PDA

Επιστροφή στο Forum : Δίσκος με πρόβλημα στα μάτια..θέλω τις γνώσεις σας..

Noni
09-05-08, 19:01
Καλησπέρα σε όλους,
Ενας απο τους δίσκους μου παρουσίασε πρόβλημα στα μάτια.
Το ενα μάτι εχει ένα άσπρο σαν θολούρα στο ένα μέρος του ματιού και στο άλλο μάτι το άσπρο είναι πιο εξογκωτό (Δεν φαίνετε για PoP eye)
Ti μπορεί να συμβαίνει? Παρακαλώ χρειάζομαι την βοήθεια σας.
Αργότερα θα σας στείλω και φωτο.
Οι μετρήσεις μου είναι καλές. Αλλαγή νερού έχω προγραμματισμένη για αύριο. Κάνω αλλαγή νερού κάθε 3 μέρες.
Τον είχα απομωνομένο στην γεννήστρα μαζί με το θυλικό για αναπαραγωγή.
Είναι αυτός που έβαλα σε άλλο ποστ που έτρωγε τα μωρά του.
Στην τελευταία προσπάθεια αναπαραγωγής τον απομάκρινα για να μην φάει πάλι τα μωρά και έγινε αυτό με τα μάτια του.
Τι φαρμακευτική αγωγή πρέπει να κάνω?
Περιμένω με αγωνία τις συμβουλές σας.

Ευχαριστώ
Νόνη

Yiannis59
09-05-08, 19:13
Για δες αυτο (http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=005_b)

Noni
09-05-08, 19:38
Μέχρι να μου απαντήσετε έβαλα αλάτι εκτοζόν , και λίγο Stress coat και αύριο θα άρχίσω με melafix and pimafix για να κάνω πιο απλή θεραπεία, για να μην καταστρέψω την βιολογία του φίλτρου μου. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα θα προβώ σε πιο δραστικά μέτρα.
Στην γεννήστρα έχω το θυληκό με μωρά και δεν μπορώ να τον απομονώσω σε καραντίνα με πιο δραστικά φάρμακα.
Το αλάτι το έβαλα στο μεγάλο ενυδρεί με άλλους δίσκους.
Είναι επικίνδυνο? Ανησυχώ πολύ γιατι σε μια εβδομάδα φεύγω ταξίδι και ο σύζυγος που θα φροντίζει τα ενυδρεία όσο θα λείπω δεν είναι σε θέση να ασχοληθεί και πολύ με άρρωστους δίσκους. Μόνο τάισμα , και αλλαγή νερού θα κάνει. :(

Γράψτε μου αν έκανα καλά.. η αν έκανα λάθος παρακαλώ ενημερώστε με.
-------------------------
Μόλις είδα το μύνημα σου.. ευχαριστώ πολύ για λίνκ

Yiannis59
09-05-08, 19:50
Μην πανικοβάλλεσαι και το αλατακι βοηθα πολυ

Noni
09-05-08, 20:19
Δεν είναι και πολύ καλές ..

ΧρήστοςΠ
10-05-08, 07:33
Νονι το είχα και εγώ σε έναν δίσκο μου μόνο αλατάκι .Κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού ?

Yiannis59
10-05-08, 07:58
Το λεει Χρηστο καθε 3 μερες

netblues
10-05-08, 08:27
Το θολωμα του ματιου καθως και το ελαφρο φουσκωμα μοιαζει να ειναι βακτηριακης προελευσης οπότε αυτα που εκανες ηδη βοηθανε. Ως προς τις αιτιες ομως ειναι μαλλον σιγουρο οτι οι συχνες μετακομισεις λογω αναπαραγωγων ειναι ο φταιχτης.

Pritanis
10-05-08, 23:12
ειναι βακτηριδιακη μολυνση....Κατι αλλαξες στο ενυδρειο ή προσθεσες κανενα καινουριο ψαρι??? Καλο ειναι σε πρωτη φαση να συνεχισεις το αλατακι αλλα αν δεν δεις βελτιωση θα βαλουμε και κανενα φαρμακακι.......Οι συχνες μεταφορες Σωτηρη μου πως συντελουν σε μια βακτηριδιακη μολυνση????Τον πειραξε το ταξιδι?????

ΥΓ λατρευω να σε πειραζω ατιμουτσικο.......

Noni
13-05-08, 11:28
Καλημέρα σε όλους,
Ο δίσκος μου φαίνετε πολύ καλύτερα σήμερα ..(Το ένα μάτι δεν έχει απολύτως τίποτα και το άλλο που ήταν πριν σε χειρότερη κατάσταση έχει ένα μικροσκοπικό σημαδάκι λευκό σαν θολό. Νομίζω σε ένα δυο μέρες θα είναι ο.κ.
Τελικά το αλάτι έκανε πολύ καλο.
Εκνα και αλλαγές νερού καθημερινώς περίπου το 30τοις εκατόν.
Ολα φάίνονται καλύτερα τώρα.
Χίλια ευχαριστώ για βοήθεια.
Δεν έβαλα καινούργιο ψάρι στο ενυδρείο. Δεν ξέρω τι έγινε.

Ευχαριστώ
Νόνη