PDA

Επιστροφή στο Forum : να και τα δικά μου...

aristomenis
08-05-08, 20:30
Καλησπέρα σε όλους.

Στην φώτο (f1) είναι ένα diy μονομαχοενυδρείο 12λίτρο (καθαρό νερό) στην φώτο (f2,f3) ένα 50λίτρο (καθαρό νερό) με 20 rasbora στην φώτο (f4,f5) ένα
diy 40λιτρο(καθαρό νερό,πρώην καραντίνα ) ψαρούκλες δεν έχω βάλει ακόμα
γιατί σε λίγο θα μετακομίσω....και στην φώτο (f6,f7,f8) μια γλάστρα 170λιτρα
(καθαρό νερό) με γκάπυ....παιδιά όλα τα ενυδρεία τρέχουν με νερό δικτύου....
ph7.5-gh8-kh6 με αλλαγές νερού μία φορά την εβδομάδα( εκτός της γλάστρας που κάνω αλλαγές 2 φορές την εβδομάδα,από 40%) λόγο τον μωρών.....:grin:λίπανση δύο φορές την εβδομάδα με flourish,iron της (seachem) kno3,k2so4,fleet enema και co2 με μπουκάλα 4,5λίτρων στην γλάστρα,ενώ στο 50λιτ και 40λιτ diy co2.Θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς να μου πεί τι φυτό είναι αυτό στην φώτο f5 γιατί ο πετσοπάς είχε άγνεια....Θα ήθελα ακόμα να ρωτήσω το Κ2S04 που φτιάχνω μερικές φορές βρίσκω στον πάτω του μπουκαλιού κάτι σαν κρυστάλλους ....τι πέζει;και κάτι άλλο,τα diy λιπάσματα που φτιάχνουμε κάνει να τα διαλείουμε σε ζεστό νερό; 14566

Σας ευχαριστώ

gohn1990
08-05-08, 20:34
πολυ ομορφα ολα τα ενυδρεια σου.....εντυπωσιαστηκα με τη γλαστρα..........:D

ΕΛΒΙΡΑ
08-05-08, 20:39
'Ολα πανέμορφα!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!

Πάνος
08-05-08, 20:41
εκπληκτικα συγχαρητηρια!!!...
οι κρυσταλοι που βλεπει ειναι το αδιαλυτο Κ2SO4....ειναι πιο δυσδιαλυτο απο το ΚΝΟ3 οποτε πρεπει να τιο διαλυσεις σε περισσοτερη ποσοτητα νερου.....το πρωτο μου δ/μα ειχε κι αυτο κρυσταλλους...επισης διαλυεις σε νερο ΑΟ...αν δεν εχεις παρε ενα μπετονακι απιονισμενο για το σκοπο αυτο και μονο...ειναι πιο καλο να εχεις .."καθαρα" λιπασματα...
ερωτηση...η γλαστρα ειναι πηλινη? και ποσο καιρο τρεχει?
το ξυλο στο ενυδρειο με τα rasbora τι ξυλο ειναι και απο που το πηρες???

Raven
08-05-08, 20:42
Η γλαστρα ειναι απλα υπεροχη και σαν ιδεα και σαν εκτελεση ! Και τα αλλα ενυδρεια σου ομως ειναι πανεμορφα ! μπραβο !

asourtzo
08-05-08, 20:45
Πολυ ομορφα τα ενυδρεια σου , αλλα η γλαστρα ειναι απλα φοβερη :rolleyes::rolleyes:

_antonis_
08-05-08, 21:20
Μπράβο κι απο μένα, πολύ καλό και το 50λιτρό σου, μ'άρεσε πολύ...Και μή ξεχνιόμαστε, μπράβο σε σένα και όσους μπορούν και διατηρούν τόσα ενυδρεία!!!

xontros
08-05-08, 21:33
:smt041

Πολύ όμορφα όλα! Η ρίζα και ο τρόπος διάταξης των φυτών στο ενυδρείο με τους αρλεκίνους, είναι πολύ ωραία!

aristomenis
08-05-08, 21:58
Παιδιά σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια....

Η γλάστρα τρέχει περίπου ένα χρόνο και είναι πλαστική ( προσοχή σε όσους πάρουν γλάστρες του είδους)να είναι χωρίς τρύπες,γιατί σε αυτό το υλικό δεν πιάνει η σιλικόνη.... τώρα τα ξύλα τα πήρα από το Γαλάτσι αλλά δεν θυμάμαι όνομα....παιδιά μήπως ξέρει κανείς τι φυτό είναι αυτό; (εννοώ το κόκκινο στην φώτο που ανέβασα)και μία παρατήρηση τα νεογέννητα γκάπυ που βρίσκονται στην γλάστρα δεν τα τρώνε οι γονείς τους .....περνάνε δίπλα τους και ούτε τα κοιτάνε !!!πιθανολογώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχουν μάλλον πολλή χώρο....

ΥΓ. Παιδιά όποιος θέλει κλαδέματα από την γλάστρα μου (κλαδεύω κάθε Σάββατο...)ας επικοινωνήσει με π.μ
μένω Πειραιά...αν υπάρχει και κάποια γνώμη για την διακόσμηση του 40λιτρου ευπρόσδεκτη....ν άστε καλά.

ΑΝΤΩΝΗΣ1980
08-05-08, 22:10
Μπράβο κι απο μένα.

accnt
09-05-08, 08:09
Μπράβο σου. Πολύ καλή δουλειά και μπόλικο μεράκι!

Jeepas
09-05-08, 09:48
Πολύ όμορφα, :smt038:smt038:smt038 μπράβο φίλε και η γλάστρα...περίπτωση...

lucy
09-05-08, 10:19
Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο!
Εγώ τις γλάστρες μου τις έχω εγκαταλείψει αλλά ευτυχώς δεν χάλασαν. Τώρα πρέπει να τις πάω στη σκιά, εσύ μέσα στο σπίτι την έχεις;

aristomenis
09-05-08, 17:18
Παιδιά ξέχασα να ρωτήσω η μακρύτριχη άλγη ( με επισκέφτηκε εδώ και 10 μέρες και δεν λέει να φύγει...σε 3 μέρες φτάνει 25 πόντους μήκος....)είναι πληθώρα τροφικών,έλλειψη τροφικών η ελλιπής κυκλοφορία ; Άλλοι λένε
για υπερβολή σιδήρου κ.λ.π κανένας μποστανάς θα μου δώσει τα φώτα του;

Ευχαριστώ πολλή.

xontros
09-05-08, 17:25
είναι πληθώρα τροφικών,έλλειψη τροφικών

Αυτά τα δύο είναι ένα και το αυτό! π.χ. έλλειψη ενός στοιχείου = πληθώρα όλων των υπολοίπων..

Το θέμα είναι να βρείς τι δεν πάει καλά με την ισορροπία.. Και επειδή έχω κι εγώ αντίστοιχο προβληματάκι.. Φοβάμαι πώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας.. Δλδ.. κάποιος να σου πει.. τάδε άλγη (π.χ. μακρύτριχη) = περίσσεια στο τάδε συγκεκριμένο στοιχείο (π.χ. σίδηρος, ή φωσφορικά, ή φως..) κ.τ.λ.

alexinio
09-05-08, 17:48
Aπλά συγχαρητήρια!
Πανέμορφα τα ενυδρεία σου ένα προς ένα...
Λίγες οι φωτογραφίες όμως:D

maikl
29-05-08, 05:31
-Η γλαστρα ειναι "ολα τα λεφτα".

υ.γ.Μπορεις να μου πεις μερικες λεπτομερειες, οπως αν εχεις φιλτρανση - θερμαντηρα?

delta66
29-05-08, 05:59
....παιδιά μήπως ξέρει κανείς τι φυτό είναι αυτό; (εννοώ το κόκκινο στην φώτο που ανέβασα)....
Πρεπει να ειναι Rotala macrandra. Χτυπησες φλεβα χρυσου.
Ειναι κουκλα.
Αφου εχεις και CO2, αν εχεις και πανω απο 0,6 - 0,7 Watt/λιτρο φωτισμο, χαρας ευαγγελια :cool: (επισης θελει χαμηλα νιτρικα στο νερο, κατω απο 10ppm, και καμια ταμπλετα λιπασματος διπλα στη ριζες, σιδηρο)
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=68
http://www.plantgeek.net/plantguide_viewer.php?id=185

Παιδιά ξέχασα να ρωτήσω η μακρύτριχη άλγη ....
Αν σε βοηθαει καθολου αυτο?
http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm#hair

Πολυ ωραια τα ενυδρεια σου (και η γλαστρα), να τα χαιρεσαι με υγεια.

ΥΓ το ενυδρειο του μονομαχου ειναι ανοιχτο απο πανω?
Αν οχι, ποση αποσταση εχει η επιφανεια του νερου με την οροφη του καπακιου?
Ειναι αρκετη για μαζευει οξυγονο να αναπνεει το ψαρι?
Αν ειναι ανοιχτο, πρεπει να εχεις το νερο 8 ποντους τουλαχιστον κατω απο το τελος της γυαλας.
Πηδανε ψηλα τα ατιμα (καποια φιλη το βρηκε στο πατωμα, αφου πηδηξε και περασε απο μια χαραμαδα που ισα που χωραγε)
Επισης δεν βλεπω βαση (http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/88ac5f9d784d0e7020fc3a4dc1a32548/cl/details/cnid/15243fb4d69591616.94262274/anid/s-300060/Thermopads/)απο κατω.
Ενταξει ειναι μικρο αλλα ειναι επικινδυνο.

__

chemical mac
29-05-08, 09:22
Όλα σου τα ενυδρεία είναι κούκλες (με κάνεις και ζηλεύω).
Τις σκόνες καλό είναι να τις διαλύεις σε χλιαρό νερό (θερμοκρασία νερού ενυδρείου), διαλύονται πιο εύκολα. Οι κρύσταλλοι δημιουργήθηκαν γιατί μάλλον κάποια στιγμή δεν έκλεισες καλά το καπάκι. Τους πατάς με ένα κουτάλι και συνεχίζεις. Και πάλι μπράβο.