Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αρρωστο παπαγαλάκι...

lion
17-05-08, 21:20
Έχω ένα παπαγαλάκι το οποίο κάθεται κάτω στο κλουβί, με κλειστά τα μάτια, και είναι αδύναμο. Το μόνο σύμπτωμα που βλέπω είναι κρούστα γύρω από το ράμφος του. Γνωρίζεται αν μπορώ να κάνω κάτι; Ψάχνω και στo net αλλά προς το παρών δεν έχω βρει κάτι. Το έχω 2 μήνες...
..........................
Aφήστε το.... Μας άφησε... και πριν μια ώρα ήταν μια χαρά...

Πάνος
17-05-08, 23:34
λυπαμαι για το παπαγαλακι σου...:(...η κρουστα που λες συνηθως ειναι μυκητες που κανουν το ραμφος να μοιαζει σαν να εχει "σκασει απο την υγρασια"...αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα...σε περιπτωση που παρεις αλλο πτηνο συντροφιας...φροντισε να απολυμανεις το παλιο κλουβι...
επισης να παρατηρουμε καλα το πουλι και αν δουμε κατι διαφορετικο να απευθυνομαστε σε κτηνιατρο της εμπιστοσυνης μας...
τα πουλια εχουν ιδιαιτερα ανεπτυγμενη την λεγομενη "υποκρισια"....δηλαδη μπορουν να ειναι αρρωστα χωρις να το δειχνουν ...(γιατι στη φυση αυτο που φαινεται ασθενικο η πληγωμενο "καταναλωνεται" πρωτο)...οταν το πουλακι φαινεται αρρωστο συνηθως ειναι και πολυ αργα για να κανουμε κατι...οποτε σε περιπτωσεις που καποιο συπμτωμα εμφανιζεται πρεπει να αποτανθουμε αμεσα σε κτηνιατρο....

lion
17-05-08, 23:48
Ζούσε μαζί με άλλο ένα. Το κλουβί πλύθηκε με καυτό νερό. Ελπίζω να μην πάθει τίποτα και αυτό. Τα παιδάκια μου στεναχορέθηκαν πάρα πολύ. Το είχα δει από την στιγμή που το αγόρασαν ότι κάτι έχει στο ράμφος του (είχα παπαγαλάκια για πολλά χρόνια πιτσιρικάς) και το έψαξα και στο net και σε ένα σχετικό βιβλίο αλλά δεν βρήκα τίποτα σχετικό... κρίμα

Ryu
18-05-08, 00:03
σχετικα με το ραμφος,μηπως ηταν scally face?
http://www.birds-online.de/gesundheit/gesparasiten/grabmilben_en.htm?

lion
18-05-08, 10:31
Μάλλον αυτό ήταν αλλά σε αρχικό στάδιο. Άρα άλλος ήταν ο λόγος που πέθανε.
-------------------------
Τελικά και το άλλο παπαγαλάκι έχει λίγο περίεργη συμπεριφορά... Από εμφάνιση φαίνεται τέλειο και είναι ζωηρό, κινητικό και τρώει κανονικά, αλλά κατά διαστήματα τρέμει και ανοιγοκλείνει το στόμα του.

kanarini
18-05-08, 12:27
καλησπερα διαβασε εδω http://www.kanarini.net/asth.html
και εδω http://www.kanarini.net/asthenies.htm

antonis_p
18-05-08, 17:39
Σε κτηνίατρο το πήγες;

lion
18-05-08, 22:02
Toυ έχω βάλει μία λάμπα για ζεστασιά και δείχνει γενικά καλά. Πίνει συχνότερα νερό από ότι συνηθίζει οπότε ίσως έχει πυρετό. Για κτηνίατρο θα δω άυριο. Όλοι οι κτηνίατροι γνωρίζουν από πουλιά; Αν γνωρίζει κάποιος κανέναν σχετικό με πουλιά στη Θεσσαλονίκη ας μου πεί.

Πάνος
19-05-08, 00:08
Όλοι οι κτηνίατροι γνωρίζουν από πουλιά; Αν γνωρίζει κάποιος κανέναν σχετικό με πουλιά στη Θεσσαλονίκη ας μου πεί.

δεν ειναι ολοι το ιδιο εξειδικευμενοι.........οταν ειχα ρωτησει που μπορω να βρω πιο κοντα σε μενα κτηνιατρο εξειδικευμενο στα τροπικα πτηνα συντροφιας....ενας κτηνιατρος μου ειπε για την εδρα πτηνοπαθολογιας στη θεσσαλονικη....δεν το εψαξα παραπανω ακομη κι ελπιζω να μη χρειαστει....αλλα ρωτα σε καποιον κτηνιατρο που βρισκεται.....κι αν βρεις πληροφοριες δημοσιευσε τες εδω...σιγουρα θα ενδιαφερουν κι αλλους...