05-08, 23:42
...άμα σου ξεφύγει κάτι από τα παραπάνω, στείλε μου σε παρακαλώ ΠΜ να ξέρω να μη βγώ από το σπίτι και να κλείσω πόρτες και παράθυρα...!!! :lol:...μένουμε και κοντά...!!! :smt120

NIKOL
18-05-08, 23:45
:):):):):):):rolleyes::rolleyes::rolleyes::)

Τσιόνογλου Σταύρος
18-05-08, 23:47
Εμ είδες εγω που δεν ξέρω απο ερπετά εντυπωσιάστικα απο τα πολλά φίδια,να δεις το καλοκαίρι που θα πάω με τον Γερμανό να δω τι θα μου πεί.

NIKOL
19-05-08, 00:00
λογικο,παντως τα ελληνικα δηλητηριωδη φιδθα δεν θα επρεπε να τα χουν στ τετοια μερη απαγορευται,5 εχουμε,κριμα:D
τα ελληνικα δηλητηριωδη φιδια ειναι τα εξης¨¨

η κερασφορος οχια αμμοδυτης(vipera ammodytes),ο αστριτης(vipera berus)
η οθωμανικη οχια(vipera xanthina),η οχια των λιβαδιων(vipera ursinii)
η οχια της μυλου(macrovipera schweizeri)

στην συνεχεια εχουμε τον πανεμορφο σαπιτη(malpolon monspessulanus)και το αγιοφιδο που βγαινει τον 15 αυγουστο στην κεφαλονια και το πιανουνε ολοι(telescopus fallax)

τελος η κυπριακη οχια(vipera lebetina)

delta66
19-05-08, 00:29
Πολυ ομορφο και εξωτικο θεαμα και θα'θελα να τα εβλεπα και απο κοντα, αλλα διαφωνω με τη διατηρηση ειδων (τοσο) επικινδυνων για τον ανθρωπο.
Ελπιζω να μη συναντησεις ή δημιουργησεις προβλημα (αθελα σου, βεβαια) ποτε.
Που προμηθευεσαι την τροφη τους?
Ανεφερες αρουραιους.
Ειναι αναγκαστικα ζωντανη η τροφη?

:smt052 Φιλικα Δελτα

NIKOL
19-05-08, 00:35
ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ,δεν ειναι αναγκη ναναι ζωντανη οπως σινυθησει το φιδι

PascM
19-05-08, 01:46
Τα οποία τελευταία έχουν ακριβίνει και αυτά!!!

delta66
19-05-08, 01:47
Πουλανε ψοφιους αρουραιους στα πετσοπ? :confused:
Γιατι να μου πεις ζωντανοι ειναι πιο καλα?:rolleyes::D:D:D
Κατω στα βραχια στη θαλλασα που βγαζω το σκυλο βολτα εχει κατι τεραστιους. (σαν γατες)
Αφου δεν την αφηνω να πηγαινει μακρυα μην απρει στο κυνηγι κανενα και την δαγκωσει και εχουμε τρεχαματα.
Γιατι δεν φερνεις τα φιδακια και εσυ βολτα μαζι μου (με λουρι παντα) χεχε

PascM
19-05-08, 01:49
Φυσικά και πουλάνε!!
Άλωστε υπάρχουν και άλλα ζωντανά που τρώνε τέτοια είδη.
Και οι αρουραίοι αυτοί εκτρέφονται ειδικά γι' αυτόν το λόγο.

gohn1990
19-05-08, 02:02
και εγω οταν ειδα στο ψυγειο του pet shop διπλα απο τα bloodworms κατεψυγμενα ποντικακια επαθα σοκ.......!!!!!!!

NIKOL
19-05-08, 02:20
μια χαρα παιδια ειναι τα ποντικακια και οι αρουραιοι χεχε

Σπύρος Μ
19-05-08, 08:56
Jesus!I am very exciting with my beautiful and peacefull animals!
Thanks.
Τα αντιπαθώ τα φίδια ολα,ολα,ολα.Sorry,but i'm afraid this monsters.
εκτος βέβαια απο αυτό!!!Της πρωτης φοτο

jimfytakis
19-05-08, 10:32
Που ειναι ο Strahos να παθει πλακα?!!
Πανεμορφα τα ζωα σου!Ειδικα τους σκορπιους τους λατρεψα!Απο οσο ειχε τυχει να διαβασω για σκορπιους ειναι ζωα με μικρες απαιτησεις κ λιγη συντηρηση(στο σαητ του rainforest ειχα διαβασει)...Ισως οταν παω φοιτητης καβαλα που δεν θα ναι κ η μανα μου που τα σιχαινεται,να ασχοληθω και με σκορπιους!

delta66
19-05-08, 11:44
...Ισως οταν παω φοιτητης καβαλα που δεν θα ναι κ η μανα μου που τα σιχαινεται,να ασχοληθω και με σκορπιους!
Και μετα?

NIKOL
19-05-08, 12:37
και οι σκορπιοι και οι ταραντουλες και οι σκολοπενδρες ειναι ζωα που απαιτουνε μικρη και οχι σε συνεχη βαση συντηρηση,ειναι πολυ ευκολα ζωα,λιγακι μονο η υγρασια θελει ρυθμιση κ ολα ειναι οκ

AlexandraT
19-05-08, 13:21
Nikol είναι πανέμορφα και φαίνονται και χαρούμενα,
φτου φτου φτου,
Να σε ρωτήσω, την πρώτη τη σαύρα (είναι πανέρμορφη με τη ροζ τη χοντρη την κοιλίτσα και τα μικρα τα πατουσάκια) υπάρχει περίτπωση να τη βαρέθηκες???? ;) Την ερωτεύτηκα είναι κούκλα!

Αν όχι από ποιό μαγαζί την αγόρασες? Γενικά δώσε κάποια πληροφορία για μαγαζιά που ασχολούνται και φέρνουν ερπετά παραπάνω απο ιγκουάνα στην Αθήνα.
Φιλιά και μπράβο!

NIKOL
19-05-08, 13:25
ευχαριστω πολυ,ο αυστραλιανος σκιγγος που με ρωτησες.ενας ενηλικος κανει γυρω στα 120 με 130 ευρω,φτηνο σχετικα(τα αυστραλιανα ερπετα ειναι ακριβα),δεν την βαρεθηκα χεχεχεχε,πετ σοπ με ερπετα υπαρχουνε καποια διασπαρτα στην αθηνα αλλα ειναι καλα αλλα ειναι χαλια,εξαρταται παντα απο το ερπετο που ες να παρεις

AlexandraT
19-05-08, 13:32
Αν τον βαρεθείς θα μου πεις, ε?
Να σε ρωτήσω, τα φίδια σου (τουλαχιστον ο βόας) σε αναγνωριζουν?
Και εννοώ έχεις κάποια εκδήλωση χαράς όταν μπαίνεις σπίτι ή κάτι παρόμοιο.

NIKOL
19-05-08, 13:53
μονο οταν ειναι για φαι:)

samer
19-05-08, 14:06
Γεια σου ΝΙΚΟΛ,
Ωραια τα φιδια σου. Ειχα και'γω 4 φιδια. (Στο Λιβανο)
Το πρωτο μου φιδι ηταν το African Rock Python που μεγαλωσε παρα πολυ (4.5 μετρα) και αρχισε να δαγκωνει και επρεπε να το ξεφορτωθω. Οχι δεν με δαγκωσε αλλα καθε φορα που περναγα εξω απο το τεραριουμ θα επιτιθοταν.
Το πουλησα στο πετσοπ και πηρα αλλα 3 φιδια. Ενα Red Tail Columbian Boa σαν αυτο που εχεις και εσυ, ενα Ball (Royal) Python, και ενα Albino Burmese Python που εγινε 3.4 μετρα. Την πουλησα περσι το Ιουνιο πριν ερθω ελλαδα. Τα αλλα δυο τα πουλησα πιο πριν και ειπα να κρατησω το αλμπινο μονο.
Σκεφτομουν να ξανα παρω ενα Royal παλι γιατι δεν μεγαλωνει πολυ μονο 1.5 μετρα. Που μπορω να βρω εναν τετοιο?

ΣΑΜ

Strahos
19-05-08, 14:12
Που ειναι ο Strahos να παθει πλακα?!!

εδώ είμαι :D δεν θα πάθω και πλάκα βρε Jim, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν τέτοια ζώα στα σπίτια τους σήμερα, όπως η Νικόλ. Άλλωστε την Νικόλ την ξέρω από το άλλο φόρουμ εδώ και καιρό :smt039 :)
Καλώς ήρθες Νικόλ κι εδώ. Θα σου πρότεινα να κοιτούσες για ενυδρείο με Polypterus senegalus, είναι από τα αγαπημένα μου!

NIKOL
19-05-08, 14:22
ωπα ρε ηλια τι κανεις?εισαι καλα????δεν ηξερα οτι εισαι και εδω,οπως ειδες εκανα αλλαγες στα ζωα μου,πριμενω και αλλα,αντε σιγα σιγα κ αλλα φιδακια να ερχονται,χεχε,ναι αυτα τα polypterus ειναι εκπληκτηκα:D

Strahos
19-05-08, 14:35
ωπα ρε ηλια τι κανεις?εισαι καλα????δεν ηξερα οτι εισαι και εδω,οπως ειδες εκανα αλλαγες στα ζωα μου,πριμενω και αλλα,αντε σιγα σιγα κ αλλα φιδακια να ερχονται,χεχε,ναι αυτα τα polypterus ειναι εκπληκτηκα:D

καλά είμαι, μιά χαρά, όσο μπορώ. Εγώ είμαι εδώ από το 2005 :D στο άλλο είμαι νέος (ψάρακας) :p

NIKOL
19-05-08, 14:37
εγω μολις χτες μπηκα χαχα,πολυ ωραιο φορουμ και αυτο,απο ψαρια στο παρελθον ειχα μπολικα,τωρα εχω ενα ζευγαρι γατοψαρα τα κλαριας ειναι απο τα αγαπημενα μου ψαρια γλυκου νερου,ειχα και πακου που σημερα τα πηγα πισω καθως μου πουληθηκαν για πιρανχας και δεν ανεχομαι την κοροιδια,τελικα το κινκγ φιδακι το πηρες?

Strahos
19-05-08, 14:43
εγω μολις χτες μπηκα χαχα,πολυ ωραιο φορουμ και αυτο,απο ψαρια στο παρελθον ειχα μπολικα,τωρα εχω ενα ζευγαρι γατοψαρα τα κλαριας ειναι απο τα αγαπημενα μου ψαρια γλυκου νερου,ειχα και πακου που σημερα τα πηγα πισω καθως μου πουληθηκαν για πιρανχας και δεν ανεχομαι την κοροιδια,τελικα το κινκγ φιδακι το πηρες?

όχι ακόμα, είχα πολλά προβλήματα δυστυχώς τις τελευταίες εβδομάδες και γενικά με ζώα δεν έκανα καμία κίνηση (ούτε αλλαγές νερού στα ενυδρεία δεν έκανα :)) Θα γίνουν όλα όμως, τώρα τα πράγματα βαίνουν καλύτερα.

NIKOL
19-05-08, 14:56
χαιρομαι που ειναι καλυτερα τωρα,η γνωμη μου παντως ειναι το φιδακι να το παρεις,απο ενυδρεια να υποθεσω εχεις με polypterus ε?
samer ειχες εναν απο τους αγαπημενους μου πυθωνες τον sebae,οντως ειναι παρα πολυ αγρια και νευρικα φιδια,εχω δει μια φορα μονο εναν 3,5 μετρα,εκπληκτικα ζωα,επισης και οι βιρμανεζικοι οπως ο δικος σου ο αλμπινο μου αρεσουνε σε ολες τις μορφες τους,τωρα κοιτα ο βασιλικος πυθωνας ειναι πολυ ωραιο ζωο και πολυ διαδεδομενο,μπορεις να το βρεις σε πολλα πετ σοπ,απο μωρα μεχχρι ημιενηλικα και πληρως μαλιστα μεγεθους,το μονο που μου την σπαει με τον βασιλικο πυθωνα ειναι οι ιδιοτροπιες του στο φαγητο.ειχα 3 χρονια πριν εναν,ασε τι τραβηξα

Strahos
19-05-08, 15:13
χαιρομαι που ειναι καλυτερα τωρα,η γνωμη μου παντως ειναι το φιδακι να το παρεις,απο ενυδρεια να υποθεσω εχεις με polypterus ε?

Από ενυδρεία έχω 2 μέχρι στιγμής, όχι με πολυπτερους αλλά ένα κοινωνικό φυτεμένο και ένα με χρυσόψαρα. Έχουμε και ένα 840 λίτρων αλλά ακόμα είναι άδειο...

samer
19-05-08, 15:15
Ναι ειχα και'γω το ιδιο προβλημα με το δικο μου Royal. Τα αλλα δυο το αλμπινο και το βοα ετρωγαν 2-3 φορες την εβδομαδα και ο royal μια φορα καθε δυο εβδομαδες και μερικες φορες καθε μηνα. Στο τελος ειπα να κρατησω μονο το αλμπινο και να την φερω μαζι μου αλλα δυσκολο λιγο να παρεις 4 μετρα φιδι σε αεροπλανο.
Το Sebae επρεπε να τον δωσω γιατι μεγαλωσε πολυ και εγινε παρα πολυ δυνατος. Καθε φορα που επρεπε να τον βγαλω φοβομουν. Και ετρωγε 3-4 κοτοπουλα την εβδομαδα...

NIKOL
19-05-08, 15:31
τετοια μεγαλα φιδια οπως οι σεμπα και οι δυκτιωτοι,οι αμεθυστηνες αλλα ακομα και καπιοι βιρμανεζικοι,απο τα 4 μετρα και πανω θελουνε χειρισμο με 2 η 3 ατομα μαζι,και τα ανακοντα επισης που ειναι τα βαρυτερα φιδια στον κοσμο,αλλα οι αγαπημενοι μου γιγαντες.
ηλια τα χρυσοψαρα μου αρεσουνε παρα πολυ.ειδηκα αυτα που ειναι κατακοκκινα,πανεμορφα

Iann_is
19-05-08, 15:40
Ερώτηση σε όλους όσους δίαβασα αυτό το θέμα:

Πόσοι διαβάζοντας το post ανατρίχιασαν- τινάχτηκαν απο την θέση τους νομίζωντας οτι κάτι τους περπατάει? :) :)

NIKOL
19-05-08, 16:27
παλικαρια σημερα πηρα ακομα 2 ζωα που ειχα παραγγειλει,τα υπολοιπα σε 1 εβδομαδα,το απογευμα θα τα τραβηξω φωτο και θα τις ποσταρω να τα δειτε,τωρα τα εχω αφησει να ηρεμισουνε:)

imichal
19-05-08, 17:10
Ερώτηση σε όλους όσους δίαβασα αυτό το θέμα:

Πόσοι διαβάζοντας το post ανατρίχιασαν- τινάχτηκαν απο την θέση τους νομίζωντας οτι κάτι τους περπατάει? :) :)

:smt045:smt045

lag
19-05-08, 17:28
περιμένουμε τις φώτο απο τα καινούργια ζωάκια:o

orck
19-05-08, 22:22
δεν μου λες ΝΙΚΟΛ
τι σου προσφερουν αυτα τα ζωα;
το κρεας τους, το μαλλι η το γαλα τους;
(ειναι μια καταπληκτικη ατακα απο μια σειρα οπου ενας πρωταγωνιστης ειχε ενα ιγκουανα)

επι της ουσια να πω οτι εχω την ιδια αποψη για αυτα τα ζωα οπως εχω και για το τσιρκο (φυλακη και ταλαιπωρια ειναι για τα φιδια ειδικα)

NIKOL
19-05-08, 23:20
ολα αυτα τα ερπετα που πωλουνται ειναι γεννημενα στην αιχμαλωσια,και οσοι τα εχουμε κοιταμε να τους παρεχουμε το σωστο περιβαλλον ωστε να αναπτυχθουνε σωστα,και ετσι γινεται

Tkagem
20-05-08, 17:13
Να σου ζήσουν, χαρα στο κουράγιο σου! Αλλά αν δεν πάρεις Ανακόντα δεν κάνεις τίποτα....:D
Ερώτηση, διακοπές αμα θές να πάς, πώς θα το καταφέρεις?

NIKOL
20-05-08, 17:20
μην το γελας μωρο ανακοντα ειναι στα σχετικα αμεσα σχεδια μου μετα το καλοκαιρι,στις διακοπες?καταρχας ποτε δεν λειπω πολυ,αλλα και να λειψω τα ταιζω απο πριν και ολα κομπλε,δινω καπου και τα κλειδια για τις σαυρες κ ολα μια χαρα

Πάνος
20-05-08, 17:35
μην το γελας μωρο ανακοντα ειναι στα σχετικα αμεσα σχεδια μου μετα το καλοκαιρι,στις διακοπες?καταρχας ποτε δεν λειπω πολυ,αλλα και να λειψω τα ταιζω απο πριν και ολα κομπλε,δινω καπου και τα κλειδια για τις σαυρες κ ολα μια χαρα

ποιος ηρωας ειναι αυτος που παιρνει τα κλειδια??? χα χα

Iann_is
20-05-08, 17:45
Σε ένα φίλο τα έδινε. Τον Steve Erwin........

(Black Humor το ξέρω αλλά δεν άντεχα να μην το γράψω)

Tkagem
20-05-08, 17:55
μην το γελας μωρο ανακοντα ειναι στα σχετικα αμεσα σχεδια μου μετα το καλοκαιρι
Πλάκα κάνεις:confused:
Θεωρώ δεδομένο οτι ξέρεις τι μέγεθος φτάνει, πώς θα μπορέσεις να το κουμαντάρεις αν κάτι πάει στραβά? Υπάρχουν φίδια που φτάνουν μεγαλύτερα απο αυτό (Και σε μήκος και σε βάρος)? Υπάρχει κάτοχος Ανακόντα στην Ελλάδα?
Ερώτηση Νο 2....Πόσο στοιχίζει περίπου η μηνιαία συντηρησή τους?

delta66
20-05-08, 18:04
Ειναι νομιμη η κατοχη καποιου ειδους Eunectes?

NIKOL
20-05-08, 19:22
ειναι νομιμη η κατοχη τους ναι και υπαρχουνε ατομα που γνωριζω προσωπικα και ειναι αυθεντια σε τετοιυς γιγαντες και κυριως σε πρασινες και κιτρινες ανακοντες,οι κιτρινες φτανουνε τα 3 με 3,5 μετρα,οι πρασινες τα 8 με 9 και ειναι τα βαρυτερα φιδια,φυσικα και ξερω το τελικο τους μεγεθος,οπως επισης εχω υποψιν μου και τον τελικο χωρο που θα χρειαστει..
η συντηρηση αυτου του φιδιου εως τα 5 μετρα ειναι ευκολη και οχι πολυεξοδη,πανω απο τα 6 μετρα θα χρειαστει αρνια και γουρουνοπουλα,ενα καθε μηνα σχεδον η καθε 2 μηνες,προσωπικα ενας φιλος μου(εχει ιστορια στους γιγαντες)εχει ενα απο τα πιο αγρια ειδη πυθωνα,αυτη την στιγμη ειναι 7 μετρα και τον εχει σε δικο του δωματιο,εχει ακομα 3 τετους πυθωνες και 2 ανακοντες,ολα μια ιδεα ειναι,τπτ κατα την γνωμη μου δε ειναι δυσκολο.
δε υπαρχει δε μπορω,μονο ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ:D

Iann_is
20-05-08, 19:36
εχει ενα απο τα πιο αγρια ειδη πυθωνα,αυτη την στιγμη ειναι 7 μετρα και τον εχει σε δικο του δωματιο,

Φαντάζομαι αυτός που του νοίκιασε το σπίτι, είχε κάτι άλλο στο μυαλό του όταν απαντούσε "Ναι" στην ερώτηση αν επιτρέπονται τα κατοικίδια...

NIKOL
20-05-08, 19:40
θα παρακαλουσα να ρωταμε πριν πουμε κατι,κανενας δεν του νοικιασε σπιτι,το παιδι μενει σε δικο του σπιτι με τους γονεις του και εχτισε ενα δωματιο ειδηκα γι αυτο το ζωο,και θα συνεχισει και για τα υπολοιπα.:)

Iann_is
20-05-08, 19:46
Πλάκα έκανα και ζητώ ταπεινά συγνώμη...

NIKOL
20-05-08, 19:47
συγχωρεμενος τεκνον:D

orck
20-05-08, 20:19
καλα σοβαρα το εγραψες αυτο;
μια χαρα χιουμοριστικο ποστ εκανες τι ζητας συγνωμες;
επειδη εχεις χιουμορ;

Πλάκα έκανα και ζητώ ταπεινά συγνώμη...

NIKOL
20-05-08, 20:21
εγω προσωπικα δεν καταλαβα οτι εκανε χιουμορ

Tkagem
20-05-08, 22:05
Δε μου απάντησες πόσο σου κοστίζει η μηνιαία συντήρηση για τα κατοικίδια σου?:(
Ειλικρινά το έχω απορία....

NIKOL
20-05-08, 22:27
συνολο κανα 300αρι το μηνα

Tkagem
20-05-08, 22:38
Πάλι καλά γιατί φανταζόμουν πολύ παραπάνω....

nikman
21-05-08, 03:27
Γεια σου NIKOL ! Σου εύχομαι να χαίρεσαι τα ερπετά σου και όλα τα ασυνήθιστα ζωάκια , που έχεις στη κατοχή σου, πάντα με ασφάλεια. Είναι πολύ ωραία αλλά κι επικίνδυνα.
Κι εδώ στα Χανιά υπάρχει ένα παιδί λίγο μεγαλύτερο από εσένα που του αρέσει και διατηρεί σπίτι του, σαν κι εσένα, πολλά φίδια κι άλλα ερπετά καθώς και μαϊμούδες (νομίζω έχει ζευγάρι), Του είχε κάνει αφιέρωμα πέρυσι και η τοπική εφημερίδα με φωτογραφίες, βιογραφικό κ.λ.π
Δουλεύει σε πετ σοπ εδώ στα Χανιά και τον λένε Μπάμπη. Τον ξέρεις;

lucy
21-05-08, 10:20
NIKOL μας έχεις γοητεύσει με τα ασυνήθηστα κατοικίδιά σου!!! Εύχομαι όλα να πηγαίνουν πάντα καλά!!!

kanarini
21-05-08, 11:45
δεν μου λες ΝΙΚΟΛ
τι σου προσφερουν αυτα τα ζωα;
το κρεας τους, το μαλλι η το γαλα τους;
(ειναι μια καταπληκτικη ατακα απο μια σειρα οπου ενας πρωταγωνιστης ειχε ενα ιγκουανα)

επι της ουσια να πω οτι εχω την ιδια αποψη για αυτα τα ζωα οπως εχω και για το τσιρκο (φυλακη και ταλαιπωρια ειναι για τα φιδια ειδικα)

εκτος απο ολα αυτα με μερικα ειδη υπαρχει προβλημα υγιεινης π.χ σαλμονελωση κ.α
Δημιουργουν σοβαροτατα προβληματα στην ισορροπια της ντοπιας πανιδα, οταν διαφευγουν...επικρατωντας εναντι αλλων πληθυσμων εξαφανιζοντας τους.
Ας μεινει και κανενα ζωακι στην φυση

AlexandraT
21-05-08, 11:54
Σωστά!
Ενώ τα καναρίνια και τις καρδερίνες ο Θεός τα έφτιαξε με το μεταλλικό δαχτυλίδι στο πόδι.....

kanarini
21-05-08, 12:03
εαν ειναι εκτροφης ναι , διαφορετικα απαγορευεται η συλληψη και κατοχη τους.

NIKOL
21-05-08, 14:22
μα πιος μιλησε για ερπετα που συλλαμβανονται απο την φυση?ειναι ολα εκτροφειου!!!επισης απαγορευεται η συλληψη τους απο την φυση.
τωρα οσον αφορα το τι μου προσφερουνε εμενα,με γοητεουνε βλεπωντας τα να κυνηγανε και να φερονται οπως στην αγρια φυση(τα ενστικτα παντα ειναι ορατα)και εχω ενα κομματι της αγριας ζωης σπιτι μου,και ας μην κανουμε συγκρισεις με τα τσιρκα ρε παιδια.
δεν νομιζω πως οι συνθηκες που παρεχω στα ερπετα μου και οχι μονο ειναι οι ιδιες με των τσιρκων,δεν ειμαι δα και δολοφονος.
επισης ειναι πολυ λιγα τα ερπετα που εχουνε σαλμονελα και σε κανενα απο αυτα δεν ειναι μεσα το φιδι,οσο για το αν καταστρεφουνε την ελληνικη πανιδα,οπιος δε μπορει να τα κρατησει και αντι να τα δωσει τα αμολαει εξω κακο κανει αυτος κ μονο αυτος ,ουτε τα ζωα

kanarini
21-05-08, 15:05
Νικολ σε πολλα εχεις δικιο, υπαρχουν ομως και πολλοι ασυνειδητοι που τα αμολουνε οπου βρουν, οταν τα βαρεθουν η οταν μεγαλωσουν αρκετα, η ακομα και η πιθανοτητα καποιου λαθους, μιλω για ολα τα φερετ.
Ηδη εχουμε πολλα προβληματα επικρατησης τους μεσα στην ελληνικη πανιδα.

NIKOL
21-05-08, 15:21
ναι υπαρχουνε και τετοι απαραδεκτοι που αμολανε και ερπετα,και τρωκτικα,και ψαρια καθως και πουλια που δεν ανηκουνε στην ελλαδα.

gwgw
21-05-08, 15:32
Πολυ ενδιαφερον! Εχω και γω μια ερωτηση :)

Εχεις καταφερει να αποκτησεις με καποιο απο αυτα τα ζωακια καποια ιδιαιτερη, στενοτερη σχέση ή καποια μορφης επικοινωνιας έστω και υποτυπωδης?

Εχεις διαπιστωσει να σε αναγνωριζουν, να σε αντιλαμβανονται, να αντιδρουν, ακομη και να σε προτιμουν απο αλλα ατομα που βλεπουν?

Με λιγα λογια αν εχεις δει κατι παραπανω απο το ενστικτο τον αγριων ζωων, κατι που να υποδηλωνει αντιληψη σε σχεση με το ανθρωπινο περιβαλλον

jimfytakis
21-05-08, 15:54
ναι υπαρχουνε και τετοι απαραδεκτοι που αμολανε και ερπετα,και τρωκτικα,και ψαρια καθως και πουλια που δεν ανηκουνε στην ελλαδα.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα η αμερικανικη χελωνα με τα κοκκινα μαγουλα που επικρατει εναντι της ελληνικης...Εγω προσωπικα ελληνικη δεν εχω δει ποτε μου απο κοντα

NIKOL
21-05-08, 16:01
ναι gwgw υπαρχει ενας μικρος τυπος επικοινωνιας με λιγα ζωα και οχι στον βαθμο του σκυλου η των πουλιων,παρατηρω το ιγκουανα μου η καποια γκεκο μου.
σε μενα καθονται,οταν τα δινω σε αλλους κανουν σαν τρελα να φυγουνε,κ οταν τα ξαναπαιρνω παλι το ιδιο.
φυσικα τα πιο πολλα ζωα μου τρωνε απο το χερι μου.
Αλλα δεν με απασχολει και πολυ να με αναγνωριζουνε η οχι

samer
21-05-08, 16:27
Απο την εμπειρια μου εχω παρατηρησει οτι τα ερπετα (οχι τα κροκοδιλα) ειδικα τα φιδια, μπορουν να μην συνηθισουν ενα συγκεκριμενο ατομο αλλα συνηθιζουν το περιβαλλον με τους ανθρωπους και συνηθιζουν την ιδεα να κρατιουνται απο τον ανθρωπο. Ολα τα φιδια που ειχα ηταν ετσι εκτος απο το African Rock Python. Για τα Ιγκουανα αυτο που εχω μαθει απο εναν φιλο μου που τα εχει τωρα και πολλα χρονια ειναι οτι μπορουν να συνηθισουν ενα συγκεκριμενο ατομο. Μονο στην αρχη βαρανε λιγο με την ουρα τους μεχρι να ηρεμισουν.

Τα φιδια ειδικα ειναι στις ακριβως ΙΔΙΕΣ συνθηκες με το φυσικο τους περιβαλλον. Και φυσικα εινια απολυτα ευτυχισμενα (εφ' οσον ζουν και μεγαλωνουν) ενω τα πουλακια ακόμα και αν γεννηθηκαν στην αιχμαλωσια ειναι φτιαγμενα για να πετανε, οχι να πηδανε απο ξύλακι σε ξυλάκι σε ενα κλουβί.

NIKOL
21-05-08, 16:35
ακριβως συγνωμη παιδια που αργησα να απαντησω αλλα πηρα την καινουρια μου παραγγελια:D:D

gohn1990
21-05-08, 16:37
ανεβασε φωτο να τα δουμε.....:D

NIKOL
21-05-08, 16:42
εγινε παιδια εβγαλα λιγες φωτο μισο να τις ανεβασω στο photobucket:)

kanarini
21-05-08, 18:14
Χαρακτηριστικο παραδειγμα η αμερικανικη χελωνα με τα κοκκινα μαγουλα που επικρατει εναντι της ελληνικης...Εγω προσωπικα ελληνικη δεν εχω δει ποτε μου απο κοντα

σωστος
Απο την εμπειρια μου εχω παρατηρησει οτι τα ερπετα (οχι τα κροκοδιλα) ειδικα τα φιδια, μπορουν να μην συνηθισουν ενα συγκεκριμενο ατομο αλλα συνηθιζουν το περιβαλλον με τους ανθρωπους και συνηθιζουν την ιδεα να κρατιουνται απο τον ανθρωπο. Ολα τα φιδια που ειχα ηταν ετσι εκτος απο το African Rock Python. Για τα Ιγκουανα αυτο που εχω μαθει απο εναν φιλο μου που τα εχει τωρα και πολλα χρονια ειναι οτι μπορουν να συνηθισουν ενα συγκεκριμενο ατομο. Μονο στην αρχη βαρανε λιγο με την ουρα τους μεχρι να ηρεμισουν.

Τα φιδια ειδικα ειναι στις ακριβως ΙΔΙΕΣ συνθηκες με το φυσικο τους περιβαλλον. Και φυσικα εινια απολυτα ευτυχισμενα (εφ' οσον ζουν και μεγαλωνουν) ενω τα πουλακια ακόμα και αν γεννηθηκαν στην αιχμαλωσια ειναι φτιαγμενα για να πετανε, οχι να πηδανε απο ξύλακι σε ξυλάκι σε ενα κλουβί.

Sam αναλογα σε τι κλουβια τα διατηρεις τα πουλια, εαν τα εχεις σε μικρα βρωμικα κ.α ειναι απαραδεκτο, τα πιο κοινα ειδη που διατηρουμε στα κλουβια ειναι τουλαχιστον εδω 350 χρονια γεννημενα σε αιχμαλωτη κατασταση, τα φιδια; Οσο για τις συνθηκες διαβιωσεις εχουν να κανουν με το ατομο που τα διατηρει πιστευω. Το σαλονι σου δεν ειναι το ιδανικο φυσικο περιβαλλον για τα μεγαλα φιδακια...και αφου λες για τα πουλακια πες και για τα ψαρακια;Γιατι φερνεις σαν παραδειγμα τα πουλακια μονο...

NIKOL
21-05-08, 19:10
διοτι τα πουλακια πρεπει να πετανε και να απολαμβανουνε τον χωρο τους,λιγοι ειναι αυτοι που τα κατανε σε μεγαλα ευρυχωρα κλουβια.
εγω ας πουμε τον παπαγαλο μου παρα το οτι δεν ειναι πολυ μεγαλος,
του εχω μεγαλο κλουβι αλλα παει μεσα μονο οταν ειναι να κοιμηθει η να φαει,τον εχω εξω πανω σε μεγαλο ξυλο και χωρις αλυσιδα στο ποδι.
Τωρα αυτο για τα φιδια γιατι σου εχει κολλησει ντε και καλα?
τα ερπετα δεν ειναι απαιτητικα ζωα,χρειαζονται μονο αφθονη τροφη,ζεστη και αφθνες κρυψωνες σε εναν σεβαστο χωρο,απαξ και τα εχουνε αυτα ειναι ΑΠΟΛΥΤΩς ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΑ,μεγαλωνουνε γρηγορα,αναπαραγωνται,και το κυριοτερο ζουνε υγιεστατα πολλα χρονια εως παρα πολλα.
ειναι σπανιο για ενα ερπετο και κυριως φιδι να μην νιωσει ομορφα εφοσον του παρεχεις το σωστο περιβαλλον.
Αν θελεις να το νιωσεις ισως θα επρεπε να αποκτησεις καπιο φιδι πρωτα.
και εγω προσωπικα πολλες αφορες αμολαω τον βοα μου και το ιγκουανα μου στο σαλονι και τα αφηνω να πανε και να κανουνε οτι θελουνε σε ολο το σπιτι,να βρουν τις αγαπημενες τους γωνιτσες κτλπ
και επισης για ριξε μια ματια και στα καινουρια μου σαυρακια στο διπλανο τοπικ να δεις πως τα εχω σε τι χωρο και μετα μου λες αν εχουν ιδανικο περιβαλλον

kanarini
21-05-08, 19:30
Νικολ δεν εχω τιποτα με τα φιδια και τα αλλα ερπετα τα αγαπω το ιδιο με τα αλλα ζωα, θα ανεβασω και εγω φωτογραφιες να δεις.
Στειλε μας κανενα λινκ απο ιστοσελιδες ,αναπαραγωγες να δουμε.

NIKOL
21-05-08, 19:52
http://www.rodentpro.com/
http://www.easyexotics.co.uk/shop/home.php
http://www.ukpythons.com/
http://www.ballpython.com/
http://www.rcreptiles.com/

δειτε αυτα:):)

samer
21-05-08, 20:11
Καναρινι:
Δεν εχει σχεσει αν το κλουβι αν ειναι βρωμικο η οχι. Να βαλεις πουλακια σε κλουβια ειναι σαν να τους εκοψες τα φτερα. :smt051
Εγω τα φιδια μου τα ειχα σε ενα terrarium που είναι ισοδυναμο με ενυδρειο 2000 λιτρων. Και να ηταν το φιδι μισo μετρο η 10 μετρα, παιρνει μια γωνια και καθεται για ωρες, μερες... Και ολο το χειμωνα κρυβεται και κοιματε (στη φυση). Σπιτι μου τρωει all year long.

Μου ειπες: "και αφου λες για τα πουλακια πες και για τα ψαρακια;"
Ειχα αγορασει τα φιδια οταν ηταν με αλλα 20 σε ενα γυαλινο κουτι για παπουτσια, πηρα 3 κλοουν που ηταν με αλλα 50 σε ενυδρειο 50 λιτρα, 11 καρδιναλια με αλλα 200 παλι σε 50 λιτρα ενυδρειο. Δεν λεω οτι τα αγορασα για να σωσω ζωες, ουτε που το σκεφτηκα, αλλα μου αρεσαν παρα πολυ και τους εκανα καλυτερο σπιτι.

Καναρινι ολα φιλικα τα λεω αυτα ;)
Ειναι απλα μια συζητηση.

NIKOL
21-05-08, 20:15
αλλωστε τα φορουμ για κουβεντα ειναι,ο καθενας λεει τις αποψεις του:)

kanarini
21-05-08, 20:32
Sam εδω μεσα πιστευω οτι ολοι μας πρεπει να λεμε την γνωμη μας ελευθερα και καθαρα οποτε κανενα προβλημα, να σου πω κατι που δεν γνωριζεις τα οικοσιτα πτηνα διαχωριζονται στα καναρινια πανω απο 400 υποειδη που κανενα απο αυτα δεν υπαρχει σε ελευθερη κατασταση αρα περι ελευθεριας :smt120, τα ιθαγενες και τα εξωτικα.
Ο συλλογος μας ειναι αντιθετος με την συλληψη κατοχη ιθαγενων η εξωτικων πτηνων συντροφιας τα οποια δεν προερχονται απο εκτροφη.
Ακομα τα εξωτικα πτηνα που ερχονται , εισαγονται απο τριτες χωρες στην χωρα μας κατω περιεργο καθεστως (ελλειψη ελληνικης νομοθεσιας) εμεις δεν τα εκτρεφουμε ουτε τα διατηρουμε.
Αυτο συμβαινει και την εισαγωγη αλλων ειδων οπως τα ερπετα κ.α
Τωρα προσωπικα εμενα δεν μου αρεσει οτι υπαρχει στην φυση να το φερνουμε στην αυλη μας η στο σπιτι μας, μια (μοδα) στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια ειναι τα ερπετα.
Ομως η κατοχη καποιου φερετ, ερπετου ειναι θεμα γουστου και προσωπικης ιδιοσυγκρασιας επομενως ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες του.

NIKOL
21-05-08, 21:02
δεν θα το αποκαλουσα τοσο μοδα,οσο χομπι,κατι το διαφορετικο,οπως και η κατοχη αρθροποδων(ταραντουλες,σκορπιοι,σκολοπενδρες,μυρια ποδα κ.α)
Απλα το χομπι με τα πτηνα συντροφιας,ενυδρεια,σκυλια,γατια κτλπ προυπηρχε.
το χομπι των ερπετων ξεκηνισε παλιοτερα απο αλλες χωρες και μετα ηρθε στην ελλαδα με πρωτα τα πανεμορφα ιγκουανα:p

smernaros
21-05-08, 21:13
ο λαζαρος απο το εισαι το ταιρι μου φταιει και το ιγκουανακι του o μητσος :D.oι petshopades τριβαν τα χερια τους τοτε και οι ελλαδα γεμισε ταλαιπωρες ιγκουανες με mbd.

NIKOL
21-05-08, 21:40
μερικες ακομα φωτο του κροταλια,και πριν και μετα το καθαρισμα του χωρου τουhttp://i298.photobucket.com/albums/mm279/GECKOMANA/l_8e37cb1a711a29617f8e74f5e4f821fc.jpg
ησυχος
ενω εδω τσιτα ε?
http://i298.photobucket.com/albums/mm279/GECKOMANA/6a01944c.jpg

samer
22-05-08, 09:51
Στην δευτερη φωτο του φιδιου τι του εχεις βαλει απο κατω?
Ποια πετσοπ μπορω να βρω Αλμπινο η Rοyαλ σην Αθηνα? Ειχα βρει Royal πριν ενα μηνα στο petcity αλλα ειχε προβλημα και δεν ετρωγε. Και ειπαν οτι θα ξαναφερουν αλλα μεχρι τωρα τιποτα.

nikitasp
26-05-08, 01:53
ολα ωραια...χαρα στο κουραγιο σου!
(αμα καταφερω να κλεισω ματι αποψε θα κατσω να με μυήσει ο γαυρος στο συλλογο. ηδη νοιωθω γαργαληματα επανω μου)

Steve
26-05-08, 15:01
ωραια φιδακια.....
στο μελλον θα εγορασω κι εγω!
(βεβαια οταν παω να σπουδασω.....)
βεβαια δεν ξερω τον βαθμο επικυνδινοτητας που μπορεια να εχει ενα φιδι ανεξαρτητος ρατσας......
(βεβαια θα προτημουσα κροκοδιλακια....ειχα δει σε μαγαζι με ψαρια στην Αθηνα....τελειοι!)

NIKOL
26-05-08, 15:12
αυτα πουε ειδες ειναι τα λεγομενα καιμαν,ειναι κροκοδειλακι το οπιο ειναι απο τα μικρα ειδη φτανει το 1,20 μετρο και ειναι και τα νανακια καιμαν που φτανουνε τα 80 περιπου εκατοστα,βεβαια ο χαρακτηρας τους ειναι επιθετικος οπως ειναι γενικα τα κροκοδειλια αλλα τα καιμαν ειναι επιθετικα μονο οταν χρειαζονται,εγω προσωπικα οσο εχω πιασει ηταν αρνακια.
οι τιμες τους δεν ειναι πολυ υψηλες αλλα θα πρεπει να ριξεις πολυ χρημα στον εξοπλισμο του καθως θελει πολυ μεγαλο χωρο απο μωρο

samer
26-05-08, 15:24
Στην δευτερη φωτο του φιδιου τι του εχεις βαλει απο κατω?

Και σου ειχα κανει μια αλλη ερωτηση σε αλλο ποστ αλλα δεν μου απαντησες.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=266496#post266496

NIKOL
26-05-08, 15:56
ελα σορυ ξεχαστηκα τιποτα δεν ειναι απο κατω το υποστρωμα ειναι και η ουρα του απο την κουλουρα που ναι μαζεμενο

soza
26-05-08, 16:27
Aγγλικο τηλεφωνικο καταλογο διαβαζει το φιδακι σου?

AlexandraT
26-05-08, 18:02
Ωραία και για να συνεχιστεί το θέμα με εποικοδομητικό διάλογο,
Νικόλ,
καλή μου, δεν έχω τίποτα εναντιον σου και χωρίς ίχνος ειρωνίας σε ρωτάω θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως γίνεται να μας παρουσιαζεις την εξής σαύρα εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=264557&postcount=25
και να βλέπω εγώ ότι ο αυστραλός ο άνθρωπος την έχει παρουσιάσει εδώ 2 χρόνια πριν με τις ίδιες φωτογραφίες?
http://www.captivebred.com/Blue%20Tongue%20Article.htm
΄
Όχι ότι με καίει αλλά αφου χάσαμε που χάσαμε το χρόνο μας.....

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
26-05-08, 18:08
Ωραία και για να συνεχιστεί το θέμα με εποικοδομητικό διάλογο,
Νικόλ,
καλή μου, δεν έχω τίποτα εναντιον σου και χωρίς ίχνος ειρωνίας σε ρωτάω θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως γίνεται να μας παρουσιαζεις την εξής σαύρα εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=264557&postcount=25
και να βλέπω εγώ ότι ο αυστραλός ο άνθρωπος την έχει παρουσιάσει εδώ 2 χρόνια πριν με τις ίδιες φωτογραφίες?
http://www.captivebred.com/Blue%20Tongue%20Article.htm
΄
Όχι ότι με καίει αλλά αφου χάσαμε που χάσαμε το χρόνο μας.....

ΠΟΛΥ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ εισαι. Ο αυστραλος την πρωτοπαρουσιασε και οταν πηγε η NIKOL στην Αυστραλια την αγορασε απο αυτον μαζι με ενα πακο εφημεριδες της περιοχης. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ?

chrisx
26-05-08, 18:11
α βλέπω εγώ ότι ο αυστραλός ο άνθρωπος την έχει παρουσιάσει εδώ 2 χρόνια πριν με τις ίδιες φωτογραφίες?
http://www.captivebred.com/Blue%20Tongue%20Article.htmΆσε είναι απατεώνας αυτός σαν τον redzazel
http://www.geckosunlimited.com/community/gallery/showphoto.php?photo=164
και τον Koiscale451
http://www.geckosunlimited.com/community/gallery/showphoto.php?photo=218
Σαν δεν ντρέπονται...

crazyio
26-05-08, 18:13
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 18 (18 μέλη και 0 επισκέπτες)

ΔΕΝ ξανάγινε !!!
Αν ζητούσε κανένας καμιά βοήθεια ..... δεν θα συνέβαινε αυτό !! :D

paxh2o
26-05-08, 18:18
νομιζω οτι αυτο το θεμα ειναι πραγματικο data base για την ανθρώπινη ψυχολογια! δε φτάνει που ειναι προφανές οτι κατι παει στραβά το συνεχίζει κιολας. Ειμαι πραγματικά περιεργη ως που θα φτάσει!
τα συνήθη θέματα δεν ξεπερνουν την μια σελίδα.
Εδω φτάσαμε τις 6 σελίδες κ οι μισοί θα παθουμε καταθλιψη αν κλειδωθεί το θέμα ...
μαλλον αυτος ητανκαι ο σκοπος...
η δυσφήμιση ειναι η καλυτερη διαφήμιση.

paxh2o
26-05-08, 18:27
παντως αν ήθελε να προστατέψει τον εαυτό της ο δρόμος ήταν πολυ απλός.
αλλα δυστυχώς διαλεξε αλλο δρόμο
βεβαια δεν ειναι ποτε αργα και καλο θα ήταν να αλλάξει στάσει.
πραγματικά δεν πιστεύω οτι ειναι κανεις εδω κακοπροαίρετος εκτός αν γίνει η "στραβή"

PascM
26-05-08, 18:29
Ο χλευασμός δεν νομίζω οτι είναι οτι καλύτερο! Ας σταματήσουμε κάπου εδώ κύριοι και κυρίες.

NIKOL
26-05-08, 19:34
λοιπον επειδη οπως ειδα δεν εχετε ουτε ιερα ουτε και οσια σας αφηνω να τα λετε μεταξυ σας και να γελατε,αλλωστε μοο αυτο ξερετε να κανετε καλα βλεπω.
λοιπον εγω δεν θα ξανασχοληθω περι αυτου του θεματος.
τα ζωα μου ειναι καλα μαζι μου και εσας δεν σας πεφτει λογος,λυπαμαι μονο για μερικους,τστστστστστστσ.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
οπιος θελει ειπα να ερθει στον συλλογο

netblues
26-05-08, 19:41
Το θεμα κλειδωνεται για να ηρεμησουν τα πνευματα.... καλη η πλακα αλλα μεχρι καποιο σημειο.
Ειναι κατι παραπανω απο σαφες ποια ειναι η πραγματικοτητα. Απο κει και περα δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να επιμενουμε.