Επιστροφή στο Forum : ονοματα και φωτισμος.....
γεια σε ολους..ειμαι πραγματικα πολυ αρχαριος,αφου σημερα ειναι το πρωτο βραδυ μου με τα ψαρακια μου....2 ειναι τα ζητηματα που με απασχολουν:
1)βλεπω σε πολλα site οπως και εδω σε εσας οτι ολα τα ψαρια τα λετε με παραξενα ονοματα....θελω για αυτο τον λογο να μου πει πως λεγονται τα δικα μου...απο το pet shop ειπαν οτι ειναι 2 καρχαριακια και 2 τιγρακια!!!!!
2)εχω προβλημα με το φως....οποτε το εχω αναμμενο τα ψαρακια δεν κουνιουνται και πανε και κρυβονται...υποθετω οτι ζεσταινεται πολυ το νερος αφου εχω και θερμοστατη!!
οποιος μπορει ας βοηθησει εμενα τον καημενο τον αρχαριο!!!:)
Πάνο για ανέλαβε τον συμπολίτη ;)
όντος πάνο, ανέλαβε τον συμπολίτη...
όσο για το 1ο. αν μπορείς βάλε φωτο, τα τιγράκια μήπως είναι αυτα?
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/rasbora.htm
αν ναί λέγωντε Trigonostigma heteromorpha Rasbora
για το 2ο, μάλλον τώρα τα έβαλες στο ενυδρείο ε? δέν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στο περιβάλλων, γι αυτο ξεθαρευόυν με κλειστά φώτα...
αυτα μαλλον.... http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/barbtetraz.htm
οχι φιλε μου...δεν ειναι ακριβως αυτα.θα τα βγαλω φωτογραφια και θα σας τα δειξω.....οσο αφορα το αλλο θεμα:δεν μπορει η λαμπα να επηρεασει την θερμοκρασια???μαλλον πρεπει να αγορασω και ενα θερμομετρο ε??ο θερμοστατης δεν αρκει!!
δεν εχεις? πρίν βάλεις τα ψάρια επρεπε να έχεις ελεγμένη θερμοκρασία...
α δεν το ηξερα.....ο,τι μου εφεραν το εβαλα...ηταν δωρο!!!
αρα η λαμπα μπορει να επηρεαζει την θερμοκρασια????
Επειγοντως να ασχοληθεις με το αστρωτο ενυδρειο.
Αλλιως σε λιγο δεν θα υπαρχει τιποτε
Πάνο για ανέλαβε τον συμπολίτη ;)
μετα χαρας....καλως ηρθες φιλε μου.........εχουμε να πουμε πολλα αν εχεις χρονο και διαθεση και απο κοντα....αλλα μεχρι τοτε εχεις να διαβασεις πολλα............
ποσες μερες εχεις το ενυδρειο ..και τι κινησεις εκανες? το γεμισες νερο και εβαλες τα ψαρια?? φυσικα και θα παρεις θερμομετρο το συντομοτερο δυνατο....
επισης το συντομοτερο δυνατο καλο θα ηταν να βρεθουμε για να σου δωσω μπολι απο ενυδρειο μου...να επιταχυνεις το στρωσιμο και να μη χασεις τα ψαρια σου...
το ιδανικοτερο θα ηταν να φιλοξενηθουν τα ψαρακια σου καπου αλλου μεχρι να στρωσει το φιλτρο σου...
σου στελνω πμ και με το κινητο μου ....
μετα χαρας....καλως ηρθες φιλε μου.........εχουμε να πουμε πολλα αν εχεις χρονο και διαθεση και απο κοντα....αλλα μεχρι τοτε εχεις να διαβασεις πολλα............
ποσες μερες εχεις το ενυδρειο ..και τι κινησεις εκανες? το γεμισες νερο και εβαλες τα ψαρια?? φυσικα και θα παρεις θερμομετρο το συντομοτερο δυνατο....
επισης το συντομοτερο δυνατο καλο θα ηταν να βρεθουμε για να σου δωσω μπολι απο ενυδρειο μου...να επιταχυνεις το στρωσιμο και να μη χασεις τα ψαρια σου...
το ιδανικοτερο θα ηταν να φιλοξενηθουν τα ψαρακια σου καπου αλλου μεχρι να στρωσει το φιλτρο σου...
σου στελνω πμ και με το κινητο μου ....
ευχαριστω πολυ ρε πανο....εχτες το απογευμα μου το εδωσαν...εκανα οτι τους ειπαν απο το pet shop...εβαλα νερο,περιμενα να ερ8ει η καταλληλη θερμοκρασια,εβαλα αντιχλωριο και κατι αλλο που ηταν σε σακουλακι και τα εβαλα...τωρα θα δω και τα pm soy......
Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου;
ε πρεπει να ειναι 20 λιτρα....πηγα στο pet shop και μου εδωσαν ενα μπουκαλι που εχει βακτηρια κατα της αμμωνιας και ολων των αλλων τοξικων ουσιων....ενταξει και τα ψαρια ξυπνησαν μαλλον επειδη συνηθισαν το μερος τους....α εβαλα και ενα πλαστικο φυτο...με τα αληθινα τι ισχυει??τι μπορω να κανω??α και σε ποσο καιρο μπορω να βαλω και αλλα ψαρια???μου ειπαν σε 15 μερες....
Αν το ενυδρείο σου είναι 20 λίτρα και όχι 200 έχεις πολύ σοβαρό θέμα!
Δυστυχώς δεν κάνει για καρχαριάκια (ούτε το 200αρι θα έκανε βέβαια για καρχαριάκια που θέλουν πισίνα)
σοβαρα μιλας??μηπως δεν καταλαβες??αυτα ειναι μια σταλια...τι πισινα???
Το πόσο γίνονται είναι το θέμα και επομένως τι λίτρα θέλουν για να ζήσουν σωστά και να αναπτυχθούν επίσης σωστά.
Με άλλα λόγια η ποιότητα ζωής που τους προσφέρεις είναι μάλλον η χειρότερη.
δεν ηξερα οτι μεγαλωνουν τοσο....οσα ειχε το pet shop ηταν μικρα και μας ειπε οτι δεν μεγαλωνουν πολυ....τελοςπαντων για να το λες κατι ξερεις.....
τσεκαρε και τα πμ σου...:p
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.